Yaz gelmeden kilo alalım diyenler?

benimde acil kilo almam gerek boyum 156 ve 42 kiloyum
ekliyorum o zaman listeye :)
pazartesiden pazartesiye tartılacağız.
Merhabaa ben de 158 boy 43 kiloyum birlikte kilo alalim konuyu acan kisi haftalik takip tutsun bence her hafta kilomuzu guncelleyelim mesela bugun pazartesi baslayalim hemenn.ve neler yediklerimiz konusunda yardimci olalim birbirimize
evet haftalık takip yapacağız zaten seni de ekliyorum o halde listeye 27 nisanda en baştaki çizelgeyi güncelleyeceğim :)
kızlar çok zayıf ım artık kilo almam lazım. 161 boy 48 kilo. Bunu 55 falan yapmam lazım bende aranıza katılıyorum
hoşgeldin o halde ekliyorum listeye :)
b12 vitamin im fazla düşük cikti kilo alamamda etkisi varmidir?
b12 vitamini eksikliği halsizliğe iştahsızlığa sebep oluyor bu sebeple belki kilo almanı engelliyor olabilir.
B12 vitamini için bol bol ciğer ye bence haftada 1 falan ihtiyacını karşılayacaktır.
fakat büyük boyutta eksik varsa, dahiliyeden bir kan tahlili yaptırıp doktordan gerekliyse iğne ya da hap şeklinde destek de isteyebilirsin.
ama ilaçlık bir durum söz konusu değilse ben sana eksikliği azaltacak b12 emilimini artıracak yöntemler öğreneyim :)

bende kendime bi program oluşturdum seninkine benziyor biraz canım ancak onu haziranda uygulayabilcem okulda olduğum için.. listemde günlük meyve sebze süt yoğurt ve sağlıklı kuruyemişler var..kızartmalar cips kola vs sağlıksız yiyeceklerden uzak durup hem sağlıklı beslenip hemde bol bol kilolar almayı planlıyorum.ben yesem alırım zatende bişeye kafayı takayım iştahım kesiliyor hemen bu yüzden kilo alamıyorum..

Merhaba ben de katiliyorum aranizaa boyum 162 kilom 43.5
tamam ekliyorum listeye:)
Kilo almak icin neler yapiyorsunuz hangi yollari deniyorsunuz neler yiyorsunuz paylasir misiniz
genel olarak yediklerimi en başta liste hazırladım bu kadar fazla yiyebilmek için midemin genişlemesi elbette biraz zaman alacaktır o yüzden şu an hazırlamış olduğum listeyi tam olarak uygulayamıyorum.
fakat ekstradan sadece kilo almaya yönelik olarak cicibebe hazırlayıp yiyorum. Kuruyemiş yiyorum.

Ciğer sevmiyorum b12 hapi alsak olmazmi
olur tabiki de fakat bana kalırsa dışardan herhangi bir vitamin/mineral desteği almadan önce kesinlikle kan sayımı yaptırıp eksikliğin boyutunu öğrenmelisin. Hem kilo alımını engelleyen başka bir eksiklik fazlalık durumu varsa öğrenmiş olursun. Yaptırdıysan yoksa sadece b12 için beslenmeyle kapatılmayacak bir eksiklik olsa doktor zaten ilaç verirdi diye düşünüyorum.

Okulda olsan dahi ekstradan çantana bir şeyler atabilirsin, kuruyemiştir meyvedir. Mesela tam buğday ekmeğine sandviç hazırlayıp yanına alabilirsin. Aç kalmamak lazım. Kendimden biliyorum lisedeyken sadece kahvaltıyla tüm günü geçirirdim eve dönene kadar doğru düzgün yemezdim.
Bence de yağlı ürünler kızartma vs zaten tok tuttuğundan acıkmayı geciktiriyor. Kalorili olduğundan tüketiliyor fakat acıkma süresini uzatıyor. Onun yerine daha sağlıklı sindirimi ve verimi yüksek besinlerle kilo almak daha kolay olacaktır :)
Benim de öyle, ben burada mesela okuyorum çok fazla "yediğim halde kilo alamıyorum" diyeni. Bu tamamen yanlış bir bakış açısı yediğini iddia eden herkes oturup bir kalori saymaya başlasa aldığı kalorinin kilo almaya yeterli olmadığını görecektir.
Günlük harcanan kaloriden yaklaşık 400 500 kcal fazlasını alma durumunda zaten ayda maksimum 2 kilo alınıyor. O yüzden yaklaşık 3000 kcal lik bir diyet uygulayarak haftada 1 kilo almayı sağlayabiliriz. SAĞLIK PROBLEMİ OLMAYAN kişilerde bu matematiksel kurallar geçerli. Öncelikle psikolojik olarak bunu kabul etmeliyiz. Ben senelerce yediğimi iddia ederek zayıflığa mahkum ettim kendimi.
Ne uzun yazdım umarım sıkılmadan okursunuz kızlar, bölümü okumaya başladığımdan beri çok şey öğrendim paylaşmak da istiyorum çünkü biliyorum ne can sıkıcı bir durum olduğunu zayıf olmanın.

Arkadaslar miktari kucuk ama kalorisi yuksek seyleri yemeye calisalim mesela uc kasik tahinde 266 kalori var.2 kasik zeytinyaginda 238 kalori var.ikisi toplam 504 kalori. Her yemekten sonra alsak bile faydasi olur.gunde iki defa alsak sadece 1000 kaloriyi bunlardan almis oluruz.kilo alma işi hesap işi biraz

Benim tiroidlerim hızlı çalışıyor Dr sp..... ilacı verdi ayrıca gece çiçeğe yiyorum ise yarar mı acaba kilosu tartilinca yazacağım

Bana diyetisyen yazmıştı bi bardak süte iki tane bıldırcın yumurtası bal pekmez be bi tane cicibebe robottan geiçr iç demişti yapmadim.cig yumurta diye ama pekmezli süt yaptım sadece 1 haftada 200 gr farkettirdi yanlız gece ictigim için çok bulanti yaptı. Yatmadan iç demisti doktor. Neyse gündüz içtim bu sefer midemi bulandirdi istahimi kesti ne bileyim icemedim

doktor bana ilac verdi ama dahiliyeyede bir gozuk dedi :)

Okulda olsan dahi ekstradan çantana bir şeyler atabilirsin, kuruyemiştir meyvedir. Mesela tam buğday ekmeğine sandviç hazırlayıp yanına alabilirsin. Aç kalmamak lazım. Kendimden biliyorum lisedeyken sadece kahvaltıyla tüm günü geçirirdim eve dönene kadar doğru düzgün yemezdim.
Bence de yağlı ürünler kızartma vs zaten tok tuttuğundan acıkmayı geciktiriyor. Kalorili olduğundan tüketiliyor fakat acıkma süresini uzatıyor. Onun yerine daha sağlıklı sindirimi ve verimi yüksek besinlerle kilo almak daha kolay olacaktır :)
Benim de öyle, ben burada mesela okuyorum çok fazla "yediğim halde kilo alamıyorum" diyeni. Bu tamamen yanlış bir bakış açısı yediğini iddia eden herkes oturup bir kalori saymaya başlasa aldığı kalorinin kilo almaya yeterli olmadığını görecektir.
Günlük harcanan kaloriden yaklaşık 400 500 kcal fazlasını alma durumunda zaten ayda maksimum 2 kilo alınıyor. O yüzden yaklaşık 3000 kcal lik bir diyet uygulayarak haftada 1 kilo almayı sağlayabiliriz. SAĞLIK PROBLEMİ OLMAYAN kişilerde bu matematiksel kurallar geçerli. Öncelikle psikolojik olarak bunu kabul etmeliyiz. Ben senelerce yediğimi iddia ederek zayıflığa mahkum ettim kendimi.
Ne uzun yazdım umarım sıkılmadan okursunuz kızlar, bölümü okumaya başladığımdan beri çok şey öğrendim paylaşmak da istiyorum çünkü biliyorum ne can sıkıcı bir durum olduğunu zayıf olmanın. [/QUOTE]

Canim cok doğru şeyler yazmışsın bende seninle aynı düşünüyorum yemediğimiz için alamıyoruz. Bende düzenli yemiyorum mesela gündüz tıka basa doysam gece acikıyorum birsey yemeden uyuyorum sonra kilo falan almiyorum tabi. Çok üşengeçim ya fark ettim de benim önce onu yenmem lazım

Merhaba benimde boyum 1.60 kilom 47 belim çok ince ben de basenden alıyorum kollarım falan incecik kalıyo 50 olsam yeter aranıza katılmak istiyorum ve ordaki listeyi uygulamaya çalışacağım cici bebenin çok etkili olduğunu da duymuştum

Son düzenleme:

Canim basen eritme hareketleri var ondan her gün yapsan faydasını görürsün

Benim tiroidlerim hızlı çalışıyor Dr sp..... ilacı verdi ayrıca gece çiçeğe yiyorum ise yarar mı acaba kilosu tartilinca yazacağım
o şurubu hiç önermem, şöyle ki ben de kullanmıştım. evet iştah açıyor aşırı uyku yapıyor fakat antihistaminik yani alerji karşıtı ilaç olduğundan ilerde alerjilere karşı hassasiyet oluşturabiliyor. Şu an dahiliye doktorumun dediğine göre bu ilacı uzun süre kullandığımdan bahara, domatese vs ye daha önce olmayan alerjilerim peydah oldu mideni büyütene kadar iştah açması için kullanabilirsin tabi uzun olmamak kaydıyla
Ben de varım afilli cim :) 1.76 boy 56 kg
tamam ekliyorum canım :)
ben hocalarıma sormuştum bu tarifi daha önce de duymuştum. çiğ yumurtadan vücudun faydalanması minimum boşa kullanmış olursunuz aksi gibi miden bulanır demişti. nitekim senin miden de bulanmış. bunların hepsini peş peşe tüketsen -yumurta pişmiş olarak- hem miden bulanmaz hem de aynı kaloriyi almış olursun, hatta içeriğinden daha çok faydalanırsın :)
seni de ekliyorum o halde :)
evet cicibebe çok etkili hakkaten.

Kızlaar,
Bir haftayı geride bıraktık. Programı %100 uyguladım diyemem zaten birden bu kadar yiyebileceğimi sanmıyordum. yavaş yavaş alışacağız.
Spora ise tembellikten başlayamadım tam anlamıyla o yüzden bu pazartesi ilk günden başlayacağım.

Yarın akşama kadar herkes kilosunu güncellerse burda yazarsa ben de yarın gece listeyi güncelleyeceğim. Aramıza yeni katılanlarda kilo değişimi olmayacağını sanıyorum. Olmayanlar belirtirse yeni haftaya direkt geçiririm kiloları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…