yaşadığınız evde evin en çok neresi dağılır?

kızım sağolsun oturma odasının altından girip üstündende çıkıyo ne bulsa oraya oyuncaklar ders kitapları mutfağıda oraya taşıyo yani en fazla dağılan yerim oturma odam sürekli toplarım ama dağınıklığa hiç tahammülüm yoktur :bbo:

valla benim odam dağılır bazen annem toplar bazen ben vicadana gelirim ben toplarım ama salonda çok dağılıyor babam sayesinde annem arkamızda dolanır

tatlicadiarzubenimde en çok salonum çünkü salonda oturuyorum birde çocuk olunca on kere salon topla birde açık mutfak hem mutfak hem salon hep derli toplu olmak zorunda ayyyy iş yapmaktan artık canım çıkıyor valla kızlar işim zor benim demi ama yatatlicadiarzu

Walla bizim evde dağınık bi yer yok.Çünkü dağınıklığa tahammülümüm yokkyerimseniben

bütün odalar.... şu anda gelin bakın mutfaktan çalışma odasına salona yatak odasına her yer...
çok dağınığım

hayatta en sevmediğim şey dağınıklık!!!
herşey yerli yerinde olmalı bana göre...dağınıklık dengemi bozuyor hoşlanmıyorum rahatsız oluyorum...ama bir ev ortamını diğer aile üyeleri ile paylaştığımız ve herkesinde farklı bir yapısı olduğunu düşünürsek siz istediğiniz kadar boğuşun olacak olan oluyor:KK43:(ömrüm dağınıklıkla mücadele etmek ve toplamakla geçti desem mübalağa etmemiş olurum...

40 yaşımdayım inanın artık yoruldum...bıktım,yıldım...şimdilerde yine huyumdan tam geçemiyorum ama artık eskisi kadar koşturamıyorum bazen boşveriyorum..mesela oğlumun yatağını düzeltiyor, pijamalarını,çıkarıp çıkarıp yığdığı giysileri katlıyor,asılacakları askılara takıp dolap ve çekmecelerini düzeltiyor fakat dağınık bıraktığı çalışma masasına dokunmayabiliyorum yada kitaplığından çıkarıp yerine koymadığı kitapları görmemezlikten gelebiliyorum...gerçi bunu en fazla 3_4 gün yapabiliyorum...aksi taktirde kitaplar ufak tepeler halinde odanın muhtelif yerlerinde yükselip,çalışma masasında,çalışacak boş alan sıkıntısı başlıyor.......eşiminde en büyük sıkıntısı giysilerini yatak odasının uygun yerlerine düzgün bir şekilde yığmak!!! oralara yığacağına as dolaba!! hayır kaldırıp atmaz ama yığar,dolaptan bir giysi alırkrn diğerlerini bozar mesela ben her askıya tek gömlek takarım ve aralarında uygun mesafeler bırakırım ki ütüleri güzel kalsın...ama eşim bir gömlek alırken diğerlerinide hallettiği gibi,askıları dolabın sağına veya soluna sıkıştırıyor(sanırım hangisini giyeyim derken bakarken yapıyor bu işi)..önceden hergün düzenli olarak onun dolabında yaptığı düzensizliği düzeltiyor ve hemen her akşam da ikaz ediyordum.....şimdi sadece ütü yaptığımda ütülediklerimi yerleştirirken bir düzene koyuyorum...hafta içi onu ve dolabını kendi haline bırakıyorum eğer askıdaki ütülü gömleği onun hatası yüzünden kırışmışsa çıkarıp yeniden ütülemiyorum,ya öyle giyecek yada kendi tekrar ütüleyecek!!! bunuda kendisine söyldim, artık kendi bilir....

kısacası evde sadece biri düzenleme işini sırtına aldıysa,diğerleride nasılsa bunu yapan biri var diye iyice seriyor...bu yılların tecrübesi ile sabittir...öyle söylenip,kızma,küsme ne yaparsanız yapın çaresi yok...yok çünkü o dağınıklık sizi rahatsız ettiği kadar,onları etmiyor...niye ??? çünkü siz rahatsız olduğunuz için mütemadiyen düzenliyorsunuz,onlarda rahatsızlık duyacak bir dağınıklığı hiç görmedikleri için sizin o sitemlerinizi ve sızlanmalarınızı anlamıyorlar....bu işin tek çözümü herkesi kendi dağınıklığı ile yüzleşecek ortamı yaratmak....bunun içinde biraz geniş,rahat ve sabırlı olmak lazım....... bir tek odalar değil dağılan; kapaklı,örtülü,çekip açılan,itip örtülen v.b muhtelif kapalı alanlarda da dağınıklık söz konusu.....
çok zor ve sıkıntı verici bir konu dağınıklık....bizlere kolay gelsin ne diyeyim....ama iyi bir konu başlığı olmuş teşekkürler ve sevgiler...

benim odam evin en dağınık yeri evlenince en çok neresi dağılacak valla bende çok merak ediyorum :))

daginikliga tahammulum olmadigindan dolayi pek dagiliyor sayilmaz cam silmek haric tum isi yemek dahil gece yapiyorum calistigim zamandan kalma aliskanlik zaten gunduzde daginiklik olmasina izin vermeden esimin oglumun arkasini toparlar dururum arkadaslarimin esimin nesi var ki ne daginikligi dedigi yer mutfagim diyebilirim L seklinde ve buyuk bir taraf mufak bir tarafinda oturma gurubum bir tarafinda yemek masam tv pc gunum zaten burada geciyor ne yatak odalari ne salonum ne de oturma odami hic daginik gormedim :)

benimde birtek salonum derli toplu olur oturma odası mutfak bir olduğundan orasını çok dağıtıyor çocuklar sabah ta kızlar okula giderken aceleyle çıkarlarsa odaları dağılır ee yatak odası malumunuz valla allah kolaylık versin biz hanımlara:bbo:

giyinme odamız çok dağılıyor bizimde..
ne olacak bu halimiz bilmiyorum ama bir çözüm bulmamız gerekiyor..en kısa zamanda hemde..:1no2:
diğer odalarımız pek dağılmaz..

en çok benim giyim ve makyaj odam dağılıyor
bitürlü düzenli tutmayı beceremeiyorum

iki kızım var.tüm ev hiç farketmiyo,banyoya kadar oyuncak var inanamazsınız kızlar.ben temizlik yaparken arkamdan dökmeye başlıyolar.Allah ömür versin sağ olsunlar da var dağınık olsun.onların bi annem demesi,dünyalara değer

Evimin her köşesi her an dağılır. Ben de sürekli toplarım. Harika bir işbölümü yaptık ailece:
Onlar hep dağıtıyor, ben hep topluyorum...

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:bana sanırım hangi odan dağılmıyor denmesi lazım.:bbo:çünkü sadece salonum dağılmıyor.hergün diğer odalarımı topluyorum

evet herkesinkisi gibi benim eşimde dağınıktır ama yardım ettiğide olurr. yemeğimizi mutfakta yeriz eşim hemeniçeri girer ben mutfaktan çıkmadan hemen yıkarım veya makinaya atarım pisliğe tahammülüm yok... oturduğumuz odada fazla dağılmaz iki kişiyiz çay içsekte hemen toplarım giyisilerimide çıkarır olması gereken yere ya gardrobuna yada pislerin içine atarım ben birde çok korkarım biri aniden gelir diye o yüzden temkinli davranmaya çalışırım amaaaa bebeğimiz olunca nasıl olur bilememmmmtatlicadiarzu

en çok mutfak dağılıyo çabuk pisleniyo sonra yatak odam
ve en son oturma odam

X