Ben sizin eski konunuzu okumuştum, hatta oraya da yazmıştım. ama siz orada yengenizin size saygısızlığının olmadığını yazmışsınız. Sizin buraya yazmadığınız şeyler var mutlaka ailenizle ilgili. Anneniz, doğum sonrası gelinin evine gitmişti, ama evden giderken normal bir şekilde güle güle denilmişti. Ve hatta anneniz ordayken o kadar üzüldüğü halde abiniz durumunu, halini, tavrını fark etmemişti. Anca sonradan haberi oldu yazmıştınız. Kusura bakmayın ama o evde gerçekten büyük bir olay yaşansaydı, yengeniz annenize güle güle diyerek kapıdan geçirmezdi. Anneniz ordayken oğluyla konuşmak yerine size gelip dert yanıyor.
Sizin anlattıklarınıza göre yenge yanında bir dakika durulmayacak bir canavar. Olur mu öyle şey. Akıl var mantık var. Belliki karşılıklı yanlışlar yapılmış. Tüm bu olanlar yaşanırken de yenge yeni doğum yapmış, lohusa halde.
Yengeyle aranıza madem mesafe koydunuz, niye onun beğendiklerini, durumlarını takip ediyorsunuz? Ve bunu niye abinize yansıtıyorsunuz? Yengeyle iletişimi kesmek, sadece merhaba merhaba noktasına gelmek zor değil. Yani yazdıklarınıza bakıyorum adam akıllı bir kavga nedeni yok, yenge annenizi kolundan tutup evden atmamış. Hayır kavga sırasında siz orada değilsiniz. Hep dediğiniz abimi dolduruyor, abime şunu yapıyor.
Hayır birde şey yazmışsınız en başından beri yenge kötü biriydi. Kötü, hastalıklı davranışları vardı. O zaman en başından araya mesafe koymak gerekir. Abiniz de huyunu bilir ona göre davranır. Eski konuda da yengem bana kötü davranmadı yazmışsınız.
Ben doğrusu yengenizin tek taraflı böyle kötü davranışları olduğunu düşünmüyorum. Anneniz ve yenge arasında karşılıklı saygısızlıklar yaşanmış. Bu gayet açık. Üstelik böyle uzaktan bunların yaşanmış olması da garip, kar topunu çığ haline getirmişsiniz. Doğum yapana kadar sorun yoktu, kız doğum yapınca bu noktaya geldiniz? Saçma.