• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Gelinlerle Ramazan sohbeti

iftar daveti derken canım, senmi yemeğe gidiyorsan iftar için yoksa insanlarımı davet ediyorsun? ben ilkinden yanayım da :utangac:

ayy güldürdün beni, kız ben 2 kişiye zor yemek yetiştiriyorum, nasıl davet ediym insanları... :) sen beni gamze mi sandın, o bilir ağır yemek yapmayı biz daha çırağız, :roflol:

gece sahura kalkmak gerçekten zor
ben ki önceden sahura kalkmazdım şimdi mecburen eşim için kalkıyorum

yat kalk sonra uyku açılıyor tekrar uyumaya çalış işe gelmek için tekrar kalk
sersem gibi oluyorum

aynen :lepi:
benimde bu aksam karnıyarık var ama ne pilav nede tatlı yok malesef, eve gidince hemen pilav yapayım bende bari tabi yetiştirebilirsem; dünde gec yedik zaten yemeği; gunler kısaldıkca hic yetistiremiycem sanırım :uhm:
birde bisey soracaktım kızlar; ben hergun corba yapıyorum gecede içiyoruz sahurda iyi oluyor ama artık yapacak corba bulamıyorum. bu ezogelin corbasındaki bulgur pilav yaptıgımız kalın bulgurmu yoksa kısır yaptıgımız ince bulgurmu?

ben hazır çorba yapıyorum iftara, onun dışında bildiğim tek çorbada mercimek çorbası zaten :1no2:, malesef yardımcı olamıycam,

selam
aslında ben yeni gelin diilim 5 yıllık evliyim yazdıklarınızı okudukça yanlız değilmişim dedim
1haftalık evliyken ramazan başlamıştı .kalabalık aileye alışkınım hazır sofraya kalkmaya alışkınım ne yemek telaşı var bekarken herşey çok güzeldi tabi
şimdi öyle alıştım ki
sizler için de öyle olcak biraz sabır

:kedi:, ben güzel yanlarını görmeye çalışıyorum daha kolay alışmak için ama
pek de bulamıyorum doğrusu...
zemuszemus

zor olmazmı hiiiiç
nerde anneciğimizin kurduğu sofralar..
hele sahurda hiç bıkmadan kalkıp donatırdı herşeyi benimde aklıma geliyor hep şimdi şöyle yapıyorlardır diye düşünüyorum alışmak kolay değil tabiki.
şimdide en çok annesine iftara gidenlere gıpta ediyorum çooook üzülüyorum... mafoldumben mafoldumben Keşke annemle aynı şehirde olsaydık o bizi hergün çağırırdı diye hayıflanıyorum, özlüyorum...

benim dünden kalan biber dolmam var ama başka napsakki yanına bilmiyorum...

ayy güldürdün beni, kız ben 2 kişiye zor yemek yetiştiriyorum, nasıl davet ediym insanları... :) sen beni gamze mi sandın, o bilir ağır yemek yapmayı biz daha çırağız, :roflol:

bide bu konu var tabi mafoldumben mafoldumben mafoldumben
kimseleri iftara davet edemiyorum edememede zaten. İkimizin yemeğini ancak ayarlıyoruz bide iftar sofrasını nasıl kurayım.

bende aynen iki kişi zor hallediyoruz ustelik esim elinden geldigi kadar yardım etmeye calıstığı halde hemde kaydirigubbakcemile3

aynen :lepi:

ben hazır çorba yapıyorum iftara, onun dışında bildiğim tek çorbada mercimek çorbası zaten :1no2:, malesef yardımcı olamıycam,

:kedi:, ben güzel yanlarını görmeye çalışıyorum daha kolay alışmak için ama
pek de bulamıyorum doğrusu...
zemuszemus

hazır corbayı esim kesinlikle içmiyor, dusunsene en buyuk yardımcıdır hazır corbalar ama malesef yani bisey yapamıyorum

guzel yanlarını gorme demissin ya benim gozum hic ama hic bisey gormuyor ben evimi istiyorum evimi

zor olmazmı hiiiiç
hele sahurda hiç bıkmadan kalkıp donatırdı herşeyi benimde aklıma geliyor hep şimdi şöyle yapıyorlardır diye düşünüyorum alışmak kolay değil tabiki.
şimdide en çok annesine iftara gidenlere gıpta ediyorum çooook üzülüyorum... mafoldumben mafoldumben Keşke annemle aynı şehirde olsaydık o bizi hergün çağırırdı diye hayıflanıyorum, özlüyorum...

anneminde aklı bende kalıyor, ne yiyorsunuz gece kalkıyormusunuz yemke gondereyimmi diye surekli soruyor. eskiden sahura annem cayımı bile doldurduktan sonra kaldırırdı uykumdan gitmesin diye şimdi nerdeeeee :1no2:

zor olmazmı hiiiiç

Biber dolmasını bi gün bende denemek istiyorum ama daha önce hiç yapmadım?
:sinifsinif:, yanına yoğurt güzel gider dolmanın ve sulu bir yemek veya çorba...
dün annemdeydik iftara, gerçekten haklısın, insanın annesiyle aynı şehirde olması çok güzel, ama yine de mandilincim, bazen öyle şeyler oluyo ki keşke farklı şehirlerde olsaydık dediğin oluyo...
:1hug:

bazen sahuru eşim kalkıp hazırlıyor öyle uyandırıyor beni
o zaman annem geliyor aklıma, ama gülümsüyorum,
artık da aşkım kaldırıyo diyorum, bak bu da güzel yanlarından biri...
annen sahuru yiyip yattıktan sonra sana sarılarak uyuyo mu?:utangac:

amaninnnnnn süper topik..
ramazan garip oluyor yaa,ben yine biraz daha alışkınım yalnız iftarlara.2 sene yalnız yaşadım,ama eşim üzülüyorsa diye bir sürü uğraşıyorum.ilk gün dedim ki eksik kalmasın ,annesinin evini özlemesin bi tatlı yapayım.takır tukur olmuş anlamadım,şerbetini becerememişim:gitme:.yine de yedi sağolsun.acemilik de zormuş yaa,ezan 8 de okunuyo,ben 3 te mutfağa giriyorumlülülülülülüAllahtan iş zamanına denk gelmedi,haftaya başlayacağım işe,öğlen geleceğim ama,en azından bu açıdan kurtardık

bugünkü menümüzü söylüyorummm,
yerimseniben ,
patlıcan közleme acılı,
mercimek çorba,
içli köfte,
tatlı olarak: Köstebek pasta

ramazan garip oluyor yaa,ben yine biraz daha alışkınım yalnız iftarlara.2 sene yalnız yaşadım,ama eşim üzülüyorsa diye bir sürü uğraşıyorum.ilk gün dedim ki eksik kalmasın ,annesinin evini özlemesin bi tatlı yapayım.takır tukur olmuş anlamadım,şerbetini becerememişim:gitme:.yine de yedi sağolsun.acemilik de zormuş yaa,ezan 8 de okunuyo,ben 3 te mutfağa giriyorumlülülülülülüAllahtan iş zamanına denk gelmedi,haftaya başlayacağım işe,öğlen geleceğim ama,en azından bu açıdan kurtardık

hımmm şanlısın, biz malesef çalışıyoruz yemeği zor yetistiriyoruz
öyle tv deki gibi iftar sofraları hazırlayamıyoruz binbir çesit
kolay yapılan hafif şeyler hazırlayabiliyoruz ancak,
:1rolleyes:

sanslısın bu kadar vaktin oldugu için ben 7.00-7.10 gibi evde oluyorum yetistiremiyorum malesef. bende gecen gun domates corbası yapmıstım cok kotu olmus, zorla içmeye calıstık kalanını doktum; esim dokme iceriz falan dedi ama cok kotu olmustu.

hemde ne zor geliyo
iftarlık ayrı sahurluk ayrı düşünüyorum ne yapıcamı
bugünlük yırttım ama rahatsızım biraz iş çıkışı ben dinlenicem eşim yapıcak yemeklerimizi

aslında canım şöyle bol yeşillikli , konserve mısırlı bi akdeniz salata istiyo...
oruçken de insanın canı kırk tane şey çekiyo canımm zemuszemus

yaaa kızlar durun,vaktim çok ama ben beceriksizim.bi ezo gelin çorbası yapayım dedim 1 saattir çorba tarifi bakıyorum,yok yani anlamıyorum olmuyor.tat tutsa da görüntüyü pek becermiyorum sanırım.

gülcancım sen de maşallah hafif kolay şeyler hazırlıyorum falan demişsin de bugünkü menün süper!!!

anneminde aklı bende kalıyor, ne yiyorsunuz gece kalkıyormusunuz yemke gondereyimmi diye surekli soruyor. eskiden sahura annem cayımı bile doldurduktan sonra kaldırırdı uykumdan gitmesin diye şimdi nerdeeeee :1no2:

aynen 2 ayı geçti avliliğimiz her gün konuşuyoruz hergün bugun ne yiceksiniz naptınız diyo.
Benim sevdiğim bi yemek yaptığında üzülüp ağlıyormuş yerken.... :sinifsinif: :sinifsinif:

Biber dolmasını bi gün bende denemek istiyorum ama daha önce hiç yapmadım?
:sinifsinif:, yanına yoğurt güzel gider dolmanın ve sulu bir yemek veya çorba...
dün annemdeydik iftara, gerçekten haklısın, insanın annesiyle aynı şehirde olması çok güzel, ama yine de mandilincim, bazen öyle şeyler oluyo ki keşke farklı şehirlerde olsaydık dediğin oluyo...
:1hug:

bende ilk defa haftasonu denedim gittim geldim gittim geldim çok zor pişti yaaa zaten bitanesine çatal batırmaktan motif yaptım :):):)
çok kolay canım ben bilem yaptım.

onlar seni davet etsin zaten bide insanları nasıl agırlayacaksın canım ya

Davet edecek kimseciklerimiz yokki birda :sinifsinif: bi arkadaşlarımız var onlarda bizim çağırmamızı bekliyorlar araya ramazan girdi iftarada çağıramam tabi öyle kaldı.

bazen sahuru eşim kalkıp hazırlıyor öyle uyandırıyor beni
o zaman annem geliyor aklıma, ama gülümsüyorum,
artık da aşkım kaldırıyo diyorum, bak bu da güzel yanlarından biri...
annen sahuru yiyip yattıktan sonra sana sarılarak uyuyo mu?:utangac:

:asigim:

bugünkü menümüzü söylüyorummm,
yerimseniben ,
patlıcan közleme acılı,
mercimek çorba,
içli köfte,
tatlı olarak: Köstebek pasta

ooooohhhh kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
Back