- 4 Ocak 2019
- 200
- 211
- 23
- Konu Sahibi sedeflidondurma
-
Eleştirilerine kulak asmıyorum degil. Onun sevmediklerini yapmıyorum.Begenmiyorsa kendi de yapmayi deneyebilir :)
Ya da bazi tavsiyelerde bulunabilir,daha az yağli,daha çok baharatli yaparmisin vs.
Ama hem hergün yemekleri hüpletip hem de bu konuda espri yapmasi sinir bozucu bence de.
Bizim de damak tatları farklıBenim eşim karadenizli ben doguluyum
Onlara göre herşeyimiz etli bol baharatlı onlardada hep sebzeler
Eşim belki vaktiyle doguda yasamasaydı benimde yemegimi begenmeyebilirdi
Keza ben annesininkini begenmiyorum bana göre fazla tadsız geliyor bişeyleri eksik geliyor halbuki cevresinde ölüp biterler yemeklerine
Ama işte kötü denemezki biri sevmiyor diye
Okuldada yapıyomus hic okuldakiler böyle diyor dememiş
Dedim ya kv bence lezzetsiz yemek yapıyor ama bana öyle geliyor baharat seviyesi vs bana göre değil ama yiyen bayılıyor
Bu kötü yaptıgı anlamına gelmezki
İnsanları kelimelerimle dövüyormuyum yok daha neler.Bence siz biraz fazla alıngan ve eleştireye biraz kapalı bir insansınız. İlk iki sayfadaki yorumları okudum da insanları kelimeleriniz ile dövüyor gibisiniz.
Ayrıca eşiniz kötü yapıyorsun dedi diye gerçekten kötü olmayabilir. Belki farklı kültürlerde yetiştiniz o çok baharatlı seviyor siz az yapıyorsunuzdur. Bunun gibi bir çok şey var. Yani dama zevkleriniz bir değildir. Benimde abim mesela yaptığım pilavı sevmez ben daha yumuşak severim o tıkır tıkır sever pilavı benim pilavım ona göre lapadır mesela kastettiğim şey bu. Bir sonraki sefer eşiniz bir yemeği beğenmezse neyini sevmediğini önerileri neler bunu öğrenebilirsiniz.
Benim eşimde ilk yemek yaptıgında gene bana göre eksik gedik tadsız yapıyordu ama kırmadan üzmeden eksigini yapması gerekeni söyledim yemege küstürmedenTamamda adamin damak zevkine uymuyorsa kotu der yani, ben de derim. Sen kesin cok guzel yapiyorsun ben anlamiyorum mu demeliydi? Ya da herkes yiyor diye begenmeye mi calismali?
Esim begenmezse neyi fazla ya da az, ne olsaydi iyi olurdu diye soruyorum ben bi dahakine oyle yaparim diye.
Ne olacak yani bi dahakine yaptigini degistirse, esinin istedigi gibi denese veya ne seviyorsun dese? Bunun icin kendine yemek yapip adama yapmamak gercekten normal mi?
Ha kadin ugrasir adam elinin tersiyle iter yemez bir turlu begenmez tamam yapmasin ozaman ama sakayla karisik ilk kez soylemiş muhtemelen, bu tepki yersiz.
İşte bana göre bir yemeğe kötü denmemeli burda sizinle uzlasamıyoruz .Bu eşin olsada dümdüz yemek çok kötü olmuş denmemeli. Ayıp yahu. Emeğe hakaret. Bir dahakine hayatım şöyle yapsan olur mu. Bana bu şekilde biraz ağır geliyo vs bir sürü yol varken bunu anlatacak.Tamamda adamin damak zevkine uymuyorsa kotu der yani, ben de derim. Sen kesin cok guzel yapiyorsun ben anlamiyorum mu demeliydi? Ya da herkes yiyor diye begenmeye mi calismali?
Esim begenmezse neyi fazla ya da az, ne olsaydi iyi olurdu diye soruyorum ben bi dahakine oyle yaparim diye.
Ne olacak yani bi dahakine yaptigini degistirse, esinin istedigi gibi denese veya ne seviyorsun dese? Bunun icin kendine yemek yapip adama yapmamak gercekten normal mi?
Ha kadin ugrasir adam elinin tersiyle iter yemez bir turlu begenmez tamam yapmasin ozaman ama sakayla karisik ilk kez soylemiş muhtemelen, bu tepki yersiz.
Evlatla es aynı değil amaYukardaki pilav örneğine katılıyorum.
Biz karı koca pilavı tane tane severiz,
huysuz oğlumuz lapa gibi yumuşak ister.
Pilav tane taneyse 'ben yemeyeceğim,hiç güzel olmamış anne, kusura bakma' der,
Aşkolsun oğlum,derim ama kızmam.
Artık mecburen 1'e 2 ölçü su koyup yumuşak pişiriyorum evlat hatrına.
Benim eşimde ilk yemek yaptıgında gene bana göre eksik gedik tadsız yapıyordu ama kırmadan üzmeden eksigini yapması gerekeni söyledim yemege küstürmeden
Ne bileyim daha güzel cümlelerde kullanılabilirdi kendisine göre değilse tarif edersin düzeltilir
Ama herkesin tepkileri ve olaylara yaklaşımı aynı olamaz ki.İşte bana göre bir yemeğe kötü denmemeli burda sizinle uzlasamıyoruz .Bu eşin olsada dümdüz yemek çok kötü olmuş denmemeli. Ayıp yahu. Emeğe hakaret. Bir dahakine hayatım şöyle yapsan olur mu. Bana bu şekilde biraz ağır geliyo vs bir sürü yol varken bunu anlatacak.
İlk değil on falan olmustur.Kirilacak birsey yok, hakaret yok bagirma cagirma yok. Eslerinde birbirine bu kadarcik tahammulu olsun yani el degil sonucta, dalga gecmis, takilmiş iste. Benimki de bazen yemeklerimden zehirlenme sakasi yapar. Bu kadar kasacak birsey yok bence. Ilk kez dile getirilmis birsey icin şu hareketi normal bulamam ben.
İlk kez değilmişki daha öncede defalarca begenmedigini dile getirmiş zatenKirilacak birsey yok, hakaret yok bagirma cagirma yok. Eslerinde birbirine bu kadarcik tahammulu olsun yani el degil sonucta, dalga gecmis, takilmiş iste. Benimki de bazen yemeklerimden zehirlenme sakasi yapar. Bu kadar kasacak birsey yok bence. Ilk kez dile getirilmis birsey icin şu hareketi normal bulamam ben.
Niye?Evlatla es aynı değil ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?