• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek pişirme derdi,siz nasıl yapıyorsunuz?

Bu kadar derdin içinde bu da dert mi derseniz evet dert,cidden dert. tencere yemeği dışında yemek yemiyorum,dışarıdan vs. beslenme stilime uygun değil çünkü. ama bir salatayı bile 1 saatte yapıyorum. iyice yıkanması,sirkeli suda beklemesi,cartı curtu sürüyor.onun dışında zamanım yok,bu sene benim için çok önemli bir sene, hazırlandığım bir sınav var. anne kız yaşıyoruz ama annem yemek yapmaktan nefret ediyor.sürekli yemek konusu kavga sebebi oldu evde,tamam artık ben yapacağım dediğimde saçmalama bu sene senin için çok önemli diyor yaptırmıyor lakin kendisi de ya unutuyor ya da ben hatırlatınca girişiyor ve 80 saat sonra pişiyor yemek akşam 10'da yiyoruz. zaten bir çorba yapılınca 5 gün içeriz,öğle ve akşam yemekleri diye bir şey yok günde tek öğün. aynı yemekler muhakkak ertesi günde yenir. ama ben bunu nasıl çözeceğim? yurtta kaldığım dönem çok rahattı,saatli yemek çıkıyordu en azından. çorbası,salatası,ana yemeği her şeyi oluyordu. annem ısrar etti,daha rahat edersin sınav zamanı yanıma gel dedi. bin pişman oldum. yaşım da küçük değil,22 yaşındayım. kendisi ne yapıyor derseniz zaten 50 kilo,sadece meyve ve kuruyemişle hayatta kalır yani. benim sayemde yemek yiyor.azıcık sağlıklı besleniyor.
dediğim gibi yaşım da küçük değil,ama elim ağır. vaktim yok,kendisi yapmıyor. birilerinden beklentiye girince insan mutsuz oluyor,en iyisi artık her şeyimi kendim yapmam. ama nasıl yapacağım,nasıl hızlanırım? mesela günde 1 saatimi ayırsam sadece o gün salata,çorba ve 1 ana yemek( zor bir yemek değil,pastalar börekler vs yemiyoruz zaten,barbunya yemeği mesela ya da taze fasulye gibi) yetiştirebilir miyim?
siz nasıl hızlısınız? bazen misafirliğe gidiyorum ben şok. çalışan kadınlar bir sofra dizmiş inanamıyorum. hanımlar yardım edin.
dipnot: veganım (et yemiyorum)
Benım bır çocuğum var bnımde hazırlanmam gereken bır. Sınavım vardı 1saate 3 yemek sığdırıyorum. Yemekle oynamayım yapın gecın çorba fırında tavuk pılav yapın knorr fırın posete at tavukları çorbayı normal yapamosan hazır çorba yap ama bı kadın yemek yapmayı bilmeli

Şey elimden geldiğince anlatim göz kararı şehriyeyi tencereye döküyorum üzerine tencerenin yarısından fazlasını kaplicak kadar su koyuyorum ocağa koyuyorum

Sonra göz kararı yoğurt ,2 kaşık un, tuz karışımı hazırlıyorum iyice karıştırıyorum

Şehriyenin olduğu su kaynayınca kaynamış sudan biraz alıp bu yoğurt sosunun içine katıyorum ki yoğurt kesilmesin iyice karıştırdıktan sonra yoğurdu suyun içine yavaş yavaş katıyorum bu sırada hızlı hızlı karıştırıyorum bir yandan

Çorba kaynayınca içine nane atıyorum çorba tamamdır

Yapmayı en sevdiğim çorba çok pratik ama yanlış yapıyo muyum bilmiyorum tadı güzel oluyo orası ayrı
ayni mantikla pirinc ve bulgurla yapiyorum ayri ayri elinuze saglik deneyecgim

19 sayfa var, yazıldı mı bilmiyorum ancak 1 gününüzü komple yemek yapmaya ayırın. Ne pişiriyorsanız yarı pişirin (yani biraz çiğ kalacak) ve buzluğa koyun. Bunun için özel kaplar var, yoksa alabilirsiniz (poşet çok sağlıklı değil o yüzden kap diyorum).
Sonra da tek tek çıkarır yersiniz. Fazla yaparsanız bir yemek 2-3 gün gidecektir.

1 gününüzü ayırıp 2 haftayı çıkarabilirsiniz yani.

Salata için de Tupperware markasının yeşillikler için olan serisi var, sirke-limon-tuz karıştırmadan salata yapar, kaba koyarsınız, o da uzun süre idare eder. Sınavınızda başarılar.

19 sayfa var, yazıldı mı bilmiyorum ancak 1 gününüzü komple yemek yapmaya ayırın. Ne pişiriyorsanız yarı pişirin (yani biraz çiğ kalacak) ve buzluğa koyun. Bunun için özel kaplar var, yoksa alabilirsiniz (poşet çok sağlıklı değil o yüzden kap diyorum).
Sonra da tek tek çıkarır yersiniz. Fazla yaparsanız bir yemek 2-3 gün gidecektir.

1 gününüzü ayırıp 2 haftayı çıkarabilirsiniz yani.

Salata için de Tupperware markasının yeşillikler için olan serisi var, sirke-limon-tuz karıştırmadan salata yapar, kaba koyarsınız, o da uzun süre idare eder. Sınavınızda başarılar.
teşekkür ederim hayır bu hiç yazılmamıştı :) aslında pazar alışverişi yaptığım günleri biraz böyle yapmayı düşünüyorum çok sağ olun

Evde makarna yada kahvaltılık yaparım, genelde dışardan söyler yada dışarda yerim, yanlızım, pek elimden de gelmiyor yanlız olunca..

boş bir vaktinde sebzeleri temizle doğra poşetle buzluğa at. yemek yapmak istedikçe çıkar kullan vakit kazanırsın. mesela ıspanak, yeşil fasulye gibi.

Ben nohut, fasülyeyi fazla fazla bir gün suda bekletip poşetlere ayırıp buzluğa atıyorum
Pişme süresi kısalıyor

Soğan, taze fasülye ,ıspanağı metrodan doğranmış büyük poşetlerde alıyorum

Pazardan pırasa vs alınca yıkayıp doğrayıp doğru buzluğa

Meyvelerde aynı şekilde
Canım tatlı çekince biraz su biraz şeker komposto yapıyorum

Fırın yemekleri çok pratik oluyor
Patates vs fırın poşetinde pişir

Bezelye,mısır, meksika fasülyesi konservesi çok işe yarıyor

Salata malzemelerini aldığın gün yıka kurut bi kaba doldur koy dolaba
Her seferinde uğraşma

Tek öğün aşırı sağlıksız
Kendin ara öğünlerini ayarla en azından
Peynirli salatalar
Ceviz,badem
Yoğurt
Meyve gibi

Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Merhaba kızlar,hazır gıdayla ilgili neler düşünüyorsunuz,yeni evliyim ve yemek yapmayı bilmiyorum malasef..Tercih edermisiniz?
Merhaba,

Konu önemli olduğu için biraz uzun yazabilirim.

Hazır gıdaların tümü, paketli gıdaların içeceklerin tümü kutu sütler, fırındaki ekmekler dahil kanserojen maddeler ve koruyucular içeriyor markette etiketlerine bakınca da görürsünüz zaten.

Bunun dışında, sebzeleri alıp doğrayıp dondurucuya atarsanız o doğranmış sebzenin size vereceği bir vitamini kalmıyor.

Zaten manav ve pazarlardaki sebzeler dahil tarım ilaçlı(ucuz sirke alıp suya döküp o su içinde bekletmeden sebze meyve tüketmeyin ki dışındaki zararlılar ölsün en azından) özellikle ince kabuklu yiyecekler domates üzüm gibi ve su bazlı salatalık karpuz gibi meyveleri organik bulamıyorsanız az tüketmeye çalışmak gerekli sulandıkları su sebebiyle, hele tavuk ve yumurta gezen tavuk değilse ikisi de resmen zehirli şu anda

Detay çok ama siz zaten google dan bakabilirsiniz kafanızı şişirmiyim,

İnternette videolar var gerekirse bişeyi 20 kere yapabilene kadar denersiniz ve sonunda yaparsınız çünkü bi ömür sizin eşinizin ve ilerde istiyosanız çocuğunuzun beslenmesi hayatı size bağlı
Siz çok önemlisiniz şu anda :) ve lütfen doğal sebze meyve alıp evinizde en kötü hiçbişey yapamıyosanız çiğ veya haşlayarak tüketin ama siz yaparsınız :))

Sorabileceğiniz kimse yoksa internette kafanız karışıyosa beni arayabilirsiniz kendim sebze ve meyve dışında birşey yemeyi doğru bulmadığım için yemesem de eşime ve öncesinde de aileme yemek yaptığımdan her sorunuzu yanıtlayabilirim (unlu şekerli yemek ve tatlılar hariç tabi,onları ailem de eve sokmazdı eşim de sokmaz)yeter ki kendinizi de ailenizi de doyurmak adına zehirlemeyin :))

Evliliğinizde mutluluklar güzellikler dilerim :)) Telaş etmeyin herşey zamanla oturur yeter ki mutlu ve keyifli olun
Sevgiler

Back