Soğan sarımsak sebze yemeyen eş

Herkese selam artık ne yapacağımı bilmeden yazıyorum 1 senedir evliyiz. Eşimle öncesinde uzun zamandır sevgiliydik. Asla sebze soğan sarımsak yemiyor. Sebze yaparım yemeği eleştirir. Manti yaparım ben sarimsakli yoğurdu sadece patates kızartması ile yerim der. Soğan gördüğü yemeğe pis pis bakar mercimek çorbası yaparım bu ne böyle ezogelin gibi salça koymuşsun der. Et pisiririm böyle yapsan daha iyi söyle pisirsen daha güzel sürekli sürekli yorum yapıyor. Ben Yemin ederim şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Mutlaka sofrada 3 çeşit koymaya çalışırım ama o sadece tavuk makarna pilav istiyor. Ben sakatat ve kuru fasulye dışında çok yemek ayrımı yapmam mutlaka yerim en azından şifadır derim yerim. Annesi de benim oğlum yemez deyip beni sinirlendiriyor. Annesine sunun yaninda yemez deyip şımartma dedim daha söylenmedi. Lütfen bunu yaşayan veya cozumu olan varsa yardım etsin. Bu konu basit görünüyor ama günde iki öğün demek ve günde iki kere tartışma demek. Ben hergün tartışmaktan sofradan ağlayarak kalkmaktn çok yoruldum.
Aşkım önünden tabağı alacaksın ok ye o zaman diyiceksin ve sen yemeğini keyifle yemeye devam edeceksin. Erkek bu kadar konuşmaz ağırlığınızı koyun.

Herkese selam artık ne yapacağımı bilmeden yazıyorum 1 senedir evliyiz. Eşimle öncesinde uzun zamandır sevgiliydik. Asla sebze soğan sarımsak yemiyor. Sebze yaparım yemeği eleştirir. Manti yaparım ben sarimsakli yoğurdu sadece patates kızartması ile yerim der. Soğan gördüğü yemeğe pis pis bakar mercimek çorbası yaparım bu ne böyle ezogelin gibi salça koymuşsun der. Et pisiririm böyle yapsan daha iyi söyle pisirsen daha güzel sürekli sürekli yorum yapıyor. Ben Yemin ederim şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Mutlaka sofrada 3 çeşit koymaya çalışırım ama o sadece tavuk makarna pilav istiyor. Ben sakatat ve kuru fasulye dışında çok yemek ayrımı yapmam mutlaka yerim en azından şifadır derim yerim. Annesi de benim oğlum yemez deyip beni sinirlendiriyor. Annesine sunun yaninda yemez deyip şımartma dedim daha söylenmedi. Lütfen bunu yaşayan veya cozumu olan varsa yardım etsin. Bu konu basit görünüyor ama günde iki öğün demek ve günde iki kere tartışma demek. Ben hergün tartışmaktan sofradan ağlayarak kalkmaktn çok yoruldum.
Çalışıyor musun? Neden bu duruma üzülüyorsun bugün bunu pişirdim bunu yicem beğenmezsen tencere orada sen ne istiyorsan onu pişirip ye diyebilirsin, güzel yaparsan ben de yerim seninkinden deyip gülücük at hatta :)))...

Her şeye küsur bulan erkek çok itici geliyor bana. Yapma yemek , kendisi yapsın. Tamam damak tadı farklı olur da, bu kadarı saygısızlık bence. Sarımsaklı yoğurdu sanki zorla mı dökeceksiniz önüne. Sadece yemek değil çocuk da yapma. Allah kolaylık versin

Benim esim de yemiyordu, annesi de yemiyor, 3 cocugu var kadin dogru duzgun yemek yapmiyormus hic, koskoca kadinin evinde dogru duzgun sebze meyve olmaz, makarna, tavuk, lazanya, pizza, ekmek katik vs bunlarla besleniyor kadin hala. Sonradan esim yavas yavas yemeye basladi, ona makarna yapiyordun nesela, benim yemegimden de tadimlik yiyordu yaninda, simdi herseyi yiyor.
Kayınvalidelerimiz aynı kişi galiba 🤣 Ama eşim hiç ayırmaz , ömrü boyu aç bırakıp annesi terbiye etmiş sanırsam.

Çok basit bir cevabı var; yapmayacaksın. Madem her şeyi eleştiriyor kendi yapsın siz yiyin. Gerçekten en gıcık olduğum tipler yemek seçenler. Elbette sevmediğin mideni bulandıran tek tük yemek olur ama bunların ki mıymıntılık. Sarımsaklı yoğurdu sevmeyen adamla patatesle de sevmez. Yani sarımsak, soğan yemediğinden değil yemekleri abur cubur şeklinde yemek istediği sağlıktan uzak bir hayat istediği için yemiyor.
Benim kuzenim de yeni evlendi annem bi güzel sofra hazırladı, biber dolması, kuru fasulye, domates çorbası... vs.
İngiltere kraliçesi ve eşi sadece et ve balık yiyormuş diğerlerini yemiyormuş... ben saygısızlık oluyorum görüyorum bu davranışları o zaman yemeğe niye geliyorsun? Gittiğin yerde bile '' ben onu yemem '' denmez bence yesen ölmezsin. Sanırsın Türk yemeklerinden uzak bir ülkeden gelmişler ilk defa deniyorlar.

Yapma🤣 çok ciddiyim benim kocam bundan daha beterdi duvara tencere firlatmisligim var 🙈
bir ara kendime ayrı ona ayrı yaptım ama sıkıldım, sonra sadece kendi istediğimi yaptım ona yapmadım bu sefer yemek çok arttı , onun aevdigi şekilde yapayım dedim sevemedim boş bomboş tatsız bir şey cikiyordu ortaya , en son 1 ay boyunca yemek yapmadım. Kahvaltılık en Max yemek makarna... Zirildarsa da ;" ama yapsam da yemiyorsun, istersen sen kendine yap, ben yapamıyorum ." dedim 1 ay sonunda susup yedi🤣açlıkla terbiye ettim😂😂
En doğrusunu yapmışsın çocuklarını dahi bu sağlıklı yiyeceklere alıştıracaksın ki sürekli patates kızartması, köfte vs. isteyip diğerlerine burun kıvırmasın. Benim de sevmediğim iki üç yiyecek vardı onları da yiyorum şimdi tiksinmedikten sonra yenir. Börülce yemezdim mesela ama annem emek vermiş yapmış yiye yiye alıştım şimdi çok seviyorum. Şımarıklık bence yaptıkları başka bi şey değil. Tiksinme olmadığı sürece yemek seçilmez.

Benim oğlum 12 yaşında. O da seçici besleniyor. Ona menülerinden yapıyorum, kendimize ayrı. 1 aylıkken anne sütünü bile bu yüzden bıraktı.

Bu çok yorucu bir durum ancak kesinlikle benimle alakalı değil. Hani demiş ya annesi yemez diye, yemez yani yaşayan bilir. O yüzden yemeyeceği bir şeyi yapıp canınızı sıkmayın boşuna. Bu şımarıklık veya başka bir şey değil inanın. Yok yani.
Çocuğunuzu böyle alıştırmanız size de ona da zarar farkında değilsiniz. Üniversite hayatında dahi ona yemek yapıcam diye uğraşırsınız. Komşumunuzun çocuğu da üniversiteye yeni başladı yemek bilmez her şeyi de yemez şimdi devamlı babasının kartında sipariş veriyor. Zenginim sıkıntı yok sağlıksız takılsın derseniz alıştırın. Çünkü o alışkanlıklar kolay bırakılmıyor..

Kocan yabancı mı? Yok yani soğansız Türk yemeği 3 ü 5 i geçmez de.

Ben olsam çoktan büyük kavga çıkarmıştım. Anası " oğluşum yemez onu bunu" diyorsa oğluşuna kendisi yapsın.

Şu hareketi çocuk yapsa " aç bırak, akşam aşırı acıkınca bulduğunu yer" diye tavsiye verilirdi. Aynı şey koca adam için de geçerli.

Kocan yabancı mı? Yok yani soğansız Türk yemeği 3 ü 5 i geçmez de.

Ben olsam çoktan büyük kavga çıkarmıştım. Anası " oğluşum yemez onu bunu" diyorsa oğluşuna kendisi yapsın.

Şu hareketi çocuk yapsa " aç bırak, akşam aşırı acıkınca bulduğunu yer" diye tavsiye verilirdi. Aynı şey koca adam için de geçerli.
Ana kuzusuyla evlenmiş çocuk bakıyor işte. Ben bu tarz adamları çocuk olarak görüyorum. Kraliyet ailesinden gelmiş gibi bir haller bi edalar :) Çocuğun, eşin, ailen kim böyle şımarıklık yapıyorsa o yemeği sadece kendine yapacaksın bak nasıl canı çekiyor açken.. O zaman mecbur yer. Dışarı da sonsuza kadar yiyecek değil.

Benim esim de yemiyordu, annesi de yemiyor, 3 cocugu var kadin dogru duzgun yemek yapmiyormus hic, koskoca kadinin evinde dogru duzgun sebze meyve olmaz, makarna, tavuk, lazanya, pizza, ekmek katik vs bunlarla besleniyor kadin hala. Sonradan esim yavas yavas yemeye basladi, ona makarna yapiyordun nesela, benim yemegimden de tadimlik yiyordu yaninda, simdi herseyi yiyor.
Alınmazsanız bir şaka yapayım.
Kocanız evlendikten sonra ek gıdaya geçmiş. Tebrikler! 😁

Eşin şımarık şükürsüz görgüsüz biri. İnsanların bazı hassasiyetleri olabilir anlarım. Mesela balık yemez ya da mayonez yemez olmadı ben hiç karnabahar yemem der tamam. Ama böyle herşeye dil uzatması eşşek kadar adamın hiç normal değil. Hele de seni sofrada ağlatması kabus! Gerçekten zıkkım yesin.
Ben annemle yaşıyorum. Yaptığı her lokmaya teşekkür ediyorum. Çok şükür yani Rabbim elimizden almasın

X