Yeni Bir Hayat İsteyenlerin Günlüğü.

kız abartma biraz daha zayıfla öyle al

kizlarrr nabersiniz??
cok güzel bi haftasonu gecirdim, cumartsi günü gündeydim, tabi fazla kacirmadan biraz biraz yedim. zaten mide kücülmüs galiba, fazla yiyemedim. dünde normal yemegimi yedim, 1 saat esimle fitnessde gecirdik, diyetisyen ve spor hocalari vardi ona katildik, cok güzel seyler ögrendikkkk..

veee gelelim bugünki kiloma. tam 63,5 kiloyum. yani 700 gram vermissim, tabi cumartesi günü eger yemeseydim biraz daha vermis olurdum belki, ama olsun saglikli saglikli gitsinde nasil giderse gitsin. kendimi cok kasmak istemiyorum, eger canim cekiyorsa yiyorum cünkü sonra diyetten sogurum ve diyet bittikten sonra hepsine saldiririm.

fndkkrdu'cum 1 günde 1,5 kilo vermek imkansiz bisey, tartinda sorun olmadigina eminmisin? en sagliklisi haftada 1-1,5 kilo vermek, sen 1 günde 1,5 vermissin ya tartida bisey var, yada dün hic bisey yemedin icmedin?

kizlar kendinizi cok kismayin, eger daha az yemeye baslarsaniz spor sirasinda yag gitmez kas gider. yani sporunuz bile bi faydasi olmaz zarari olur. metabolizmaniz yavaslarsa diyet sonrasinda yine kilolari alirsiniz. cünkü vucut az yemeye aliskin oluyor, tabi diyet bittikten sonra normal yemeye baslayinca o kilolari yavas yavas alinmaya basliyor. ee herhalde hicbirimizde ömür boyu diyet yapamayacagimiza göre bence normal yiyin, ögün atlamayin sakin cünkü gercekten yagdan gitmiyor kastan gidiyor ozaman. ben mesela 63 kiloyum ama yag oranim normalmis, dünki diyet hocam ölcü %23 cikti (ama sporcularin orani 14-20 arasiymis). yani önemli olan tartida cikan rakam degil, vücudunuzda ne kadar yag olmasiymis. ben artik kilo kontrolu yapmayi düsünmüyorum arkadaslar, cünkü ben eskiden 55 kiloyken belim 65 göbeyim 79 kalcam 95 santimdi, suan 63 kiloyum belim 66, göbeyim 79, kalcam ise 102 santim. yani 8 kilo daha fazlayim ama kalca haric ölcülerim ayni. yani 60 kilo olsamda eski ölcülerime sahip olurum cünkü eskiden sok diyetler, yok efenim bu hafta cok yedim öbür hafta cok az yerim diyerek sagliksiz zayiflamaya calistim.. sporda yapmistim halbuki, pilates, yürüyüsler, egzersizler ama yine sarkmalarim varmis, ve sporun hic faydasi olmuyormus cünkü vücut cok az ile yetiniyormus, cok az yiyordum yani canlarim. dünki hocam benim gözlerimi acti resmen. gercekten artik iddaaya filanda girmek yok esime dedim yavas gitsin ama saglikli ve saglam olsun, yavas yavas verdikmi bidaha almayiz o kilolari. zaten abur cuburlar fazla canimiz cekmiyorki, cola cips nedir bilmeyiz ikimizde, sadece esimin dondurma hastaligi var benim ise cikolataya zaafim var.
ama diyetisyenim bana güzel bi spor menüsü tavsiye etti artik bol bol yiyip daha saglikli olmayi karar verdim. canim istedigi zaman marketten bi cikolata yiyebilirim kilo almadan mesela.
artik tartilmayacam, sadece vücudumu ölcecegim kizlar, o yüzden sizlere katilamayacagim artik, ama burdayim yine, sadece kilo bildirimi filan olmayacak. rakam endeksli degilde resim endeksli olun dedi hocam bize. yani ayna kendinizi iyi hissediyorsaniz ideal kilodasiniz diyor. adam kendisi 110 kilo ama bi gram yag yok adamda, ama benim esim ayni boyda 105 kilo ama göbegi var, ve yag orani daha yüksek. yani tartidaki rakam yaniltiyor. adam bide diyorki eger kas oraniniz yüksek olursa, kilo alma ihtimaliniz olmaz cünkü vücut onu hemen yakiyor :))

o yüzden karar verdim kizlar, yavas ama öz vericem yaglarimi.

cok yazdim yaaaa, okuyan olurmu acaba

Ben okudum canımcım.
Bu güzel bilgileri bizimle paylaştığın için de ayrıca teşekkür ederim.
Bende söylediklerine katılıyorum .
mesela ben zayıflıyorum ama kalçam ve basenlerim aynı. ee diyorum bu kilo nerden gidiyo.yağ değil dediğin gibi kstan gidiyo ve bizler anlamıyoruz.
ben 2 gün önce 53,6ydm bu sabah tartıldım 55,1. bi anormallik olduğu bariz ortada.
bende senin gibi ağır ağır yawaş yawaş devam edicem ama tartıya çıkmazsam da olmaz

elmaşekerim ne güzel yazmışsın :) ama yinede gitme aramızda ol ne yediğini içtiğini yaz kilo bildirimini de istedikçe yaparsın olmaz mı
birde dün sabah tuvalete gittikten sonra su içmiş olabilirim tartım dijital 1 aylık daha ve normal evdeki herkes tartılıyo onlar aynı veren bir tek benim
dün yemedim desem yeri gerçekten kahvaltımı zaten az yapmıştım bide o kadar gezdik eve gelince az bişey yedim dışarda bi kahve içmiştim zaten yemeğimden sonrada spor yapmıştım

bugünkü sporum=ramp it up (50dk)
zumba (30 dk )
squats 110 tane
simit bölgesi (11 dk )

elma şekerim cidden gitme ya biz bu yola senle başladıydık bırakma beni

kız senin sevgilin sen zayıflama diye herşeyi yapıyo cumartesi o kadar yedirdi
ama bence senin kilon çok iyi ya sen nerenden şikayetçisin ki ? sen 52 olsan sana yeter boyun 164 zaten ?

kız senin sevgilin sen zayıflama diye herşeyi yapıyo cumartesi o kadar yedirdi
ama bence senin kilon çok iyi ya sen nerenden şikayetçisin ki ? sen 52 olsan sana yeter boyun 164 zaten ?

Ay hiç sorma lafa gelincede zayıflamıyosun diyo. ama yemeyince de kızıyo. tabak bitecek falan fıstık gözümü korkutuyo
benim basen kısmı ve kalça canım. biraz daha küçülebilir. aslında o seviyo da böyle olmamı ben yakıştıramıyorum

basen bazen genetik olabiliyo kilo vermekle basenlerin gitmez senin bol bol bisiklet sürmen gerek :)

ay canım çok güzel yazmışsın. bende yakın zamanda diyetisyene gitsem iyi olur. :26::26:
bende hep kastan gittiğini düşünüyorum. zayıflıycaz diye kaslar gidiyo :26::26:
yağlar yine aynı löp löp

Kız gozun donmesin hemen kilonu koru asiriya kacma yeter :)

Betrayal bi ikimiz kaldık
aynen bi ikimiz kaldık ya
zaten bilinçsiziz elmashekerim sen bizi aydınlat bu konularda yavrum

ahaha aynen elmasekerim :)
Ben haftaya yagımı ogrenirim diyetisyenle randevum var ya ama cok ters olcak ya ogleden sonra gidicem ben kahvaltimi etmis olucam nasil olcak ? Bari cok yemim sonrada tuvalete giderim ogle yemegi yemicem o gun

Ah ah regl oldum karnim sis ve agriyo

Aksam yemegim: 2 karalahana sarması
1 kasik barbunya
salata bol limonlu
corba (limonlu ve az acili)

bizim burda diyetisyen var ama çok ilgilenmiyo yaa
kızlar bundan sonra elimden geldiği kadar öğünlerimi resimli paylaşıcam.
öğle: bir kase şehriye çorbası.
akşam:
2 kepek ekmeğinden sandviç yaptım kendime
içinde 2 dilim domates 1 dilim beyaz peynir 3 zeytin vardı.
bugün 3 saat hastanede kaldım ordan oraya yok idrar yok kan testi öyle gitti 2 saatte alışveriş için yürüdüm.
bugün spor yapamam heralde dolabımı düzenlemem lazım. kışlıkları kaldırcamda.

Canım neyin var ?

bi yere gitmiyom kizlarrrrr, burdayim halaa..
artik haftada bir hocam (beslenme uzmani) fitness'a ugrayacak.. artik ondan bilgileri alip sizinle paylasirim canlarim.. benimde hala vericegim kilolarim var ama sadece yavas yavas vermek istiyorum bu sefer.

bak mesela söyle dedi hocam. sabahlari kahvaltida ne yersen ye, serbest. cünkü o yediklerimizi aksama kadar eritecegimiz/yakacagimiz icin hic bi etkisi olmaz bize. yani eger cikolata yiyeceksen sabahlari ye.

bide badem, ceviz gibi kuruyemisleri ihmal etmeyin dedi. cünkü vücudumuz ordan gelen yaglara ihtiyaci varmis. kalorisi yüksek ama saglikli besinlerden biri.

tatli yenilecekse en sagliklisi dondurma. dondurmayi sabah veya öglen yeniliyorsa istediginiz kadar yiyin dedi ama münkün oldugunca aksamlari yemeyin dedi.

daha önce dedigim gibi rakam endeksli degilde resim endeksli olun dedi. cünkü insanoglunun beyni resim endeksli calisiyormus. eger fit vücutlu bi bayanin resmini bi yere koyup hergün aynada kendimize bakarsak, yavas yavas o resimdeki insana benzemeye basliyormus vücudumuz. vücudumuz kendiliginden o vücuda benzemiyor tabi (ohh ne güzel yat, baka baka zayifla). o resme bakarak dahada odaklaniyor insan vücuduna, o sekilde vücudumuz o sekle girecek diye kodlaniyor.

aksam saat 9'dan sonra spor yapmayin diyor. metabolizma o saatten sonra yavasliyor ve aksam karanligi ile birlikte adi ne bilmiyorum bazi hormonlar salgilaniyormus. o yüzden o saatte spor yapilirsa, vücut direncini kaybeder, bide ardindan mide ac oldugu icin o saatte yenilen yemek direk yag olarak geri geliyormus. spor kiloda aldirir yani sasirtici

bide bunuda dedi. spor sonrasi 30 dk icerisinde protein agirlikli bisey yemeniz lazim (protein olmazsa bile mecbur yenilecek ama en sagliklisi protein), cünkü spordan sonra depolar bosaliyor ve kicasaci eger mideye bisey girmezse o depolari doldurmak icin vücut kaslardan aliyormus. hadii bakalimmmm gecmis olaaaa, kaslardan aldiysa metabolizmada yavaslar ve sen bi elma degil bi isirik bile yesen kilo alirsin, cünkü vücut ordan almaya baslidimi disardan gelen yemege aliskin olmadigi icin onu eritmesi dahada zaman almaya basliyor.

o yüzden adamin dedigi yemegi az sporu az olucagina, yemegi bol sporuda bol bi gün gecirmeniz daha saglikli. ikisi ayni kapiya cikar demeyin, cünkü birinde vücut hic bisey yapmiyor, öyle ac ac kalirken (metabolizmada tembellesiyor ayni vücut gibi), öbür tarafta vücut hep hareketli ve agziniza herzaman yemek girdigi icin metabolizma durmuyor, oda hep calisiyor.

su konusunada degindi. su saglikli diye 3-4 litre icilmez, böbrekler siser cok sagliksiz. en fazla 2.5 litre su icin dedi (oda spor yapanlar icin). en ideali 2 litre icmekmis. herseyin fazlasi zararli yani kizlar.

ben yine cok yazdim ya. ama sizde bilgilerden faydalanin diye yazdim, yarim saatte yazabildim, türkceyi dogru yazayim diye. beslenme uzmani kendisi ingiliz, orda bu konuda uzmanlardan biriymis ama spor salonundaki antrenörleri egitmek icin gelmis danimarkaya, bizde ondan faydalandik iste :))

muzeyyencim senin vericegin kilon yok ben kesinlikle eminim, ama vücudun nasil görünüyor bilemem tabi görmedigim icin. ama kendin aynada bi gariplik var diyorsan, ozaman yag oranin olucagindan biraz yüksek demektir. bence yag parcaliyici egzersizler yap. en iyi cözüm pilates bence. bende 2 sene önce yapmistim ve suan bile arkadaslarimin bazileri yapiyor, kilo vermeseler bile baya incelmisler. hem ebru sallinin 21 günde yaglarinizdan kurtulun cd'si gelmis, cok faydali diyorlar, bi arastir derim ben.
cünkü kilo olarak bakma olaya, bu resme bak anlarsin:

1 kilo yag ve 1 kilo kas arasindaki farka bak (fndkkrdum bilir bu resmi önceden göstermistim). 1 kilo kas daha az yer kapladigi icin, aslinda sen 55 kilo olup 5-10 santim verme ihtimalin var, cünkü kas yapiyorsun. yaglarindan kurtuldugun zaman o bikinili mankenlerden farkin olmaz inanki, cünkü hic kilo problemin yok. tabi kilo problemin yok diye abur cuburlari ye demiyorum, tabi yine saglikli beslenme ama zayiflama amacli degil, koruma amacli olucak. sadece abur cuburlari ve beyaz ekmegi kes yeter bence. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…