• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek pişirme derdi,siz nasıl yapıyorsunuz?

ir²&r
öncelikle bir şey sorabilir miyim? fırını önceden ısıtmak şart mı,yani koyduktan sonra açsak dereceyi olmaz mı? çok ters bir yerde fırınımız da elimi yakarım diye korkuyorum. çıkartırken de bin bir şekille çıkarıyorum zaten.
YOKK sart deil zamandan tazssaruf edin diue dedim, soguk firina koyarsan 1 saat 20 dk fln sonra hazir olur :)

çikarurken eldiven giysene firun eldiveni

Annem benimle mutfakta olunca kafayı yer genelde onun 5 dk da yaptığını 20 dk da yapıyorum elim acayip yavaş yemek yapmak ciddi anlamda bana göre bişey değil ama annem çalışıyo bazen girip mutfağa mecburen yapmak zorunda kaldigimda içinde sehriye olan yoğurt unla yapılan bir çorba var genelde onu yaparım en pratik çorba

Bir ıspanak yemeği yapma maceram var ıspanagı rezil etmek tam anlamıyla bu olmalı güzelim yemek elimde ne hale geldi :KK17::KK53:

Herkes becerikli olamiyo belki de kabullenicem artık :KK70:

Yaptığım salatayi dahi sevmiyorum kendi yaptığım yemekleri yiyemiyorum bir de nedense yemek yaparken o yemekten soğuyorum hazır yemeklerle meyve ekmek arası bana yeter ya yemek yaptığım gün üzerime mutsuzluk çöküyo :KK53::KK70::KK70::KK70:
yalnız değilmişim:) yemek yaparken ben de doyuyorum. bir de mesela sarımsaklı bir şey yapıyorsam başım ağrıyor,o yüzden nefret ediyorum o tarz yemek yapmaktan. sanırım psikolojik.
kilo problemim olmasa bu kadar takmazdım sanırım.

ir²&r

YOKK sart deil zamandan tazssaruf edin diue dedim, soguk firina koyarsan 1 saat 20 dk fln sonra hazir olur :)

çikarurken eldiven giysene firun eldiveni
giyiyorum ama yine de yakmıştım bir keresinde nasıl becerdiysem. teşekkür ederim

öncelikle bir şey sorabilir miyim? fırını önceden ısıtmak şart mı,yani koyduktan sonra açsak dereceyi olmaz mı? çok ters bir yerde fırınımız da elimi yakarım diye korkuyorum. çıkartırken de bin bir şekille çıkarıyorum zaten.
Fırını önceden ısıtman yemegin daha çobuk pişmesini saglıyor . İnternette fırında yapabilecegin birçok sebze yemegi var , fırına koyacagın kabın üstünde kendi kapagı yoksa önce fırın kagıdı kapat sonra aleminyum folya sar yemekler daha hızlı pişer .

Hazır mantı,fırında tavuk o sos fırın poşeti karışık olan hazır paketler hayat kurtarıcı,mısır unuyla tavuğun göğüs kısmı çok güzel kızartma oluyo pilav benim en kolay yapabildiğim şeyler ama tencere yemeği yapamıyorum hazır doğranmış ıspanak aldım marketten onu da beceremedim :KK48:
yalnız değilmişim:) yemek yaparken ben de doyuyorum. bir de mesela sarımsaklı bir şey yapıyorsam başım ağrıyor,o yüzden nefret ediyorum o tarz yemek yapmaktan. sanırım psikolojik.
kilo problemim olmasa bu kadar takmazdım sanırım.
O sarımsak sanki günlerce kokuyo üstümde dışarı cikıcaksam bende elimi sürmüyorum yemiyorum ama evdeyken daha rahat oluyo:KK53:

Fırını önceden ısıtman yemegin daha çobuk pişmesini saglıyor . İnternette fırında yapabilecegin birçok sebze yemegi var , fırına koyacagın kabın üstünde kendi kapagı yoksa önce fırın kagıdı kapat sonra aleminyum folya sar yemekler daha hızlı pişer .
aa bunu hiç denemedim,yemeklerin üzerini örteyim mi yani? folyo zararlı değil değil mi

Bu kadar derdin içinde bu da dert mi derseniz evet dert,cidden dert. tencere yemeği dışında yemek yemiyorum,dışarıdan vs. beslenme stilime uygun değil çünkü. ama bir salatayı bile 1 saatte yapıyorum. iyice yıkanması,sirkeli suda beklemesi,cartı curtu sürüyor.onun dışında zamanım yok,bu sene benim için çok önemli bir sene, hazırlandığım bir sınav var. anne kız yaşıyoruz ama annem yemek yapmaktan nefret ediyor.sürekli yemek konusu kavga sebebi oldu evde,tamam artık ben yapacağım dediğimde saçmalama bu sene senin için çok önemli diyor yaptırmıyor lakin kendisi de ya unutuyor ya da ben hatırlatınca girişiyor ve 80 saat sonra pişiyor yemek akşam 10'da yiyoruz. zaten bir çorba yapılınca 5 gün içeriz,öğle ve akşam yemekleri diye bir şey yok günde tek öğün. aynı yemekler muhakkak ertesi günde yenir. ama ben bunu nasıl çözeceğim? yurtta kaldığım dönem çok rahattı,saatli yemek çıkıyordu en azından. çorbası,salatası,ana yemeği her şeyi oluyordu. annem ısrar etti,daha rahat edersin sınav zamanı yanıma gel dedi. bin pişman oldum. yaşım da küçük değil,22 yaşındayım. kendisi ne yapıyor derseniz zaten 50 kilo,sadece meyve ve kuruyemişle hayatta kalır yani. benim sayemde yemek yiyor.azıcık sağlıklı besleniyor.
dediğim gibi yaşım da küçük değil,ama elim ağır. vaktim yok,kendisi yapmıyor. birilerinden beklentiye girince insan mutsuz oluyor,en iyisi artık her şeyimi kendim yapmam. ama nasıl yapacağım,nasıl hızlanırım? mesela günde 1 saatimi ayırsam sadece o gün salata,çorba ve 1 ana yemek( zor bir yemek değil,pastalar börekler vs yemiyoruz zaten,barbunya yemeği mesela ya da taze fasulye gibi) yetiştirebilir miyim?
siz nasıl hızlısınız? bazen misafirliğe gidiyorum ben şok. çalışan kadınlar bir sofra dizmiş inanamıyorum. hanımlar yardım edin.

düdüklü fobim var benim :olamaz: zaten beceriksizim yüzümde patlatırım onu. geceden ıslatıp erkenden pişiririm zaten ama benim sorunum yemeklerin pişme süresi değil. benim elimin ağırlığı.

Sirkeli suda bekletme konusunda ciddi misin? Hiç duymamıştım açıkçası. Her sebzeyi temizlensin diye sirkeli suda bekletiyorsan uzun sürmesi çok normal. Benim de elim çok ağır ama bir kaç aylık evlilik bana biraz pratik olmayı öğretti bile. Yapamadığım yemek yoktur hemen hemen. Ama o kadar yavaşım hazır yufkayla fırında börek yapmam 4 saatimi alabilir. O yüzden lezzetli ve basit yemekleri tercih ediyorum. Meşakkatli olanları arada bir değişiklik olsun diye yapıyorum. Mesela kısır. Eşim de çok sevdiği için haftada en az 1 kere kesin yenir evimizde. Yapması 10 dk. Hataya özgü tuzlu yoğurtla yapılan bir çorba var. Süzme yoğurt gibi konsantre olur. Atarsın suya bir kaç kaşık tuzluyoğurt bir avuç kadar da pirinç, karıştırır kaynatırsın mis gibi çorba olur. Salata yapmayı ben de sevmem. Kıymalı salçalı makarna yaparsam yanına cacık yaparım cacık da basit. Türlü türlü yemek var. İki çeşit yemek illa 1 saatte biter diye düşünüyorum. Bu arada aynı yaştayız. Ben evlenmeden önce yemek yapmayı bilmezdim. Tarifine baka baka her gün yapa yapa öğrenip hızlanırsın merak etme.

Bana da yemek yapmaktan daha kolay gelen başka bişey yok şu hayatta:KK51:

10 tane 20 tane kuru soğanı doğrayıp bir poşete koyun,her yemek için bir avuç alın içinden kullanın..
Kıymayı 1 kg aldığınızda,birer yemeklik ayırıp birer buzdolabı poşetine koyun. bir tane bir tane indirip kullanırsınız.
Zaten tencere yemeğinde prensip belli: kıymayı kavurun,soğanı atın kavurun,salça veya domates ekleyin,sonra sebzeyi ekleyin,tuz baharat, bitti.
Diğerleri hazır olunca,sebzeyi doğrayıp atıvereceksiniz tencereye..
Baklagiller ise,bolca miktarda haşlayıp soğuduktan sonra birer yemeklik birer yemeklik ayırıp gene buzdolabı poşetine koyup saklayabilirsin mesela..

Sormak istediklerin varsa,sorabilirsin:KK60:

Aslında fırın yemeği de çok pratik,çünkü hepsini çiğ olarak koyup,salçayı sulandırıp döküyorsun üzerine..
Sonra fırına..

ben kaynar suya atmadım acaba ondan mı.
benim için vitaminler önemli,ben ölebiliyorum çünkü :KK70: denedim gördüm,bütün saçlarım döküldü bir ara. zor durdurdum resmen

Taze fasulyeyi hafif suyla tencerede öldürüyorum ben çok kolay pişiyor. sonra içine ne katmak istiyorsan az yağ koyarak domates soğan falan kapa kapağını pişsin. Kıymalı seviyorsan önce soğanı az yağda pembeleşene kadar pişir üstüne kıymasını koy. Sonra yine aynı şekilde fasulye domates ekle kapağını kapat arada kontrol et bu kadar basit pişer uzun da sürmez. Buzluğa yemeklik yapmak için de hiç haşlama bence. Üstüne bir de pişecek hiç vitamini kalmaz. Direk ayıkla doğra poşede koy buzluğa at o yeter.

yaa siz de benim gibisiniz! 3 saat net bulur bir yemeği yapmam. tv'de yarışmalar olurdu şok olarak izlerdim. yine bahane diyebilirsiniz ama bizim buzluk ağzına kadar dolu. aslında bir dondurucu alsak çok güzel olur cidden. şeyi sormak istiyorum,vitaminleri ölüyor mu o şekilde? ya da tadında değişiklik oluyor mu? mesela ben geçen yaz taze fasulye koydum buzluğa. sonra kışın yerken çok zorlandık,bitsin diye uğraştık resmen. değişik bir kokusu ve tadı vardı

Bence buzluğun ayarı kaçmış olabilir. Hiç yaşamadık taze fasulyede öyle bir şey. İlk günkü tadi gibi oluyor. Tabii haşlamadan direk ayıklayıp koyarsan...

Siralama onemli salata malzemelerini sirkeli suya koyun beklesin,pirinc islatin beklesin,sogan kavurun yemeginizi yapin koyun kenara o piserken salata malzemelerini dograyin sonra pilav bitti maksimum yarim saat.

Şu sirkeli su konusunda gerçekten ciddi misiniz? Ben hayatta uğraşamam salatadan vazgeçerim sirkeli suyla uğraşmamak için.:KK70::KK53:

ya ben onları kullanmaktan çok korkuyorum. sesi bile korkutuyor,bilmiyorum geçen haberlerde de görmüştüm birinin suratında patladı. hiç kullanmadık bir de biz,tam olarak mantığı nedir? hızlı pişirmesi değil mi bu kadar? cahilliğimi mazur görün

Eski nesil düdüklülerden ben de korkardım. Bekârken evimizde eski tip kullanılırdı kullanmasını da hiç bilmem kapağını oturtması vs ben de korkardım. Çeyizime yeni nesil olandan aldım normal tencere gibi kapatıp düğmesini basınca kilitleniyor zaten. Patlaması imkânsız gibi. Bir sürü güvenliği var ve çok basit normal tencereden pek farkı yok. Ve 20 dk da kuru fasulye pişiriyor. :rolleyes:

Yok ben sadece ispanakta yapiyorum yapilmali ama ilac kalintilati icin.Konu sahibi salata dedi diye oyle tarif ettim ben.

Hmmm olabilir... Bizim babanneler annaneler suda bekletirdi koca koca kaplarda ama sirkeli su mu onu bilmiyorum. Daha ıspanağa sıra gelmedi hiç ıspanaklı bir yemek yapmadım. Sanırım vakti de geldi. :KK9:

teşekkür ederim çok şekersiniz:)
ıspanağa ben de bayılırım,kavurması özellikle. ama çiğ olarak da çok yiyorum demir eksikliği oluyor yemezsem
Yalnız yıkama konusunda bu kadar bilinçli hareket ettiğiniz için gerçekten takdir ettim.. Biz de herşeyi önce sirkeli suda bekletip sonra iyice yıkıyoruz zamanla vücutta zehirli maddeler birikmemesi için, kolaylıklar sevgiler

Back