Yeni evlilikte yatılı hasta misafirliği

Çokkk teşekkür ederimm, çok güzel bir öneri ☺️🙏🏻
Annemin yanına gitme konusunuda düşünmeye başladım. Acaba arkadaşların dediği gibi balayından döndükten 1 ay sonra falan annem ameliyat olsa ben onun olduğu şehre gitsem en azından ayaklanana kadar ben mi yanında kalsam diye de düşünüyorum ama hiç emin olamadım.
Ben gidersem annem daha rahat eder kendi evi sonuçta. Yük gibi hissetmez kendini.
Fakat bu sefer eşimle ayrı kalacağız uzun süre. Düzenimiz oturmayacak bir türlü.

Rica ederim 🌸

Ben kendi evimde bakmak isterdim. Düzenimi oturtmak ve eşimin yanımda olması daha iyi, annemin evinde bakmayı eğer annemin medikal ihtiyaçlarını (ilaç, pansuman vs.) karşılayamayacak bir lokasyonda oturacaksam tercih ederdim.
Kendi açımdan bakıyorum. Anlayışlı biri olduğum halde eşim sürekli “yük müyüz annemle?” dese ben çok rahatsız hissederim. Bilmiyorum sanki ben anlayışlı olduğumu eşime hissettiremiyorum gibi gelir. Bence bu kadar takmamalısınız.

1. Sormuşsunuz eşiniz çok olumlu yaklaşmış. Artık her fazladan her soruşunuz onu “sizi ikna edememiş” durumuna sokar.
2. Eğer illa emin olmak istiyorsanız eşinizi alın karşınıza önce teşekkür edin sonra “bu birkaç aylık süreç, eğer bir şeyler gözümden kaçarsa, rahatsız olursan seninle bunu iyileştiririz. Benimle her şeyi paylaş. Seni de ihmal etmek istemiyorum. Benim için önemlisin” diye belirtin.

Anneniz de sizin kadar düşünüyor. Yük gibi hissetmez demişsiniz. Yani eşinizi rahatsız edebilecek bir şey yapacağını düşünmüyorum. Düşünceli bir kadın anladığım kadarıyla. Sorunsuz geçebilecek bir dönem bence. O yüzden evinizden boşu boşuna evinizden uzak kalmayın.

Ayrıca tabii insanların bugünü yarını var. İlerde değişebilir diyenler olabilir. Olurda eş adayı ilerde yüzünüze vurursa “hem annemin gelmesini kabul etmiştin hemde rahatsız olursan bir şeylerden söyle çözelim demiştim. Şimdi lafını etmenin anlamı ne?” dersiniz. İşi çözersiniz. Zaten bunlara rağmen bana lafını eden kişinin gerçek yüzünü gördüm diye bana bir kırmızı bayrak olur bu. O noktaya gelmekten hiç korkmam.

Konunuzu okuyunca aklıma arkadaşım ve annesi geldi. Babası arkadaşımı ve annesini arkadaşım çok küçükken terk etmiş . Annesi adeta bağımlıydı arkadaşıma, nereye tayin olsa anne-kız beraber gidiyorlardı. Arkadaşım da hep annesini düşünmek zorunda kalıyordu, bir nişan attı bu yüzden. Sonra annesiyle durumunu kabullenen birini buldu ve evlendi, iki çocuğu oldu annesi şimdi çocuklarına bakıyor. Nişanlınızla ilişki dinamiğiniz nasıl bilmiyorum ama illa ki annenizin yalnız olduğunu, bazen size ihtiyaç olduğunu biliyordur, nişanlınız da çok olgun davranmış, siz de yeri gelir eşiniz için fedakarlık yaparsınız. Cicim ayları böyle geçecek diye üzülmeyin zaman hızla geçer, benim tavsiyem evlenir evlenmez çocuk yapmayın, hem hasta anneniz hem de çocuk evliliğinize dinamit atar, biraz çocuk olayını erteleyin, inanın evliliğe atılan esas bomba çocuk oluyor, çocuk olana kadar cicim ayını her türlü yaşarsınız.

Annemden kıymetli olmadığı için böyle bir karar verip, annemi ikna ettim.
Fakat insan ister istemez üzülüyor içten içe.
Tabi ki ben bakacağım, ilgileneceğim annemle ama kimse istemez evlenir evlenmez aileden biriyle yaşamak.
Sağlık olduğu için konu tabi ki durum bambaşka. Negatif etkilenir miyiz gibi endişelendim sadece.
Kadını hapis gibi bir odaya kapatmayacağım sonuçta.
Hep beraber yemek yenecek, salonda vakit geçirilecek. Normalde baş başa olacağımız, evde en rahat olacağımız zamanlar olacaktı.
Nişanlım merhametli ve halden anlayan bir insan, söylediğim an direk kabul etti zaten etmeseydi evliliği gözden geçirirdim, annemi sokağa atacak yada kaderine terk edecek halim yok..
Anneniz ne ameliyatı olacak? Organlarından mı yoksa ortopedik mi

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah🙏
Evliliğiniz de hayırlı uğurlu olsun bir yastıkta kocayın 🧿
Annenizin doktoruyla konuşacağınızı söylemişsiniz, ameliyat şartsa evleneceğinizi vb tüm şartlarınızı söyleyin bence, yaşayacağınız şehirde tavsiye edeceği bir hastane bir doktor olup olmadığını sorun.

Evet sağlık söz konusuysa annenizin yanında olmalısınız lakin annenizin evinde de baksanız iyileşme süreci 3-4 ay ila 1 yıl diye öngörülüyorsa anneniz hassas bir kadın o yüzden huzursuz olacaktır, maddi şartlarınızı bilmiyorum ama evlenince oturacağınız apartmanda veya aynı sokakta uygun fiyatlı eşyalı 1+1 ev var mıdır acaba?

Bana belki kızabilirler ama her şeyiniz hazırmış.
Ev dizilmiş, balayı parası ödenmiş, düğün salonu tutulmuş. Bunları iptal edip baştan yapmak zor olabilir.
Eğer 3 ay garanti bir süre ise düğünden 1 ay sonra ameliyat ayarlama şansım varsa ayarlardım.
Daha sonra yanıma alıp iyileşene kadar bakardım.
Eşimin anne-babası aynı durumda olsaydı şayet kesinlikle surat asmadan kabul ederdim. Sağlık bu, gelip kalabilirlerdi sıkıntı etmezdim.
Allah izin verirse kocamla bir ömür aynı evde olacağız zaten diye düşünüp 3 ayı idare ederdim.
Erkekler kadınlar kadar bu konudan rahatsız olmuyor. Yani anneniz kaldı diye rahatsız olacağını sanmam -ki- kabul etmiş hemde seve seve.
İnşallah çözüm yolu bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Ne ameliyatı olacak anneniz özel değilse?

Cicim ayı çocuk olana kadar bitmez bizde 5 yıl sürdü 🤭 Annenize şifa dilerim. İlk yıl böyle oluyorsa bir sebebi vardır. Ne mutlu ki size destek olmuş bir nişanlınız var. Zaman çabuk geçer siz annenizin sağlığına bakın.

Bu arada şu an çalışıyorum ama annemin ameliyatı sonrası her halükarda o toparlanana kadar işe giremem. Taşındığım şehirde yeni iş arayacaktım.
Bence annenizin düzeniniz bozmayın, balayı sonrası annenize geçin orda olsun ameliyatı sizde kendi evinde bakın kadında daha rahat eder. Ayrıca nikahlı olup tayin nedeniyle aylar sonra bir araya gelen çiftler var öyle düşün. Yol 2 saatmiş zaten eşinde gider gelir yada sen gider gelirsin evine. Teyze dayı eş dostta mı yok mesela yardımcı olabilecek bi kaç günlük? Eğer varsa 2-3 gün biri kalır sen evine gidersin sonra gelirsin böyle dönüşümlğ geçer zaman. Kalp ameliyatı gibi hayati durumsa 6-7 ay en az tek kalamaz, ortopedik bi şeyse ayaklanınca kendi işini görür. O yüzden ne ameliyatı olduğuda önemli

ben anneme kendi evinde bakardım
ameliyatı balayından bir-iki hafta sonra olacak şekilde ayarlamaya çalışrdım -yani siz balayındayken anneniz varsa ameliyat öncesi bir hazırlık, onları yapacak.
annem toplarlanana kadar da eşim gitsin gelsin 2 saatmiş madem

ameliyatı için annenizin şekeri tansiyonu kanda düşük bir değeri çıkar ameliyat ertelenir
doktor gider bişey olur

ameliyattan sonra ayda bir 3 ayda bir 6 ayda bir kontrolleir olacak
bu ameliyat işleri 1 seferde oluverip bitiveren şeyler değil kadın kendi evinde kendi düzeninde kalsın bence

ben hastayı başka şehre taşımayı uygun bulmuyorum, ne biliyim akraba yoksa bile orada kadının alışık olduğu bir apartmanı komşusu esnafı bişeysi vardır
sizin taşınacağınız şehirde siz yeni o kadın yeni, nasıl zaman geçireceksiniz? annemin de çok bi akrabası yok yaşadığı yerde giden gelen ama komşuları var, oraya alışkın. sonra belki tuvalet, küvet vs. için tutunacak yer filan yaptırmak gerekecek? böyle şeyleri kendi evinde tadilat yaptırın.

Bu kafa yapınla sen çok rezil olursun. O senin daha eşin değil. Nişanlın yani deneme aşamasındaki biri. Her şeyi arayıp arayıp anlatman mahcup mahcup durman aşırı itici. Bundan sonra en ufak bir sorun yaşadığında bu önüne gelecek. Çünkü rahatsız hissettin. Tabiki annene bakacaksın! Bu yaşına getirmiş seni ömrünü feda etmiş. Şimdi sana birşey olsa o nişanlın basar gider! Kocan da olsa basar giser! Ama annen kalır gerekirse de canını verir. Diyecektin ki nişanlına benim annem hastalandı. Ve benim annemden başka kimsem yok onunda benden başka kimsesi yok. Annemin hastalık sürecinde yanında olacağım. Ona göre ya evlenelim ben sonra annemin yanına gideyim ya da evliliği erteleyelim. Oldu bitti. Bu erke tarafında olsa da böyle derdim. İnsanlar tanımadıklarına yardım ediyor. Kaldı ki hem anne hem baba olmuş biri var

şu durum bir saniye bile düşünmeye bile mahal vermiyor
ama siz paragraflar döşemişsiniz
yok ya insan gerçekten çocuk mocuk yapmamalı
Böyle demeyin, düşüncesiz biri değil bence konu sahibi sadece düğün strese hastalık stresi üst üste gelmiş fikir alıyor. En mantıklısı balayı sonrası annesinin evinde annesine bakması. Kadıncağızda tedirgin olmaz, çekinmez kendi evinde. Bu duruma kaynana düşse burda ne fikirler çıkardı orası ayrı

Annemden kıymetli olmadığı için böyle bir karar verip, annemi ikna ettim.
Fakat insan ister istemez üzülüyor içten içe.
Tabi ki ben bakacağım, ilgileneceğim annemle ama kimse istemez evlenir evlenmez aileden biriyle yaşamak.
Sağlık olduğu için konu tabi ki durum bambaşka. Negatif etkilenir miyiz gibi endişelendim sadece.
Kadını hapis gibi bir odaya kapatmayacağım sonuçta.
Hep beraber yemek yenecek, salonda vakit geçirilecek. Normalde baş başa olacağımız, evde en rahat olacağımız zamanlar olacaktı.
Nişanlım merhametli ve halden anlayan bir insan, söylediğim an direk kabul etti zaten etmeseydi evliliği gözden geçirirdim, annemi sokağa atacak yada kaderine terk edecek halim yok..
Evlendikten bir kaç ay sonra büyük bir ameliyat geçirdim ve bakıma muhtaç kaldım, eşim ve ben bir ay dört kişilik ailemin evinde kaldık, evlenir evlenmez ailemin evinde kalmamız hiç kimsenin aklına bile gelmedi tek odak noktası benim sağlığımdı. Ne eşim ne ailem ne eşimin ailesi tek bir olumsuz bir şey konuşmadılar hissettirmediler bile bana. O kadar minnettarım ki hepsine ayrı ayrı. Lütfen olumsuz düşünceleri atın kafanızdan insanlar ağır hasta ve ameliyatlıyken çok daha hassas oluyorlar, sizin endişelerinizi düşüncelerinizi hissedip üzülebiliyorlar. Canınız sağ oldukça evliliğin tadını çıkarırsınız elbet, eminim annenizde böyle olsun istemezdi ama en önemli şey sağlık geri kalan her şey booomboş.

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah🙏
Evliliğiniz de hayırlı uğurlu olsun bir yastıkta kocayın 🧿
Annenizin doktoruyla konuşacağınızı söylemişsiniz, ameliyat şartsa evleneceğinizi vb tüm şartlarınızı söyleyin bence, yaşayacağınız şehirde tavsiye edeceği bir hastane bir doktor olup olmadığını sorun.

Evet sağlık söz konusuysa annenizin yanında olmalısınız lakin annenizin evinde de baksanız iyileşme süreci 3-4 ay ila 1 yıl diye öngörülüyorsa anneniz hassas bir kadın o yüzden huzursuz olacaktır, maddi şartlarınızı bilmiyorum ama evlenince oturacağınız apartmanda veya aynı sokakta uygun fiyatlı eşyalı 1+1 ev var mıdır acaba?
kadın bakıcı parasına fazla diyor ilk mesajında. ki yatılı bakıcı gerçekten fazladır.

ayrı ev olsa da kadın gündüz dursa diyelim, gece yine bakıcı gerekecekse -ki anladığım ilk aylarda gerekecek-, hem ev hem bakıcı iyice fiyat çıkacak + bu kadın işini bırakıp taşınıyor, sadece eşi çalışıyor olacak

ben sadece eşim çalışırken hem ev tutalım hem bakıcı tutalım diyemem valla. eşi o kadar kazanıyor olsa bakıcıya fazla demezdi diye düşünüyorum.

3 ay annesinin evinde bakıp, kadının da düzenini bozmayıp, kendi evime dönüp iş ararım ben olsam. illa bakıcı gerekecekse de 3 aydan sonra en azından çalışıyor olurum ya da 3 aydan sonra bakıcı ihtiyacı olsa da gece gündüz olmaz diye umarım belki h.sonu gidip gelerek h.içi yoklayacak birileri bularak idare edilebilir ondan sonra.

kendi evine alıp bakmayı şu durumda kadının düzenini bozmamak için çok önermiyorum ben. konu sahibi kendi evinde uzun süredir kalıyor olsaydı, annesi oraya gidip geliyor olsaydı vs. o zaman başkaydı.

benim teyzem jinekolojik kanser hastası, mesela.
içtiği suyun markası değişse kadın perişan oluyor.
bakın zaten markalı su içiyor ama bölgeden bölgeye bile değişiyor. kaldı ki bunun havası var, nemi var. sıcağı soğuğu var. meyvesi sebzesi var...

hani annenin psikolojk rahatlığı da ayrı konu da bir de bunlar var. (benim annem asla rahat edemez damat yanında, evden gitse diye kapıya bakıyor). ki kalsa damadı memnun olur 4 4lük hizmet eder annem.

Anneniz sizin evinizde kalırsa kendini rahatsız hisseder bence. Evlendikten sonra hemen aynı evde yaşamazsınız, annenizin yanında 3-5 ay kalsanız bir şey olmaz, bunda mahcup olacak bir şey de yok. Tayin sebebiyle evlenip üç sene ayrı kalan da var sonuçta.
Eşiniz haftasonları atlar gelir.
Sorun edilecek bir durum yok bence.
Evlenirsiniz annenizle üç beş ay daha yaşarsınız sonra dönersiniz evinize

Düğününüzü yaparsınız. Balayınada gidersiniz. Annenizin yanına dönersiniz ameliyatını olur 3-5 ay neyse artık ilgilenirsiniz. Sonra eşinizle birlikte yaşamaya başlarsınız. Annenizin sizden başka kimsesi yok bu günlerde bir daha gelmez ama eşinizle birlikte yaşama işini erteleyebilirsiniz.

Böyle demeyin, düşüncesiz biri değil bence konu sahibi sadece düğün strese hastalık stresi üst üste gelmiş fikir alıyor. En mantıklısı balayı sonrası annesinin evinde annesine bakması. Kadıncağızda tedirgin olmaz, çekinmez kendi evinde. Bu duruma kaynana düşse burda ne fikirler çıkardı orası ayrı

benim de tek çocuğum var, ben de yalnız büyüttüm
benim şimdiden daruşşafakada yerim hazır
çocuğuma da yapışık değilim dünyanın öbür ucuna gidebilir mutlu sağlıklı olacaksa
yani çocuktur yapacak mantığım yok
ama arkadaş 20 tansiyonla gözümü açamadığım zamanlar geliyor aklıma
beş ay sadece ekmek kabuğu yiyebildiğim günler
su bile içemediğim,tansiyon ağrısından gözümü kırpamadığım zamanlar
ölümden dönerek onu yaşattığım günler
her ay götürdüğüm özel doktorlar,geceleri uyumadan on beş dakikada bir kıyafetlerini değiştirmelerim
yıllarca onunla beraber yaşadığım dehb disleksi psikoloji ergenlik sorunları
bir hane halkının giderinden fazla tutan eğitim masrafları
sonucu bu olacaksa olmasın arkadaş

burda düşünülmesi gereken o annenin nasıl en rahat şekilde sağlığına kavuşacağı olmalı idi
onunla ilgili açılmalıydı konu
evliliğimin cicim ayları,düzenim ,eşim değil
evet bu durumda o evlilikten hayır gelmez
ama iki tarafa da uygun seçenek bulmak için açılsa konu başım üstüne
ama hem yapayım hem kakayım olayı bu
yok bana göre değil

Normalde bende böyle düşünürdüm ama yeni evlenmiş olacağımız için sıkıntı ettim kendime.
Yahu yeni evliliği tam olarak ne zannettiğinizi merak ettim. Yani çiftler tavşan gibi değil ki insansınız siz.
Biz salonda olacağız ama annem de olacak
Biz yemek yiyeceğiz ama annem de bizimle yiyecek
Açıkçası nişanlınız bu konuda sizden daha net, buyursun gelsin demiş.
Yok fizik tedavi olur mu, ameliyat şart mı filan diye bahaneler arayıp duruyorsunuz.
Kadın ameliyat olmak zorunda belli yani. Artık kaç ay sonra, nasıl, niye, neden vs vs
Yuvam, balayım vs
Siz de evlat sahibi olacaksınız yahu lütfen.

şu durum bir saniye bile düşünmeye bile mahal vermiyor
ama siz paragraflar döşemişsiniz
yok ya insan gerçekten çocuk mocuk yapmamalı
Gerçekten şu yorum kalbimi kırdı…
30 yaşındayım, hayatımın her kararını anneme göre aldım. Okul, meslek, yaşadığım şehir, muhit, psikolojim…
Kendi hayatımı kurmam yıllarımı aldı. Anneme ben annelik yaptım yıllarca. Zaten yalnız bırakmayacağımı söyledim konumda.
“evleniyorum annem başımın çaresine bakabilir değil mi?, yalnız kalsa olur değil mi?” Diye konu açmadım ki… endişelerimi paylaştım şurada. Endişelerim olması anneme bakmaktan vazgeçeceğim anlamına gelmiyor. Hiçbir güçte annemi sahipsiz bıraktıramaz zaten bana. Rica ediyorum böyle hassas bir konuda yorum yaparken 2 kere düşünün…

ben anneme kendi evinde bakardım
ameliyatı balayından bir-iki hafta sonra olacak şekilde ayarlamaya çalışrdım -yani siz balayındayken anneniz varsa ameliyat öncesi bir hazırlık, onları yapacak.
annem toplarlanana kadar da eşim gitsin gelsin 2 saatmiş madem

ameliyatı için annenizin şekeri tansiyonu kanda düşük bir değeri çıkar ameliyat ertelenir
doktor gider bişey olur

ameliyattan sonra ayda bir 3 ayda bir 6 ayda bir kontrolleir olacak
bu ameliyat işleri 1 seferde oluverip bitiveren şeyler değil kadın kendi evinde kendi düzeninde kalsın bence

ben hastayı başka şehre taşımayı uygun bulmuyorum, ne biliyim akraba yoksa bile orada kadının alışık olduğu bir apartmanı komşusu esnafı bişeysi vardır
sizin taşınacağınız şehirde siz yeni o kadın yeni, nasıl zaman geçireceksiniz? annemin de çok bi akrabası yok yaşadığı yerde giden gelen ama komşuları var, oraya alışkın. sonra belki tuvalet, küvet vs. için tutunacak yer filan yaptırmak gerekecek? böyle şeyleri kendi evinde tadilat yaptırın.

kadın bakıcı parasına fazla diyor ilk mesajında. ki yatılı bakıcı gerçekten fazladır.

ayrı ev olsa da kadın gündüz dursa diyelim, gece yine bakıcı gerekecekse -ki anladığım ilk aylarda gerekecek-, hem ev hem bakıcı iyice fiyat çıkacak + bu kadın işini bırakıp taşınıyor, sadece eşi çalışıyor olacak

ben sadece eşim çalışırken hem ev tutalım hem bakıcı tutalım diyemem valla. eşi o kadar kazanıyor olsa bakıcıya fazla demezdi diye düşünüyorum.

3 ay annesinin evinde bakıp, kadının da düzenini bozmayıp, kendi evime dönüp iş ararım ben olsam. illa bakıcı gerekecekse de 3 aydan sonra en azından çalışıyor olurum ya da 3 aydan sonra bakıcı ihtiyacı olsa da gece gündüz olmaz diye umarım belki h.sonu gidip gelerek h.içi yoklayacak birileri bularak idare edilebilir ondan sonra.

kendi evine alıp bakmayı şu durumda kadının düzenini bozmamak için çok önermiyorum ben. konu sahibi kendi evinde uzun süredir kalıyor olsaydı, annesi oraya gidip geliyor olsaydı vs. o zaman başkaydı.

benim teyzem jinekolojik kanser hastası, mesela.
içtiği suyun markası değişse kadın perişan oluyor.
bakın zaten markalı su içiyor ama bölgeden bölgeye bile değişiyor. kaldı ki bunun havası var, nemi var. sıcağı soğuğu var. meyvesi sebzesi var...

hani annenin psikolojk rahatlığı da ayrı konu da bir de bunlar var. (benim annem asla rahat edemez damat yanında, evden gitse diye kapıya bakıyor). ki kalsa damadı memnun olur 4 4lük hizmet eder annem.
bu konuda düşünülecek şeyler tam olarak bunlar işte
gözünü sevdiğimin analitik kafası
ben duygusal duygusal döşerken gerçekçi bakmış

Back
X