yemek pişirme derdi,siz nasıl yapıyorsunuz?

o zaman ben de alıyorum,küçük bir tane alsam iş görür. sağlam bir marka almalıyım ama hiçbir fikrim yok,özelden kullandığınız markayı yazabilir misiniz?

Dondurulmuş değil benim aldığım yalnız onu söyleyeyim de :) Büyük marketlerin manav reyonlarında hazır ayıklanmış halde görürsünüz paket şeklinde onlardan alıyorum. Fotoğraf atacaktım ama markanın reklamını mı yapmış olurum bilemedim neyse atayım gene de.
böyle bir şey.

Zaman tutmadım da hemen kuruyor ya pek zamanımı almıyor. Zaten alışverişten döner dönmez bütün salata malzemelerini öyle hallediyorum hemen, ondan sonra direkt dolaptan alıp doğruyorum yani. Bazen doğrayıp saklama kabına koyuyorum her zaman salata yapmıyorum çünkü. Yapacağım zaman kaseye istediğim kadar salata yaprağı alıp, sosunu ayrı bir kapta hazırlayıp üstüne döküyorum öyle.

Bazi topiklerde arkadaşlar paylaşmış bir gün yemekle uğraşın çok çok yapın cam şişelere koyup sıcakken ters çevirin konserve gibi yani buzdolabında 2 3 ay duruyormuş bende yapıcam bir üşenmesem yani böyle haftada 1 2 haftada 1 yaparsan rahat olur sanki

işte size göre nasıl kolay değil mi? bize göre değil. bir de sanırım bu anneden kıza geçiyor,bizim ailede yavaşlık genetik. teyzemler de böyle,ondan hep hazır yiyorlar. ben de öyleydim acayip kilo aldım,sonra 1 yıldır falan düzgün beslenmeye geçtim ama işte bu sefer de çok aç kalıyorum.
galiba sık sık yemek yapmakta bu işin sırrı,aynı çorbayı 5 gün içmek yanlış

sirkeli suya yeşillikleri yıkadıktan sonra mı koyuyorsunuz yoksa direk mi atıyorsunuz?
Ispanak koyuyorum bir tek sirkeli suya onunda son suyuna 5 dakikaligina koyuyorum ama bende son zamanlarda donuk ispanak almaya basladim Taze ayiklanmis ispanaklarda var.
Diger salata malzemelerini akan suda yikiyorum.

mercimek salatasına bayılırım, çok teşekkürler,düdüklü alıyorum kesin.

Acaba şey mi yapıyosunuz çorba pisene kadar sadece onu karıştırip onunla ilgilenip pisince mi diger yemeğe geciyosunuz yoksa bu kadar surmesi imkansız gibi
aslında öyle de yapmıyorum. hem elim ağır hem de takıntılıyım. bir insan bir mercimeği 7-8 defa yıkar mı?

bütün sebze yemekleri yağın içine soğan doğranıp kavrulup üzerine pişecek sebzeler eklenmek suretiyle pişirilir ,ana kural budur.nohut kurufasulyeyi akşamdan suya ıslamanız gerekiyo düdüklü kullanmadığınız için.ertesi sabah biraz haşlayıp o suyu döküp yağını soğanını yapıp atın ocağa pişsin .yeşillikleri ıspanakda dahil büyük leğene ıslatın ve ilk suyuna bolca bir çay bardağı kadar tuz koyun çamurun altına çöktüğünü görürsünüz.ikinci suya yine tuz atın yeşillikler tertemiz olur.herşeyden salata olur .haşlanmış mercimekten kurufasulyeden nohuttan patatesten ...içine yeşil soğan maydanoz baharatlar bitti.yeşilliği çeşmenin altında çitilerseniz vitamin değeri gider .

yapmaz o benden korkak. hatta gizli almayı düşünüyorum,geldikten sonra görsün. zaten yaşım da küçük değil,ancak yemek olayında 15 yaşındaki çocuk benden iyidir.
emniyet kilidi olması içimi rahatlattı şu an. taze fasulye evet kokuyor benimkiler de öyle oldu. tadından ziyade vitaminleri ölüyor mu acaba o şekilde,çünkü baharatlarla vs tadını yine bastırabiliyorum

Valla bencede anadan kiza geciyo esimin teyzeside yavas onunda hep esi pisiriyo yemekleri esimle sevgiliyken sinirlenir bana sorardi yemek kac saatte pisiyo diye cunu isten eve gidiyodu yemek yok hep gidip disarda yiyodu bnden size tavsiye bu durumdan bi an once kurtulmaya calisin zor bi durum

bu acayip pratik olacak benim için. 1 hafta dayanıyor değil mi o şekilde?

çok sağ olun favorilere ekledim,tuzu deneyeceğim

Öldüğünü söylüyorlar galiba tvlerde ama biz pratiklik olsun diye yapıyoruz tam da bilgim yok ama vitamin konusunda.
Herkes yapmayı bilmek zorunda değil elbette öğrenilir bu eksiklik de değil bir şehriye çorbası suyunu ketılda ısıtırsan 15 dkda pişiyor zaten.
Eski tarz düdüklüleri ben de kullanamıyorum korkuyorum onlardan yeniler biraz daha güvenli ama sen yine de sor alırken belki o emniyet olayı hepsinde yoktur.

haklısınız,bütün hayatı etkiliyor bir de biliyor musunuz? önemsiz bir konu gibi görünebilir lakin cidden çok etkiliyor. 1 yılda ben de sinir hastası oldum. lakin anneme kızıyorum benim farkım ne? erkek olsam kendimle evlenmem net. bir an önce bunu çözmem lazım.

zaten kılı kırk yarıp öyle alırım,teşekkür ederim

Vitaminleri oluyormu diye soruyorsun ama vitaminli diye yaptigin yemegi bir hafta yiyorsun ondada vitamin kalmaz.

Vitamin istiyorsan buharli pisirme en guzeli at brokoli havuc bruksel lahanasi uzerine zeytinyagi ye.

Bizde de aynı sorun var. Annem bir çorbayla karnı doyuyor çok yemek düşünen insanlar değil. Ama ben de ana yemeğidir çorbasıdır tatlısıdır tam bir yemek yemeğe alışkınım. Çalıştığım yerlerden dolayı hep salatasıyla ana yemeğiyle yemek çıkar. Şu an işsizim evdeyim ve kesinlikle annemin yaptığı yediği yemekle doy-mu-yo-rum :) tatmin de etmiyor beni 1 saat sonra acıkıyorum :)
Şu sıralar en azından sınavların bitene kadar köfte gibi çok uğraş istemeyen yemeklerle idare etsen olmaz mı? hak veriyorum belli bir beslenme alışkanlığın var benim gibisin biraz. Ama ne yapalım evde oluyor bu tür şeyler :)
İnternette pratik yemek tarifleri oluyor, yemekle alakalı çok internet sitesi var. Şu problemli sınav zamanın bitene kadar o siteler çok işine yarar. Sınav zamanın bittiğinde tekrar kendi düzenini kurarsın :)

Vitaminleri oluyormu diye soruyorsun ama vitaminli diye yaptigin yemegi bir hafta yiyorsun ondada vitamin kalmaz.

Vitamin istiyorsan buharli pisirme en guzeli at brokoli havuc bruksel lahanasi uzerine zeytinyagi ye.
çok haklısınız
hiç buharda yemek pişirmedim,özel bir aparat mı lazım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…