bi yere gitmiyom kizlarrrrr, burdayim halaa..
artik haftada bir hocam (beslenme uzmani) fitness'a ugrayacak.. artik ondan bilgileri alip sizinle paylasirim canlarim.. benimde hala vericegim kilolarim var ama sadece yavas yavas vermek istiyorum bu sefer.
bak mesela söyle dedi hocam. sabahlari kahvaltida ne yersen ye, serbest. cünkü o yediklerimizi aksama kadar eritecegimiz/yakacagimiz icin hic bi etkisi olmaz bize. yani eger cikolata yiyeceksen sabahlari ye.
bide badem, ceviz gibi kuruyemisleri ihmal etmeyin dedi. cünkü vücudumuz ordan gelen yaglara ihtiyaci varmis. kalorisi yüksek ama saglikli besinlerden biri.
tatli yenilecekse en sagliklisi dondurma. dondurmayi sabah veya öglen yeniliyorsa istediginiz kadar yiyin dedi
ama münkün oldugunca aksamlari yemeyin dedi.
daha önce dedigim gibi rakam endeksli degilde resim endeksli olun dedi. cünkü insanoglunun beyni resim endeksli calisiyormus. eger fit vücutlu bi bayanin resmini bi yere koyup hergün aynada kendimize bakarsak, yavas yavas o resimdeki insana benzemeye basliyormus vücudumuz. vücudumuz kendiliginden o vücuda benzemiyor tabi (ohh ne güzel yat, baka baka zayifla
). o resme bakarak dahada odaklaniyor insan vücuduna, o sekilde vücudumuz o sekle girecek diye kodlaniyor.
aksam saat 9'dan sonra spor yapmayin diyor. metabolizma o saatten sonra yavasliyor ve aksam karanligi ile birlikte adi ne bilmiyorum bazi hormonlar salgilaniyormus. o yüzden o saatte spor yapilirsa, vücut direncini kaybeder, bide ardindan mide ac oldugu icin o saatte yenilen yemek direk yag olarak geri geliyormus. spor kiloda aldirir yani
sasirtici
bide bunuda dedi. spor sonrasi 30 dk icerisinde protein agirlikli bisey yemeniz lazim (protein olmazsa bile mecbur yenilecek ama en sagliklisi protein), cünkü spordan sonra depolar bosaliyor ve kicasaci eger mideye bisey girmezse o depolari doldurmak icin vücut kaslardan aliyormus. hadii bakalimmmm gecmis olaaaa, kaslardan aldiysa metabolizmada yavaslar ve sen bi elma degil bi isirik bile yesen kilo alirsin, cünkü vücut ordan almaya baslidimi disardan gelen yemege aliskin olmadigi icin onu eritmesi dahada zaman almaya basliyor.
o yüzden adamin dedigi yemegi az sporu az olucagina, yemegi bol sporuda bol bi gün gecirmeniz daha saglikli. ikisi ayni kapiya cikar demeyin, cünkü birinde vücut hic bisey yapmiyor, öyle ac ac kalirken (metabolizmada tembellesiyor ayni vücut gibi), öbür tarafta vücut hep hareketli ve agziniza herzaman yemek girdigi icin metabolizma durmuyor, oda hep calisiyor.
su konusunada degindi. su saglikli diye 3-4 litre icilmez, böbrekler siser cok sagliksiz. en fazla 2.5 litre su icin dedi (oda spor yapanlar icin). en ideali 2 litre icmekmis. herseyin fazlasi zararli yani kizlar.
ben yine cok yazdim ya. ama sizde bilgilerden faydalanin diye yazdim, yarim saatte yazabildim, türkceyi dogru yazayim diye. beslenme uzmani kendisi ingiliz, orda bu konuda uzmanlardan biriymis ama spor salonundaki antrenörleri egitmek icin gelmis danimarkaya, bizde ondan faydalandik iste :))