Durmuyor. Bak hata yaptı ses attı tamam hadi sustuk mesafe koydum sende sus eşinle aran açılmasın hala numara silme laf sokma derdinde. Abim çok istiyor gitmemizi biz gidemiyoruz hele özelliklede ben. Kaostan besleniyor sank.Gitmeyin, sessiz kalın. Abiniz iyice arada kalmasın en azından.
Biraz zaman geçip ortalık durulur diye düşünüyorum.
Doğum, mucize gibi bir şeyken her seferinde bir tatsızlık çıkması gerçekten çok üzücü ya. İlla ki bir manyak çıkıp huzuru bozuyor, sizinkinde de yenge arızalı çıkmış, üzüldüm.
Tüm bu olaylarda abinizde de suç var.O dengeyi kuramamış.Olayları yansıtmış iki tarafa da.Fazla naifim.yüzyüze baktığımız için yüzüne bakıcak yüzüm olsun istedim. Keşke sadece doldursa annem a dese annenn a dedi diye arkamızı döner dönmez şikayet ediyr.
İstemekle olmaz. Haddini bildirmeniz gerekiyor önceki konularınızı da biliyorum ama elinizi verip kolunuzu kaptırmışsınız. Anneniz de, siz de gelin ailesine ve geline haddini bildirmedikçe daha çok hastalanacaksınız.Canım keşke lohusalıkta olsaydı sadece bu ayrı boyut ya. Komşu diyorki bebeğin cinsiyeti ne yengem hop takıyor niye soruyor neden sordu. Eski komşusunu görüyor abim muhabbet ediyor sen neden muhabbet ettin numaranı verdin.
Babam araba kullanıyor diye iyi iyi kızım hadi hayırlı kandiller diyor diye şikayet ediyor baban benle konuşmadı diye.
Borca giriyorlar tek çalışan abim taksiti ödeyemiyorlar annemi arayıp insan sorar diyor bi de gidip abime şikayet ediyor. Tamam huzurlu olsunlar diye susuyor annemde ben susamıyorum Muhtelif. Derdin ne geç şöyle bi karşıma ne istiyorsun bizden demek istiyorum.
Bağırmış anneme noluyor be terbiyesizlik yapma terbiyesizlik bu diye. Yengeme söylediğimde kardeşim ortaya dedi diye yumuşatıyor. Hiçte ortaya dememiş anneme bağırmış. Dünürü annemi sinirlendircek birşey söylemiş dalga geçer gibi annemde tepki gösterince yüklenmişler. Konuya ben neden karışıyormuşum öyle diyor yengm. Sen ve kardeşin neden anneme yükleniyorsanız tamda o yüzden karışıyorum karışacağım dedim.Sizin yenge hiç normal değil ben görüşmem böyle biriyle. Kimsenin delisini idare etmek için gelmedik bu dünyaya. Gelinimizin kardeşi anneme saygısızlık edecek bende susup oturacam paralarım net.
Durmuyor. Bak hata yaptı ses attı tamam hadi sustuk mesafe koydum sende sus eşinle aran açılmasın hala numara silme laf sokma derdinde. Abim çok istiyor gitmemizi biz gidemiyoruz hele özelliklede ben. Kaostan besleniyor sank.
Abinde herşeyi gelip size mi yetiştiriyor sizin söylediklerinizi de ona yetiştiriyordur. Dengeyi böyle durumlarda eşlerin kurması lazım siz elinizden geleni yapmışsınız abinizin bir dur demesi lazım benceCanım keşke lohusalıkta olsaydı sadece bu ayrı boyut ya. Komşu diyorki bebeğin cinsiyeti ne yengem hop takıyor niye soruyor neden sordu. Eski komşusunu görüyor abim muhabbet ediyor sen neden muhabbet ettin numaranı verdin.
Babam araba kullanıyor diye iyi iyi kızım hadi hayırlı kandiller diyor diye şikayet ediyor baban benle konuşmadı diye.
Borca giriyorlar tek çalışan abim taksiti ödeyemiyorlar annemi arayıp insan sorar diyor bi de gidip abime şikayet ediyor. Tamam huzurlu olsunlar diye susuyor annemde ben susamıyorum Muhtelif. Derdin ne geç şöyle bi karşıma ne istiyorsun bizden demek istiyorum.
Cahil ki ne cahil. İşsizlikten.Bunlarin hepsi cehaletten oluyor biliyosunuz demi (sozum genel sadece sizin konunuza degil, bu benzeri konular icin)
Annem yapamıyor. Kızım olmaz abin var arada iyi geçinelim yarın birgün ne olucağımız belli olmaz diye kaygılanıyor. Ama mantıklı abime söyleyeceğim.Abin sizi bilmiyor mu karısını bilmiyor mu. He abi biz kötüyüz aramasın sormasın bizde arayıp sormayalım kapansın mevzu de yani. Ne bu böyle be. Engelleyin kadını annene huzur lazım. Abin başka karı bulur ama başka anne bulamaz.
Yok söyledim valla. Yeter çünkü. Sanki biz salağız anlamıyoruz abimi doldurduğunu. Utanırda belki yapmaz birdaha.Şikayet etmişsiniz diye söylemeseydiniz.Yenge biz çok yorulduk.Abimle aranızda ne varsa kendiniz halledin.
Utanması olsa bu kadar şey yapmazdı.Siz bilirsiniz.Ama abinizde artık iki tarafı idare etmeyi öğrensin.Size ve annenize anlatmasın olayları.Yok söyledim valla. Yeter çünkü. Sanki biz salağız anlamıyoruz abimi doldurduğunu. Utanırda belki yapmaz birdaha.
Ben alttan almıyorum yosun annem alıyor. Şiddetle eleştirdim dün onu. Cevap yazamadı. Çocuğun annesiysen bizde halası ve babannesiyiz ona göre davranıcaksın eşinin ailesine dedim.Böyle bir yengeyi hala alttan alıyor aman huzurları bozulmasın kafasında devam ederseniz daha çok anneniz hastalanır siz üzülürsünüz. Ben tüm suçu sizde buldum. Alttan ala ala başınıza çıkmıs devam ediyor hata sizde.
Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.
Merhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım. Senede 1 gelirler...www.kadinlarkulubu.com
Kızlar öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Umarım iyisinizdir. Bu konuyu açmak istemezdim ama sizinle paylaşmak istedim. Eski konuyu ekledim becerebildim mi bilmiyorum. Abimin eşinin doğumu sonrası birtakım olaylar oldu. Uzamasın diye eski konuyu okuyabilirsniz özetlemek keresinde annemle dünürü tartışmışlar konu kapanmış gitmiş yengemin anneme kin beslemesi sevmemesi hatta obsesif takıntı haline getirip saydırarak ses kaydı atması sonucu mesafe koyduk. Şaka yapmıyorum ses kaydında saydırıp akranı gibi ahkam kesiyor. Sindirilebilir bir konu değil annemin yaptığı en fazla “kızım ev biraz soğuk sanki” demesidir. Doğumdan öncede annem arasa şikayet eder aramasa şikayet eder sürekli bi takıntı halindeydi. İdare ettik ama yeter.
Anneme yapılan saygısızlıktan ötürü yengemle arama mesafe koydum. Geçmiş olsun mesajımıda yazdım 2 defa yeğenim hasta olduğu için ama samimi davranmıyorum. Abimi arıyorum yeğenimi görüp kapatıyorum. Atılan ses kaydınada insanlık namına cevap yazmadı annem aileyiz diye. Kardeşleride anneme saygısızlık yaptığı için mesafe koydum. Bunada takmışlar beni silmişler. Kendileri bilir dedim bende sildim. Yengem hemen abime şikayet etmiş. “Kızlara mesafeli onlar burdayken mesaj bile atmamış kızları silmiş “ diye abimi doldurmuş. Yaptığı tek şey doldurmak. Neyse yine muhattap olmadım polemiğe girmedim mesafe candır diye bir de ne göreyim yengem numaramı silmiş. Kaynana görümce kötüleyen gönderileri beğenip sanki yengeme her gün laf sokup eziyet edip her gün evine gidiyormuşuz gibi de laf sokmalı durumlar atıyor. Senede 1 kere 2 3 gün görüşüyor ya da görüşmüyoruz uzaktalar zaten.
Abim durumdan çok mutsuz. Sürekli kavga ediyorlar cevap yazmıyoruz yine mutlu değil yazıyoruz yine değil anlamıyorum. Mesaj atıp problemin nedir öğrenebilirmiyim diye 3 sayfalık destan yazmış. Onu 1 kalemde silmişim. Numarayı silen o ama yaşadığı kafaya bakarmısınız. Annem narsistmiş gerçekler zoruna gitmiş terbiyesiz terbiyesiz söylemler. İyi mutlu olursun inşallh sanmıyorum biz aileyiz ve yaptığın çok yanlış dedim.
Sıkmayayım sizi de yorumlar da detay veririm ben bayramda abime gitmek istiyordum hem yeğenimi görmeye hemde takımı takmaya. Annemleri de alıp gidicektim. Abim var arada komple bağı koparmak istemiyorum gerçi gelmesinler de diyebilir herşeyi beklerim artık. Annem çok üzgün kanaması geliyor bacakları tutmuyor götürmedğim doktor kalmadı kitlendi heryeri üzüntüden. Konuşmuyorum yine rahat durmuyorum konuşuyorum bu seferde kurban psikolojisine girip abimi dolduruyor. Şaşırdım ne yapacağımı. Çevremize ne söyleyeceğiz ? Anneme kalırsa belli etme ama bana kalırsa gönül rahatlığıyla psikolojisinin iyi olmadığını ve bizi düşmanı olarak gördüğünü söylemek istiyorum. Siz ne düşünürsünüz?
Sağol canım benim. O yüzden de biraz zaman geçmesini bekledim. Yengem hep böyle fakat ben saygıya çok dikkat eder kendime yaptırmam o yüzden bana karşı saygısızlığı lafı olmadı ettirmem çünkü. Allah var banada iyi davrandı çünkü bende görümcelik yapmadım abimi aradığımda müsait misin diye sorarım. Mesela benim söylediklerime de takıyor ama yüzüme söylemiyor takıyorsa anneme ya da abime söylüyor bana söylese tepkimi vereceğimi bildiği için.
Abimi çok severim nişanımda babam gibi yanımdaydı. Bayramda arar bazen abicim naber diye:) keyiflendirir beni sık konuşmasakta hep sevgi saygı vardır. Evimde yapılan kahvaltıyı hiç unutmam çok hoşuma gitti der sarılır bilir çünkü ben o kötü görümcelerden kardeşlerden hiç olmadım.
Hem okudum hem çalıştım babam 50 tl verse laf yapardı ama yinede abimden tek kuruş harçlık istemedim almadım da. Yengeme susuyorsam abime olan saygımdan susuyorum. Dediğiniz gibi yapacağım bugün abime yazacağım konuyuda açmayacağım. Sağol yengeç
Yazık anne sütüyle bebeğine geçiriyor tüm hastalığını. Yine durmuyor ki. Neden yaşıyorlar diye takıcak yakında kafaya.Görmeyin paylaşımlarını, siz gördükçe durmayacak çünkü takmış kafayı. Sizde silin, görmediğinizi anlayınca durulur, kendi kendine bıdırdanır susar. Allah kolaylık versin, laftan anlayacak halde değil bence bu öfkeyle
Lalem çözüm olmuyor. Psikoloğada gitti düzelmiyor. Fesat ve kötü başka açıklaması olamaz. Senelerce o kadar iyi davrandım ki. Konuştum dinledim anlattım tahmin edemezsin. Kasıtlı yapılmış birşey bu. Numara silme kasıtlıdır. Saydırmalı ses atma da. Sorunları varsa uzaklaşır iyi değilim der kusura bakmayın der ne bileyim zaman istiyorum der durmuyor Lalem durmuyor. Daha ne kadar iyi davranabiliriz ? Ne kadar idare edeceğiz ? En ufak olayda böyle yapıyorsa düşünemiyorum ben ilerisni.Kanaryacım
Belki de kızın kendi psikolojik sorunları var ya da eskiden vardı, doğum yapınca hepsi su yüzüne çıktı.
Onada kızdım tekrar şikayet ettiğinde yengemi arayıp buyur bana söyle abim yerine diyeceğim haberin olsun dedim. Çocuk mu yetiştiriyor korkak mı bu nedir dedim. Şimdi de aranızda halledin dedi halletmesi mi kalmış silmiş kadınAbinde herşeyi gelip size mi yetiştiriyor sizin söylediklerinizi de ona yetiştiriyordur. Dengeyi böyle durumlarda eşlerin kurması lazım siz elinizden geleni yapmışsınız abinizin bir dur demesi lazım bence
Haklısın canım da yapacak bir şey yok.Lalem çözüm olmuyor. Psikoloğada gitti düzelmiyor. Fesat ve kötü başka açıklaması olamaz. Senelerce o kadar iyi davrandım ki. Konuştum dinledim anlattım tahmin edemezsin. Kasıtlı yapılmış birşey bu. Numara silme kasıtlıdır. Saydırmalı ses atma da. Sorunları varsa uzaklaşır iyi değilim der kusura bakmayın der ne bileyim zaman istiyorum der durmuyor Lalem durmuyor. Daha ne kadar iyi davranabiliriz ? Ne kadar idare edeceğiz ? En ufak olayda böyle yapıyorsa düşünemiyorum ben ilerisni.
Ağır obsesif takıntılı ve vesvesesi var.Utanması olsa bu kadar şey yapmazdı.Siz bilirsiniz.Ama abinizde artık iki tarafı idare etmeyi öğrensin.Size ve annenize anlatmasın olayları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?