• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim,ev sahibimiz huzur vermiyor.

Aslında şöyle oldu eşim ilk eve girerken 2200tl istiyordu ev sahibi eşim adama ben ilk 5 ayı peşin odiyim siz 2000 yapin dedi adam tamam dedi sonrasinda adam ben zam yaptim 2200 istiyorum dedi bisi diyemedik ödemeye başladık normalde 1 yıl biz 2000tl odyecektik.. bu aksam gelmis oglum evlenicek çıkmanizi istiyorum dedi.
Böyle sorunlu bir eve 2200 mü veriyorsunuz, allah allah krediye girseydiniz ya madem birde kafasına göre zam mı olurmuş, iş zora kalınca ev sahibi çıkartamıyor Konuşun biz 10 ay için kiralamadık madem öyle kiraya vermeseymiş.

Yaa tarabyadan bahcesehire gidicez sanirim:)))belki zekeriyakoy...muhtelif..neresi olursa acikcasi yapicak bisi yok en azindan cok kenar mahalle olmicak baktigimiz yer ve buradan daha iyi olacagi kesin.
Kenar mahalle nedir ya, heryeri dandik bir eve 2200 vericeme kenar mahallede lüks bir evde otururum, ist Bahçeşehiri biliyorum 2000 Fıstık gibi ev bulursunuz

Diger mesajlarin tamamini okumadim.Yasalar kiracidan yana ve ev sahibi yeni kontrat tarihine 1 ay kala size ihtarname cekmezse kolay cikartamiyor.en azindan bi 6 ay cikmama hakkiniz var diye biliyorum.ayrica yeni kontrat imzalamazsaniz elinizdeki kontrat otomatik yenileniyor. Kiraci cikarmak kolay degil babam yillarca cikaramadi, ustelik kira bile odemiyordu.yanlisim varsa duzeltin.

Böyle sorunlu bir eve 2200 mü veriyorsunuz, allah allah krediye girseydiniz ya madem birde kafasına göre zam mı olurmuş, iş zora kalınca ev sahibi çıkartamıyor Konuşun biz 10 ay için kiralamadık madem öyle kiraya vermeseymiş.
Kredi cekicek imkanimiz yoktu ancak borc odedik esya vs taksitleri..biriktirip ev aliriz diye dusunuyorduk bilseydik boyle erkenden yollicaklarini baska yerde rahat rahat birikim yapardik:(zate esimde pimpirikli krediye bulasmam biriktiricem diyordu şimdi mecbur ya bulasicaz yada kiraya cikicaz ki ben bi daha kira istemiyorum insanin kendi evi gibisi yok.

Diger mesajlarin tamamini okumadim.Yasalar kiracidan yana ve ev sahibi yeni kontrat tarihine 1 ay kala size ihtarname cekmezse kolay cikartamiyor.en azindan bi 6 ay cikmama hakkiniz var diye biliyorum.ayrica yeni kontrat imzalamazsaniz elinizdeki kontrat otomatik yenileniyor. Kiraci cikarmak kolay degil babam yillarca cikaramadi, ustelik kira bile odemiyordu.yanlisim varsa duzeltin.
Biz cikicaz ya istedikten sonra diretebiliriz de bir kere midemiz bulandı bu muhabbetlerden huzur kalmaz artik tek seferde 200tl zam yapabilen adam bundan sonra da bize en yuksek orandan yapar zaten evi de bi halt diil soğudum bile.

kim dedi size kiralık eve o kadar masraf yapın diye?

ev sahibi kiracıyı gayet de çıkartabilir, önceden haber vermek koşuluyla.

çıkartırsa 1 sene boyunca kiracı alamaz ama. bizim 1 senedir kira ödemeyen kiracımızı ancak o şekilde çıkartabildi ailem, adam zaten kira vermiyordu, bari bizim 2. evimiz olsun dediler o aklı da ben vermiştim hatta.

inat bir şekilde çıkmayan adam tıpış tıpış çıkmak zorunda kaldı.

neyse yani, burda ev sahibine çemkirmiş de herkes, ev sahibi kabul etmeden eve yaptığı masrafı kesmeye hakkı da yok kiracının. duvar kağıdı koydu diye, balkon demiri boyadı diye ev sahibine fatura edemez.

kiracıların istekleri de hiç bitmiyor ailemden biliyorum, yok parke yaptırın yok mutfağı yenileyin yok pimapen isterim vs vs.

yani beğenmeyen evi tutmaz bu kadar basit zoraki burayı tutacaksınız diye başınıza silah dayamamıştır ev sahibi de.

ki kirası daha ucuzmuş, muhtemelen ev sahibi de ondan kirayı daha düşük tutmuştur.

adalet diye bir şey var. bir taraf kiracı ve durumu maddi olarak daha kötü diye diğer tarafa haksızlık yapmasına hakkı yok kimsenin. ev sahiplerine laf etmeden önce, daha önce ne çeşit kiracılarla uğraştıklarını öğrenin derim. çıkmadan önce aylarca kirayı ödemeyen, sonra elektrik su faturasını da ödemeden giden, verdiği kadar parayı ekstra ev sahibine kitleyen o kadar çok uyanık (!) var ki size anlatamam.

bu devirde ev sahibi değil kiracı olmak lazım zaten, kanunlar haddinden fazla koruyor kiracıyı bana kalırsa. suistmal ediyor kötü niyetliler.

ancak gerçekten düzgün insanlar bulursanız kiracı olarak biraz rahat ediyorsunuz yoksa zor.

tatlım yaptığın masrafı biliyorsundur zaten. şimdiden yaptığın masrafı 4e böl. 4 ayın var diye diyorum. kiradan düşmeye başla. evi aynen aldığın gibi teslim et ve depozitoya el koymasına katiyen müsaade etme. ayrıca kontrat otomatikman yenilenir. eğer istersen kalan 2 ay için iyi bir emlak danışmanı bularak anasını bile ağlatabilirsin. hatta eğer istersen bu konuyla ilgili kendi emlakçımıza ulaşmanı bile sağlayabilirim. bizim ev sahibimiz kirayı 1250 tl den 1500 tl zam isteyince neye uğradığımızı şaşırdık veremiyorsanız çıkın evimden diye avaz avaz bağırdı apartmanda. ben evi yakmak üzereyken bizim emlakçı çözdü işi :KK70:

asla parana konmasına izin verme emeğini de ona hediye etme.
Yardim teklifin için tesekkur ederim canim.biz tasinmaya karar verdik bu adamla huzurumuz olmicak belli muhattap dahi olmak gelmiyor icimizden.ramazan gelmeden cikin dedi ama hazirana kadar ev bulamazsak bekleyecek o da mecbur kalabilir...

kim dedi size kiralık eve o kadar masraf yapın diye?

ev sahibi kiracıyı gayet de çıkartabilir, önceden haber vermek koşuluyla.

çıkartırsa 1 sene boyunca kiracı alamaz ama. bizim 1 senedir kira ödemeyen kiracımızı ancak o şekilde çıkartabildi ailem, adam zaten kira vermiyordu, bari bizim 2. evimiz olsun dediler o aklı da ben vermiştim hatta.

inat bir şekilde çıkmayan adam tıpış tıpış çıkmak zorunda kaldı.

neyse yani, burda ev sahibine çemkirmiş de herkes, ev sahibi kabul etmeden eve yaptığı masrafı kesmeye hakkı da yok kiracının. duvar kağıdı koydu diye, balkon demiri boyadı diye ev sahibine fatura edemez.

kiracıların istekleri de hiç bitmiyor ailemden biliyorum, yok parke yaptırın yok mutfağı yenileyin yok pimapen isterim vs vs.

yani beğenmeyen evi tutmaz bu kadar basit zoraki burayı tutacaksınız diye başınıza silah dayamamıştır ev sahibi de.

ki kirası daha ucuzmuş, muhtemelen ev sahibi de ondan kirayı daha düşük tutmuştur.

adalet diye bir şey var. bir taraf kiracı ve durumu maddi olarak daha kötü diye diğer tarafa haksızlık yapmasına hakkı yok kimsenin. ev sahiplerine laf etmeden önce, daha önce ne çeşit kiracılarla uğraştıklarını öğrenin derim. çıkmadan önce aylarca kirayı ödemeyen, sonra elektrik su faturasını da ödemeden giden, verdiği kadar parayı ekstra ev sahibine kitleyen o kadar çok uyanık (!) var ki size anlatamam.

bu devirde ev sahibi değil kiracı olmak lazım zaten, kanunlar haddinden fazla koruyor kiracıyı bana kalırsa. suistmal ediyor kötü niyetliler.

ancak gerçekten düzgün insanlar bulursanız kiracı olarak biraz rahat ediyorsunuz yoksa zor.
Bizim durumumuz sizin rastladiginiz kötü kiracı muhabbeti gibi degil yalnız keske herkes sizin gibi iyi ev sahibi olsa....burada bizim ev sahibimiz evin hic bir sorunundan bahsetmedi biz eve tamamen yerlestikten sonra yavas yavas ortaya cikti sorunlari.durumu ev sahibine bildirdigimizde ya telefonlarini acmadi yada ben hallederim dedi halletmedi,sonrasinda da kendiniz yapiverin ne olacak ne kadarlık şey sizde x bey dedi her sorunu yine biz hallettik.

Duvar kagidinda zaten ev sahibine birsey demedik bununla ilgili biz yaptik biz odedik,ev sahibinin attığı kazık bize uzun yillar birlikteyiz apartman benim diger kiracilarla yillardir birlikteyiz insallah cocuklarinizda bu evde buyur demesi uzerine bizi uzun donemli bir plan yapmaya itmis olması yoksa bize deseydi ki oglum evlenecek sizi 1.5yil sonra yollarim ki biz kirasini bile 1 gun geciktirmedik biz bu evi zaten tutmazdik.Tombaladan cikar gibi oglu cikti simdi bize gidin ramazana kadar evi yaptiricam her yeri tadilat gorecek rica ediyorum hakkinizi helal edin ve cikmaya bakin demesi hoş olmadı yoksa sadakamız olsun yaptiklarimizi zaten yirtip atıcaklar sadece emeğimize yazik ettiler.

Bizim durumumuz sizin rastladiginiz kptu kiracı muhabbeti gibi degil yalnız keske herkes sizin gibi iyi ev sahibi olsa....burada bizim ev sahibimiz evin hic bir sorunundan bahsetmedi biz eve tamamen yerlestikten sonra yavas yavas ortaya cikti sorunlari.durumu ev sahibine bildirdigimizde ya telefonlarini acmadi yada ben hallederim dedi halletmedi,sonrasinda da kendiniz yapiverin ne olacak dedi herseyi biz yaptik.Duvar kagidinda zaten ev sahibine birsey demedik bununla ilgili biz yaptik biz odedik,ev sahibinin attığı kazık bize uzun yillar birlikteyiz apartman benim diger kiracilarla yillardir birlikteyiz insallah cocuklarinizda bu evde buyur demesi uzerine bizi uzun donemli bir plan yapmaya itmis olması yoksa bize deseydi ki oglum evlenecek sizi 1.5yil sonra yollarim ki biz kirasini bile 1 gun geciktirmedik biz bu evi zaten tutmazdik.Tombaladan cikar gibi oglu cikti simdi bize gidin ramazana kadar evi yaptiricam her yeri tadilat gorecek rica ediyorum hakkinizi helal edin ve cikmaya bakin demesi hoş olmadı yoksa sadakamız olsun yaptiklarimizi zaten yirtip atıcaklar sadece emeğimize yazik ettiler.

iyi de belki oğlunun evleneceğini tahmin edemedi belki oğlu başka şehirdeydi vs.

eğer ortada bi yalan yoksa, adam 1,5 sene önceden oğlunun evlenip de o evde oturmak isteyeceğini tahmin edememiştir ki.

emek harcamışsınız tamam da sanki size inadına eve emek harcatmış üzerine de sırf size inadına oğlunu evlendiriyor gibi bi bakış açısındasınız.

merak ettim eve emek yaptık dedikleriniz neler ayrıca?

Bu bizim ilk evimiz dolasiyla ev icin gereginden fazlaca özendik herseyine.1.5yil oturacagım evin kapalı acik balkonunu boya yapmazdik,perde tül ölçülerimi ona gore ayarlatmazdim,camlarının su aldigini bilsem zaten duvar kagidi yaptirmazdim,yine camdan gelen su yüzünden adama dememize ragmen hallolur deyip geçiştirmesine ragmen bozulan cam altindaki parkeleri onartmazdik,akan klozetinin icindeki motoru mu ne onu da degistirmezdik,akitan musluklarina kadar degistirmezdik,tikalı giderlerini bile sondajlatmayi bize kitledi bu adam,ankastre yeri yaptiricam söz dedi yaptirmadi gittik mobilyaci cagirdik modülü bile biz yaptirdik daha ne yapabiliriz ev ile ilgili olan hic birseye karismadi kucuk sorunlar dedik adam laf etmesin sorun cikmasin bizden irite olmasin dedik herseyi ustlendik ama evet bazilarina bu üslupla konusmamak gerekiyormuş onu anladik.yapilan sey kesinlikle etik diil bu adamin 50 tane dairesi var oldukca varlikli biri 50 daireden bizi mi gördü tüm apartman adamı zaten bunun gibi kac tane apartmani var bilemem müteahhitmis adam.Bizi gordu cunku biz cirkeflik yapmadik ses cikartmadik ben bunları yollarim bisi demezler dedi buyuk ihtimal..

Evet her türlü zarardayız ki cok masraf olacak bize bu taşınma bizde ev almak icin para biriktiriyorduk ama bi ev parasida 8 ayda birikmiyor,ev sahibi de gidin diyor ve hiç bir seye karismiyor
Nisana kadar kira ödemeden otururuz ne zaman ev bulursak çıkarız deyin bunun için bir anlaşma imzalayın ocak şubat mart en azundan 3 ay ödemeden oturun nakliye emlak vs masraflarını öne sürün kibar kibar çamurlu k yapin

Bizde ev sahibiyiz kiracimiz var, kagit ustunde yapilan 1 yillik kontrat devlette 2 yillik olarak gozukur. Cikmama hakkiniz var yani

Nisana kadar kira ödemeden otururuz ne zaman ev bulursak çıkarız deyin bunun için bir anlaşma imzalayın ocak şubat mart en azundan 3 ay ödemeden oturun nakliye emlak vs masraflarını öne sürün kibar kibar çamurlu k yapin
Adam dusunceli biri olsa zaten kis zamani ne evi bulucaz yeni tasinmisiz zaten bunu dusunurdu..esim bunu soylemez bana kalsa bir dk durmaya niyetim yok onun cebine giren her para bana batiyor artik.

Bizde ev sahibiyiz kiracimiz var, kagit ustunde yapilan 1 yillik kontrat devlette 2 yillik olarak gozukur. Cikmama hakkiniz var yani
Tadımız kaçtı artık durmak istemiyoruz,bu zamanda beni sikintiya soktu sabaha kadar uyumadim dusundum ne yapicaz diye hic bisi demiyorum Allah'a havale ediyorum..Ne yaparlarsa yapsinlar artık burada huzur yok birden soğudum evden zaten en doğrusu bir an once gitmek..:110:

iyi de belki oğlunun evleneceğini tahmin edemedi belki oğlu başka şehirdeydi vs.

eğer ortada bi yalan yoksa, adam 1,5 sene önceden oğlunun evlenip de o evde oturmak isteyeceğini tahmin edememiştir ki.

emek harcamışsınız tamam da sanki size inadına eve emek harcatmış üzerine de sırf size inadına oğlunu evlendiriyor gibi bi bakış açısındasınız.

merak ettim eve emek yaptık dedikleriniz neler ayrıca?
Ve bir sey daha ekliyorum biz eve tam anlamiyla 8 ay once gectik bunu da ev sahibi biliyordu bu durum onu tabii ki baglamaz istersen oturma kontrat onceden yapilmis diyebilir ama ne olursa olsun hic adil diil yapılan..

Oncelikle cok geçmiş olsun..bir sey diyecegim 2000 tl ev kirası veriyorsunuz ve ev almak icin de para biriktiryorsunuz..
Kendi evinizi alin kredi vs ile kiraya vereceğiniz parayı kendi evinizin kredisine yatirin en azindan evi almis olursunuz ordan oraya taşınmazsiniz

Back