Yemek kalmadı

Konusmak daha büyük sorunlara yol acacaksa o zaman mümkün olduğunca davetlere gitmeyeceksin ... İlle de gideceksen evde karnını doyur öyle git.
Evet annen gerçekten çok değişik bir insanmış , ama nihayetinde annen ,yapacak bir şey yok.Bununla da yasanabilir.

annenızın boyle yaptıgını bılıyorsunuz
yaptıgında uzulcegınızıde bılıyorsun
ya hıc gıtmeyeceksınız
ya da gıderken yanınıza bırseyler hazırlayıp mesela bı tepsı borek yapıp gıdeceksınız

en son yasadıgınız mevzuda ben olsam bı pizza soylerdım veya mısafırlerle bırlıkte oturur onlarla yerdım
nıye masada yer kalmayıncaya yemekler bıtınceye kadar beklıyorsunuz kı sız cocuklu bı kadınsınız masada yerınızı alıp cocuklarınızın karnını doyurmak zorundasınız bunu sız dusunmelısınız

annenız nasılsa colugunun cocugunun karnını doyurur dıye sızden yana kaygısız bellıkı :)

kızı oldugunuz ıcın sızı yardıma cagırıyor aslında işin özü bu
gelırler hem yardım eder hemde hep bırlıkte yerız aradan cıkar dıye dusunuyor
ben olsam dedıgım gıbı ya borek yapar gıderdım
ya mutfakta hemen kendı tabagımı hazır ederdım
ya da mısafırlerle bırlıkte oturur yerdım...

bıle bıle gıdıp sonra sıkayet etmek olmamıs sankı :)

bu kısım herseyı anlatıyor
hayır korkmuyorum annemden dıyorsunuz ama cekınıyorsunuz ve bunda haklısınız
bence en guzelı mesafe koymak
o eve mısafır gıbı gıdıp gelmektır.

Yemek kalmadığında mutfağa gidip peynir zeytin niye yemediniz onu anlamadım ben . Annenizin yaptığı tabi ki katlanılır birşey değil ama siz de hiç ânı kurtaramamışsınız

İş yap yardım et diye mi çağırıyor herseyı okuyamadım anlamadım sankı arkafasına uyuzluk yapar hıbı cagırıryor kalabalıkta alavere dalavereye getırıp ac bırakıyor bence bılerek yapıyor ben olsam kpnusmam annemle akıllanmaz annenız degısmez bılerek yapıyor cok acık

Benim anneannem yılda bir mevlüt okutur büyün köyü toplandı. Bir keresinde annem bize insanlar gelmeden yiyelim diye sofra kurdu. 4 biz 4 dayımın 2 teyzemin çocugu. İnanır mısın o sofra o kadar laf edildiği. Yok yemeğin en güzel yerimiz falan filan. Bazı insanlar böyle çocuğunu düşünmez başkalarına pervane olurlar

Benim anlamadığım onca insanı çağırıp kısıtlı /yetersiz miktarda yemek yapmanın mantığı ne? Bilmiyormu kaç kişi gelecek evine? Benim annemde gündü,iftardı,derken çok misafir çağırırdı ama her zaman artardı,çoğu zaman evde yiyip içip evine giden misafire tabak hazırlayıp verirdi,ev ahalisinden gelmeyen varsa oda yesin diye. Biz böyle gördük bu sebeple kıtı kıtına yetecek kadar hazırlık yapmak çok tuhaf geldi bana açıkçası. Hadi sizi geçtimde minicik çocuklara yettirememesi üzücü. Yazık yani çocuklara.
Bir daha çağırınca "anne yanlış anlama ama ben gelemem,çocuklar aç kalıyor,son geldiğimizde baya mızıldandılar,siz bakın keyfinize, başka zaman bizbize bir organizasyon yaparız"deyip geçin. Israr ederse dahi caymayın. Sizin yiyip içmemeniz idare edilebilir ama minicik çocuklara eziyet etmenin anlamı yok.

Benim anlamadığım onca insanı çağırıp kısıtlı /yetersiz miktarda yemek yapmanın mantığı ne? Bilmiyormu kaç kişi gelecek evine? Benim annemde gündü,iftardı,derken çok misafir çağırırdı ama her zaman artardı,çoğu zaman evde yiyip içip evine giden misafire tabak hazırlayıp verirdi,ev ahalisinden gelmeyen varsa oda yesin diye. Biz böyle gördük bu sebeple kıtı kıtına yetecek kadar hazırlık yapmak çok tuhaf geldi bana açıkçası. Hadi sizi geçtimde minicik çocuklara yettirememesi üzücü. Yazık yani çocuklara.
Bir daha çağırınca "anne yanlış anlama ama ben gelemem,çocuklar aç kalıyor,son geldiğimizde baya mızıldandılar,siz bakın keyfinize, başka zaman bizbize bir organizasyon yaparız"deyip geçin. Israr ederse dahi caymayın. Sizin yiyip içmemeniz idare edilebilir ama minicik çocuklara eziyet etmenin anlamı yok.

Yani şimdi bu kadar yorumdan sonra ne yapmaya karar verdiniz?

Tovbe tovbe ya ramazan ramazan asabim bozuldu
Kendimi senin yeri e koydumda
Bence bu olanlar cok sacma annenin misafirlerine hizmet etmek zorunda degilsin cocuklarin var
Yahu annen nasi bunh gormuyor
Ezdirme kendini

Yani şimdi bu kadar yorumdan sonra ne yapmaya karar verdiniz?

Konunun her noktasında belirttigim gibi davet yaptığında gitmemeye devam edeceğim. Yıllarca gitmedim. İlk yaptığı davette beni aradığında şaka yollu, çocuklara bir sorayım memnun kalmadık diyorlardı hahahahah falan demeyi düşünüyorum.

Gerçekten çok iyi edersiniz. Çünkü anneniz yardımı falan asla haketmiyor. Gerçi misafiri de haketmiyor ya neyse.

Anne sonucda kalp kirmadan söyle bence esinde sabirliymis gercekden yaptigi çok yanlis insan once evladini düşünür sonra baskalarini kaldiramiyorsanda cagirmayacaksin misafir

Hala isin alttan laf vurma kisminda misin?
Annen bunu anlayacak incelikte olsa zaten yasamazdiniz bunlari. Acik acik konusmalisin.
Anne ben sana cok kirildim neden boyle yapiyorsun demelisin.bunu diyemiyorsan duzelme umudu yok.

okurken sinirlendim. bu nasıl bi iş ? madem yeteri kadar yemek yapamayacak, ne diye o kadar kişiyi sıkış tepiş evinde ağırlamaya çalışıyor ki ? annenizin derdini anlayamadım. ben sizin yerinizde olsam tekrar çağırdığında lafımı söylerdim. rezillik çekmeye gelmek istemiyorum , bi defa da bizi tek çağır çok özlüyorsan. ben ayak altında fazlalıkmış gibi dolaşmak istemiyorum her seferinde de.. bu ne ya

+1
açık açık söyleyin aç susuz kaldım diye

Bence burda alınacak hiiçç birşey yok. Siz evinize misafir davet ettiğinizde önce yemeği oturuo kendiniz mi yiyorsunuz. Misafire mi ikram ediyorsunuz. Siz annenizin evinde ev sahibisiniz.aç kaldım ne demek ki gidin peynir ekmek yiyin. Kv daha çok misafir kabul eder evine. Biz de gideriz ev sahibiyim ben birlikte hizmet ederiz , ben görümcen kv.herkesi doyururuz sonra bize ne kaldıysa yeriz ve biz hiç bu durumdan rahatsız olmadık çünkü ora yemek yemediğimiz bir yer değil. Ora bizim evimiz zaten.

Annenize hizmet etmek zorunda değilmişsiniz . Ama başımız nezaman dara düşse annemiz koşar. Ben anneme hertürlü hizmet ederim 2 çocukluyum ama yeterki o mutlu olsun derim. Benim de zihniyetim bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…