yengem çok mu normal davranıyor?

Herkes yengenin tarafanı tutuyor ama sonuçta altınları kayınperderi bozdurmamış.Eşi bozdurmuş geride alıyormuş yani bununla kayınpederin görümceye araba almasıyla ne alakası var ben çözemedim.

Kadınlar çalışmayan kadını aşağılar, hakir görür, söz hakkına layık bulmazsa, erkekler neler yapar değil mi? Çok haklısın arkadaşım, kadın olmak ne zor işmiş.

evet maalesef, iste bu yüzden dedim ya aramizda erkek var galiba diye hem konu nerelere gitti, hic hos degil.. konu sahibine karsi söylenenleri anlarim, sonucta kisi burda ve cevap verebilir ama yengeye kiskanc, kisisel sorunlu, okumamis(ki kadinin üniversite mezunu oldugunu konu sahibi arkadas belirtmis), calismayan, simarik vs gibi damgalari yapistiranlar arkadan konustuklarinin farkinda degiller, bunun da hem etik olmadigini hem de günah oldugunu hatirlatmaya gerek yok..

:))))

"siz" çok yaşayın emi..:))

Kadınlar çalışmayan kadını aşağılar, hakir görür, söz hakkına layık bulmazsa, erkekler neler yapar değil mi? Çok haklısın arkadaşım, kadın olmak ne zor işmiş.

. benim ne gördüğüm önemli değil ben kişilere değil bu zihniyete saygı duymuyorum .erkekler ne yapar demişsiniz ?bu fırsatı siz veriyorsunuz işte . kadın olmak zor evet ama ev hanımı olmak kolay yan gel yat kocam bana baksın neresi zor pardon ben zorluk göremedim

aşağılamıyorum . olanı söylüyorum . siz birey değilmisiniz neden çalışmıyorsunuz diye sordum . hala kocam bana bakıcak mantığı .

üslubunuz o kadar rencide edici ki hem çalışan bir kadın hem de kadınların çalışmasını destekleyen bir insan olarak ben bile rahatsız oldum..

çalışan bi kadın olarak ben daha çok eziliorum. ki evin para durumları benden sorulur, ben istediğim gibi harcarım eşim benden habersiz bişi harcamaz. bana karışmaz etmez. ama ben çok eziliyorum. ve hayalim maddi durumumuz düzeldiğinde en az bi sene ücretsiz izne çıkıp evde kalmak, kendime vakit ayırmak. çalışan kadın ezilmiyor diye birşey yok. hatta bence tam tersi. bi kolda iki karpuz taşımaya çalışmak ezilmektir asıl.

aşağılamıyorum . olanı söylüyorum . siz birey değilmisiniz neden çalışmıyorsunuz diye sordum . hala kocam bana bakıcak mantığı .

bir ev hanımının çalışmamasının onlarca nedeni olabilir.sen önce evliliğin parayı paylaşmak değil hayatı paylaşmak olduğunu öğrenmekle başla canım.

ev hanımının bi katkısı yok kessin sesini diyen arkadaşlar var saçmalayın lütfen!!!
bir ev hanımı olarak söylüyorum çalışan kadındamı oluyor bu güç???
bir ev hanımının istekleri olamazmı o çocuk doğurmaktan ve temizlik yemek yapmaktan başka bişey bilmezmi???
sesini çıkarma hakkı sadece çalışan kadınamı müstehak...
hemcinslerim böyle düşünüyorsa,bana her konuda destek veren saygı duyan kocama binlerce şükürler olsun...

evli olup çalışan kadınlara hep imrenmişimdir ama eve para getirmek hükümdarlık sürülebilir anlamına gelmez...
çalışmayan kadınında evlilikte söz hakkı vardır,eşit değerlerde yaşarlar eşit saygıyı görmeleri çok normaldir...

hazırı yemek kocam bana baksın demek insanı değerleştirir hıhı haklısınız .

Ne diyeyim arkadaşım, inşallah Allah sana bir sağlık problemi veya çalışmana mani olacak herhangi bir musibet vermesin dilerim.
Eğer çalışamazsan ve eşinin gelirinle yetinmek zorunda kalırsan o dediğin ezilmişlik psikolojisiyle hayat senin için zor olacaktır.

neden bir önceki sorularıma cevap vermediniz? babaanneniz susturulup dövülmüştür muhtemelen o yüzden dedenizin zihniyetiyle gurur mu duyuyorsunuz yoksa?
ben henüz okuyorum zaten evet çalışmak için okuyorum iyi bir işim olsun diye ama okuyamayadabilirdim ailemin okutmaya durumu da olmayabilirdi yada bunlar en kötü ihtimaller. yada çiftler memnun adam çalışmasan da olur diyo kadın hasta hamile oluyor kocası eşine bakmaktan mutluysa ''kocam bana baksın mantığı'' işliyor işte. çalışmak hamallık değildir bu nasıl bir düşünce yapısıdır ya ev hanımları da yan gelip yatmıyordur yasınız kaç sizin?

valla böyle hemcinselerimi gördükçe kadınlıktan utanıyorum benim eşim çalışma dedi bende evdeyim ben cahilmiyim hyır o yazan arkadaştan dahada bilgili üni mezunuyum şimdi ben çalışmıyorum diye kafasına göre harcamasına gözmü yumacam arkadaşım bu konu bizi aşar böyle kadınlar oldukça kayınvalideye görümceye erkeklere bile gerek yok gerekli aşşağılamaları bak nasıl yapıyolar yazıklar olsun demekten başka bişey gelmio içinden

ay işinize gelmedi erkek olduk . süpersiniz valla . tamam kocanıza baktırın kendinizi bir gün kapı önüne konulunca gidicek yerim yok diye ağlamayın .ben bunları düşük geliri olan okuyamamış kızlar için söylemiyorum . sırf keyfinden okumamış meslek sahibi olmamış kadınlar için söylüyorum .yoksa bir kız okumamış olabilir ama onlarda apartman görevlisi oluyor temizlikçi oluyor parasını kazanıyor aslanlar gibi işte öyle kadına saygı duyarım ben .

Madem siz bu kadar görgülüsünüz. Önce üslubunuzu bi düzeltin. Burada ki herkes kızlar okusun, kadınlar çalışsın düşüncesini destekler veya en azından saygı duyar ama siz bunu öyle bir dile getiriyorsunuz ki bırakın desteklemeyi saygı bile duyasım gelmedi.

Konu reyting alinca fake uyeler de klavye basina gecmis. Ne kadar utanc verici yorumlar var aksam aksam sinirlerimi ziplatti, kadin olamaz bunlari yazan.

Konu sahibinin sikintisina gelince, eger araba babasinin kendi parasiyla alinmissa sorun yok. Evli abisinin tum masraflari aile butcesinden karsilanmis ve bir de ev verilmisse yine sorun yok. Yengenin altinlarini vermesi tasin altina elini koymasi olur o durumda ki ben bana bu kadar iyilik yapip yardim eden bir aileye bunu cok gormezdim.

Ama ortak kazanilan paradan haksizliga kacar duzeyde bir harcama varsa ve bu da cok gerekli degilse tabi ki de sesini cikaracaktir. Olayin bu kadar buyuyp ayrilma noktasina gelmesi de bilmedigimiz bazi seyler yasandigini soyluyor sanki.

Son düzenleme:
Memleket meselesi olsa üzerinde bu kadar çok düşünülmezdi heralde...
Tıp okuyan bir beynin böyle bi meseleyi buralara taşıyıp akıl almasına inanamıyorum...
Şimdi biz evet yengen çok normal desek ne demesek ne...
Sonuçta burada verilen akıllarla mı hareket edeceksiniz yani?
Evet yengeniz çok normal dersek heralde gidip yengenize vereceksiniz arabayı...
Nedir yani buraya bu konuyu açmanın amacı???

baban almıs arabayı yengene ne ?
altınlar konusunda yenge haklı tabıkı ama bu kocasıyla arasnda olan bırsey

Son düzenleyen: Moderatör:
konu nasıl da uzamış nasıl da saçma yerlere gelmiş. olay şu bir baba oğlunu yanın da işe almış hem kızına hem oğluna hem ailesine bakıyor. hediye olarak da kızına araba almış. kime ne??? kim ne söyleyebilir? bu kadar basit adamın 20 yıllık emeğinin kahyası mıyız ? istediği yere harcar. oğlu da bi kaç yıl çalıştı bi iki altın verdi diye ortağı mı olmuş 3 yıl çalışmakla ne araba alınır ne ev alınır ne de bollukla yaşanır. adam ailesine sahip çıkmış kimseye muhtaç etmemiş gelin hanım adamın emeğiyle kızına aldığı arabayı çok görecekmiş...

herkes üniversite mezunu kardeşim bu devirde . senle diplamamı yarıştırmayacağım burda .okumuş evde oturan bir tipsin ne konuşayım ki senle . kocam istemedi çalışmadım yarın o koca başkasına gitse ne yapıcan . ben insanalrın gözünü açıyorum burda herkes çalışmalı yarın ne olur belli olmaz . elin adamına güvenmeyin ben sizin için söylüyorum .

siz sakın sağlık sorunu vs.yaşamayın inşallah zira bu sizin sonunuz olur gibi geliyor bana...
ben neden çalışmadığımı söyleyeyim merak etmişsiniz...
kendi işletmemiz var ve eşim gece çalışıyor ve çalışırsam birbirimizi göremeyiz çalışma saatlerinden ötürü....
ayrıca kocam bana bakıcak mantığı çok aşağlayıcı bir terim!!!
çalışmayan kadınlar kocalarının kapısına atılan bi yavru köpek değiller...

sevgili konu sahibi konunu hemen kapattır bence.. el birlik bir konuyu daha çorbaya çevirdik.. kapattır yoksa biraz sonra "kadınlar çalışmalı mı? çalışmamalı mı?", "tus'a hazırlanan biri kk da nasıl konu açar?", "burada açılan konular dedikodu mu gerçek mi" ye geliyor olay.. az-çok fikir sahibi olmuşsundur.. allah yardımcın olsun o yengeyle sana.. sevgiler tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…