off acayip pahalıymışFisshler düdüklü tenceremi aldığımdan beri yemek Benim için çok kolaylaştı.
Fasulye, nohut gibi bakliyatlar gibi kaynara çıktıktan 9dk sonra hazır!!!
Hazır ıspanak ve hazır soğan daima :))) Doğranmış,ayıklanmış,sağlıklı,ekonomik ve kullanıma hazır :)) daha ne olsun :))Ben hazır ayıklanmış ıspanak tercih ediyorum paketli olanlardan, gayet güzel onlar tozu çamuru da yok.
Dondurulmuş gıda reyonunda hazır ıspanak ve taze soğan kullanıyorum ben sürekli zaten katkı maddeleri yok içinde,direk hafif ısıtılmış zyağına dondurucudan çıkarıp atabilirsin kavurmak için, ya da hazır yufka ile tavada börek yapacaksan yine direk dondurucudan çıkarıp koyabilirsin ıspanağı çook severim haftada bir ikigün yerim ve yıkamaktan nefret ediyorum soğana ise gözüm dayanmıyor :)) migros en güvenilir market denetim açısından ,nerde yaşıyosun bilmiyorum yakınsak ben de yaparım sana :))siz yurtdışında mı yaşıyorsunuz? ben türkiye'de hiç göremedim çünkü,hangi marketlerde var? bir de paketli ya içine bi'şey katılıyor mu ekstra?
Ispanakları nasıl yıkıyorsunuz? Önce yıkama sonra doğrama mı?ay çok güldüm
ya şimdi ben salataya çiğ ıspanak falan da katıyorum. tozu toprağı çok oluyor,ıspanak yıkamak en büyük derdim zaten.aslında haklısınız ya çok gözümde büyütüyorum,1 ay içinde hızlanırım değil mi
Hahahaha reklam sloganı gibi olduFisshler düdüklü tenceremi aldığımdan beri yemek Benim için çok kolaylaştı.
Fasulye, nohut gibi bakliyatlar gibi kaynara çıktıktan 9dk sonra hazır!!!
evet önce tamamen toprağından arındırıyorum musluk altında,sonra sirkeli su,sonra doğramaIspanakları nasıl yıkıyorsunuz? Önce yıkama sonra doğrama mı?
Ispanağı falan hazır yıkanmış doğranmış buzlu alırsan rahat olur. Biraz kolay şeyler yiyor olsan sorun çözülür aslında. Ama salatayı bile sirkede bekleteceksen tabi ki zaman lazım.ay çok güldüm
ya şimdi ben salataya çiğ ıspanak falan da katıyorum. tozu toprağı çok oluyor,ıspanak yıkamak en büyük derdim zaten.aslında haklısınız ya çok gözümde büyütüyorum,1 ay içinde hızlanırım değil mi
hazır soğan da mı var? o dondurulmuştur ama değil mi?Hazır ıspanak ve hazır soğan daima :))) Doğranmış,ayıklanmış,sağlıklı,ekonomik ve kullanıma hazır :)) daha ne olsun :))
teşekkür ederim çok şekersiniz:)Dondurulmuş gıda reyonunda hazır ıspanak ve taze soğan kullanıyorum ben sürekli zaten katkı maddeleri yok içinde,direk hafif ısıtılmış zyağına dondurucudan çıkarıp atabilirsin kavurmak için, ya da hazır yufka ile tavada börek yapacaksan yine direk dondurucudan çıkarıp koyabilirsin ıspanağı çook severim haftada bir ikigün yerim ve yıkamaktan nefret ediyorum soğana ise gözüm dayanmıyor :)) migros en güvenilir market denetim açısından ,nerde yaşıyosun bilmiyorum yakınsak ben de yaparım sana :))
Biz eşimle iki kişiyiz ama yemekleri fazla yapıyorum , ertesi günü eşim öglen yemegi götürüyor kalanı tek kişilik ögünlere ayırıyorum ve derin dondurucuya koyuyorum . Bazen yemek yapmak için vaktim olmuyor , sabah evden çıkarken normal dolaba koyuyorum akşama kadar buzu çözülüyor tadı hiç bozulmuyor .yaa siz de benim gibisiniz! 3 saat net bulur bir yemeği yapmam. tv'de yarışmalar olurdu şok olarak izlerdim. yine bahane diyebilirsiniz ama bizim buzluk ağzına kadar dolu. aslında bir dondurucu alsak çok güzel olur cidden. şeyi sormak istiyorum,vitaminleri ö6lüyor mu o şekilde? ya da tadında değişiklik oluyor mu? mesela ben geçen yaz taze fasulye koydum buzluğa. sonra kışın yerken çok zorlandık,bitsin diye uğraştık resmen. değişik bir kokusu ve
Bende sizin gibiydim. Ama önce doğrayıp daha sonra yıkama daha pratik. Ayıklıyorsunuz çürümüş vs yaprakları. Daha sonra -zaten büyük büyük doğranır ya ıspanak - doğrayıp bol suyla yıkıyorum foşur foşur:) muhtemelen besin değerleri gidiyodur ama büyük büyük doğrayınca bir kısmı kalıyordur inşallah diyorum ben:) Diğer türlü çok vakit alır bende. Birde özellikle ıspanakta yıkayıp poşetleyip koyarım dolaba. Daha sonraki zamanlar için pratik oluyor hazır temiz.evet önce tamamen toprağından arındırıyorum musluk altında,sonra sirkeli su,sonra doğrama
ben de geçirmek istemiyorum,ama annem kanser olduktan sonra bende sağlıklı yemek takıntısı oluştu. bir de hep sebze yiyince tarım ilaçları vücudumda çok mu birikir diye korkumdan sirke vs uğraşıyorum.Ispanağı falan hazır yıkanmış doğranmış buzlu alırsan rahat olur. Biraz kolay şeyler yiyor olsan sorun çözülür aslında. Ama salatayı bile sirkede bekleteceksen tabi ki zaman lazım.
Ben sadece o gün canım stres atmak için uğraşmak istiyorsa ve zamanım varsa uğraştırıcı yemek yaparım. Yoksa hızlı şeyler ya da sipariş. Ömrümü mutfakta geçiremem.
evet doğru içimden de çok gelen bi'şey değil,aklımda başka şeyler oluyor. keşke bilim azıcık daha ilerlese de hapla mapla beslenmeye geçsek artık.ya da ışıkla beslenen insanlar varmış,ben onlara geçmek istiyorum :)2 saatte 3 cesit cikaririm arti salata mezeler ve buna ragmen elim agirdir...
ama seninki agirdanda beter 1 saatten fazla salata suruyor demissin iicnden gelmiyor sanirim o yuzden uyusuk uyusuk yapiyorsun...
bir sey yaparken onun tamamen bitmesini beklememelisin yoksa tum gunun gider elbet, corba yaparken bir yandan pilav makarna ile ilgilenebilirsin diger yandan yemek icin hazirlik yapabilirsin...
ıspanağın hazırları satılıyormuş doğranmış vs onlardan alacağım. ama pazardan alırsam bir de böyle deneyeyimBende sizin gibiydim. Ama önce doğrayıp daha sonra yıkama daha pratik. Ayıklıyorsunuz çürümüş vs yaprakları. Daha sonra -zaten büyük büyük doğranır ya ıspanak - doğrayıp bol suyla yıkıyorum foşur foşur:) muhtemelen besin değerleri gidiyodur ama büyük büyük doğrayınca bir kısmı kalıyordur inşallah diyorum ben:) Diğer türlü çok vakit alır bende. Birde özellikle ıspanakta yıkayıp poşetleyip koyarım dolaba. Daha sonraki zamanlar için pratik oluyor hazır temiz.
işte haklısınız,ama et yemiyorum. et cidden çok pratik pişirme açısından (çok alengirli bi'şey yapılmıyorsa) pırasa yemeği yapmak daha çok vaktimi alıyor. ama hızlanacağım,bir de salataları az çeşitli yapmaya karar verdim aynen :/Bir de her yemekte çorba salata pilav vs. ile uğraşırsan elbette daha uzun sürer. Sonuçta kalabalık aileye yapmıyorsun. Tavuk kanat ya da but al baharatla at fırına, beş dakika hazırlaması yarım saat falan pişmesi sürer. Salata canın istiyor zamanın yoksa marul doğra sadece limonla tuzla ye. Şuna harcayacağın çaba on dakika. Fırın yemeklerinde fırın poşeti veya yağlı kağıt kullan, temizliği kolay olsun.
öncelikle bir şey sorabilir miyim? fırını önceden ısıtmak şart mı,yani koyduktan sonra açsak dereceyi olmaz mı? çok ters bir yerde fırınımız da elimi yakarım diye korkuyorum. çıkartırken de bin bir şekille çıkarıyorum zaten.c=valla ben kabagi bile dudukluye atiyorum , onu bi çozrseniz karniniz doyar net :)
yesil fasulye de duduklude bi hamur isiyle pilavi koymuyorum nerdeyse :)))
sebze yemeklerinden en kolaylri firinda pisenleri
dun mesela firina tepside patlican sarimsak bol domates yesil biber tuz baharat sivi yag , karistirdim , en uste teretyag ekledim parça parça
firin isinaba kdr bunlari tepsiye atarsin, bir saate piser bunlar sicak firinda
yesil fasulyeyi aksamdan ayiklayip dograrsan ertesi gune hazir olur
firina tavuk patetes atiyoalr ben pek yapmuyorum çocuklar çok tavukcu deil diye
aszlinda butun yemlekler benzer yapma sekli, onemli olan elinde malzeme olmasi
aksamdan bir saatte dolma yapsan buzdolabina koy , ertesi gunde ocaga koysun piser, sarma demiyorum o zor olur vbelki kabak biber domates dolmasi vs, malzemesinin tuzunu bahratini tam ayarla bol zeytinyaginda kisik ateste bir saate piser
yarin sabah kuran okumaya komsuya gidecem mesela, ordan gelip çocuklarimi okuldan alicam direk olarak, aklimda manti var, buzlukdan yapicam , makrna gibi hasliyorum ondakkda hazir yogurtlarim uzerine tereyagi çok seviyolar
mantiyi ben yapamdim kermesten almsitim, sizde yapmiyorsaniz ev yeemekleri satan yerden alabilirisniz buzlu sekilde alacaksiniz pismis oalrak deil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?