Yaşadıklarımı anlamlandıramıyorum: eski sevgilim narsist miydi?

Haklisiniz bu eski bir konum ama coktan astim bu dusunceleri.

Kiz yenGEnC yanlislikla en arabesk konumu hortlattin mutlu musun?

Yazınızı baştan sona ben de okudum İlk satırları okuduktan sonra zaten gerisi geldi roman okuyormuşum hissettim kendime bencekitap yazmalısınız. Sorunun cevabına gelirsek narsistmiydi bilemeyiz belki ama sadece iliski uzaklik ve bir takim sorunlardan dolayi dejenere olmuş. Belkide en guzeli yurtdisinda yazismalarinizi yakaladiginda yada gunde 27 defa aramaya basladiginda terketmeliydiniz. Siz siranizi savinca sira ona gecmis oldu. Neticede belki de bu ilişki iç olmamalıydı bir şekilde elbet öyle elbet böyle bitecekti bitmeye mahkumdu. Bir yerde size yetmeyecekti maddi manevi. dönüp geriye baktığımızda birçok şeyi değiştirmek isteriz Ama maalesef giden gitmiş artık önünüze bakın yeni ufuklara acilin kariyerinize engel olmasin kimse siz yukselip arda kalani yukaridan izleyin.

Size sarılıp uzun uzun sırtınızı okşamak isterdim. Siz biraz yalnız büyümüşsünüz. Sevilmiyor olmasanız bile ailenin yoğun iş temposu nedeniyle bu sevgiyi çok yoğun yaşayamamışsınız. Öyle olunca bu açığı başkalarıyla kapatmak istemişsiniz. Okulda arkadaşlarınızdan sevgi görmek için delice bir istek duymanız mesela. Bir yandan aileyi tatmin etmek istiyorsun o yaşlarda insan yoğun bir onay alma kabul görme ihtiyacı duyuyor aileden. Zaten mükemmeliyetçi ebeveynle büyümek zor ve yorucu. Doğal olarak sevgisini bu kadar net bir şekilde gösteren birine uzun süre kayıtsız kalamamışsınız. Kronik depresyonu saymıyorum bile nasıl illet bir şey olduğunu çok iyi biliyorum çünkü.

Ama siz suçlu değilsiniz. Çok manipülatif biriymiş o. Ve evet narsistmiş de. Her konuda sizi suçlaması, dünya görüşünüzü bu kadar aşağılaması... Sizi aldatmış ve sizinle ilgili kişisel bilgileri bir başkasına vermiş. Ve siz acaba suç bende mi diye düşünüyorsunuz, bu ne kadar büyük bir manipülasyon bakar mısınız?

Depresyonu yaşamayan bilmiyor. Şımarıklık gibi görünüyor, yeterince çabalamıyormuşsun gibi görünüyor. Neden şöylesin neden böylesin niye bu kadar takıyorsun geçmiş geçmişte kaldı zart zurt konuşup duruyorlar. Kitaplar öneriliyor, psikolojik destekle puf diye düzelmemene şaşırılıyor. İyileşme sürecinin ne kadar yorucu ve uzun olabileceğini çoğu insan anlamıyor, yalnız kalıyorsun.

Ama sen suçlu değilsin, sen yanlış değilsin. Aksine ne kadar çabalıyorsun bu durumu düzeltmek için. Bunca şeyin üzerine koyvermemiş olman, mesela hâlâ iyi bir kariyer yapıyor olman bile ne kadar takdir edilesi.

"Siz"le başlayıp "sen"le biten bir mesaj oldu. Çok özel bir insan olduğuna inanıyorum. O güzel kalbinden öptüm

Narsist mi bilmiyorum bu saatten sonra da senin için farketmez zaten ama bu adam cinsel şiddet dahil şiddetin her türlüsünü yaşatmış sana , ondan kurtulduğuna sevin konularını az çok biliyorum ama çocukluğunu bilmiyordum herşey çocukluğa dayanıyor. Artık mutlu ol lütfen :)

Bence bu yaşadıkların, hayat.
Hepimiz anlamlandıramadığımız bir şeylerin içinde sürüklenip gidiyoruz.

Düzeltme: Eski konu muymuş ya

Yazdıklarınızın hepsini okudum, güzel ve akıcı yazmışsınız.

Öncelikle son zamanlarda herkese narsist deniyor. Narsistlik bence bu yazdıklarınızdan farklı bir şey. Tülay Kök diye bir psikolog var, YouTube'da videoları var bu konuyla ilgili bence onları seyredin.

Hatırladığım kadarıyla narsist insan karşısındakinin enerjisine muhtaç olan bir şekilde parazit gibi olan, ve sizi, duygularınızı yöneten insan. Ama siz zaten sürekli depresyonla boğuşmuşsunuz. Karşınızdaki narsistten ziyade sizden hoşlanmış, bir ilişki yaşamış, aldatan bir erkek gibi geldi bana.

Siz ise güvenli bağlanma yaşayamamışsınız ve sürekli sevgi eksikliği hissetmişsiniz, oradan oraya savrulmanızın sebebi bu bence.

Ama şunu düşünün, artık yetişkin bir kadınsınız. Kimseye ihtiyacınız yok. Önce kendinizi sevin, ciddi ciddi sevin. Sizden başka bir tane daha yok. Size bir şey olsa evet bir süre ağlayacak en sevdikleriniz bile ama bir süre sonra gülecekler, bir şekilde hayatlarına bakacaklar. O yüzden en kıymetli sizsiniz. Kendinizle mutlu olunca gerisi de olumlu olacak bence.

Olan olmus zor uzun bir durec iyi kotu yorum yapamayacağım gecmis bitmiş o anki durumu yasayan sizdiniz neticede ama bence bu kadar akademik basarinizda varkeno adami birakin bu kadar surede size iyi gelmemis birbirinizi yipratmissiniz bundan daha da bisey olmaz kendi hayatiniza bakin belli mi olur yeni biriyle yeni bir baslangic yaparsiniz o sehride terk etme imkaniniz varsa terk edin uzalasin o kisiden de

Konu eski ama yine de baskaları için yazayım...
Adam aslında daha buluşmadan once "sana aşık oldum" diyerek ne mal oldugunu ortaya koymuş...Yemi vermiş sana, bakmış karşısında yalnız ve duygusal biri var, atmış oltasını...İnternette yorumuma sana asık oldum yazsa biri, gözümde pacavradan başka bişey olmaz...

2. cisi de seni 2.buluşmada seni otele götürmek istemesi...Bakmış ki sen kolaysın, zorlamayacaksın, aşamaları atlamış hemen, tam bir sırtlan olduğunu ortaya koymuş zaten...2. Görüşmede seni otele çağıran birinin sana aşık olduğunu veya senle ciddi düşüneceğini zannetmişsin...Daha en başta cinsellik teklif eden birinden asla bi pok olmayacağını bilmelisiniz

Okudum ve yaşanmış bitmiş, yanlışıyla doğrusuyla, tatlı acı hatıraları olan bir hikaye gördüm sadece. Kimseyi narsist bulmadım. Sizi sevmiş, o süreçte etkilenmişsiniz ve size iyi gelmiş. İlişki soğumaya ve bozulmaya yüz tuttuğunda siz başkalarından hoşlanmaya başlamışsınız ama beraberlik bir alışkanlığa dönüşmüş ve aslında bittiği halde çekiştirilip sündürülerek ille de sürüklenen tüm ilişkilerde olduğu gibi birgün biri diğerini aldatmış. Zamanında sevgisi size güç vermiş siz de onun istediği şekilde devam ederek ona faydalı olmuşsunuz. Karşılıklı bir iyi gelme durumu var. Ben bunda narsistlik görmüyorum. Hayat yolunuzda yaşanmış bitmiş bir hikaye sadece. Depresyona yatkın hemen her kişilikte olduğu gibi insani ilişkiler üzerinde çok fazla düşünüyor, isimlendirmek, tanımlamak istiyorsunuz. Bence yaşanmışı geride bırakıp, anılar arasına katıp bu güne ve geleceğe bakmak lazım.

Hala konuyu takip ediyorsanız lütfen ama lütfen Tülay kök ü izleyin . Bu kadar uzun konuyu okumamın vardır bir tevafuku nasılsınız

İçinde kocaman bir boşluk var. O boşluğu doldurmak gerekiyor. Ama hiçbir şey dolduruyor. Ben bulamadım. Ama son zamanlarında çok ilerlediğimi düşünüyorum. Önce ben diyorum artık. Normalde hiç yapmazdım ama şimdi ben Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun alanında derece yapmış bir öğretmenim diye bastıra bastıra söylüyorum. Kusura da bakmasınlar diyorum. Ama zorlama ile içimden bunu yapmak gelmiyor. Bilerek isteyerek yapıyorum. Daha fazla saygı görmeye başladım. Hoş bişey olduğunu düşünmüyorum ama böyle yani.

Sapna da tavsiyem önce ben de. Ben istiyor muyum diye dön kendine sor. Bir de o cocukluktaki boşluk dolmuyor.

Bu kadar iyi yerlere gelip geçmişi unutamamanız ve bunu sorgulamanız size eziyetten başka bir şeydegil..
Adam tabiki narsist kişilik bozuklugu olan biri ve sadece kendi istediği olsun istemiş..
Sizde bunu elinizden geldiği kadar yapıncada sıkılmış ve aklınca vicdan yapmış..
Ama yaptıgı vicdan aslında size degil kendisine..

Ve bence sizin bundan daha büyük bir sorununuz var önce ailenizle çocuklugunuzdan kalan sevilmeme degersizlik bu bilinçaltı kodlarınızı temizleyip dönüştürmeniz ve iyileştirmeniz gerekiyor..

O adamada dönüş yapmayın eski kurbanını geri almak istemiş ve bununda adına sevgi şefkat diyorlar ya sinir oluyorum..
Tek düşünceleri oysa acımak..

Yalan dunya da vasfiye teyze vardi o geldi aklima

Çok guzel anlatmışsınız.Hepsini okudum .Sana iyi gelmiş sadece.Once dunyayı ayaklarının altına sermiş sonrada bütün pisliğini dökmüş meydana.Hepımız yasadık boyle ılıskıler.Çocuklukla ılgılı bence .Annenın yanında olmaması sana halanın bakması .Senı bunlar dısarıya itmiş .Aılenın mutsuz oldugunu boşsnma şafını bıld hatırlıosun .Bır cocuk ıcın be buyuk seyler .Ama bu ları uznan degerlendırır.Iyıkı sehır sehır gezmıssın

Yaaa pislik adami boşver
ne kadar güzel bir hayatın varmış. Çok beğendim valla liseden sonraki hayatını, ideallerini ve bir şekilde ulaşmanı hayatın dolu dolu geçiyor eğlenceli ve ilginç böyle aptal saptal dengesiz hasta adamları da takma yani takıl gitsin. Baktın güzel devam ettir, baktın arıza bitir yani bu kadar anlam yükleme. Zaten doğru insan karşına çıktığında kıskançlık vs gibi şeyler adı altında hakaret etmez, suclamaz, hirpalamaz,.yormaz yani olduğu gibi seversiniz. Çok da düşünme öyle mi böyle mi o onun sorunu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…