o zaman ben de alıyorum,küçük bir tane alsam iş görür. sağlam bir marka almalıyım ama hiçbir fikrim yok,özelden kullandığınız markayı yazabilir misiniz?Kv kullanmaz
Eşim benim kullanmama da laf ederdi
Sonra o da öğrendi ben hamile iken tüm yemekleri halletti
Kuru nohut ya da her türlü et 30 dakikada hazır
Taze fasulye, çorba vs 15 dakika
Kuralına uygun kullanırsan patlamaz
Anneannem 80 yaşında annem 60 onlar da yıllardır kullanmış ben de kullanıyorum
yaa süper,ben paketli gıdalardan önyargıyla direkt kaçtığım için görmemişim. çok teşekkür ederim,yalnız fiyat farkı çok oluyor mu? bir de seçilmiyor ya pek iyi çıkıyor değil mi?
kurutucuyu tekrar deneyeyim ne kadar sürede kuruyor sizinkiler
Muge anliyi izlerken yapiyorsan tabi o kadar surer bence hizlanirsin hergun yaparsan bir saate duserhazır ayıklanmışı varmış onlardan alayım dedim,valla çok hevesliyim. ama 10'da başlayıp 13'de yemek bitince hevesim kırılıyordu
işte size göre nasıl kolay değil mi? bize göre değil. bir de sanırım bu anneden kıza geçiyor,bizim ailede yavaşlık genetik. teyzemler de böyle,ondan hep hazır yiyorlar. ben de öyleydim acayip kilo aldım,sonra 1 yıldır falan düzgün beslenmeye geçtim ama işte bu sefer de çok aç kalıyorum.Vallahi yazinizi okurken acaba bu yaziyi benim gorumcemi yazdi diye dusundum cunku benim kaynana ve gorumceyi anlatmissiniz sanki onlarin ellerini yikamasi bile sadece yarim saat suruyo bi yemek yapiyolar koca bi tencere onuda bi hafta yiyolar valla benim size tavsiyem bu kadar takintili olmayin 1 saatte neler yapilir hemen bi sehriye yada mercimek corbasi koyun ocaga o kaynaya dursun yanina biraz patates soyjn biber domates falan dizin firin tepsisine ustune tavuk butlari 10 dk haslayip bahartlyip firina surun o da pise dursun yaninada hemen bi salata pilav yapin
Ispanak koyuyorum bir tek sirkeli suya onunda son suyuna 5 dakikaligina koyuyorum ama bende son zamanlarda donuk ispanak almaya basladimsirkeli suya yeşillikleri yıkadıktan sonra mı koyuyorsunuz yoksa direk mi atıyorsunuz?
mercimek salatasına bayılırım, çok teşekkürler,düdüklü alıyorum kesin.Ay onu baştan yazsana
Ispanağı kavurmak 10 dakika
Haşla karnabahar o orada yumurta ve un çırp karnabaharı içine dök tavayı az yağla aç altını dök karnabaharla harcı 20 dakika ancak sürer bol yoğurt müthiş olur
Makarna zaten 15 dakika sürmez
Taze fasülye barbunya vs düdüklüde çok çabuk pişer
Madem salata seviyorsun kaynat suyu at içine yeşil mercimek o arada doğra maydanoz soğan karıştır baharat yağ limon oldu müthiş salata
aslında öyle de yapmıyorum. hem elim ağır hem de takıntılıyım. bir insan bir mercimeği 7-8 defa yıkar mı?Acaba şey mi yapıyosunuz çorba pisene kadar sadece onu karıştırip onunla ilgilenip pisince mi diger yemeğe geciyosunuz yoksa bu kadar surmesi imkansız gibi
yapmaz o benden korkak. hatta gizli almayı düşünüyorum,geldikten sonra görsün. zaten yaşım da küçük değil,ancak yemek olayında 15 yaşındaki çocuk benden iyidir.Evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum ve aynı senin gibiydim pilav karnıyarık salata için 2 buçuk saat falan uğraşırdım bir yemek pişerken diğerini pişiremezdim o pişince yenisini geçerdim belim ağrırdı mutfakta ve benim de elim yavaştır ama şimdi 1 saatte belki de daha az vakitte hemen yapabiliyorum zamanla pratikleşiyorsun zaten.
Ama buzluktaki şeylerin tadı gidiyor ve kokuyor bazen ben pek sevmiyorumhele fasulye yani taze fasulye kötü oluyor.
Ama fasulye nohut ıslatıp buzluğa atarım,patlıcan kızartıp atarım buzluğa.Düdüklüden çok korkardım ama alıştım yeni çıkanlar daha güvenli mesela ben geçen fark etmeden buharı çıkmadan açmaya kalkmışım açılmadı emniyet kilidi mi ne varmış yoksa Allah korusun patlardı nasıl fark etmedim onu da anlamadım
Ya da düdüklüyü annen kullansın onu da yapar galiba.
Valla bencede anadan kiza geciyo esimin teyzeside yavas onunda hep esi pisiriyo yemekleri esimle sevgiliyken sinirlenir bana sorardi yemek kac saatte pisiyo diye cunu isten eve gidiyodu yemek yok hep gidip disarda yiyodu bnden size tavsiye bu durumdan bi an once kurtulmaya calisin zor bi durumişte size göre nasıl kolay değil mi? bize göre değil. bir de sanırım bu anneden kıza geçiyor,bizim ailede yavaşlık genetik. teyzemler de böyle,ondan hep hazır yiyorlar. ben de öyleydim acayip kilo aldım,sonra 1 yıldır falan düzgün beslenmeye geçtim ama işte bu sefer de çok aç kalıyorum.
galiba sık sık yemek yapmakta bu işin sırrı,aynı çorbayı 5 gün içmek yanlış
bu acayip pratik olacak benim için. 1 hafta dayanıyor değil mi o şekilde?Dondurulmuş değil benim aldığım yalnız onu söyleyeyim de :) Büyük marketlerin manav reyonlarında hazır ayıklanmış halde görürsünüz paket şeklinde onlardan alıyorum. Fotoğraf atacaktım ama markanın reklamını mı yapmış olurum bilemedim neyse atayım gene de.
Eki Görüntüle 1965300 böyle bir şey.
Zaman tutmadım da hemen kuruyor ya pek zamanımı almıyor. Zaten alışverişten döner dönmez bütün salata malzemelerini öyle hallediyorum hemen, ondan sonra direkt dolaptan alıp doğruyorum yani. Bazen doğrayıp saklama kabına koyuyorum her zaman salata yapmıyorum çünkü. Yapacağım zaman kaseye istediğim kadar salata yaprağı alıp, sosunu ayrı bir kapta hazırlayıp üstüne döküyorum öyle.
bu acayip pratik olacak benim için. 1 hafta dayanıyor değil mi o şekilde?
çok sağ olun favorilere ekledim,tuzu deneyeceğimbütün sebze yemekleri yağın içine soğan doğranıp kavrulup üzerine pişecek sebzeler eklenmek suretiyle pişirilir ,ana kural budur.nohut kurufasulyeyi akşamdan suya ıslamanız gerekiyo düdüklü kullanmadığınız için.ertesi sabah biraz haşlayıp o suyu döküp yağını soğanını yapıp atın ocağa pişsin .yeşillikleri ıspanakda dahil büyük leğene ıslatın ve ilk suyuna bolca bir çay bardağı kadar tuz koyun çamurun altına çöktüğünü görürsünüz.ikinci suya yine tuz atın yeşillikler tertemiz olur.herşeyden salata olur .haşlanmış mercimekten kurufasulyeden nohuttan patatesten ...içine yeşil soğan maydanoz baharatlar bitti.yeşilliği çeşmenin altında çitilerseniz vitamin değeri gider .
Öldüğünü söylüyorlar galiba tvlerde ama biz pratiklik olsun diye yapıyoruz tam da bilgim yok ama vitamin konusunda.yapmaz o benden korkak. hatta gizli almayı düşünüyorum,geldikten sonra görsün. zaten yaşım da küçük değil,ancak yemek olayında 15 yaşındaki çocuk benden iyidir.
emniyet kilidi olması içimi rahatlattı şu an. taze fasulye evet kokuyor benimkiler de öyle oldu. tadından ziyade vitaminleri ölüyor mu acaba o şekilde,çünkü baharatlarla vs tadını yine bastırabiliyorum
haklısınız,bütün hayatı etkiliyor bir de biliyor musunuz? önemsiz bir konu gibi görünebilir lakin cidden çok etkiliyor. 1 yılda ben de sinir hastası oldum. lakin anneme kızıyorum benim farkım ne? erkek olsam kendimle evlenmem net. bir an önce bunu çözmem lazım.Valla bencede anadan kiza geciyo esimin teyzeside yavas onunda hep esi pisiriyo yemekleri esimle sevgiliyken sinirlenir bana sorardi yemek kac saatte pisiyo diye cunu isten eve gidiyodu yemek yok hep gidip disarda yiyodu bnden size tavsiye bu durumdan bi an once kurtulmaya calisin zor bi durum
zaten kılı kırk yarıp öyle alırım,teşekkür ederimÖldüğünü söylüyorlar galiba tvlerde ama biz pratiklik olsun diye yapıyoruz tam da bilgim yok ama vitamin konusunda.
Herkes yapmayı bilmek zorunda değil elbette öğrenilir bu eksiklik de değil bir şehriye çorbası suyunu ketılda ısıtırsan 15 dkda pişiyor zaten.
Eski tarz düdüklüleri ben de kullanamıyorum korkuyorum onlardan yeniler biraz daha güvenli ama sen yine de sor alırken belki o emniyet olayı hepsinde yoktur.
çok haklısınızVitaminleri oluyormu diye soruyorsun ama vitaminli diye yaptigin yemegi bir hafta yiyorsun ondada vitamin kalmaz.
Vitamin istiyorsan buharli pisirme en guzeli at brokoli havuc bruksel lahanasi uzerine zeytinyagi ye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?