kim dedi size kiralık eve o kadar masraf yapın diye?
ev sahibi kiracıyı gayet de çıkartabilir, önceden haber vermek koşuluyla.
çıkartırsa 1 sene boyunca kiracı alamaz ama. bizim 1 senedir kira ödemeyen kiracımızı ancak o şekilde çıkartabildi ailem, adam zaten kira vermiyordu, bari bizim 2. evimiz olsun dediler o aklı da ben vermiştim hatta.
inat bir şekilde çıkmayan adam tıpış tıpış çıkmak zorunda kaldı.
neyse yani, burda ev sahibine çemkirmiş de herkes, ev sahibi kabul etmeden eve yaptığı masrafı kesmeye hakkı da yok kiracının. duvar kağıdı koydu diye, balkon demiri boyadı diye ev sahibine fatura edemez.
kiracıların istekleri de hiç bitmiyor ailemden biliyorum, yok parke yaptırın yok mutfağı yenileyin yok pimapen isterim vs vs.
yani beğenmeyen evi tutmaz bu kadar basit zoraki burayı tutacaksınız diye başınıza silah dayamamıştır ev sahibi de.
ki kirası daha ucuzmuş, muhtemelen ev sahibi de ondan kirayı daha düşük tutmuştur.
adalet diye bir şey var. bir taraf kiracı ve durumu maddi olarak daha kötü diye diğer tarafa haksızlık yapmasına hakkı yok kimsenin. ev sahiplerine laf etmeden önce, daha önce ne çeşit kiracılarla uğraştıklarını öğrenin derim. çıkmadan önce aylarca kirayı ödemeyen, sonra elektrik su faturasını da ödemeden giden, verdiği kadar parayı ekstra ev sahibine kitleyen o kadar çok uyanık (!) var ki size anlatamam.
bu devirde ev sahibi değil kiracı olmak lazım zaten, kanunlar haddinden fazla koruyor kiracıyı bana kalırsa. suistmal ediyor kötü niyetliler.
ancak gerçekten düzgün insanlar bulursanız kiracı olarak biraz rahat ediyorsunuz yoksa zor.