Yeni arayışa girmeli miyim? (Yardımcı kadın mevzusu)

Zamsız fiyatıyla 500 liradan alırsanız mantıklı aslında. Zamı konuştunuz mu?

Yok o söylemiyor ben çevrede herkes ne veriyorsa onu veriyorum söylüyorum teşekkür ediyor. Kendisi zam talep etmiyor ama herşeye böyle zam gelmişken yapmamak içime sinmiyor.

Yok o söylemiyor ben çevrede herkes ne veriyorsa onu veriyorum söylüyorum teşekkür ediyor. Kendisi zam talep etmiyor ama herşeye böyle zam gelmişken yapmamak içime sinmiyor.
Ama günde 3 saat icin 500 lira çok makul bir ücret. Sen de yeni birini bulmakla uğraşmaktan kurtulursun.

Bunlar hep gereksiz yüz göz olmaktan. Malesef çoğumuz bu tür iş yapan insanlara biraz daha hassas davranıyoruz ama bazılarına bunu görünce gerçekten nankörlük yapıyor.
Mesela bizler bi iş yaptığımız için ekstra bi ücret yada hediye alıyormuyuz.
İşine göre hakkını yemeden ücretini ödeyip fazla yüzgöz olmamak gerek.
Ayrıca 3 saat yapıyorsa 3 saat alır, tüm günse tüm gün.
Diğer kadın dolarla ödeme yapıyor demek ne tür bi terbiyesizliktir.
Ben olsam işine son verirdim.

Annem de kadın bulamadı çok zorlandı bana dediği idare et annecim kadın yok piyasada.
Kadın gayet de var piyasada. Şirketle anlaşın, yardımcıyla da arkadaş olmaya çalışmayın. Yüz verince astarını da isteyip tepenize çıkıyorlar. Bana x hanım dolarla maaş veriyor dese buyrun ona gidin o zaman derim. Ben şirketle çalışıyorum. Beğenmeme durumunda değiştirme zorunlulukları var. Kafam rahat. İsterseniz özelden ismini paylaşabilirim.

Dört gözlü minik bir ayakkabılığımız var holde asla onu bir açayım içini süpüreyim demez, hatta bazen üzerinin tozunu bile almayı unutur. Aklınıza büyük bişey gelmesin ikea’nın en minik modellerinden. Aynı şekilde robot süpürgenin şarj kutusu hep toz içinde, salon aydınlatmamı da güya siliyor ama ben arkasından bezle bir daha silerim falan.
benim anlamadığım da şu; tamam bedenen çalışıyorlar ama bir inşaat işçisi kadar da beden gücü harcamiyorlar şahsi fikrim. onların bile günlük yevmiye 600 700tl civarında. son dönemlerde abarttılar fiyatları ve yaptıkları işler de ortada. ha çok iyi yapan parasini sonuna kadar hak eden elbet vardır ama ben hic denk gelmedim

3 saatlik işe neden tam gün parası veriyorsunuz yarım gün parası bile verecek kadar çalışmıyor. Tamam kedilerinize bakıyormuş siz yokken baktığı zamanlar için ayrı para verin. Ayrıca başka gittiği kadın dolar veriyor şunu alıyor demesi hoş değil siz de ona hakketmediği halde tam gün parası veriyorsunuz bunu belli ki hakkı görüyor, sizin iyi niyetinizin farkında değil. Kedililelere kadın gelmez de koca bir yalan. Benim de kedim var. Şu anda gelen yardımcı kedilerden korktuğu halde geliyor. Ona göre kedimi yanıma alıyorum o diğer odaları temizliyor vs. Ben olsam imkanım varsa yeni birisini bulurdum. Hem tam gün temizlik yapardı parasının hakkını vererek ve siz de temizliğe katkıda bulunmak zorunda kalmazdınız

3 saatlik işe neden tam gün parası veriyorsunuz yarım gün parası bile verecek kadar çalışmıyor. Tamam kedilerinize bakıyormuş siz yokken baktığı zamanlar için ayrı para verin. Ayrıca başka gittiği kadın dolar veriyor şunu alıyor demesi hoş değil siz de ona hakketmediği halde tam gün parası veriyorsunuz bunu belli ki hakkı görüyor, sizin iyi niyetinizin farkında değil. Kedililelere kadın gelmez de koca bir yalan. Benim de kedim var. Şu anda gelen yardımcı kedilerden korktuğu halde geliyor. Ona göre kedimi yanıma alıyorum o diğer odaları temizliyor vs. Ben olsam imkanım varsa yeni birisini bulurdum. Hem tam gün temizlik yapardı parasının hakkını vererek ve siz de temizliğe katkıda bulunmak zorunda kalmazdınız

Ben sanırım iş tanımını ve yarım / tam gün işlerini kafamda oturtamadım. Zaten tam gün de gelse dolap içi silmek, ütü yapmak gibi detaylara girmediği için yaptığı işi ben tam gün işi zannettim. Yani tam gün geldiği de oluyor onda da ekstra çok farklı bişey yapmıyor ben söylemedikçe, hatta gözünün önündeki kiri görmüyor yorgundur diyip ses etmiyorum.

Kadın gayet de var piyasada. Şirketle anlaşın, yardımcıyla da arkadaş olmaya çalışmayın. Yüz verince astarını da isteyip tepenize çıkıyorlar. Bana x hanım dolarla maaş veriyor dese buyrun ona gidin o zaman derim. Ben şirketle çalışıyorum. Beğenmeme durumunda değiştirme zorunlulukları var. Kafam rahat. İsterseniz özelden ismini paylaşabilirim.

Teşekkürler, bir şirket buldum dün yorumları bayağı iyi. Ödemeyi kendileri iş bitimi sonrası ibana alıyorlar sizi kadınla muhattap etmiyorlar. Yarın gelecek deneyeceğim, beğenirsem onlarla devam etmeyi düşünüyorum ama tabii tatil ve kediler konusu da önemli. Yarın bir gelsin bakalım memnun kalacak mıyım?

Ben sanırım iş tanımını ve yarım / tam gün işlerini kafamda oturtamadım. Zaten tam gün de gelse dolap içi silmek, ütü yapmak gibi detaylara girmediği için yaptığı işi ben tam gün işi zannettim. Yani tam gün geldiği de oluyor onda da ekstra çok farklı bişey yapmıyor ben söylemedikçe, hatta gözünün önündeki kiri görmüyor yorgundur diyip ses etmiyorum.
Ben işini kötü yapan insana tahammül edemiyorum. Ben güzelce uyarırdım ama hala yapmıyorsa yolları ayırırdım. Tam gün gelen kişi hem ütü yapar hem de cam siler tabi eviniz aşırı büyük değilse. Ben yarım gün alıyorum o yüzden ütü yaptırmıyorum mesela. Bence yeni birisi ile deneyin ve bu sefer açıkça beklentilerinizi belirtin

Ben işini kötü yapan insana tahammül edemiyorum. Ben güzelce uyarırdım ama hala yapmıyorsa yolları ayırırdım. Tam gün gelen kişi hem ütü yapar hem de cam siler tabi eviniz aşırı büyük değilse. Ben yarım gün alıyorum o yüzden ütü yaptırmıyorum mesela. Bence yeni birisi ile deneyin ve bu sefer açıkça beklentilerinizi belirtin

3+1 evim ama şöyle ki çok minimal, ne aksesuar ne eşya yok yani bunun bir tık altı boş ev ben size diyim. Tek problem kedilerin tüylerinin koltuğa vs yapışması ya da robot süpürgenin giremediği köşelerde kalması ama böyle yazınca da TLC’deki evler gibi düşünmeyin ben zaten titizim asla koyvermem evimi.

3+1 evim ama şöyle ki çok minimal, ne aksesuar ne eşya yok yani bunun bir tık altı boş ev ben size diyim. Tek problem kedilerin tüylerinin koltuğa vs yapışması ya da robot süpürgenin giremediği köşelerde kalması ama böyle yazınca da TLC’deki evler gibi düşünmeyin ben zaten titizim asla koyvermem evimi.
Benim kedim aşırı tüy döküyor ve koltukları her gün süpürsem süpürürüm. Temizliğe gelen abla da en çok koltuklarda uğraşıyorum diyor zaten hep. Bir de benim evim o kadar minimal değil yarım gün geliyor her yeri dolap üstleri de dahil temizliyor. Çekilecek mobilyaları çekiyor. Hiç birini ben söylemiyorum kendi yapıyor ilk günden beri. İşini bitirince de başka yapmamı istediğin bir şey var mı diye soruyor sağolsun. Siz bence yeni birini dwneyin farkı anlarsınız

Ç

Yok o kısmı şöyle, bayram için geldiğinde izinliydi üç saat kalmadı bayram temizliği yaptık ona fazla verdim. Normali zamsız 500 ama bu ay 650-700 olacaktı. Üç saate 800 vermedim yani ama koca kış 500 verdim 🥲
Neyse ben gelirim konum at nxnxnxn bu ne bre resmen insan sömürmenin dibine inmis hala bi de hediye dolar mi diyo. Benim tersim terstir iyi ki bana boylesi denk gelmiyor.

Neyse ben gelirim konum at nxnxnxn bu ne bre resmen insan sömürmenin dibine inmis hala bi de hediye dolar mi diyo. Benim tersim terstir iyi ki bana boylesi denk gelmiyor.

Bilet parasını da veririm var bende öyle bir enayilik 🥲 benim de fazla düz gereksiz bir iyi niyet 😞

Merhaba, ufak bir güncelleme yapmak istedim. Bugün şirket birisini gönderdi ücret 850 TL ve + yemek benden şeklinde aldım. 9:30’da geldi direkt başladı, yemek, sigara vs. derken bir saat kadar mola verip 16:00’da gitti ve benim üç saat kalan kadından daha az iş yaptı 🤦🏻‍♀️ Gerçekten benimkinin eli hızlıymış onu anladım 🤦🏻‍♀️ Üstelik yatağı çekmedi, benim kadın çeker arkasını süpürür siler, salon halısını kaldırmadı az yana çekti süpürdü sildi, salondaki L koltuğumu siliyor benim kadın bu silmedi falan filan. Ben bir iş yapmadım ama evi bilmediği için sürekli peşinde dolaştım yine yoruldum ve üstelik duş başlığımızı kırdı banyoyu temizlerken 🙈 ben bu işten de memnun kalmadım arkadaşlar inşallah sövmezsiniz bana.

Benim kadınla çözmem gereken işe girersem bu üç saatin yetmeyeceği ve başka bir çözüm bulması şeklinde konuşmak. Eşim de belliydi böyle olacağı diyor ama en azından evim temizlendi biraz tuzlu da olsa 🥲 kadın dönene kadar nasılsa yine kirlenecek zaten.

Bir de zam konusu var İstanbul’dayım 650-700’den başlıyor gündelikçi ablalar ben de bu şekilde yapacağım uygun mudur?

X