Yeni arayışa girmeli miyim? (Yardımcı kadın mevzusu)

Kaldırmadı :) vileda sordu silmek için de. Biz viledayla siliyoruz dedi ben de üstelemedim. Yatağımı da çekmemişti ben anladım kıpırdamadığını ekstra rica ettim. Yani bunların olması mı gerekiyor yoksa ben eşim ve arkadaşımın dediği gibi temizlik hastası mı oluyorum bilmiyorum.
yıllardır kadın almıyorum ama bildiklerim
halı kaldırılır yataklar çekilir
dolap içi falan yoktur onlar ek ücrettir

avizeler silinir tabii sil süpür toz al cam sil bunlar olur

Merhabalar, keyifli Pazarlar dilerim. Yerin kulağı var diyerek ifşa olmamak için çok detaya girmeden derdimi anlatmaya çalışacağım. Pandemiden beri gelen bir temizlikçi ablamız var, kendisi pandemide işsiz kalmıştı ve benimle birlikte bir kaç yere daha giderek o dönemi atlatmıştı. Hatta o zamanlar bundan çok memnundu ve bana teşekkür ediyordu ama sonradan unuttu (buraya geleceğim) Bu kişi part time değil ama bir tık daha fazla başka bir işte çalışıyor ve bu süreçte beni de bırakmadı iş çıkışında geliyor. Ancak gelmesi 17:00 gitmesi 20:30 bunun rahat 45 dk. sı mola, kahve, yemek vs. derken detaya girmeden süpürüp silip tam gün ücretini alıp gidiyor.

Benim kedilerim var üç tane ve tatile gittiğimizde de bu kişi bakıyor ve çok seviyor. Benim için bu en önemli kıstas aslında ama artık bu 3 saat kalıp tam gün ücreti almalar benim canımı sıkmaya başladı. Ha neden tolere ettin derseniz dediğim gibi kedilerime bakması en baş neden ve pandemide evden çalıştığım şu anda da işsiz olduğum için ona yardım edip işlerin yarısını benim yapmamla yürüttük.

Bu arada kendisi şu an izinde ve uzunca bir izin kullanacak bir ay yok. Ben bu süreçte mecburen şirket vs. bulup alacağım çünkü etrafımız inşaat ve evde kedilerden bağımsız inanılmaz bir toz oluşuyor. Kedileri de işin içine katınca elzem yani bir ay bekleyemem. Ben her gün robot açıyorum, banyo yıkıyorum vs. ama kirleniyor ev bu. Eşim de ben de evdeyiz bunun da etkisi vardır elbette.

Şirketten gelen kişiyi beğenirsem devam etsem mi ya da arayışa girsem mi diyorum? Çünkü benim çalışmaya başlamam an meselesi ve böyle arkasından gezip birlikte iş yapamam çalışınca. Hatta ona da artık her hafta belirli bir gün gelip bir tık daha fazla iş yaparsın (tabii ki ona göre ücretle) dediğimde pek hoşlanmadı bundan.

Bir diğer başta bahsettiğim mevzu da pandemide çok mutluyken şimdi ağız değişririp bak iyi ki ben varım yoksa kedili eve kimse gelmiyor vs demeye başlaması. Bir de gittiği diğer kadını çok anlatıyor çok övüyor, dolarla ödeme yapıyormuş, kendisine bir alıyorsa aynından ona da alıyormuş bla bla. Oturup kahve içerken sokuşturuyor bunları ya da beraber bişeyler yaparken.

Annem de kadın bulamadı çok zorlandı bana dediği idare et annecim kadın yok piyasada. Haklı da olabilir ama bu şekilde de benim içime sinmiyor. Siz olsanız tamam mı dersiniz devam mı?
3 saatlik işe tam gün parası verecek kadar zengin değilim

Elinde çok işi oldugu icin yeni bir yer kabul etmiyordu. Kayınvalidem için konuştuğumda 2 hafta sonra , hafta ici ve ancak ogleden sonra gelebilirim demişti. Gittigi evlerden biri tatile çıkaracağı için o hafta onların yerine gelebilirim demişti. Kendisine sorayım boş günü varsa , yarim gun tam gün şeklinde öğrenip yazarım size.
Tamamdır cevabınızı dört gözle bekle bekliyorum.tesekkurler🙏
Şirket 9-7 gelmedi onu nereden çıkarttınız? 9:30’da geldi 16:00’da gitti molayı çıkartırsak 5,5 saat kaldı. Herkesin elinin hızı farklıdır ayrıca evi de bilmiyor mesela yatağı çekmediği halde yatak odasında bir saat kaldı, diğer kadınımız yarım saatte çıkar bitirip. İki saat değil yemeği vs çıkartınca 3 saat kalıyor ve yapıyor nasıl yapıyorsa aynı işi ben de anlamadım. Elinin hızından sanırım gerçekten.
Çok pardon ,saat 17 diye okumuşum çıkışı. Valla bende anlamadım aynen o yüzden sordum kaç saat öbürü geliyor azcik gelenden daha iyi yapıyor. Nereden buldunuz bu şirketi ,armut mu bizde bilelim ona göre çağıralım yada cagirmayalim.

Ben olsam eski kadınla fiyatı yada saati guncelleyip devam ederim ama yok öbürü dolar veriyor yok ne alıyorsa bana aynısını alıyor bunlar hoş deil yani. Tr de dövizle maaş alan azınlık bı kesim var elbette ama bu eminim o kadın yardımcınız deil.bu aç gözlü belli.boyle konuşmalarada ket vurabilirsiniz eskisi kalsın mevcut düzeni biliyor tabi kesinlikle fiyatı guncelleyip yada saati guncelleyip ,o kadar saat kalıp tam para alması hiç doğru deil,sizde sokakta bulmuyorsunuz parayı sonuçta.

yıllardır kadın almıyorum ama bildiklerim
halı kaldırılır yataklar çekilir
dolap içi falan yoktur onlar ek ücrettir

avizeler silinir tabii sil süpür toz al cam sil bunlar olur
Benimde hiç tecrubem yok bu konuda,Ben şimdiye kadar hiç almadım hep kendim işte edebildigim kadar yaptım evin temizligini ama bebek falan olunca almak istedik yok malesef,annemlere biri geliyordu o kadında işi bırakınca normal ise girdigi için arayışa girdik ama bulamıyoruz ,biri geldi anneme daha gelirgelmez burda camlar çok dediki küçücük cam 3 odada,ve sanki hergun cam silecek ayda bir zaten cam silinir.yani gelmemek için binbir bahane buldu sonrada çok doluyum vs diye gelmedi.hani iş te begenmiyorlar,dediğiniz gibi bunlar ne yapacak o zaman biz niye yardımcı kadın istiyoruz bilmiyorum. Ne yaparlar normalde gelen kadın?

Benimde hiç tecrubem yok bu konuda,Ben şimdiye kadar hiç almadım hep kendim işte edebildigim kadar yaptım evin temizligini ama bebek falan olunca almak istedik yok malesef,annemlere biri geliyordu o kadında işi bırakınca normal ise girdigi için arayışa girdik ama bulamıyoruz ,biri geldi anneme daha gelirgelmez burda camlar çok dediki küçücük cam 3 odada,ve sanki hergun cam silecek ayda bir zaten cam silinir.yani gelmemek için binbir bahane buldu sonrada çok doluyum vs diye gelmedi.hani iş te begenmiyorlar,dediğiniz gibi bunlar ne yapacak o zaman biz niye yardımcı kadın istiyoruz bilmiyorum. Ne yaparlar normalde gelen kadın?
artık kadın da zar zor bulunuyor deniliyor

Ç

Yok o kısmı şöyle, bayram için geldiğinde izinliydi üç saat kalmadı bayram temizliği yaptık ona fazla verdim. Normali zamsız 500 ama bu ay 650-700 olacaktı. Üç saate 800 vermedim yani ama koca kış 500 verdim 🥲
İstanbuldaysanız 500 tl 3 saat için normal geldi bana..

3 tane de kediniz, tüyleri, tozları var ama O, 3 saati kalitesiz geçirip yalap şalap yapıyorsa o ayrı..

Bayram temizliği için çağıran tanıdığım iki kişiye ayrı ayrı 800 tl verdi. Ama kadınlar evi baştan sona pırıl pırıl yapmışlardı.

Son düzenleme:
İstanbuldaysanız 500 tl 3 saat için normal geldi bana..

3 tane de kediniz, tüyleri, tozları var ama O, 3 saati kalitesiz geçirip yalap şalap yapıyorsa o ayrı..

Bayram temizliği için çağıran tanıdığım iki kişiye ayrı ayrı 800 tl verdi. Ama kadınlar evi baştan sona pırıl pırıl yapmışlardı.

Şirket aldım 5,5-6 saatte aynı işi hatta daha az yaptılar. Kadın bayağı hızlıymış bunu anladım. Bir de benim inanılmaz bir takıntı halim başladı farkındayım, örneğin banyoyu temizledi ama çamaşır makine üzerini ellememiş ayna vardı kalmış tozu ile ben buna deliriyorum işte. Arkadaşım da detaycısın hasta olacaksın diyor bilmiyorum.

Şirket aldım 5,5-6 saatte aynı işi hatta daha az yaptılar. Kadın bayağı hızlıymış bunu anladım. Bir de benim inanılmaz bir takıntı halim başladı farkındayım, örneğin banyoyu temizledi ama çamaşır makine üzerini ellememiş ayna vardı kalmış tozu ile ben buna deliriyorum işte. Arkadaşım da detaycısın hasta olacaksın diyor bilmiyorum.
Yani şirketten memnun kalmadınız..
Kadın her geldiğinde sizin belirlediğiniz yerleri temizlesin. Mola da vermesin belki biraz daha iyi olur.

Yani şirketten memnun kalmadınız..
Kadın her geldiğinde sizin belirlediğiniz yerleri temizlesin. Mola da vermesin belki biraz daha iyi olur.

Şöyle ki, çok detay vermedim ifşa olmamak için ama kadın yazın çalışmıyor işi o şekilde. Yazın sorun yok ama kış tüm sezon sorun sıkıntı. Ben çalışmasam ok ben de tutuyorum işlerin ucundan ama ben %99 işe başlayacağım (inşallah 🙏🏻) ve bana daha çok el vermesi gerekecek. Bakalım nasıl olacak.

ben bu temizliğe gelen ablalara sağlanan toleranslara , el etek öpmelerine anlam veremiyorum gerçekten , mesela biri evime ücretiyle temizliğe geliyorsa neden kendime aldığım bişeyden ona da alayım ki , bizim patronlar da bize alıyor mu ?
3 saat temizlik yapan birine neden tam gün para ödeyeyim , o mesela tam gün gelip 3 saat parası alsın o zaman ,alır mı ? Neden bu insanların karşısında ezilip büzülüyorsunuz hiç anlamıyorum bizim toplumda genelde bu var , 3 saat çalışıyorsa 3 saat parası veririm ,beğenmezse başka biriyle yoluma devam ederim ,herkes de bi temizlik yapan ablaya karşı ayrı bir iltimas var , benim bi tanıdığımın evinden ,deterjan alıp götürüyordu kadın ,ses çıkarmıyordu ,yahu neden yani ? hangimiz çalıştığımız iş yerinde bunu yapıyoruz ?
bu insanları dokunulmazlığı varmış gibi gözünüzde büyütmeyeceksiniz ,ben olsam yeni biriyle devam ederim hiç gelemem böyle triplere , yok dolarla maaş veriyormuş ,yok aynısından kendine de alıyormuş ,dilenci gibi o ne ya ,asalak gibi milletin sırtından geçinmeye çalışan insanlara zerre tahammülüm yok ,bir de duygusal tacizle size de aynısını uygulatmaya çalışıyor 🤦‍♀️
bizim kültürümüzde başkasının "b.kunu" temizlemek olarak algılanıyor ve ancak çok çok lazımsa böyle işleri yapıyorlar ablalar. mesela benim babamın kuşak/çevre, karısını eve temizliğe gönderen adama normal gözüyle bakmaz...

misal avrupada üniversite öğrencileri bile evlere yarı zmanlı gider ortalığı toplar çamaşırı atar vs. ama bizde böyle bir ortam yok

ve hele ki yeni nesil evet kadınlarımız olayın şeysini çıkartıyor, eleman çalıştırmayı bilmiyor bizde kadınlar genel olarak bir patronluk bilmeme sıkıntısı var.

eski nesil içinse eve kadın almak da ne biliyim, bir tür statü. genelde aynı çevrede aynı ablaları alıyorlar bir de sonra Vildan hanımın evini Handan hanıma Handan hanımın evini Nurdan hanıma anlatıp bir nevi ortalık kızıştırıyor ve birbirine hafiyelik yapıyorlar. bu hanımlar bir de alıştırdılar evden kıyafetti oyuncaktı şuydu buydu vermeye gelen kadınlar herkesten aynısını bekliyor.

neyse ben toptan gıcığım mesela bu olaya.
zaten yaşadığım yerde evler minik. hanımlar 1000 liradan aşağı gelmiyor 60m2 evlere. ay popom. ne gerek var. kendim yapıyorum. evde az eşya bulunduruyorum. dağıtmıyorum. dolabı filan sistemli kullanırım herşeyin yeri bellidir. banyo tuvaleti günlük temizlemye çalışırım ki birikmesin. ya da evde canım sıkıldı gece uyku tutmadı kalkar bir vileda yaparım bi dolap silerim yani. 20 dakika iş yapar duşa girer öyle yatarım. o 20 dakika boş boş geçeceğine bir işi halletmiş olurum --uyku sorunu olan bir insanım maalesef uykuya dalamama problemim var.

ben benzer şeyleri çocuk bakıcıları için de düşünüyorum. gereksiz popolarını kaldırmış durumda kadınlarımız sonra da çalışacak insan bulunmuyor. ehh zaten çalışacak insan kolay bulunmuyor bir de bu kadar taviz verilince....

Çalışan olarak da iş bekleyenler olarak herkes birbirinin hakkını gözetse bir sorun kalmaz aslında. Şehre ve semte göre de ücretler çok değişiyor. Ben küçük bir ildeyim. 2 haftada bir 9-16 ya 350 TL veriyor idim. Yol masrafı yok, kahvaltısını yapıp gelir, evde hazırladığım yemeği yer. Yemek yapmadı isem dışardan söylerim. Bugün geldi. Be kadar zam yapmayı planlıyorsun dedim. Diğer gittiği evlerde 50 TL zam yaptıklarını söyledi. Ben de asgari ücrete yaklaşık %30 zam yapıldığı için 450 TL-500 TL arası düşünmüştüm. 450 TL ödedim. Nasıl olsa uygun ücrete çalışıyor diye insanlara eziyet etmek de olmaz, size yapılan gibi de olmaz.
Bunun öncesinde 2 yıl önce 450 TL verdiğimi de biliyorum, evde yapılan yemeği yemem diyip baya açık açık sipariş veren de biliyorum, ben dolap silmem diyen de, koltuklarını yıkattır diyip tavsiye veren de..
İstanbul için düzenli gelen bir temizlikçi için yol ve zaman masrafı ile birlikte 600 TL makul görünüyor bana kalırsa. Evin büyüklüğüne göre yapılacak işler değişir. Düzenli gelen biri değilse bu rakamları 2 ile çarpın.
Sizinki yarım günmüş. Aslında yarım gün bile değil. 3 saatlik iş için birini tutmazdım. Zaten yarım gün ücreti de tam gün ücretini ikiye bölerek bulunmuyor. 2/3 ü gibi oluyor. Bence siz başka biriyle çalışın.

X