o zaman ben de alıyorum,küçük bir tane alsam iş görür. sağlam bir marka almalıyım ama hiçbir fikrim yok,özelden kullandığınız markayı yazabilir misiniz?
O zaman bence daha yeni yeni yapmaya alıştıgınızdan kaynaklaniyo. Mesela 7 defa yikıyorum diyosunuz bunun fazla olduğunun siz de farkındasınız 3 kere falan yikamanız yeterli olur bence kendinizi kontrol etmeye çalışınaslında öyle de yapmıyorum. hem elim ağır hem de takıntılıyım. bir insan bir mercimeği 7-8 defa yıkar mı?
10 tl civarinda bir aparati var her tencereye uyuyor google yazin cikar yada makinesi var ama gerek yok bence.çok haklısınız
hiç buharda yemek pişirmedim,özel bir aparat mı lazım?
et vs yemiyorum zaten,veganım.Bizde de aynı sorun var. Annem bir çorbayla karnı doyuyor çok yemek düşünen insanlar değil. Ama ben de ana yemeğidir çorbasıdır tatlısıdır tam bir yemek yemeğe alışkınım. Çalıştığım yerlerden dolayı hep salatasıyla ana yemeğiyle yemek çıkar. Şu an işsizim evdeyim ve kesinlikle annemin yaptığı yediği yemekle doy-mu-yo-rum :) tatmin de etmiyor beni 1 saat sonra acıkıyorum :)
Şu sıralar en azından sınavların bitene kadar köfte gibi çok uğraş istemeyen yemeklerle idare etsen olmaz mı? hak veriyorum belli bir beslenme alışkanlığın var benim gibisin biraz. Ama ne yapalım evde oluyor bu tür şeyler :)
İnternette pratik yemek tarifleri oluyor, yemekle alakalı çok internet sitesi var. Şu problemli sınav zamanın bitene kadar o siteler çok işine yarar. Sınav zamanın bittiğinde tekrar kendi düzenini kurarsın :)
E okuldaki yemeklerin nasıl temiz oldugunaet vs yemiyorum zaten,veganım.
sebzeciyim ve ben de doymuyorum. dün sadece evde mercimek çorbası vardı ve 7 kepçe çorba içtim normal mi bu? en azından çorba+salata+ana yemek düzenini oturtmam lazım,tatlıdan falan geçtim inanın kibizim de okulda ne güzel menü çıkıyordu,vallahi kıymetini bilememişim!
hala sarı suyu çıkıyor onu öyle görünce kontrol edemiyorum ama evet haklısınızO zaman bence daha yeni yeni yapmaya alıştıgınızdan kaynaklaniyo. Mesela 7 defa yikıyorum diyosunuz bunun fazla olduğunun siz de farkındasınız 3 kere falan yikamanız yeterli olur bence kendinizi kontrol etmeye çalışın
okuldan eve geleli oldu bayağı,eskiden ne sağlıklı beslenirdim ne de takıntılarım vardı. bu süreçte 20 kilo verdim zaten,o sıralar aşırı kiloluydum ve yemek sağlıklıymış öyleymiş böyleymiş düşünmezdimE okuldaki yemeklerin nasıl temiz olduguna
inaniyorsun salatayi mesela 7 kere yıkayan biri yurt yemeği asla yemez . Burda bir çelişki yokmu sencede
kevgir ne demek onu bile bilmiyordum mesela,şimdi baktım. garip gelebilir size lakin hiç mutfağa girmiyorsa bir insan böyle oluyor.Bide haslama aparati her eve lazim tabi mesela ben pratik bir insanım çelik kevgiri koyuyorum tencerenin üzerine orada başlanıyor buharda mis gibi aparat alma gereği duymuyorum mesela bunlarda mutfağı etkin kullanmaya yardımcı oluyor
Sağlıklı beslenmek çok önemli mesela salata malzemesini 7 kere yıkayan bir kızın bi corbayi 5 gün içmesi garip çok garip alinda yazdığın hiç bişey normal gelmedi bana malesef kiokuldan eve geleli oldu bayağı,eskiden ne sağlıklı beslenirdim ne de takıntılarım vardı. bu süreçte 20 kilo verdim zaten,o sıralar aşırı kiloluydum ve yemek sağlıklıymış öyleymiş böyleymiş düşünmezdim
Makarna süzgecinden oluyor ya hani onun metal olanı varsa eğer kaynamis suyun üzerine oturtup hasliyoruz karnabahar brokoli gibi sebzeleri vitamin değeri azalmasında diyekevgir ne demek onu bile bilmiyordum mesela,şimdi baktım. garip gelebilir size lakin hiç mutfağa girmiyorsa bir insan böyle oluyor.
kerevizli mercimek çorbası yapıyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. ben 5 gün durunca vitaminlerinin öldüğünü düşünmedim,mercimek sonuçta. yıkama konusunda takıntılıyım evet ama sağlıklı beslenme konusunda değil. özellikle şu ara hiç değil,bundan sonraki hayatımı daha düzene sokmak istediğim için sağlıklı olur mu? vitamini ölür mü diye soruyorum. yargılayıp duracaksanız yazmayın. iyi akşamlarSağlıklı beslenmek çok önemli mesela salata malzemesini 7 kere yıkayan bir kızın bi corbayi 5 gün içmesi garip çok garip alinda yazdığın hiç bişey normal gelmedi bana malesef ki
Bak şimdi ilk defa bu yorumun mantıklı geldi seni çok iyi anladım sen mutfağa yabancisin evi benimsemiyorsan demekki .. cunki bende yabancı bir evde yemek yapmak zorunda kalsam hızlı olamam elim ayağım birbirine karışır sinir olurum. Sen bence öncelikle mutfağı sev o mutfak sizin benimse bi sonra yemek bölümüne geçersiniz canımkevgir ne demek onu bile bilmiyordum mesela,şimdi baktım. garip gelebilir size lakin hiç mutfağa girmiyorsa bir insan böyle oluyor.
teşekkürlerBak şimdi ilk defa bu yorumun mantıklı geldi seni çok iyi anladım sen mutfağa yabancisin evi benimsemiyorsan demekki .. cunki bende yabancı bir evde yemek yapmak zorunda kalsam hızlı olamam elim ayağım birbirine karışır sinir olurum. Sen bence öncelikle mutfağı sev o mutfak sizin benimse bi sonra yemek bölümüne geçersiniz canım
teşekkür ederimSalata malzemelerini 1 seferde yikayip salata kurutucu ile kurutup dolapta oyle sakla. Salata yaparken azar azar alip kullan.
Baklagilleri haslayip buzlukta sakla, duduklusuz hayat dusunemiyorum bence guvenilir bir marka alip kullanin, taze fasulyeden kuru fasulyeye barbunyaya kadar her seyi onda pisiriyorum
Aklima baska bir sey gelirse tekrar yazarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?