Yemeklerimi beğenmeyen eş kişisi

Yıllardır annesinin damak zevkine göre yiyen bir insanla aymı eve çıktığınız zaman tabiki de beğenmeyebilir yemeklerinizi, adam 20 yıldır annesinin elinden yiyor öyle düsünün birde. Ablamla annemin yemeğinin arasında bile fark var bazen ablamın yeöeği tuhaf geliyor bana ki aynı evden çıkma biri kendisi de.

'Kırılıyorum kötü şekilde değil de iyi şekilde eleştirsen daha iyi olmaz mı?' diyin eşinize. Ama ağız tadlarınızın farklı olması gayet normal değil mi sizce de?

Begenmiyorsa kendi de yapmayi deneyebilir :)

Ya da bazi tavsiyelerde bulunabilir,daha az yağli,daha çok baharatli yaparmisin vs.

Ama hem hergün yemekleri hüpletip hem de bu konuda espri yapmasi sinir bozucu bence de.
Eleştirilerine kulak asmıyorum degil. Onun sevmediklerini yapmıyorum.
Bizim de damak tatları farklı

Okuldada yapıyomus hic okuldakiler böyle diyor dememiş
Dedim ya kv bence lezzetsiz yemek yapıyor ama bana öyle geliyor baharat seviyesi vs bana göre değil ama yiyen bayılıyor
Bu kötü yaptıgı anlamına gelmezki

Tamamda adamin damak zevkine uymuyorsa kotu der yani, ben de derim. Sen kesin cok guzel yapiyorsun ben anlamiyorum mu demeliydi? Ya da herkes yiyor diye begenmeye mi calismali?

Esim begenmezse neyi fazla ya da az, ne olsaydi iyi olurdu diye soruyorum ben bi dahakine oyle yaparim diye.

Ne olacak yani bi dahakine yaptigini degistirse, esinin istedigi gibi denese veya ne seviyorsun dese? Bunun icin kendine yemek yapip adama yapmamak gercekten normal mi?
Ha kadin ugrasir adam elinin tersiyle iter yemez bir turlu begenmez tamam yapmasin ozaman ama sakayla karisik ilk kez soylemiş muhtemelen, bu tepki yersiz.

Bence siz biraz fazla alıngan ve eleştireye biraz kapalı bir insansınız. İlk iki sayfadaki yorumları okudum da insanları kelimeleriniz ile dövüyor gibisiniz.

Ayrıca eşiniz kötü yapıyorsun dedi diye gerçekten kötü olmayabilir. Belki farklı kültürlerde yetiştiniz o çok baharatlı seviyor siz az yapıyorsunuzdur. Bunun gibi bir çok şey var. Yani dama zevkleriniz bir değildir. Benimde abim mesela yaptığım pilavı sevmez ben daha yumuşak severim o tıkır tıkır sever pilavı benim pilavım ona göre lapadır mesela kastettiğim şey bu. Bir sonraki sefer eşiniz bir yemeği beğenmezse neyini sevmediğini önerileri neler bunu öğrenebilirsiniz.

İnsanları kelimelerimle dövüyormuyum yok daha neler.

Benim eşimde ilk yemek yaptıgında gene bana göre eksik gedik tadsız yapıyordu ama kırmadan üzmeden eksigini yapması gerekeni söyledim yemege küstürmeden
Ne bileyim daha güzel cümlelerde kullanılabilirdi kendisine göre değilse tarif edersin düzeltilir

Eşim yemek seçen bir insan değildir. Çok meşgul biri olduğumu bildiği için de asla eleştirmez.
Ben de zamanla pratigimi gelistirdim.
Bazen hala kötü yapiyorum bazen de degme restoranda yiyemeyecegi yemegi yapiyorum.
Kötü yaptın dese dahi umursamam.
Sonuçta herkes her seyi harika yapamaz

Yukardaki pilav örneğine katılıyorum.
Biz karı koca pilavı tane tane severiz,
huysuz oğlumuz lapa gibi yumuşak ister.
Pilav tane taneyse 'ben yemeyeceğim,hiç güzel olmamış anne, kusura bakma' der,
Aşkolsun oğlum,derim ama kızmam.
Artık mecburen 1'e 2 ölçü su koyup yumuşak pişiriyorum evlat hatrına.

İşte bana göre bir yemeğe kötü denmemeli burda sizinle uzlasamıyoruz .Bu eşin olsada dümdüz yemek çok kötü olmuş denmemeli. Ayıp yahu. Emeğe hakaret. Bir dahakine hayatım şöyle yapsan olur mu. Bana bu şekilde biraz ağır geliyo vs bir sürü yol varken bunu anlatacak.

Evlatla es aynı değil ama

Sızı bılemem ama bazısı cok yalap sap yemek yapıyor Ya sulu salca siz ya cok az sulu, cok salcalı

Kirilacak birsey yok, hakaret yok bagirma cagirma yok. Eslerinde birbirine bu kadarcik tahammulu olsun yani el degil sonucta, dalga gecmis, takilmiş iste. Benimki de bazen yemeklerimden zehirlenme sakasi yapar. Bu kadar kasacak birsey yok bence. Ilk kez dile getirilmis birsey icin şu hareketi normal bulamam ben.

Ama herkesin tepkileri ve olaylara yaklaşımı aynı olamaz ki.
Bence de yemeğe bahane bulmak doğru değil, nimet sonuçta.
Ama bu işlerin bir de 'sencesi' ,'oncası' var.

İlk değil on falan olmustur.

İlk kez değilmişki daha öncede defalarca begenmedigini dile getirmiş zaten

Ben sizi anladim ya. Yemegime laf edilirse boyle ta kalbime gidiyo benim de. Hatta mesela yabanci akrabalar ayran falan sevmeyince (ki ayran cok alisip sevilecek bir sey, cogu kisi sevmiyor) kalbim kiriliyor. Bunlarin sacma oldugunu bilmek ayri, takmamak ayri; bilip takiyorum iste ben de. :)

Bu tarz konularda beni gicik even fiks roller oluyo: Kadin yemegi ve isi yapan, adam bundan nasiplenen ve bunu degerlendiren... Sanki patron-calisan falan gibi. Halbuki islerin dagitilmasi lazim. O da yemek yapsin. Temizlik yapsin. Baslangic icin Cuma, Cumartesi, Pazar yemekten o sorumlu olsun mesela. Bu duzen kurulana kadar iki kisilik yemek yapmaya devam ederdim, obur turlusu dislayici oluyor biraz. Ha yemekleri iyilestirmek icin oturdugu yerden bikbiklenmek disinda yapici bir hareketi yoksa konusturmazdim ama. :)

Evlatla es aynı değil ama
Niye?
İkisi de sevdiklerim.
Evlat eleştirince bazıları daha çok kızar, doğurduğum bana laf söylüyor diye.
Bunlar son derece kişisel yargılar ve herkesin bakış açısına göre değişir.
Sanki siz, biraz fazla alınganlık gösteriyorsunuz bu konuda.

Erkeğin kalbiyle midesi arasında 8 şeritli otoban var bacım. Benim de var valla, ben de çok önemserim :)
Youtube yemek kanalı dolu. İzleye izleye yaparsın. Arda'nın mutfağı her zaman favorim :)
Bazı adamlar azıcık dangoz olup dan diye söylüyor, kırılman normal ama kendini ilerletebilirsin. Pratik işi

Ev dedigin yemek kokacak ama makarna ama dolma farketmez
İsteyen yer isteyen yemez kendi tercihi..
Ahh bir de çocuklar dogup büyüdügünde her yemege ayrı bir mazeret ürettiklerin de ozaman bu yemek bu da kaşık yersen başla deyeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…