11 yasindaki kızımla misafirlik problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değildir belki de.
Zaten ne olduğu da önemli değil o kadar, ama profesyonel birisinin önerilerine ihtiyacınız olduğu açık.
Ders başarısı da bir farklılık olabileceğini işaret ediyor.
Haklısınız ama en azından uzanan tarafsız birinin yorumunu almak çok daha iyi olacaktır.
Neden herkes size yüklenmis hiç anlamadım. Anne olarak bu davranışlardan elbette rahatsız olabilirsiniz. Benim okuyunca düsündüğüm su oldu ki birini rol model alıyor olabilir mi? Esinizde size aynı sekilde mi yorumlar yapar örneğin
Aslında böyle yazı dilinde tam olarak anlatamıyorum ifade edemiyorum ama haklısınız. Eşim ve ailesi mizaç olarak bu tarz insanlar. Böyle tatlı tatlı laf dokundurup herseyi rahatça söyleyen tipler olur ya o şekilde. O nedenle kızımda da bunun biraz mizaç olduğunu düşünüyorum. Ama soylede bir şey var. Bu onun mizacı deyip kenara cekilmem mi lazım.

Burda o çocuk diyen arkadaşlar, biri konu açıp benim kızım gibi bir iş arkadaşından yada görümce veya komşudan bahsedince hemen aman kaç bosver söyle böyle diye ahkam kesiyor. Eğer ben bunun önlemini şimdiden almazsam ilerde bu kizim için çok daha büyük bir problem olarak geri dönecek. 12 yas artık bebek degilki evet tabiiki bir yetişkin gibi davranmasını istemiyorum ama yaşına görede davranmayı bilmeli. Bence buda aile eğitiminin bir parçası.
Mesela bu akşam yemeğini ben hazırlayayım anne sen kendini iyi hissetmiyordun sabah dedi. Şimdi kalktı, köfte patates salata yapıyor. Dolaptaki dondurulmuş köfteleri, hazır patatesi airfreyde kizartabilecek, yanina bir salata yapabilecek seviyede bir çocuk. Bence ona bebek gibi davranmak haksızlık gibi geliyor bana.

Psikolog, pedagog deyince niye insanlar bu kadar gereksiz görüyor gerçekten hiç anlamıyorum. Belli ki var bir sorun daha sağlıklı bir birey olmaları için gerektiğinde destek almalıyız. Bundan niye bu kadar gocunan bir milletiz bir türlü anlayamıyorum.Mizac değişmeyebilir ama törpülenir. Bizler anne baba olarak bu konuda ne gerekiyorsa onu yapmalıyız. ( defalarca destek aldırdım hiç birinden pişman olmadım.)

Aslında mesajlarımı okumadınız yada gözden kaçırdınız sanırım. Kendimde ara ara psikolojik destek aldığımı ve sağlıklı olsa bile keşke herkesin imkanı olsada yardim alsa diye savunduğumu belirtmiştim. Yurtdisinda yaşıyorum burada pedagog bulamadım. Online pedagog olayinada pek sıcak bakmadım. Zira kendi psikologumda bunu onermemisti. Çünkü o zamanlar bu derece büyütülecek bir durum degildi bizim için ama ergenlikle birlikte zorlanmaya başladım maalesef. Ve şu anda zaten pedagog arayışında olduğumu belirtmiştim.
Psikolog, pedagog deyince niye insanlar bu kadar gereksiz görüyor gerçekten hiç anlamıyorum. Belli ki var bir sorun daha sağlıklı bir birey olmaları için gerektiğinde destek almalıyız. Bundan niye bu kadar gocunan bir milletiz bir türlü anlayamıyorum.Mizac değişmeyebilir ama törpülenir. Bizler anne baba olarak bu konuda ne gerekiyorsa onu yapmalıyız. ( defalarca destek aldırdım hiç birinden pişman olmadım.)

Herkese merhaba arkadaşlar. Çok tıkandığım bir konuda artık o kadar yorgunumki fikir almak istedim. 2 kizim var 11 ve 9 yaşında. Hatta 20 gün sonra 12 yaşında olacak büyük kizim. Kızım oldukça zor bir çocuktu, hep çok hareketliydi. Bunun dışında nasil anlatsam bilmiyorum ama küçüklükten beri hep dan dan konuşur. Yani bizim oralarda çok büyük sözlü derler. Nasıl anlatsam bilemiyorum ama hiç karşımdaki insan ne düşünecek demez kibirli kibirli patavatsizca konuşur. Onun bu halleri beni çok yordu. Tartışırken bile ben çocuğum susayım karşımda anne babam var demez. Ağzına geleni sayar. 10 dakika sonra hicbirsey yokmuş gibi gelir sarılır öper.

Bu durum misafirliktede değişmiyor. Geçen yemin etmiştim artık ailecek bir yere gitmeyeceğim diye. En yakın arkadaşlarımla onun yüzünden arama hep mesafe girdi. Susmayı bilmiyor.

Mesela her gittiği yerde yemek,pasta börek artik ne ikram edilirse, harika olmuş ellerinize sağlık çok lezzetli annemde yapıyor aslında ama onun pilavı şöyle oluyor, pizzası bilmem ne sarması şöyle vs. Aslında komik veya saçma gelebilir ama her ortamda bu muhabbetin dönmesinden nefret ediyorum artık. Karşıma alıp konuştum karşındakine iltifat etmen çok güzel ama bunu beni yererek yapman hoş değil otur kendin yap o zaman dedim ve bugün kahvaltı hazirlamiyorum artık.

Laf anlatamıyorum kesinlikle. Mesela arkadaşlarımızla oturuyoruz geliyor bir oyun oynayalım vs diye. Uno vs gibi ailecek oynanabilecek kart oyunları vs. Ama anlatiyorum hayır şu anda senin arkadaşlarınla zamanın olduğu kadar bizimde anne baba arkadaş zamanımız diyorum ama orda bile herkesin içinde saçma salak laflar edip kavga edip gidiyor benimle. Kendime ait hiçbir alanım yok. Arkadaşlarımla birlikteyken bile gelip benimle oturmak her lafa girmek istiyor. Gerçekten çok yorucu.

Aslında bu konuyu açma sebebimde, en başta kocam olmak üzere birçok kişinin beni haksız görmesi. Bu bir süreç ergenlik dönemi geçecek vs diye benim abarttıgimi düşünmeleri. Gerçekten ben mi abartıyorum herkesin çocuğu bu şekilde mi. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
2arkadasim var 2 arkadaşımın kızı da böyle annelerini zor durumda bırakıyorlar hatta çoğu zaman onların yanında konusamiyoruz çünkü direk lafa atlıyorlar ya da en olmadık yerde o konuşmayı yaptığımızı anlatıyorlar ,bulusacagimiz zaman cocuklari babalarına bırakmaya başladılar biz görmezden duymazdan gelsek de anneler kendilerini kötü hissediyorlar. Geçicidir belki ya da yeni nesil böyledir🥹

2arkadasim var 2 arkadaşımın kızı da böyle annelerini zor durumda bırakıyorlar hatta çoğu zaman onların yanında konusamiyoruz çünkü direk lafa atlıyorlar ya da en olmadık yerde o konuşmayı yaptığımızı anlatıyorlar ,bulusacagimiz zaman cocuklari babalarına bırakmaya başladılar biz görmezden duymazdan gelsek de anneler kendilerini kötü hissediyorlar. Geçicidir belki ya da yeni nesil böyledir🥹
Çevremde çok sayıda bu yaş grubundan cocuk yok. O nedenle burdan fikir almak istedim. Çok fazla olmasada bu dönemde, yeni nesilde görülebiliyor sanırım bunlar. Mesajınız iyi geldi çok teşekkür ederim 🥰

Lafım sizden ziyade arada psikoloğu gereksiz gören yorumlaraydi. Mizaç diyip geçemeyiz zira mizaç belli bir noktaya kadar düzeltilebilecek bir şey...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X