- 28 Kasım 2010
- 41.438
- 136.903
-
- Konu Sahibi feliscatus
Bana 2 haftada bir yarım gün gelen biri var.Ç
Yok o kısmı şöyle, bayram için geldiğinde izinliydi üç saat kalmadı bayram temizliği yaptık ona fazla verdim. Normali zamsız 500 ama bu ay 650-700 olacaktı. Üç saate 800 vermedim yani ama koca kış 500 verdim
Sizinki de azmış haberniz olsun.Bana 2 haftada bir yarım gün gelen biri var.
Sabah 7.30 da gelir , 8.00 e kadar kahvalti yapariz, 8.00 de işe başlar, oğlen saat 13.30 a kadar tabi arada mola da yapar . Normal sil süpür tabi koltuk vs. çekerek , tuvalet banyo temizleme , toz alma , sandalyelerimi ve koltuklarimi silme, ütü yapar. Ek olarak bana sorar bu hafta ne yapalim diye ya mutfak dolaplarini sildiririm ya cam ya da kapi.
Daha yeni 300 tl alıyor benden. Ben neredeyse 6 saate 300 veriyorum. Sizi gelen çok ücret alıyor bence. Uygulamalardan bakın daha iyi.
2+1 evim ve küçük.Sizinki de azmış haberniz olsun.
Bana 2 haftada bir yarım gün gelen biri var.
Sabah 7.30 da gelir , 8.00 e kadar kahvalti yapariz, 8.00 de işe başlar, oğlen saat 13.30 a kadar tabi arada mola da yapar . Normal sil süpür tabi koltuk vs. çekerek , tuvalet banyo temizleme , toz alma , sandalyelerimi ve koltuklarimi silme, ütü yapar. Ek olarak bana sorar bu hafta ne yapalim diye ya mutfak dolaplarini sildiririm ya cam ya da kapi.
Daha yeni 300 tl alıyor benden. Ben neredeyse 6 saate 300 veriyorum. Sizi gelen çok ücret alıyor bence. Uygulamalardan bakın daha iyi.
Öyle tabi de 6 saat calışan için 300 az, bence. Asgari ücrette bile saati 57 liraydı en son. Üstelik de sigortaları yatıyor. Ev hizmeti zaten agır iş. Buna göre hesaplanıp kul hakkına girmemek gerek diye düşünüyorum.2+1 evim ve küçük.
Gecen kayınvalidem için sordum 350 ye gelirim dedi yarim gune , evi 3+1 büyük bir ev. Tabi sil süpür yok. Mutfak fayansi , mutfak dolapları, banyo fayanslari ve kapı silme işi için. Ben fiyati kendisine bıraktım, yaklaşık 1 yıldır geliyor bana ,sükür eli de çok iyi maşallah diyeyim de:)
Bir de devamli geldiği için artık evimin kolayını alıyor.
Öyle tabi de 6 saat calışan için 300 az, bence. Asgari ücrette bile saati 57 liraydı en son. Üstelik de sigortaları yatıyor. Ev hizmeti zaten agır iş. Buna göre hesaplanıp kul hakkına girmemek gerek diye düşünüyorum.
Gecen hafta yarım gün 350 olrak anlastığımız bir kadın geldi. 5.5 saat xalıştı. Ben 450 lira (iş uzadı. Ne kadar vermeliyim diye sorfum. Canın sagolsun dedi) verdim. Az mı diye de düşündüm sonra. Karsı taraf bilmiyor yüzü yumuşak diye de hakkına girilmemeli.
Çok çok ucuzmuş yarım gün geliyor ama tam gün işi yapıyorBana 2 haftada bir yarım gün gelen biri var.
En başından mesafeli olmamışsıniz. O anlattıklarından size ne? Manipule etmeye çalışıyor sizi.Ben de hayret ediyorum, neden böyle eve gelen yardımcılara ekstra anlamlar yüklenip, ekstralar yapılır? Başka iş yerlerinde bunlar yok ki.Yani kadin işini yapıyor ve bunun karşıligini alıyor zaten.Ben olsam o kişiyle çalışmazdim ve gelen yeni kişiyle gereksiz samimiyetlere girmezdim.Sonucta ortada bir iş,hizmet var karsiligi var ve neredeyse uzaktan akraba statüsüne konumlandirmanin hiç bir anlamı yok
Sizin çok.iyiymis ,hiç bu kadar ucuzunu duymadim ana şehirden şehire de degisiyormus rakamlar.Mesela Bodrum da 2+1 ise 1250, 3+1 ve eşyalar fazla ise 1500 tl tam gün ücreti.Bana 2 haftada bir yarım gün gelen biri var.
bana da bir yardımcı kadın geliyordu. öyle sık sık olmasa da 2 ayda bir falan. sonra bir baktım ne robot supurgenin tozunu almis ne uzanabilecegi mesafede olan klimanın üzerinin tozunu. avize tozu sulurgeliklerin silinmesi vs muhabbetine hic girmiyorum zaten onları hic yapmıyordu. bende her gelişinde yemeği kahvesi kurabiyesi çikolatası vs vs asla eksik etmez fazlasıyla ikramda bulunurdum. aaaaa bi baktim toz bile almıyor. aracı kadınla haber ettim dedim kusura bakmasın bir daha çağırmam. koridorun orta yerinde duran robot supurge tozunu bile almayan temizlikçi mi olur?kimse kusura bakmasın parayı ağaç dalından toplamiyoruz bence sizde yeni birini bulun ve çok muhatap olmayin
Bence siz yolları ayırın. Kedili eve herkes gelmezmiş bilmem ne. Böyle konuşmaları hiç sevmem. Fazla yüz göz olunmuş. Bence siz yardımcı eleman bakmaya başlayın
Ben İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.Sizin çok.iyiymis ,hiç bu kadar ucuzunu duymadim ana şehirden şehire de degisiyormus rakamlar.Mesela Bodrum da 2+1 ise 1250, 3+1 ve eşyalar fazla ise 1500 tl tam gün ücreti.
Devamlı geldiği için bana kendisi ayarlıyor işlerini.Çok çok ucuzmuş yarım gün geliyor ama tam gün işi yapıyor
kesinlikle öyle ya ,bulunmaz hint kumaşı muamelesi gördükleri için yüz bulup astar istiyorlar , bir de bizim insanımız temizlik yapana saygı göstermek için şekilden şekile giriyor. Herkes elinden gelen işi yapıyor bu bizim seçiminiz değil nihayetinde , temizlik işi için geliyorsa temizliğini yapar gider , turşu niye vereyim ya da çeyrek neden vereyim ya bu nasıl bir saçmalık , ücretini verdiğim bi hizmet karşılığında neden sürekli kadını memnun etme çabasına girelim ki , içten içe temizliği küçümsedikleri için karşıdakine mahcup ve borçlu hissediyorlar Halbuki emeğinin karşılığı veriliyor zaten , bundan vazgeçilmediği süre bu böyle devam eder , ben kimseye hizmet aldığım bişey için üstüne kat kat bişey veremem bu avanaklığa giriyor çünküKesinlikle katılıyorum ya. Ben de düzenli gelicek birisini arıyorum. Hep hüsran. Geçen bize gelen kadın şunu kullanmıyosan alıyım mı bunu kullanmıyosan alıyım mı deyip durdu. Ablamın evine temizlik için gelen kadın turşuları götürüyomuş. Açıksa istese verir zaten. Bi tandığımıza gelen kadında 3-5 çeyrek altın götürmüş. Tanıdık teyze de bana al o kadını dedi. Ben de niye hırsızlık yapsın diye mi çağırayım dedim. Ama temizliği çok iyi dedi bana. Yani biz bu hale getirdik diye düşünüyorum. Turşuyla başlıyo altınla devam ediyo üstüne üstlük yüzleşmiyolar da. Konuyla ilgisi yok ama konuyu okuyanlar dikkatli olsun diye yazdım.
Konu sahibesi sizde bence başka birilerini deneyin. Umarım gönlünüze göre birini bulursunuz
bi kere denersiniz memnun kalmazsanız çakışmazsınız , kaprislerinden geçilmiyor çoğunun, böyle yüz buldukları için de nasıl olsa kapı çok diye düşünüp yalap şap yapıyorlar , ya da hangisi çok verirse bırakıp oraya gidiyorlarGeçen arkadaşımla da aynısını konuştuk, temizlikçiler ve ustaların kölesiyiz patron onlar diye. Genellikle yeni birine alışmak, güvenmek zor geldiğinden bu tavizleri veriyoruz.
Zamsız fiyatıyla 500 liradan alırsanız mantıklı aslında. Zamı konuştunuz mu?Yok yahu on günde bir geliyor nasıl vereyim ben o kadar parakendi diğer işinden çıkıp 17:00’de geliyor gelince kahve ve sigara içiyor (evet salağım) sonra işte başlayıp hızlıca bir yemek arasından sonra 20:30 gibi gidiyor. Evet eli hızlı inkar edemem ama atladığı çok yer kalıyor ya da peşinde ben geziyorum. 500 tl idi şimdi zamlanacak Temmuz’da. Ben zaten çalışırsam fazla fazla verip her hafta gel diyecektim ama gönüllü olmadı gibime geldi.