- 10 Ocak 2022
- 2.962
- 5.890
-
- Konu Sahibi feliscatus
650 den anlaş daha fazla verme eski kadınaMerhaba, ufak bir güncelleme yapmak istedim. Bugün şirket birisini gönderdi ücret 850 TL ve + yemek benden şeklinde aldım. 9:30’da geldi direkt başladı, yemek, sigara vs. derken bir saat kadar mola verip 16:00’da gitti ve benim üç saat kalan kadından daha az iş yaptıGerçekten benimkinin eli hızlıymış onu anladım Üstelik yatağı çekmedi, benim kadın çeker arkasını süpürür siler, salon halısını kaldırmadı az yana çekti süpürdü sildi, salondaki L koltuğumu siliyor benim kadın bu silmedi falan filan. Ben bir iş yapmadım ama evi bilmediği için sürekli peşinde dolaştım yine yoruldum ve üstelik duş başlığımızı kırdı banyoyu temizlerken ben bu işten de memnun kalmadım arkadaşlar inşallah sövmezsiniz bana.
Benim kadınla çözmem gereken işe girersem bu üç saatin yetmeyeceği ve başka bir çözüm bulması şeklinde konuşmak. Eşim de belliydi böyle olacağı diyor ama en azından evim temizlendi biraz tuzlu da olsakadın dönene kadar nasılsa yine kirlenecek zaten.
Bir de zam konusu var İstanbul’dayım 650-700’den başlıyor gündelikçi ablalar ben de bu şekilde yapacağım uygun mudur?
650 den anlaş daha fazla verme eski kadına
3 saat icin tam gün ücreti ödemeniz haksızlık bence...Ben olsam kesinlikle başka birine bakardım. Ayrica tavırları da gerçekten çok rahatsız edici..Sizi garanti olarak görüyor sanırım. Sadece temizlik için ve hergun mu geliyor haftada bir mi? Yemek de mi yapıyor? Sadece temizlik içinse bence haftada 1 şirket mantıklı...hergun robot açıp banyo wc temizlediginizi söylemişsiniz o sebeple yeterli olur bence.cunku bende aynen öyle yapıyorum her gün robot açıp banyo temizliğini falan yapınca yeterli oluyor.Merhabalar, keyifli Pazarlar dilerim. Yerin kulağı var diyerek ifşa olmamak için çok detaya girmeden derdimi anlatmaya çalışacağım. Pandemiden beri gelen bir temizlikçi ablamız var, kendisi pandemide işsiz kalmıştı ve benimle birlikte bir kaç yere daha giderek o dönemi atlatmıştı. Hatta o zamanlar bundan çok memnundu ve bana teşekkür ediyordu ama sonradan unuttu (buraya geleceğim) Bu kişi part time değil ama bir tık daha fazla başka bir işte çalışıyor ve bu süreçte beni de bırakmadı iş çıkışında geliyor. Ancak gelmesi 17:00 gitmesi 20:30 bunun rahat 45 dk. sı mola, kahve, yemek vs. derken detaya girmeden süpürüp silip tam gün ücretini alıp gidiyor.
Benim kedilerim var üç tane ve tatile gittiğimizde de bu kişi bakıyor ve çok seviyor. Benim için bu en önemli kıstas aslında ama artık bu 3 saat kalıp tam gün ücreti almalar benim canımı sıkmaya başladı. Ha neden tolere ettin derseniz dediğim gibi kedilerime bakması en baş neden ve pandemide evden çalıştığım şu anda da işsiz olduğum için ona yardım edip işlerin yarısını benim yapmamla yürüttük.
Bu arada kendisi şu an izinde ve uzunca bir izin kullanacak bir ay yok. Ben bu süreçte mecburen şirket vs. bulup alacağım çünkü etrafımız inşaat ve evde kedilerden bağımsız inanılmaz bir toz oluşuyor. Kedileri de işin içine katınca elzem yani bir ay bekleyemem. Ben her gün robot açıyorum, banyo yıkıyorum vs. ama kirleniyor ev bu. Eşim de ben de evdeyiz bunun da etkisi vardır elbette.
Şirketten gelen kişiyi beğenirsem devam etsem mi ya da arayışa girsem mi diyorum? Çünkü benim çalışmaya başlamam an meselesi ve böyle arkasından gezip birlikte iş yapamam çalışınca. Hatta ona da artık her hafta belirli bir gün gelip bir tık daha fazla iş yaparsın (tabii ki ona göre ücretle) dediğimde pek hoşlanmadı bundan.
Bir diğer başta bahsettiğim mevzu da pandemide çok mutluyken şimdi ağız değişririp bak iyi ki ben varım yoksa kedili eve kimse gelmiyor vs demeye başlaması. Bir de gittiği diğer kadını çok anlatıyor çok övüyor, dolarla ödeme yapıyormuş, kendisine bir alıyorsa aynından ona da alıyormuş bla bla. Oturup kahve içerken sokuşturuyor bunları ya da beraber bişeyler yaparken.
Annem de kadın bulamadı çok zorlandı bana dediği idare et annecim kadın yok piyasada. Haklı da olabilir ama bu şekilde de benim içime sinmiyor. Siz olsanız tamam mı dersiniz devam mı?
bnce başka birini bul aranızdaki mesafeyi aşmışsınız sizi ciddiye alacagını sanmıyorumMerhabalar, keyifli Pazarlar dilerim. Yerin kulağı var diyerek ifşa olmamak için çok detaya girmeden derdimi anlatmaya çalışacağım. Pandemiden beri gelen bir temizlikçi ablamız var, kendisi pandemide işsiz kalmıştı ve benimle birlikte bir kaç yere daha giderek o dönemi atlatmıştı. Hatta o zamanlar bundan çok memnundu ve bana teşekkür ediyordu ama sonradan unuttu (buraya geleceğim) Bu kişi part time değil ama bir tık daha fazla başka bir işte çalışıyor ve bu süreçte beni de bırakmadı iş çıkışında geliyor. Ancak gelmesi 17:00 gitmesi 20:30 bunun rahat 45 dk. sı mola, kahve, yemek vs. derken detaya girmeden süpürüp silip tam gün ücretini alıp gidiyor.
Benim kedilerim var üç tane ve tatile gittiğimizde de bu kişi bakıyor ve çok seviyor. Benim için bu en önemli kıstas aslında ama artık bu 3 saat kalıp tam gün ücreti almalar benim canımı sıkmaya başladı. Ha neden tolere ettin derseniz dediğim gibi kedilerime bakması en baş neden ve pandemide evden çalıştığım şu anda da işsiz olduğum için ona yardım edip işlerin yarısını benim yapmamla yürüttük.
Bu arada kendisi şu an izinde ve uzunca bir izin kullanacak bir ay yok. Ben bu süreçte mecburen şirket vs. bulup alacağım çünkü etrafımız inşaat ve evde kedilerden bağımsız inanılmaz bir toz oluşuyor. Kedileri de işin içine katınca elzem yani bir ay bekleyemem. Ben her gün robot açıyorum, banyo yıkıyorum vs. ama kirleniyor ev bu. Eşim de ben de evdeyiz bunun da etkisi vardır elbette.
Şirketten gelen kişiyi beğenirsem devam etsem mi ya da arayışa girsem mi diyorum? Çünkü benim çalışmaya başlamam an meselesi ve böyle arkasından gezip birlikte iş yapamam çalışınca. Hatta ona da artık her hafta belirli bir gün gelip bir tık daha fazla iş yaparsın (tabii ki ona göre ücretle) dediğimde pek hoşlanmadı bundan.
Bir diğer başta bahsettiğim mevzu da pandemide çok mutluyken şimdi ağız değişririp bak iyi ki ben varım yoksa kedili eve kimse gelmiyor vs demeye başlaması. Bir de gittiği diğer kadını çok anlatıyor çok övüyor, dolarla ödeme yapıyormuş, kendisine bir alıyorsa aynından ona da alıyormuş bla bla. Oturup kahve içerken sokuşturuyor bunları ya da beraber bişeyler yaparken.
Annem de kadın bulamadı çok zorlandı bana dediği idare et annecim kadın yok piyasada. Haklı da olabilir ama bu şekilde de benim içime sinmiyor. Siz olsanız tamam mı dersiniz devam mı?
3 saat icin tam gün ücreti ödemeniz haksızlık bence...Ben olsam kesinlikle başka birine bakardım. Ayrica tavırları da gerçekten çok rahatsız edici..Sizi garanti olarak görüyor sanırım. Sadece temizlik için ve hergun mu geliyor haftada bir mi? Yemek de mi yapıyor? Sadece temizlik içinse bence haftada 1 şirket mantıklı...hergun robot açıp banyo wc temizlediginizi söylemişsiniz o sebeple yeterli olur bence.cunku bende aynen öyle yapıyorum her gün robot açıp banyo temizliğini falan yapınca yeterli oluyor.
O zaman bence kadın gelene kadar siz yine arayisinizi sürdürün.. birkac kişi daha deneyin.Teşekkür ederim düşüneceğim. Ayrıca özeleştiri de yapayım benim durumum da vahim titizliğe doğru gidiyorum tamam temizlik çok güzel ama kadın beğenmiyorum bugün şirketten gelen içime sinmedi mesela. Benim kadın 10-12 günde bazen haftada bir geliyor yemek, dolap içi, ütü vs. yok ama o kısa sürede baya iş yapıyormuş bugün şirketten tam gün alınca anladım
O zaman bence kadın gelene kadar siz yine arayisinizi sürdürün.. birkac kişi daha deneyin.
Yine içinize sinmezse sürenin az olduğunu ve ücret konusunu konuşun.devam ederseniz de yapmadığı ve gözünüze batan yerleri temizlik esnasında söyleyin.mesela ayakkabiligi da silelim ya da avizeyi de iyice siler misin gözüm çok takılıyor...gibi. Bu arada biraz da mesafe koyun bence söylediğim gibi sizi garanti olarak görüyor. Ama benim tercihim kesinlikle başka biri olurdu.3 saate tam gün ücreti verip bir de başkasıyla kıyaslanip üstüne de fırça yemek istemem şahsenBu arada cidden aşırı bir iyi niyet hissettim sizde.çok tatlısınız inşallah iyi bir yardimci bulursunuz
Firmadan geleni nasıl beğenmediniz? Onların belli kuralları var mesela halıları kaldırırlar, elle silerler.
Kesinlikle hayır, benim yatağım ortada ve ağır baza çünkü gelen herkes çeker. Ki süpürge ile süpürülüp vileda ile silinebiliyor, ben öyle yapıyorum. Ben kendim koltukları da çekmem, ayakları yüksek. Ama gelen kadınlar hepsini çekip elleriyle silerler.Kaldırmadı :) vileda sordu silmek için de. Biz viledayla siliyoruz dedi ben de üstelemedim. Yatağımı da çekmemişti ben anladım kıpırdamadığını ekstra rica ettim. Yani bunların olması mı gerekiyor yoksa ben eşim ve arkadaşımın dediği gibi temizlik hastası mı oluyorum bilmiyorum.
Kesinlikle hayır, benim yatağım ortada ve ağır baza çünkü gelen herkes çeker. Ki süpürge ile süpürülüp vileda ile silinebiliyor, ben öyle yapıyorum. Ben kendim koltukları da çekmem, ayakları yüksek. Ama gelen kadınlar hepsini çekip elleriyle silerler.
Hırsızlık vs tanımadığınız kişilere dikkat edinŞu an bakıyorum, buldum da sayılır bakalım gelsin bir bakayım deneyeyim belki memnun kalırım.
Yarım gün gelip nasıl tam gün parası alıyor anlamadım yani,biz de işe gidip hızlı hızlı çalışalım erken çıkalım olmuyor yani,fazla anlayıştan yüz bulmuş başka bir açıklaması yok. Dolarla para aldığıni da asla düşünmüyorum, öyle olsa size gelmezdi bence .çok şanslısın bak ben varım gibi geldi bana modu, sanki hayrına yapıyormus gibi. Evim pislikten gitse yine çağırmamMerhabalar, keyifli Pazarlar dilerim. Yerin kulağı var diyerek ifşa olmamak için çok detaya girmeden derdimi anlatmaya çalışacağım. Pandemiden beri gelen bir temizlikçi ablamız var, kendisi pandemide işsiz kalmıştı ve benimle birlikte bir kaç yere daha giderek o dönemi atlatmıştı. Hatta o zamanlar bundan çok memnundu ve bana teşekkür ediyordu ama sonradan unuttu (buraya geleceğim) Bu kişi part time değil ama bir tık daha fazla başka bir işte çalışıyor ve bu süreçte beni de bırakmadı iş çıkışında geliyor. Ancak gelmesi 17:00 gitmesi 20:30 bunun rahat 45 dk. sı mola, kahve, yemek vs. derken detaya girmeden süpürüp silip tam gün ücretini alıp gidiyor.
Ne dolari kiz dolar ben sana yazarken bile yukseldi jxhxhx. Hayallerini anlatiyo. Dolari kim bulmus da temizlikciye vermisYarım gün gelip nasıl tam gün parası alıyor anlamadım yani,biz de işe gidip hızlı hızlı çalışalım erken çıkalım olmuyor yani,fazla anlayıştan yüz bulmuş başka bir açıklaması yok. Dolarla para aldığıni da asla düşünmüyorum, öyle olsa size gelmezdi bence .çok şanslısın bak ben varım gibi geldi bana modu, sanki hayrına yapıyormus gibi. Evim pislikten gitse yine çağırmam
Gerçekten çok tatlısınız ama. Düşünüyorum da çalıştığımız yerde patron şunu demiyor,ay çok yorulmuşsundur şu işi de yapma, var mı böyle birşey. Akşama kadar eşek gibi çalışıyoruz kimse acımıyor yani. Size az para verin demiyorum hakettiği ücreti verin sadece.Ben sanırım iş tanımını ve yarım / tam gün işlerini kafamda oturtamadım. Zaten tam gün de gelse dolap içi silmek, ütü yapmak gibi detaylara girmediği için yaptığı işi ben tam gün işi zannettim. Yani tam gün geldiği de oluyor onda da ekstra çok farklı bişey yapmıyor ben söylemedikçe, hatta gözünün önündeki kiri görmüyor yorgundur diyip ses etmiyorum.
Nerdesiniz acaba çok merak ettim bende Anadolu Yakası'ndayim 800 TL ye kadın bulamiyoruz.inanilmaz.cidden özelden paylaşmak isterseniz bende sizin yardımınıza görüşmek iserim maddi manevi olarak bulunmaz biri bence.Bana 2 haftada bir yarım gün gelen biri var.
Sabah 7.30 da gelir , 8.00 e kadar kahvalti yapariz, 8.00 de işe başlar, oğlen saat 13.30 a kadar tabi arada mola da yapar . Normal sil süpür tabi koltuk vs. çekerek , tuvalet banyo temizleme , toz alma , sandalyelerimi ve koltuklarimi silme, ütü yapar. Ek olarak bana sorar bu hafta ne yapalim diye ya mutfak dolaplarini sildiririm ya cam ya da kapi.
Daha yeni 300 tl alıyor benden. Ben neredeyse 6 saate 300 veriyorum. Sizi gelen çok ücret alıyor bence. Uygulamalardan bakın daha iyi.
Benimle paylaşırmisiniz?Kadın gayet de var piyasada. Şirketle anlaşın, yardımcıyla da arkadaş olmaya çalışmayın. Yüz verince astarını da isteyip tepenize çıkıyorlar. Bana x hanım dolarla maaş veriyor dese buyrun ona gidin o zaman derim. Ben şirketle çalışıyorum. Beğenmeme durumunda değiştirme zorunlulukları var. Kafam rahat. İsterseniz özelden ismini paylaşabilirim.
Bu bayanla siz nasıl yarına güne tam ücret ödenmesi olayına girdiniz onu anlayamadım benMerhaba, ufak bir güncelleme yapmak istedim. Bugün şirket birisini gönderdi ücret 850 TL ve + yemek benden şeklinde aldım. 9:30’da geldi direkt başladı, yemek, sigara vs. derken bir saat kadar mola verip 16:00’da gitti ve benim üç saat kalan kadından daha az iş yaptıGerçekten benimkinin eli hızlıymış onu anladım Üstelik yatağı çekmedi, benim kadın çeker arkasını süpürür siler, salon halısını kaldırmadı az yana çekti süpürdü sildi, salondaki L koltuğumu siliyor benim kadın bu silmedi falan filan. Ben bir iş yapmadım ama evi bilmediği için sürekli peşinde dolaştım yine yoruldum ve üstelik duş başlığımızı kırdı banyoyu temizlerken ben bu işten de memnun kalmadım arkadaşlar inşallah sövmezsiniz bana.
Benim kadınla çözmem gereken işe girersem bu üç saatin yetmeyeceği ve başka bir çözüm bulması şeklinde konuşmak. Eşim de belliydi böyle olacağı diyor ama en azından evim temizlendi biraz tuzlu da olsakadın dönene kadar nasılsa yine kirlenecek zaten.
Bir de zam konusu var İstanbul’dayım 650-700’den başlıyor gündelikçi ablalar ben de bu şekilde yapacağım uygun mudur?
Elinde çok işi oldugu icin yeni bir yer kabul etmiyordu. Kayınvalidem için konuştuğumda 2 hafta sonra , hafta ici ve ancak ogleden sonra gelebilirim demişti. Gittigi evlerden biri tatile çıkaracağı için o hafta onların yerine gelebilirim demişti. Kendisine sorayım boş günü varsa , yarim gun tam gün şeklinde öğrenip yazarım size.Nerdesiniz acaba çok merak ettim bende Anadolu Yakası'ndayim 800 TL ye kadın bulamiyoruz.inanilmaz.cidden özelden paylaşmak isterseniz bende sizin yardımınıza görüşmek iserim maddi manevi olarak bulunmaz biri bence.
Nerdesiniz acaba çok merak ettim bende Anadolu Yakası'ndayim 800 TL ye kadın bulamiyoruz.inanilmaz.cidden özelden paylaşmak isterseniz bende sizin yardımınıza görüşmek iserim maddi manevi olarak bulunmaz biri bence.
Benimle paylaşırmisiniz?
Bu bayanla siz nasıl yarına güne tam ücret ödenmesi olayına girdiniz onu anlayamadım bentoplam 3 saat sizde oda yemek sigara mola 1 saati çık,2 saat iş yapıyor fiilen ve tam para alıyor.
Ve bu kadın 2 saatte ne yapıyor ki bu şirketten gelen kadın tam gün onun yaptığı işten daha az iş yaptı, ben anlayamadım valla. Hani biri sabahtan akşama kadar orda ,9-7 arası,diğeri 5-8 orda. ve hangi şirket bu acaba ,bizde bilelim ona göre bakalım.
Bizler duygusal insanlarız bu konuya genelde hiç profesyonel bakmıyoruz.Aslında ilk başladığında iş tarifini yapacaksınız.Yarım günse ücret nedir o ücret belirlenecek.O da bir çalışan parası ile.Evin bir ferdi değil.Bende çok yüzgöz oldum inanın.Hatalı işte.Ama yinede her geldiğinde bugün şuralara önem ver atlama derim ilave olarak mutlaka.Sizde oturun konuşun detaylı neyi beğendiğinizi neyi beğenmediğinizi.Sonra diğer kişinin yaptıklarını anlatması çok çirkin ne demek aynısını ona da almak.Zaten bedava mı çalşıyor .Az para değil aldıkları.Doğru olduğunu da sanmam anlattıklarının.Siz fazla yüz göz olmuşsunuz.Merhabalar, keyifli Pazarlar dilerim. Yerin kulağı var diyerek ifşa olmamak için çok detaya girmeden derdimi anlatmaya çalışacağım. Pandemiden beri gelen bir temizlikçi ablamız var, kendisi pandemide işsiz kalmıştı ve benimle birlikte bir kaç yere daha giderek o dönemi atlatmıştı. Hatta o zamanlar bundan çok memnundu ve bana teşekkür ediyordu ama sonradan unuttu (buraya geleceğim) Bu kişi part time değil ama bir tık daha fazla başka bir işte çalışıyor ve bu süreçte beni de bırakmadı iş çıkışında geliyor. Ancak gelmesi 17:00 gitmesi 20:30 bunun rahat 45 dk. sı mola, kahve, yemek vs. derken detaya girmeden süpürüp silip tam gün ücretini alıp gidiyor.