Yazlığı olanlar??

Evet yazlık olayı ev sahibi için zor oluyor. Bir yaz sezonluk yazlık kiraladığımızda bile kaç defa misafir ağırladık.
3 öğün yemek, denize gelip gidenin her gün banyosu, misafirin ardından yıka topla cidden yük oluyor ev sahibine.
Ev sahibinin memnuniyeti de gelen misafirin anlayışına bağlı. Kimi geldiğinde gitsinler diye yüzlerini gözlerken, kimiyle geçirdiğim eğlenceli vaktin tadı damağımda kalmıştı.
Zorluğunu bildiğim için ne kimseye zorluk yaşatayım nede arkamdan konuşturayım diye yazlık davetlerini reddederim.
Bir kez aile dostumuz ısrarla çağırınca gittim, her işe el atmaya çalıştım. Ayrılacağımız günün sabahı kullandığım nevresimlere kadar yıkadım, ev sahibi ortalığı toparlarken yardımcı oldum. Zaten iki gece kalmıştık bir akşam yemek olayını dışarıda organize ettim, diğerinde beyler mangal yaktı.
Arkadaşım biz giderken her misafir senin gibi olsa keşke demişti.
Yazlık misafirliğine bu bakış açısıyla bakan varsa gönüllerini etmek için davet edin.
Ama yer, içer, yüzer yatarız tiplerse çok yüz vermeyin.
Mecbur kalırsanız da eşinizle size destek olması konusunu baştan konuşun.

Senelerdir yazlıkta kalırım şuan herkesin evi kendine,önceden 2 oda bir eve teyzeer kuzenler herkes doluşurduk ama herkes elini bir taşın altına koyar temizlik yemek vs birbirine yardım ederdi. Birde yazlık sahibi oldunuz diye kimseyi eve çağırmak zorunda değilsiniz , zaten haftasonundan haftasonuna gidiyormuşsunuz ondada ailecek başbaşa vakit geçirin. Birde yazları full 2 3 ay kalınmayacak ise yazlık bence mantıklı bir yatırım aracı değil. Onun yerine 1 hafta adam akıllı tatile gitmek tercihimdir.

Yazlığım olsa kimseyi çağırmam keyfime bakarım, Allah herkese böyle dert versin

Yazarken arada nefes alın, o arada da nokta koyun. Okuduğum kadarıyla anladığım, kızının evine istediği gibi girip çıkabilen , rahatça hareket edebilen bir anne ve oğlunun evine girebilmek için gelinden icazet alması gereken bir kayınvalide var. Haliyle kendini biraz yabancı görüyor ama değil tabii ki. Orası onun oğlunun evi. Kaldı ki kv iş yapmak zorunda değil. Sizin anneniz de yapmak zorunda değildi. Yapmasaydı o zaman. Sizin anneniz yaptı diye niye kv de de iş yapsın ki. Çocuksa normal çocuk. Hepimiz büyüttük o bebişkolardan. Misafire gelince, ona da mecbur değilsiniz. Ama eşinizin ailesine karşı davranışlarınız hiç hoş değil. Siz de çocuk büyütüyorsunuz. Evladın kızı erkeği yok. Hepsi aynı emekle büyütülüyor. Evlenice de durum değişmiyor. Sizin anneniz neyse, o da o.

Ailemin yazlığı vardı. Misafir eksik olmazdı ama bence zaten yazlık kalabalık güzel. Sadece annemle kaldığımızda uzun süre sıkılıyorduk mesela. Yemek, iş konusuna gelince hep birlikte yapılıyordu sorun olmuyordu o yüzden. Annem kahvaltıdan sonra yemeği yapar kaldırırdı denizden yorgun gelince yemek derdi olmazdı bu yüzden. Siz kendi düzeninizi kendiniz oluşturacaksınız ama küçük bebekle yazlık ev aşırı zordur. Bir de sadece hafta sonları gidiyormuşsunuz. İki gün için bir dünya bebek eşyasını ordan oraya taşımayı düşünemiyorum bile. Sürekli kalınmayacaksa yazlık benim için zaten gereksiz bir durum.

Ha size gelince bence büyük hata etmişsiniz yazlık alarak zira misafirden nefret ettiğinizi daha gelmemişken bile krizlere girdiğinizi bütün forumca biliyoruz. Şimdiden yaşayacaklarınız için size yaşatacaklarınız için eşinize kolaylık diliyorum.

Yazlık alıp başına iş almışsın Bence çağırma kimseyi boşver yaa alışkanlık yapar

Maviiiii:) hic degismemissinn 2021 mart annelerinde seninle cook güzel ( ?) anılarımız oldu bak benim 2 yaşında kızım varken ikiz kizim daha oldu ben bu kadar dertli olmadım.

Meseleleri mesele haline getirmezsen ortada mesele mesele kalmaz.Yazligim yok evime 3 çocukla misafir çağırmam gelen de benden exra bi muamele beklemez kusura bakmaz.yemekse yaparım yemeği sofrayı kaldırırlar çocuğun uykusu mu geldi benim geçmem lazım der geçerim uykum mu var gelen el değilse yq yorgunum bende az dinlenicem der uyurum. Tek hareketli ayakta yiyen mızmızlık yapan çocuğu sen dogurmadin haa..
Kaynanan hamileyken de ev taşırken de yenı eve yerlesirken de yabancı gibiydi ben bilmiyorum bu nasıl aranızın iyi olma hali kaldı ki iyi olan dünür dünürüyle s.dk yaristirmaz işbirliği yapar. Sana kalsa kimseyi çağırmazsin ama kocan biraz laftan halden anlamayan biri önce ona yazliginiz ve olası felaketleri(?) Anlatman lazım. O da cok zor yani bilemiyorum asıl zorluk senin bakış açında bence değişmeye çalış

Öyle bir mecburiyetiniz yok , ileriki zamanlarda anlaştığınız kişileri ağırlayabilirsiniz. Anahtar isteyene vermeyeceksiniz.

Kuzum sen delirdin mi? Yazlıkta misafir ağırlamak mi? Bir baslarlarsa önünü alamazsın, paranla rezil olursun. Benim gibi pandemiyi bahane et herkesi geri çevir.

yazlığım var diye bütün sülaleyi çağıracak değilim. saçmalık.

gider kafamı dinlerim isteyen kendine yazlık alsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…