Yeni evlilikte yatılı hasta misafirliği

Sağlık bu, anlaşılan ciddi bir durumu var annenizin.
Sizin düşünceniz en doğru seçenek gibi görünüyor. İkinci ihtimal evliliği bir kaç ay ötelemek gibi görünüyor.
Açıkçası eşim böyle bir durum yaşasa, eğer çalışıyorsam ve genel bakımını eşim ustleniyorsa, akşamdan akşama evde olacağım için çok dert etmezdim.
Ama eş annesi bakımı yeni evliyken bana kalsa kabul eder miydim bilmiyorum.
Eğer çalışmıyorsanız, annenizle gün içinde siz ilgilenecekseniz, eşiniz akşamdan akşama gorecekse bir kaç ay idare edilebilir bence.
Neden bu kadar mahcup hissediyorsunuz anlamadım.
Eğer bu kadar rahatsız olacaksanız evlilik ertelenebilir...Bir kaç ay daha beklenebilir.

Kötü etkilense ne olacak ,anneden kıymetli mi ? anneme kurban olurum ben yeni evli olsan ne olacak sanki kocan mı bakacak annene odanızda yapacağınızı yaparsınız etkilenmez.
Annemden kıymetli olmadığı için böyle bir karar verip, annemi ikna ettim.
Fakat insan ister istemez üzülüyor içten içe.
Tabi ki ben bakacağım, ilgileneceğim annemle ama kimse istemez evlenir evlenmez aileden biriyle yaşamak.
Sağlık olduğu için konu tabi ki durum bambaşka. Negatif etkilenir miyiz gibi endişelendim sadece.
Kadını hapis gibi bir odaya kapatmayacağım sonuçta.
Hep beraber yemek yenecek, salonda vakit geçirilecek. Normalde baş başa olacağımız, evde en rahat olacağımız zamanlar olacaktı.
Nişanlım merhametli ve halden anlayan bir insan, söylediğim an direk kabul etti zaten etmeseydi evliliği gözden geçirirdim, annemi sokağa atacak yada kaderine terk edecek halim yok..

Peki ya yerleseceginiz sehirde bu ameliyatı yapabilecek kapasitede cerrah mevcut mu? Anneyi götürmeyi dusunuyorsunuz ama ameliyat olmus ya da olacak olan birine sehir degistirtmek cok saglikli olmayabilir.

En makul secenek dugunu ertelemek gibi gozukuyor.
Gideceğimiz şehir daha büyük bir şehir. Doktorlar ve hastaneler daha kapsamlı aslında.

Bence şu an evliliğinizin nasıl etkileneceğinden daha çok annenizin sağlığı önemli, kötü etkilense bile Annenizin ameliyat olması gerektiğini, yalnız kalmaması gerçeğini değiştirir mi? Ayrıca zaten bundan sonra sürekli evli olacağınız için acısını çıkarırsınız merak etmeyin. İnanın herkesin yeri dolar eşin bile, annesini 13 yıl önce kaybetmiş, 9 senelik evli biri olarak söylemek istedim.

Canım benim tabi ki anne atılmaz ama evliliğin ilk aylarında bence hiç kimse yatılı gelmemeli. Düğünü erteleyin. Mayıstaydı diye hatırlıyorum. Şimdi ameliyat olsa temmuz ağustos gibi de düğünü yaparsınız.

Çok geçmiş olsun bu arada hastalığı ne

Annemden kıymetli olmadığı için böyle bir karar verip, annemi ikna ettim.
Fakat insan ister istemez üzülüyor içten içe.
Tabi ki ben bakacağım, ilgileneceğim annemle ama kimse istemez evlenir evlenmez aileden biriyle yaşamak.
Sağlık olduğu için konu tabi ki durum bambaşka. Negatif etkilenir miyiz gibi endişelendim sadece.
Kadını hapis gibi bir odaya kapatmayacağım sonuçta.
Hep beraber yemek yenecek, salonda vakit geçirilecek. Normalde baş başa olacağımız, evde en rahat olacağımız zamanlar olacaktı.
Nişanlım merhametli ve halden anlayan bir insan, söylediğim an direk kabul etti zaten etmeseydi evliliği gözden geçirirdim, annemi sokağa atacak yada kaderine terk edecek halim yok..
İşte başka şansınız olmadığı için acaba etkilenir mi diye düşünmeyin zaten her türlü kalacak ya hani? boşu boşuna kendinizi strese sokmayın gerek yok.
İnşaallah anneniz toparlanır bir an önce Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Benim nişanlımın bir ablası ve abisi var. Şükür babası da yaşıyor, aynı zamanda aile apartmanında oturuyor onlar. Hani Allah korusun bir şey olsa herkes koşar ama bende yine açardım kapımı, evimi. Niye geliyor annen demezdim. Sağlık bu çünkü..
Böyle bir durum olmaz keyfe keder birileri aylarca gelmek ister annem de dahil buna o zaman tamam sorun yapardım.
Yinede daha evliliğin en başında böyle olması bizi negatif mi etkiler bilmiyorum, üzülüyorum.
Ben evliliğimizin başında bir sağlık sorunu yaşamıştım. Senin konunla aynı değil tabii ki de ama eşim çok özverili ve sabırlı bir şekilde aylarca benimle ilgilenmişti. Bu sağlık sorunu psikolojimi de bozmuştu. Düzeldikten sonra onun bu davranışı ona sevgimi çok arttırmıştı ve sonra onun yaşadığı başka sıkıntılarda da hep çok sabırlı oldum. Eşimin arkadaşları eşlerine beni örnek gösteriyormuş ama bu destek ve sabrımın bir kısmı da eşimin davranışları sayesinde. Bazen evlilikte böyle sınanmalar da gerekli. Zaten konu anneniz ve yapacak bir şey yok. Annenizin sağlığı için dua edin , ona yardımcı olun , eşinizle de olabildiğince ilgilenin ama kendinizi her şey için yıpratmayın da. Nişanlınız da tamam demiş , yapacak bir şey yok. Bundan sonrasına bakacaksınız artık.

Dugunu erteleyin veya ameliyati hemen yaptirip biraz iyilesince gunduz bakici
i bulun komsularda ufak bir ucretle gece bakip evine gecer

Merhaba,

Yakın bir zamanda evleniyorum. Şu an yaşadığım şehirden farklı bir şehre taşınacağım evlilik sebebiyle.
Annemle şu an aynı şehirde yaşıyoruz. Eşi yok, benden başka çocuğu yok. Herhangi bir yakın akrabamız yok.

Yakın bir zamanda annemin bir rahatsızlığını öğrendik.
Doktor ameliyat olması gerektiğini söyledi. Fakat bu ameliyattan sonra minimum 3-4 ay yalnız yaşayamazmış.
Mutlaka yanında birinin olması ve günlük hayatını idame edebilmesi için yardımcı olması gerekiyormuş. Tuvalete götürmek vs dahil.
Yanına yardımcı vs düşündüm fakat yatılı olması gerekiyor ve maaşları doğal olarak yüksek bu sebeple seçenek halinden çıktı...

Annem ben gideceğim için ve yalnız olacağı için ameliyata sıcak bakmadı. İlk başta alternatif tedaviler denemek istediğini söyledi doktora.
Doktor "sen bilirsin ama ben ameliyatı öneririm" demiş.

Sonrasında ben araştırdım ve ameliyatı geciktirmenin iyi olmadığını okudum hep. Çok fazla stres ve sıkıntı yaptım kendime, aynı zamanda vicdan azabı...
Sürekli kafamda senaryolar dönüyor. Ameliyatı geciktirdiği için daha kötü olduğu ve artık ameliyatında işe yaramayacağı gibi gibi...
Zaten annem yalnız kalacak diye hep huzursuzdum.

Nişanlımla konuşup, durumu anlattım.
Sonra annemle konuştum. Bizim yanımıza gelirsin biz balayından dönünce, bizim olduğumuz şehirde ameliyat olursun toparlanana kadar bizimle kalırsın dedim.
Annem kabul etmedi, yeni evli olacağımızı ve evliliğe alışacağımız baş başa vakit geçireceğimiz dönemde gelip bize dert olmak istemediğini söyledi. Hayatınızı alt üst etmeye hakkım yok dedi.

Bu konuşması daha da etkiledi beni. Bunun sağlık olduğunu, başka bir şeye benzemediğini söyledim. Biz inşallah bir ömür beraber olacağız nişanlımla zaten, niye gelip bize rahatsızlık vereceğini düşünüyorsun aynı şekilde nişanlımın annesi bu durumda olsaydı oda gelirdi yanımıza dedim. Annemi zorla kabul ettirdim, tekrar bi doktorla görüşeceğiz fakat bir yandan da kötü hissediyorum.

Nişanlım asla sorun yapmadı, "gelir tabi burada olur ameliyatını kalır bizimle iyileşene kadar" dedi ama yine de nişanlıma karşı da kötü hissediyorum içten içe.
Balayından yeni dönmüşüz, aradan birkaç hafta geçmiş hop annem gelecek ve aylarca bizde kalacak.
Evliliğimiz negatif anlamda etkilenir mi diye endişeleniyorum...
2-3 yıllık evli olsaydık ve sonra bu yaşansaydı hiç böyle şeyler düşünmezdim ama daha evliliğin en başında böyle olması garip mi olacak, nasıl olacak bilmiyorum...
Başka bir çare yok zaten görünen, annemin iyi olması için her halükarda böyle olması lazım ama kötü hissetmeden edemiyorum.

Fikirlerinizi almak, biraz içimi rahatlatmak istiyorum sanırım...

Bu arada Allah gerçekten kimseyi elden ayaktan düşürmesin, kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Sağlıkla sınanmayalım hiçbirimiz inşallah...

Güncelleme : Düğün ertelemeyi hiç düşünmemiştim. Davetiyeler basıldı, düğün yeri parası ödendi, balayı parası ödendi. Evimiz tutuldu, tüm eşya içeride yerleştirildi oturulmaya hazır, kirası ödeniyor...
Hani bilmiyorum bu mu daha iyi olur emin olamadım. Annemin toparlanması minimum 3-4 ay dedi doktor ama 1 seneye de yayılabilirmiş. Hani bu sebeple düğünü de ertelemek istemiyorum bu kadar her şey hazırken... 15 gün sonra nikahım var..
Allah şifa versin ,çok zor olacak tabi sizinle olması ama başka çareniz yok;mecbur idare edeceksiniz.

Burada görüyorum hiç kimsesi ,akrabası olmayan , tek çocuğu olan ,bu tarz mağduriyetler yaşayan kişilerin çokluğunu.Annenizin belki imkanı olmadı fakat lütfen çocuk,eş ailesi geniş bir çevreniz olsun.Evet kimse böyle hastalıklar istemez ama dünya hali işte,her şey insanoğlu için.Olan böyle tek çocuklara oluyor.

Merhaba,

Yakın bir zamanda evleniyorum. Şu an yaşadığım şehirden farklı bir şehre taşınacağım evlilik sebebiyle.
Annemle şu an aynı şehirde yaşıyoruz. Eşi yok, benden başka çocuğu yok. Herhangi bir yakın akrabamız yok.

Yakın bir zamanda annemin bir rahatsızlığını öğrendik.
Doktor ameliyat olması gerektiğini söyledi. Fakat bu ameliyattan sonra minimum 3-4 ay yalnız yaşayamazmış.
Mutlaka yanında birinin olması ve günlük hayatını idame edebilmesi için yardımcı olması gerekiyormuş. Tuvalete götürmek vs dahil.
Yanına yardımcı vs düşündüm fakat yatılı olması gerekiyor ve maaşları doğal olarak yüksek bu sebeple seçenek halinden çıktı...

Annem ben gideceğim için ve yalnız olacağı için ameliyata sıcak bakmadı. İlk başta alternatif tedaviler denemek istediğini söyledi doktora.
Doktor "sen bilirsin ama ben ameliyatı öneririm" demiş.

Sonrasında ben araştırdım ve ameliyatı geciktirmenin iyi olmadığını okudum hep. Çok fazla stres ve sıkıntı yaptım kendime, aynı zamanda vicdan azabı...
Sürekli kafamda senaryolar dönüyor. Ameliyatı geciktirdiği için daha kötü olduğu ve artık ameliyatında işe yaramayacağı gibi gibi...
Zaten annem yalnız kalacak diye hep huzursuzdum.

Nişanlımla konuşup, durumu anlattım.
Sonra annemle konuştum. Bizim yanımıza gelirsin biz balayından dönünce, bizim olduğumuz şehirde ameliyat olursun toparlanana kadar bizimle kalırsın dedim.
Annem kabul etmedi, yeni evli olacağımızı ve evliliğe alışacağımız baş başa vakit geçireceğimiz dönemde gelip bize dert olmak istemediğini söyledi. Hayatınızı alt üst etmeye hakkım yok dedi.

Bu konuşması daha da etkiledi beni. Bunun sağlık olduğunu, başka bir şeye benzemediğini söyledim. Biz inşallah bir ömür beraber olacağız nişanlımla zaten, niye gelip bize rahatsızlık vereceğini düşünüyorsun aynı şekilde nişanlımın annesi bu durumda olsaydı oda gelirdi yanımıza dedim. Annemi zorla kabul ettirdim, tekrar bi doktorla görüşeceğiz fakat bir yandan da kötü hissediyorum.

Nişanlım asla sorun yapmadı, "gelir tabi burada olur ameliyatını kalır bizimle iyileşene kadar" dedi ama yine de nişanlıma karşı da kötü hissediyorum içten içe.
Balayından yeni dönmüşüz, aradan birkaç hafta geçmiş hop annem gelecek ve aylarca bizde kalacak.
Evliliğimiz negatif anlamda etkilenir mi diye endişeleniyorum...
2-3 yıllık evli olsaydık ve sonra bu yaşansaydı hiç böyle şeyler düşünmezdim ama daha evliliğin en başında böyle olması garip mi olacak, nasıl olacak bilmiyorum...
Başka bir çare yok zaten görünen, annemin iyi olması için her halükarda böyle olması lazım ama kötü hissetmeden edemiyorum.

Fikirlerinizi almak, biraz içimi rahatlatmak istiyorum sanırım...

Bu arada Allah gerçekten kimseyi elden ayaktan düşürmesin, kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Sağlıkla sınanmayalım hiçbirimiz inşallah...

Güncelleme : Düğün ertelemeyi hiç düşünmemiştim. Davetiyeler basıldı, düğün yeri parası ödendi, balayı parası ödendi. Evimiz tutuldu, tüm eşya içeride yerleştirildi oturulmaya hazır, kirası ödeniyor...
Hani bilmiyorum bu mu daha iyi olur emin olamadım. Annemin toparlanması minimum 3-4 ay dedi doktor ama 1 seneye de yayılabilirmiş. Hani bu sebeple düğünü de ertelemek istemiyorum bu kadar her şey hazırken... 15 gün sonra nikahım var..
Annenize 1+1 ya da 1+0 ev tutun bulunduğunuz şehirde .
Gün içinde bakarsınız ,
akşam kendi evinizde olursunuz .

Ağır olacağı zaman ilk aydır zaten , sonra toparlanır diye düşünüyorum

Erkeğin annesi olsaydı ıstısna hariç sormazdı bile.
Bız kadınlar hep nedense ince hassas oluyoruz.

Aynı şekilde erkeğin annesi olsaydı da "ameliyat olmak için çocuğunun evlenmesini mi beklemiş?" denirdi forumda.
(kaynana değilim, görümce değilim, erkek çocuğum yok)

Mantıklı olan kesinlikle düğünü ertelemek. Eylül'e çekin hepsini.

Gideceğimiz şehir daha büyük bir şehir. Doktorlar ve hastaneler daha kapsamlı aslında.
Dugunu erteleyemiyorsaniz yapin gitsin ayni evi paylasma sürecini otelersiniz olmadi, ben yeni evlilikte yatili misafiri tolere etmenin zor oldugunu dusunuyorumki kibarligina bakilirsa annenizde rahat edemeyecektir. Bakima muhtac haliyle huzursuz hissetmesi tedavisi icin iyi olmayabilir, birde ornegin esiniz eve cani sikkin gelse kendini iyice yuk gibide hissedebilir.

Aynı şekilde erkeğin annesi olsaydı da "ameliyat olmak için çocuğunun evlenmesini mi beklemiş?" denirdi forumda.
(kaynana değilim, görümce değilim, erkek çocuğum yok)

Mantıklı olan kesinlikle düğünü ertelemek. Eylül'e çekin hepsini.
Ertelemek bencede mantıklı ama erteleme durumu yoksa mecbur yanına alacak.
Ya da annesinin yanında duracak başka seçenek yok.

Erkek annesiyle gelinin annesinin bu konuda aynı olmadığını düşünüyorum. Eş bütün gün işte oluyor, onun anası olsa elin kadınına bakan yine kan bağı olmayan gelin oluyor. Gelinler yeterince kaynanalarının keyfi yatılı ev gezmelerini ve dertlerini çekiyor, biraz da damatlar çeksin bir şey olmaz. Bu zorunlu bir durum.

Soru sahibesine ben de balayı dönüşü aynı evde yaşamayı ertelemelerini öneriyorum, farz et ki tayincisin nikahı erken kıyıp birkaç ay bekliyorsun.

Düğünü erteleyin diyecektim, her şey hazırmış.

Nişanlınız gayet mantıklı, olması gerekeni söylüyor, kimse istemez ama bu çok istisna bir durum.

Siz de daha fazla çözüm önerisiyle gidip kafasını bulandırmayın, yapmanız gereken bu, evlilik de birbirine destek olmak demek.
Sorun çıkarmayan adamın aklı karışacak sürekli gündemde tutarsanız.

Şu durumda kabul etmese garip olurdu zaten, tabii ki kabul edilir.

Valla adama helal olsun bravo.Verdiği karşılık takdire şayan.Biraz özeleştiri yapmalıyız tam tersi durum olsaydı biz nasıl karşılardık bu kdr kolay olur muydu bilemiyorum.Belki de olurdu kimisi için olmazdı ama erkekler bu tarz konularda daha rahat.Allah yardımcınız olsun kardeşim

Back
X