• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerimi beğenmeyen eş kişisi

Kayınvalidem lezzetsiz yemek yapar
Ama bana göre
Kendi akrabaları özel isteklerde bulunur kendi cocukları öve öve bitirir ama ben begenmem
Ben begenmiyorum diye kötü yemek yapıyor diyemeyizki
Herkesin damak tadı ayrı
Ne bileyim sanki kız kötü yapıyo gibi öğren demeler falan
Aynen. Benim çevremde de herkes beni maharetli olarak tanırdı. Eimle evlenene kadar. Eşim alışmış fast fooda hazır yemeklere. Ve damak tadımız çok farklı

ben de çok kötü yemek yapıyorum hatta önceden vasat yapıyordum şu an bir tık daha iyiyim. yani kendi yaptığım makarnadan bir çatal alıp "bu ne lan" diye geri çıkarmışlığım vardır. sevgilim de genelde "pizza söyleyelim mi? hadi hamburger gömelim" diyerek yemek istemediğini belli ederdi.

şimdi şöyle yaptık gündüzden akşam ne yemek istediğimize karar veriyoruz eve gelirken malzemeleri alıyoruz ve evde beraber zor bela bir şeyler çıkarıyoruz ortaya fena da olmuyor. şimdi onunla antrenman yapıyor sayılırım yakında sanırım tek başıma da güzel yapabilirim.

evde soğuk savaşa gerek yok ve bence çok ayıp insanın sadece kendisine yemek yapması. o beğenmediği halde yiyormuş yani yalan mı söylesin bir gün başka birinden yemeklerinizin güzel olmadığına dair bir şey duysanız daha da üzülmez miydiniz?

Ya iyide arkadasın kötü yemek yaptıgını nerden biliyorsunuz ?
Eşinin damak tadına uymuyor diye kötü oldugu kesinmidir

Konu sahibinin en sık yemek yaptigi kişi eşidir diye tahmin ediyorum. Adam yiyemiyorsa veya kotu geliyorsa baskalarinin begenmesinin bir anlami yok ki zaten disardakiler guzel olmasa da nezaketen guzel der. :D

Kimse iyi yemek yapmak zorunda değil. (prof.bi ascı olarak söylüyorum bunu) Esinizin agız tadına uymuyor diye de kötü yapmıs sayılmazsınız ben kızıyorum böyle seylere,sizin gbi =) Ama Belki şaka yaptığını düşündü kendisi, esinizin halini tavrını en iyi siz bilirsiniz.Çalısmıuorsanız bence sadece kendinize yapıp ona yapmamanız biraz kırıcı olmus. Ama zaten calısıyorsanız onu bekleyin birlikte yaparsınız. Kötü olmus diyemez =)

Kırmadan mı. Gerçekten kırmadan eleştiri yaptıysa ben neden kırgınım şu anda.
Siz eleştirinin yapılmasına kırgınsınız, yapılma biçimine değil ki. Herkes güzel yemek yapmak zorunda değil, bunun çok fazla tecrübeyle de alakası yok bence. Yemek yapmayı seven ve üstüne de güzel bi yiyici olan insan yemeği güzel yapıyor. Belki biri eksiktir sizde, aceleci davranıyorsunuzdur. Hakaret yada kırıcı bi söylem yok cümlesinde eşinizin. Şakaya vurmuş o kadar.

Arkadaslar kızlar hanımlar. Ben yemek konusunda gayet iyiyim. Bunu söylemwyince herkes kötü yemwk yaptıgımı zannetmiş. Konu iyi yaptıgınızı düşündüğünüz bir konuda eşinizin kötü oldugunuzu düşünmesi olarak değiştireyim bari. Bence benim yemwklerim gaywt iyi. Evlwnmeden önce yemekleri genelde ben yapardım. Annem babam lardeşlerim herkes de bayıla bayıla yerdi

Ben de eskiden çok kötü yemek yapardım. Yani bir kurabiye yapıyordum en basiti insanlar yiyemiyordu bile, kafa yaracak sertlikte falan. Yani iki ihtimal var ya eşinizin damak zevki ile sizinki hiç uyuşmuyor ya da cidden kötü yemek yapıyorsunuz. Genel olarak insanlar yemeklerinizi beğeniyor ama eşiniz beğenmiyorsa damak zevki ile alakalı olabilir, belki çok yağlı geliyordur belki tuzsuz vs. bunu konuşarak çözebilirsiniz ya da annesine falan sorarsınız. Ama ikincisiyse yani yemekleriniz pek sevilerek yenmez, anlarsınız zaten. İnsanlar "Eline sağlık" der ama yani içten demezler zamanında bana da öyle çok dedikleri için ehehe. Ben bozulmadım buna, yemek yapmayı zaten kocam vs. için değil kendim için öğrendim. Youtube'ta Hatice Mazi diye bir kadın vardı, bak hala hatırlıyorum ismini. Onun videolarını açar, onunla aynı anda yapardım. Benim gibi sıfır bilgisi olanlara çok detaylı anlatıyordu, işte şunu şu kadar koyuyorum şu kadar kavuruyorum şu şu baharatları şu miktarda ekliyorum gibi. Onun sayesinde geliştirdim kendimi epey. Yani yemek yapmayı da eşiniz için değil kendiniz için öğrenin, beğenip beğenmemek damak zevkidir ama dediğim gibi birkaç kişiden daha aynı yorumları duyuyorsanız biraz daha eksiklerinizin nerede olduğuna bakabilirsiniz.

Konu sahibinin en sık yemek yaptigi kişi eşidir diye tahmin ediyorum. Adam yiyemiyorsa veya kotu geliyorsa baskalarinin begenmesinin bir anlami yok ki zaten disardakiler guzel olmasa da nezaketen guzel der. :KK70:
Okuldada yapıyomus hic okuldakiler böyle diyor dememiş
Dedim ya kv bence lezzetsiz yemek yapıyor ama bana öyle geliyor baharat seviyesi vs bana göre değil ama yiyen bayılıyor
Bu kötü yaptıgı anlamına gelmezki

Eşim kadar yemek eleştirisi yapan bir erkek var mıdır acaba su dünyada, kendisi de güzel yemek yapar, yemek de lezzete çok önem verir. Evliliğimizin ilk 1 yılı en çok yemek konusunda ki hassasiyetine ve eleştirilerine alısmakta zorlandım. Şuan yemek konusunda mütevazi olmayacak kadar iyiyim:hamarat:bunda eşimin payı çok büyük.
Damak tadınızda uymuyor olabilir ayrica bunu küsmek yada yemek yapmamak yerine konusarak çözebilirsiniz. Onunda aradigi tatta yemek yemeye hakki var öyle düşünün :)

Arkadaslar kızlar hanımlar. Ben yemek konusunda gayet iyiyim. Bunu söylemwyince herkes kötü yemwk yaptıgımı zannetmiş. Konu iyi yaptıgınızı düşündüğünüz bir konuda eşinizin kötü oldugunuzu düşünmesi olarak değiştireyim bari. Bence benim yemwklerim gaywt iyi. Evlwnmeden önce yemekleri genelde ben yapardım. Annem babam lardeşlerim herkes de bayıla bayıla yerdi

Fazla mutevazi olma gercek sanirlar..

Aynen. Benim çevremde de herkes beni maharetli olarak tanırdı. Eimle evlenene kadar. Eşim alışmış fast fooda hazır yemeklere. Ve damak tadımız çok farklı
Benim eşim karadenizli ben doguluyum
Onlara göre herşeyimiz etli bol baharatlı onlardada hep sebzeler
Eşim belki vaktiyle doguda yasamasaydı benimde yemegimi begenmeyebilirdi
Keza ben annesininkini begenmiyorum bana göre fazla tadsız geliyor bişeyleri eksik geliyor halbuki cevresinde ölüp biterler yemeklerine
Ama işte kötü denemezki biri sevmiyor diye

kötü yemek yapıyorsun konusunda gurur yapıp ağlayacak bir şey yokki.eğer bir kaynaktan tarif alıyorsanız o kaynağı değiştirin.eşinize sorun nesini beğenmediğini yani yağı mı az, başka yağ mı kullanılmış, tuzu mu fazla ne mesela.elbette bir tarif tutmazsa diğeri tutacak.eğer yeni evliyseniz (5 yıldan az) genelde erkekler daha annelerinin yemeklerine alışkın oluyor.he hala beğenmiyorsa mutfak burda daha iyisini buyur yap de geç.bunu için huzurunuzu kaçırma gerek yok.

Merhaba hanımlar hemen konuya gireceğim. Eşim benim yemeklerimi beğenmediğini birkaç kez dile getirmişti.dün de şöyle bir konuşma geçti. Dedi ki üni de evdeyken yemeği genelde kim yapardı. Ben de dedim ki hepimiz yapardık isteyen yapardı. Eşim ben olsam sana yemek yaptırmazdım desi ve gülmeye başladı. Ben çok üzüldüm ağlıyacak gibi oldum ama topladım kendimi .Madem benim yemeklerimi beğenmiyorsun o zaman bundan sonra kendi yemeğini kendin yap dedim. Normalde küserim falan bu sefer küsmedim. O da tamam öyle söyle desi konu kapandı. Ama sen kıyamazsın bana dedi. Neyse bugun gerçekten de sadece kendime yaptım yemeği ona yapmadığımı görünce çok bozuldu. Dışarda işi de vardı galiba çıkıyorum ben dedi gitti yarım saat sonra geldi. Gelir gelmez de yattı uyuyor şimdi. Bana bir akıl verin hanımlar. Huzursuzluk olmasın diye siz yaparmıydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Tesekkürler
Valla biraz ağır olmuş yaptığınız bence. Ben olsam bu kırıldığımı belirtirim bu soylemlerinden dolayı buna rağmen söylemlerinde ısrar ederse yapılacak biseyi siz en baştan yapmışsınız keske soruyu daha erken sorsaydinız. Bence gidip gönlünü alın çünkü siz daha kırıcı bi harekette bulunmuşsunuz. Onun soylemlerine çok kırıldığınızı belirtin zaten eşiniz sanmam ki bi daha yapsin

Benim eşim karadenizli ben doguluyum
Onlara göre herşeyimiz etli bol baharatlı onlardada hep sebzeler
Eşim belki vaktiyle doguda yasamasaydı benimde yemegimi begenmeyebilirdi
Keza ben annesininkini begenmiyorum bana göre fazla tadsız geliyor bişeyleri eksik geliyor halbuki cevresinde ölüp biterler yemeklerine
Ama işte kötü denemezki biri sevmiyor diye
Benim eşim salçalınyemek sevmiyor mesela hadi salçalı yemek yapmamaya başladım. Sebze sevmez. Ne yapacagımı şasırıyorum bazen. Çorba sevmez. Garip bir adam işte kendisi.

O zaman damak zevkleriniz farklı.
Ben olsam bu durumu avantaja çevirirdim.
Kocacım belli ki damak zevklerimiz farklı,herkesin bayıla bayıla yediği yemeklerimi sana beğendiremiyorum.
Birlikte yaşadığımıza göre bu konuda ortak bir noktada buluşmamız lazım.
Akşamları beraber mutfağa girip yemekleri ikimiz pişireceğiz bundan sonra.
Hem de birlikte vakit geçirmiş oluruz,derdim.

Biz bazen kocamla birlikte gireriz mutfağa.
Kekin malzemelerini ben hazırlarım, o çırpar mesela.
Bir de takılırım ona,benim de malzemeyi hazırlayan,arkamı toplayan yamağım olsa ben de keki böyle çabuk yaparım diye.
Üç günlük dünyada, kırılıp, küsmeyin kocanıza.
Uzlaşıp, anlaşmaya çalışın,hayat kırılıp,zıtlaşmak için çok kısa.

Eğer yemeğim iyiyse ve buna rağmen pis pis yomogon koto olmos, derse bir daha yemek yapmam. Ha kötü olmuştur münasip bir dille bu yemeğin şusu eksik busu fazla derse ona lafım yok. Ama hadsiz eleştiriyi affetmem. Canını yakarım. Ki annesinin yanında tepki gostermisligim de var.

Back