- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.898
Merhaba aslında sıkıntımı tam olarak başlıkta anlattım.Acaba metabolizmam eskisi kadar hızlı değil mi? 23 yaşındayım ve eskiden ben çok hızlı kilo veriyordum. Boyum 181 kilom şuan 72.800 2 yıl önceye kadar 62-65 arası gidip geliyordum. Benim vücut tipim kiloyu eşit aldığı için pek belli olmuyor ama mesela önceden kilom kalçamda bir tık daha fazla toplanırdı. Göbeğim olmazdı belim ince kalırdı. Etim sıkıydı çocukluğumdan beri spor yapıyorum ama şimdi göbeğim ve sütyen kısmı böyle yağlı. Şimdi boyum da uzun olduğu için kilo alınca yarmagül oluyorum. evet fazla değil biliyorum ama eskiden 97 kiloya kadar çıktım ama 2.5 ay gibi sürede vermiştim sonra almadım hiç aşırı sağlıksız beslenmeme rağmen. Şimdi bu kadar dikkat etmeme rağmen kilo veremiyorum ee ömrüm boyunca dikkat etmek zorunda mıyım yani sürekli hayatımda kara gölge gibi kilo sorunum mu olacak. Yediğim şeylerden keyif alamaz oldum artık ve ben boğazıma çok düşkün biriyim ailem sevgilim arkadaşlarım da öyle onlarla vakit geçirirken sanki diyet yaptığım için ortamı mutsuz ediyor gibi hissediyorum. 2 yıl önce ağır covit geçirdim hastanede yattım değerlerim çok ama çok kötüydü Kortizol kullandım ondan mıdır bilmiyorum bir çıktım 79 kilo olarak. 2 yıldır asla kilo veremez hale geldim. Doktorum şekerimin çok yükseldiğini söyledi ve değerlerimin bir obez gibi olduğunu söyledi.Pcos ve şeker başlangıcı vardı, karaciğer yağlanması vardı, böbrek ve karaciğer değerlerim çok yüksekti kanımda enfeksiyon vardı ayrıca fmf hastasıyım sürekli ilaç kullanıyorum ama önceden de kullanıyordum. Geçen ay gittim değerlerim cok düzelmiş her şey aşırı normaldi hatta doktor bile şaşırdı. Şimdi doğum kontrol hapı ve 2 antidepresan ve 1 antipsikotik ilaç kullanıyorum şeker ilacını bıraktım. Darısı bunların da başına. Bu Ağustos ayında diyete başladım ve ara vermeden diyet spor yapmama rağmen 76 kilodan 70 kiloya inebildim. Gerçekten çok dikkat ediyorum diyetisyenim bana karabuğday ve yeşil mercimek harici baklagil yazmıyor. Sadece sebze et yiyorum yumurta yiyorsam peynir yemiyorum. her gün evden çıkıp 1 saat yürüyüş yapıyorum. Spor salonuna gidiyorum ağırlık çalışıyorum sonra bıraktım aletli pilatese başladım. 1 ay önce bıraktım diyeti daha doğrusu seans almama rağmen daha gitmedim. 1 ayda sadece 1-2 kere dışarı çıkıp yemek yedim, biraz da içkiyi kaçırdım ve pat kilo aldım göbeğim yine çıktı bel oyuntum kayboldu. Benim annem teyzem anneannem vs zayıf insanlardı hiç kilo sıkıntısı çekmediler annem 45ten sonra kilo almaya başladı ama hala 36 beden. Halam aynı zamanda babamın ikizi olur o ve babaannem malesef ki kilo sıkıntısı olan insanlar onlara mı çektim bilmiyorum. Bel göbek benim önem verdiğim yerler ve göbeğim olduğu için mutsuzum ve insanlar sürekli hem bu kadar dikkat ediyorsun hem hala nasıl kilo veremedin eski haline dönemedin diyip diyip moralimi bozuyor. Diyetisyenim kilo verdin çok güzel ama zaten bizim amacımız senin sağlığın belki bu kararı vermemiş olsaydın şimdi daha kilolu olacaktın diyor. Benim gibi olan var mı ne yapıyorsunuz ömür boyu diyet mi yoksa amaaaann diyip yiyor musunuz?
181 boya, 70 kilo normal. Bu kadar sıkı diyet+spor yapmanın nedeni nedir?