- 28 Nisan 2022
- 1.280
- 3.516
- 63
Çokkk teşekkür ederimm, çok güzel bir öneri
Annemin yanına gitme konusunuda düşünmeye başladım. Acaba arkadaşların dediği gibi balayından döndükten 1 ay sonra falan annem ameliyat olsa ben onun olduğu şehre gitsem en azından ayaklanana kadar ben mi yanında kalsam diye de düşünüyorum ama hiç emin olamadım.
Ben gidersem annem daha rahat eder kendi evi sonuçta. Yük gibi hissetmez kendini.
Fakat bu sefer eşimle ayrı kalacağız uzun süre. Düzenimiz oturmayacak bir türlü.
Rica ederim

Ben kendi evimde bakmak isterdim. Düzenimi oturtmak ve eşimin yanımda olması daha iyi, annemin evinde bakmayı eğer annemin medikal ihtiyaçlarını (ilaç, pansuman vs.) karşılayamayacak bir lokasyonda oturacaksam tercih ederdim.
Kendi açımdan bakıyorum. Anlayışlı biri olduğum halde eşim sürekli “yük müyüz annemle?” dese ben çok rahatsız hissederim. Bilmiyorum sanki ben anlayışlı olduğumu eşime hissettiremiyorum gibi gelir. Bence bu kadar takmamalısınız.
1. Sormuşsunuz eşiniz çok olumlu yaklaşmış. Artık her fazladan her soruşunuz onu “sizi ikna edememiş” durumuna sokar.
2. Eğer illa emin olmak istiyorsanız eşinizi alın karşınıza önce teşekkür edin sonra “bu birkaç aylık süreç, eğer bir şeyler gözümden kaçarsa, rahatsız olursan seninle bunu iyileştiririz. Benimle her şeyi paylaş. Seni de ihmal etmek istemiyorum. Benim için önemlisin” diye belirtin.
Anneniz de sizin kadar düşünüyor. Yük gibi hissetmez demişsiniz. Yani eşinizi rahatsız edebilecek bir şey yapacağını düşünmüyorum. Düşünceli bir kadın anladığım kadarıyla. Sorunsuz geçebilecek bir dönem bence. O yüzden evinizden boşu boşuna evinizden uzak kalmayın.
Ayrıca tabii insanların bugünü yarını var. İlerde değişebilir diyenler olabilir. Olurda eş adayı ilerde yüzünüze vurursa “hem annemin gelmesini kabul etmiştin hemde rahatsız olursan bir şeylerden söyle çözelim demiştim. Şimdi lafını etmenin anlamı ne?” dersiniz. İşi çözersiniz. Zaten bunlara rağmen bana lafını eden kişinin gerçek yüzünü gördüm diye bana bir kırmızı bayrak olur bu. O noktaya gelmekten hiç korkmam.