Yaşımdan büyük gösteriyorum

Tesettürlü olunca ister istemez daha büyük duruyor insan.. Giyim tarzınız nasıl acaba, o da çok etkili.. Bir de bazı insanlar olur olmadık herkese abla diyorlar.. Bana çoğu zaman yaşımı gösterdiğimi veya bikaç yaş daha genç durduğumu söylerler ama bikaç defada abla diyen oldu, kendilerini çok küçük sanıyorlar heralde

Ya bu durum çok farklı. Benden 13-14 yaş büyük arkadaşım var ismiyle hitap ediyorum ama benden 4-5 yaş büyük birisine bazen abla diyorum öyle bir hissiyat aldığım için ama bu tanımadığım insana olmaz pek. Yada eşimin arkadaslari var hepsine isimle hitap ediyorum ama bir tanesi var ona arada x abi diyorum aslında yaş olarak diğerleriyle aynı ama ondan abi elektirigi alıyorum diyim.
Bana birisi abla demişti o tuhafıma gitmişti ama. Yaş olarak eminim ki aynıyız yada o benden 1-2 yaş buyuktur abla dedi bana tek farkimiz onda 1 bende 2 çocuk var. Başka hiç fark yok hatta tip olarak ondan iyi duruyorum fizik olarak zaten çok iyiyim sukur. Onu bende anlamamıştım ben ona abla desem daha çok uyardı öyle diyim

Teyze demiyorlarsa sıkıntı yok

Aslında benim bildiğim görgü kurallarından biri, ahbap olmadığın birine hanımefendi/beyefendi şeklinde hitap edilmesinin doğru olduğu şeklinde. Hatta dışarıda toplu taşımada vs teyze yerine hanımefendi demek daha doğru geliyor. Bence öncelikle hitap edecek başka bir kelime bulamadığından söylemiştir ikinci olarak da giyiminiz etkilemiştir, büyük durduğunuzu sanmıyorum. Çünkü özellikle tesettürlü kadınlar bu muameleye daha fazla maruz kalıyorlar. Üstüne bir de çocuğunuz olunca sizi daha büyük sanmıştır. Yüz gayet yaşı belli eder. Ama herkes o kadar dikkatli değil.

Ben de kıyafetten olabilir mi diye yazmaya geldim, tesettür = +5 yaş algısı var toplumda nedense
Buna katılıyorum başörtülü kişileri genellikle yaşı büyük sanıyorlar bununla ilgili birkaç örnek verecek olursam bir tanıdığım orta okula giderken yani on dört yaşındayken okulca bir geziye katılmışlar gittikleri yerde bir kadın bu kıza buyurun teyze diye hitap etmiş yine yirmili yaşlarda başörtülü bir arkadaşımın babasını kocası zanneden olmuş üniversite de tanıdığım bir kızda on altı yaşında kapanmıştım benle aynı yaşta olan bir çocuk bana teyze dedi demişti galiba toplumda başörtülü kişileri evli çocuklu yaşı olgun zannetme algısı var bu arada bende kapalıyım teyze yenge diye hitap eden olmadı ama daha farklı saçmalayan oldu tabi

Benden büyük adamlar dahi abla veya yenge diyorlar hiçte dert etmiyorum çünkü bende minyon tipliyim

Hastanede yaşadığın olayın özelinde konuşuyorum.
İnsanlar artık çok kaba konuşuyor bence abla ne ya. Büyük bile olsa bir kadına abla denmez. Ama abla denince saygı gösterdiklerini düşünüyorlar. Hanımefendi demeyi unuttuk bunlar ondan oluyor. İş yerimde de abla diyen olursa kızıyorum. X hanım de aramızda bir mesafe olduğunu düşünüyor ismimle hitap edemiyorsan burası senin mahallen değil diye kaç kişiyi bozdum. İnsanlar yaş kompleksim olduğunu düşünüyor hayır kabalık yani bariz.

Büyük gösteriyorsanız gerçekten bunun farkındasınızdır ve neden olduğunu siz daha iyi analiz edebilirsiniz sizi görmediğimiz için bir şey diyemiyorum. Sadece başörtü bağlama stili üzerinize giydiğiniz pardesünün modeli bile etkiler ama.

Ben de kapaliyim minyonum senin gibi. Ben genelde yaşımı söylediğim zaman aaa küçük sanıyorduk biz sizi tepkisi alıyorum.
Bunu nereden çıkardınız diye sorduğumda ise yuzunuzden ya da minyon duruyorsunuz ya herhalde ondan diyorlar.
Sanırım ben genel olarak yüzünden anlıyorum

Son düzenleme:
Başıma birşey gelmeyecekse söyleyeyim baştan zaten özgüveni düşük biriyim. Kendimi güzel bulmuyorum. Ve güzel olmayı gerçekten çok isterdim.
Kocayı bulmuşun boşver.ne güzel kızlar yalnızlıktan kırılıyor.demek ki seçilecek kadar güzelsin.güzellikten başka ne beklenecek ki zaten ?

Amaaan boşver
Geçenlerde eşimle parkta oturuyoruz eşimle aramızda yaş farkı çok, e benimde yaşım var.
Kadının biri yanımıza gelip bir şeyler sordu, siz evlimisiniz bende sizi baba kız sandım, senide öğrenci zannettim dedi.
Benim yaşımda 50'ye dayandı yani.
Olabiliyor öyle şeyler

Yaşımı bilemez ama aşağı yukarı tahmin edilebilir atıyorum bir ilkokul çocuğunun annesiyle bi kreş çocuğunun annesi az çok anlaşılabilir gibi geliyor. Bu arada açık mısınız

Anlaşılamaz. :)
Çocuk üzerinden anlaşılamaz yani.
Ben gec çocuk sahibi oldum yaşım 37 kızım 3 yasinda. Benimle yaşıt velilerimin 2 tane 3 tane cocuklari var. Velim diyorum cocugu da en az 7 yaşında.

Kapalilik büyük gösterir inanıyorum.
Giydiğimiz ayakkabıya kadar etkili.
Her telden giyinen kapalı bir arkadaşım var. Eşarp bağlayıp şal bağladığı günler bile inanın farkli görünüyor yaşı.
Ben de kapalıyım genelde yaşımdan genç durdugumu söylerler. Spora yakin giyinirim belki bundan.
Bu kadar takıyorsaniz giyim stilinizle oynayın derim.

Yaşımı bilemez ama aşağı yukarı tahmin edilebilir atıyorum bir ilkokul çocuğunun annesiyle bi kreş çocuğunun annesi az çok anlaşılabilir gibi geliyor. Bu arada açık mısınız
İlkokula giden çocuğum var büyük çocuğu üniversiteye giden Veli de var sınıfımızda bazısı 25 inde anne olur bazısı 18. O yüzden bunlara takilmayin. Çevremde çocuğu benimkinden büyük olup yaşı benden küçük insanlar var.
hastane olayında da bilmeden ağız alışkanlığı ile demiştir diye düşünüyorum.

Bana da abla diyenler oluyor ama bu adam kaç yaşında da bana abla diyor tribine girmek aklıma bile gelmedi. Lafın gelişi, seslenmek anlamında kullanıyorlar bence onu. Ama siz buna alındığınıza göre doğru hissediyor da olabilirsiniz. Başörtünüz, giydiğiniz tunik vs. biraz yaşlı işi olabilir.

Hoşgeldin Firdevs yöreoğlu.
Sen torun falan da istemezsin ilerde anane mi olacam diye.
Hem güzel değilim kendimi beğenmiyorum deyip, hem de bu tarz şeylere takılmak garip. basbaya da beğeniyor demek ki.bizden öyle olmadığını duymak istiyor.ya da etrafındakilerden.30 yaş bu dertler için geç kalmış bir yaş.yani güzel değilim falan filan tripleri için.herkes elindekini, avucundakileri kabul ederek yaşamaya başlar o yaşlarda.sanki hiç güzel olmadığını bilerek yaşayan insan yok mu?.bu korkunç bir şey degil ki.herkes ne olduğunu biliyor yani.30 yaşında neyin tribi bu? Evet demek ki büyük gösteriyorsun desek ne olacak yani?

Belki değişikliğe gitmek istiyordur sorunu bulup vurma sen de şimdi hemen.

Baş örtüsü olunca olgun gösteriyor. saygıdan demiş olabilir abla diye. Bence siz biraz takıntı yapmışsınız önce kendi içinizde aşın. İnsanlar herşeye abla diyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…