• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Ev Aldık Kiracı Çıkmıyor

Tiramisu35

♥♥♥Yavrularım♥♥♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
5.603
4.211
773
Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :( kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?

Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :KK43: kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?
Daha neler sozlesmesi bitmis ve sen iki aydir ondan kira dahi almadan onu mu bekliyorsun😱Bacim bunun hic mi baska yolu yok ihtarnameyi teslim mi almasi lazimmis illa

avukatan gidin ve ondan bilgin alin sozlesme bitmesi diye bisey olamaz bu arada her kira sozlesmesi itiraz edilmedigi surece otomatik yenilenmis sayiliyor . tavsiyem gidin kavga edin . eve alirken hic kiraciyla konusmadiniz mi ? sonucta eve girmek icin illa gitmissinizdir .belki sozlesme olagindan bisi cikmaz ama kira odemedigi icin cikarabilirsiniz .keske kiracisiz ev alsaydiniz.bu sorun kiracili ev alininca hep yasaniyor malesef

İhtarmane polis ile çıkarmak için yeterli değildir dava açıp tahliye kararı almanız gerekir aksi takdirde konut dokunulmazlığı ihlal suçundan yargılanabilirsiniz bir evlerin kira sözleşmesi süre bitse de önceden bildirimde bulunulmadığı sürece her yıl otomatik uzar bir an önce bir avukat ile görüşün yeni malikin ihtiyacı sebebiyle tahliye davası açılmalı yasal süreler geçmedi ise

Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :KK43: kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?
Aranizda sozlesme yoksa isgal bildirimi yapıp cikarirsiniz.

e
Kira kontratıni yenilemediginiz sürece devam ediyor politasi esas mi? Öyle birşey duymuştum kiracı olmadığım için bilmiyorum
evet gene ihtar gibi bisi cekmeniz gerekiyor sozlesme bitti demek icin .itiraz edilmedigi surece her yil kontrat otomatik yenilenmjs sayiliyor . ne isim var ne evim ama ben bile biliyorum .bedava verselee icinde kiraci olan evi almam yasal suresiydi bilmemnesiydi cikarmak kafadan 6 ay surer

Evi satin alirken noterden ihtar cekmeniz gerekiyordu. Igtar cekmeniz durumunda bile kiracinin 6 ay daha evde oturma hakki var. Ki siz ihtar da cekmemissiniz. Tek yolunuz mahkemeye gitmek, ama tedbir alip ihtar cekmediginiz icin isiniz baya uzayacaktir. Kiraci eger ayak diretir, cikmiyorum derse elinizden cok bizey gelmeyebilir, sizi cok uzun sureler ugrastirabilir. Bi mahkeme vs diyip gozunu korkutun, niyetine bakin, olmicak gibiyse evi satin

e evet gene ihtar gibi bisi cekmeniz gerekiyor sozlesme bitti demek icin .itiraz edilmedigi surece her yil kontrat otomatik yenilenmjs sayiliyor . ne isim var ne evim ama ben bile biliyorum .bedava verselee icinde kiraci olan evi almam yasal suresiydi bilmemnesiydi cikarmak kafadan 6 ay surer
Kiracı olmadığım için bilemiyorum prosedür nasıl işliyor. Demek aklımda doğru kalmış. İşte insan pislik yapmak istedikten sonra yumurta kapıya dayanana kadar çıkmayadabiliyor,sonra uğraş dur

oyle bisey diyemez hanimefendi yasalar var .kafasina gore kirafa artis yapamiyorsunuz malesef . biraz arastirin
9 senelik kiraciyim 2 ayri sehirde yasadim yasalar tecavuzcuye islemiyor ev kiraciya mi isleyeck 🤦🏻‍♀️ Bazi ev sahiplerim bildiginiz babalik yapti bazilari hayatimi zehir etti.Kiracinin da hayirlisini versin rabbim

İhtarname gittikten sonra kiracı, kira sözleşmesi bitiminde veya kira sözleşmesi kalan süresi 6 aydan fazla ise en geç 6 ay içerisinde evi boşaltmak zorunda. Fakat bu süre içerisinde kiracı yükümlülüklerini yerine getirmezse, kira sözleşmesi bitimini ya da 6 ayı beklemeden çıkarma şansınız da mevcut.

Borçlar Kanunu Madde 351: "Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir. Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir."

Bu şekilde bilgi mevcut. Umarım işinize yarar.

Back