hayatta en sevmediğim şey dağınıklık!!!
herşey yerli yerinde olmalı bana göre...dağınıklık dengemi bozuyor hoşlanmıyorum rahatsız oluyorum...ama bir ev ortamını diğer aile üyeleri ile paylaştığımız ve herkesinde farklı bir yapısı olduğunu düşünürsek siz istediğiniz kadar boğuşun olacak olan oluyor
(ömrüm dağınıklıkla mücadele etmek ve toplamakla geçti desem mübalağa etmemiş olurum...
40 yaşımdayım inanın artık yoruldum...bıktım,yıldım...şimdilerde yine huyumdan tam geçemiyorum ama artık eskisi kadar koşturamıyorum bazen boşveriyorum..mesela oğlumun yatağını düzeltiyor, pijamalarını,çıkarıp çıkarıp yığdığı giysileri katlıyor,asılacakları askılara takıp dolap ve çekmecelerini düzeltiyor fakat dağınık bıraktığı çalışma masasına dokunmayabiliyorum yada kitaplığından çıkarıp yerine koymadığı kitapları görmemezlikten gelebiliyorum...gerçi bunu en fazla 3_4 gün yapabiliyorum...aksi taktirde kitaplar ufak tepeler halinde odanın muhtelif yerlerinde yükselip,çalışma masasında,çalışacak boş alan sıkıntısı başlıyor.......eşiminde en büyük sıkıntısı giysilerini yatak odasının uygun yerlerine düzgün bir şekilde yığmak!!! oralara yığacağına as dolaba!! hayır kaldırıp atmaz ama yığar,dolaptan bir giysi alırkrn diğerlerini bozar mesela ben her askıya tek gömlek takarım ve aralarında uygun mesafeler bırakırım ki ütüleri güzel kalsın...ama eşim bir gömlek alırken diğerlerinide hallettiği gibi,askıları dolabın sağına veya soluna sıkıştırıyor(sanırım hangisini giyeyim derken bakarken yapıyor bu işi)..önceden hergün düzenli olarak onun dolabında yaptığı düzensizliği düzeltiyor ve hemen her akşam da ikaz ediyordum.....şimdi sadece ütü yaptığımda ütülediklerimi yerleştirirken bir düzene koyuyorum...hafta içi onu ve dolabını kendi haline bırakıyorum eğer askıdaki ütülü gömleği onun hatası yüzünden kırışmışsa çıkarıp yeniden ütülemiyorum,ya öyle giyecek yada kendi tekrar ütüleyecek!!! bunuda kendisine söyldim, artık kendi bilir....
kısacası evde sadece biri düzenleme işini sırtına aldıysa,diğerleride nasılsa bunu yapan biri var diye iyice seriyor...bu yılların tecrübesi ile sabittir...öyle söylenip,kızma,küsme ne yaparsanız yapın çaresi yok...yok çünkü o dağınıklık sizi rahatsız ettiği kadar,onları etmiyor...niye ??? çünkü siz rahatsız olduğunuz için mütemadiyen düzenliyorsunuz,onlarda rahatsızlık duyacak bir dağınıklığı hiç görmedikleri için sizin o sitemlerinizi ve sızlanmalarınızı anlamıyorlar....bu işin tek çözümü herkesi kendi dağınıklığı ile yüzleşecek ortamı yaratmak....bunun içinde biraz geniş,rahat ve sabırlı olmak lazım....... bir tek odalar değil dağılan; kapaklı,örtülü,çekip açılan,itip örtülen v.b muhtelif kapalı alanlarda da dağınıklık söz konusu.....
çok zor ve sıkıntı verici bir konu dağınıklık....bizlere kolay gelsin ne diyeyim....ama iyi bir konu başlığı olmuş teşekkürler ve sevgiler...