Hemileyken eşin zorbalaması, hakaret

Kusura bakma da eşin tam bir öküz. Onu kendi silahıyla vurun sizde en ufak şeyi kusur görüp yüzüne vurun ve bunu yaparken sert tanrınızdan taviz vermeyin. Sorunca aynen dersiniz yaptığına karşılık diye haa baktın akillanmiyor tam sal gitsin bi kendinle ilgilen bırak evi falan.

Eşinizin tipini merak ettim, baş döndüren yakışıklılıkda, kaslı, boylu poslu, baktı mı insanı büyüleyen etkileyicilikte bir erkek mi?
Ya yakısıklı bi adam hatta bunun da farkınd ama ne yapayım valla gözüm bile görmüyor önce insan olsun adam olsun gördüğünüz gibi tip hiç önemli değil , insan hamile eşini gecenin bi vakti burda yazacak kadar yanlız bıraktıktan sonra

Kusura bakma da eşin tam bir öküz. Onu kendi silahıyla vurun sizde en ufak şeyi kusur görüp yüzüne vurun ve bunu yaparken sert tanrınızdan taviz vermeyin. Sorunca aynen dersiniz yaptığına karşılık diye haa baktın akillanmiyor tam sal gitsin bi kendinle ilgilen bırak evi falan.
Valla bugün tek yaptiğim sofrayı hazırlamadım yemegi kendi bile koymaktan aciz olduğu için aç yattı tartıstık bu halde bile benden bekliyor sofra hazırlamamı

Problem senin eşinde nasıl düzeltirsin bilemem ama çocuk doğduğunda daha büyük sıkıntı yaşayacağın ortada yani bu günlerin fragman.
Hamilelikten önce evde dört dönüyor olabilirsin şuan hamilesin hormonların bile dengesiz haliyle ruh halinde, ayrıca çamaşır suyu bulantı yapmasa bile solumak iyi değil.
Özetle kocan mabadını kaldırıp bi işin ucundan tutabilir.
6 Gün çalışıyor olabilir demek ki yeterince yorulmuyor çene yaptığına göre ona harcayacağı eforu süpürge tutmaya harcasın
Aynen öyle bana laf sokmaya kırmaya enerjisi her zman var

Valla bugün tek yaptiğim sofrayı hazırlamadım yemegi kendi bile koymaktan aciz olduğu için aç yattı tartıstık bu halde bile benden bekliyor sofra hazırlamamı
O zamn bırak hep aç yatan bilmiyorum ben böyle yapardım her evliliğin ilişkinin yapısı farklı tabii

Ya yakısıklı bi adam hatta bunun da farkınd ama ne yapayım valla gözüm bile görmüyor önce insan olsun adam olsun gördüğünüz gibi tip hiç önemli değil , insan hamile eşini gecenin bi vakti burda yazacak kadar yanlız bıraktıktan sonra
Ne diyip bilemedim vallahi.
Benim eşim çok iyidir yüz ve fizik olarak...
Ben bir hamilelik geçirdim trajedi resmen.
Ben benlikten çıktım.

Bir kere bilmem ki bana incitici bir kelime kullansın.
Veremedim kiloları… 53 kiloları maziye karanfille uğurladık geldi 70 kusurlu kilolar😂😂😂

Ayıp ama eşinin yaptığı.

Son 2 yıl uzaktan olduğu için biraz kavga gürültü açıkçası, cimriliği flan vardı ama böyle anlayışsızlığı yoktu. Onun ilk kız arkadaşıyım zaten benimle öğrendi sevgili olmayı falan. İşinde gücünde sadık bir eş. Ama hamilelik süreci benim için çok hayal kırıklığı oldu. Hamilelik öncesi iyiydik çünkü titizim sorumluluk sahibiyim ev her zaaman temiz yemekler hazır yoğunda çalıştığı için eksik etmezdim hiçbir şeyi. Bir de bir yandan çalışıyorum bu arada ama evden tabi. Yani hem çalışıyorum hem evle ilgileniyorum.
Ama hamile arkadaslar beni anlayacak eskisi gibi değilim.. çamaşır suyu olmadan yasayamayan ben çamasır sıyunu görünce kusasim geliyor. Hatta bunun içinde destek istedim. Çamaşır suyuna dokunamıyorum banyoyu en azından yardım et dedim. Ben yine yapıyorum ama çamaşır suyu olmadan flan olur mu olmaz. Yok destek hiç yok.
Yurtdısındayim yardımcı tutamıyırum dil sorunundan dolayı yoksa gider kendi paramla tutardım türkiyede olsam da ama yok öyle bir imkanım işte
Valla bacım hamileyim ayakkabımı giyemiyorum kusura bakmasınlar .ne temızlıgı ne yemeği

hormonlarını al ve ateş et adam olsun

Merhaba kızlar inşallah konuyu doğru yere açmışımdır.
Biraz dertleşmek istedim.
10 haftalık hamileyim. Eşimle severek evlendik ve 5 yıla yakın bir birliktelik sonunda evlendik. Evleneli daha 7 ay oluyor. Bu süreçte biraz kilo aldım. Sürekli eşimin şakayla karışık ( aslında içten içe gerçek) kiloyla alakalı zorbalamasına maruz kalıyorum. Şu kilona dikkat et bune böyle hayvan gibisin, yap her yerin yag oldu böyle uzuyor gidiyor… bu arada aşırı kilolu değilim 168 boy 65 kilo hamile kaldim. Düğünümde falan 57 kiloydum(yıllardır bu kilodayım hemen hemen) . hamile olmaya yakın kilo aldım ve neyden kaynaklandığını anlamıyorum.

aynı zamanda lazeride bıraktım ve muhtemel hamilelikten kaynakli tüyler hep geri çıktı(çok aşırı değil) onunla alakalı da sürekli yine şakayla karışık iğneliyici laflar… inanın 4 senedir lazere gidiyorum(son 2 senesi seans aralıkları 6 ayda bir falan uzun yani) ve yıllardır tüy problemim yok, ama hormonlar işte ondan sanırım geri çıktı. Alıyorum dikkat ediyorum ama gözümden kaçan en ufak şeyde tekrar laf sözde şaka yapıyor gibi ama içten içe gerçek oldupunuanlıyorım iyi tanıyorum çünkü.
Ve bu artık çok zoruma gitmeye başladı.

Bir de ev işlerini aksatmaya başladım(evden parttime çalışan bir insanım) inanılmaz bir mide bulantım var ister istemez temizlikte yemekte çok zorlanıyorum. Yine laflar hamilelikten önce mükemmel eştin şimdi ne bu böyle olmuyor böyle hiçbişey yaptığın yok… bana karsi empati 0. Tek isteğim biraz anlayış hoşgörü. Ama yok . Çok severek ve güvenerekte evlendiğim için bu süreçte hayal kırıklığına uğradım hep bana çok destek olan bir eş olarak hayal etmiştim.

Benimle aynı sorunu yaşayan ya da fikir vermek isteyen arkadaşlar valla dertlesmek istiyorum ve biraz da üzgünüm:(

Not:eşim çok yoğun çalısan biri haftada 6 gün, ailemden çok uzakta yaşıyorum .
Canım hayatının başrolü, kıymetlisi sensin. Ki hamilesin. Kilo alınır, verilir. Kıllarımız olabilir, sivilcelerimiz çıkabilir. Biz her şekilde çok güzeliz. Bunu her zaman kendine tekrarla ve eşinle konuş. Yumuşak konuşmaktan anlamıyorsa sert konuş. Çünkü şu an naz yapması gereken sensin. Kurban olsunlar kız bize. Takma kafana.

Benimkini kayinpederim azarladı bi işe yarasaydin da sen doğurup buyutseydin diye bi işe yaramiyosun bi de üstüne eşine laf mi ediyosun diye ondan sonra çenesi kapandı kiloma laf ediyordu bende diyordum ben çocuğumu doğurur çıtır anne olurum o zaman seninle görüşürüz diyorum

Siz bu adamla çok çekersiniz daha, yanlış insanı baba yapmışsınız malesef.

Siz bu adamla çok çekersiniz daha, yanlış insanı baba yapmışsınız malesef.
İşte hiç öyle bir insan değildi, aklıma dahi gelmezdi. Çünkü bakımlıydım eve çok dikkat ediyordum, yetmiyor zaten çalışan bir insanım. Böyle olunca çok seviyordu. Ama bu hamilelik sürecinde en ufak bir eksikliğimde gerçek yüzünü görmüş oldum, tahmin edemedim, ben de istemezdim yanlış bir karar vereyim

Canım hayatının başrolü, kıymetlisi sensin. Ki hamilesin. Kilo alınır, verilir. Kıllarımız olabilir, sivilcelerimiz çıkabilir. Biz her şekilde çok güzeliz. Bunu her zaman kendine tekrarla ve eşinle konuş. Yumuşak konuşmaktan anlamıyorsa sert konuş. Çünkü şu an naz yapması gereken sensin. Kurban olsunlar kız bize. Takma kafana.
Haklısınız zaten sürekli o şekilde düşünüyorum, annem de yanıma gel diyor, ben de şeytan diyor şu hamilelik sürecine git annenin yanında geçir ne hali varsa görsün. Şakayla karışık aslında ciddi bana ettiğin bu lafların hepsini not alıyorum ileride boşanma vesaire olduğunda görüşürüz diye bunu bile söylüyorum. Sen iyiysen bakımlıysan seviliyorsun, ama gerçek sevgi bu zamanda belli oluyormuş bunu öngeremedim yanlış bir karar verdim yoksa çocuk düşünmezdim

Benimkini kayinpederim azarladı bi işe yarasaydin da sen doğurup buyutseydin diye bi işe yaramiyosun bi de üstüne eşine laf mi ediyosun diye ondan sonra çenesi kapandı kiloma laf ediyordu bende diyordum ben çocuğumu doğurur çıtır anne olurum o zaman seninle görüşürüz diyorum
Benim kayınpeder de olsa yakında o da muhtemelen yapardı, ama onlarla da aşırı aşırı yakın olmadığım zaten uzaktayız paylaşamıyorum. Kendi annemle bile, bir arkadaşım dışında hiç kimseyle, üzülmesinler diye paylasamiyorum. O yüzden buraya yazdım.😔

Haklısınız zaten sürekli o şekilde düşünüyorum, annem de yanıma gel diyor, ben de şeytan diyor şu hamilelik sürecine git annenin yanında geçir ne hali varsa görsün. Şakayla karışık aslında ciddi bana ettiğin bu lafların hepsini not alıyorum ileride boşanma vesaire olduğunda görüşürüz diye bunu bile söylüyorum. Sen iyiysen bakımlıysan seviliyorsun, ama gerçek sevgi bu zamanda belli oluyormuş bunu öngeremedim yanlış bir karar verdim yoksa çocuk düşünmezdim
Karşılaştırmak ya da kıyas yapmak doğru değil biliyorum ama ben evlendiğimizden beri çok zor süreçlerden geçtim. Hastalıklar atlattım. Şu an gebeliğim riskli. Eşim bir kere olsun of demedi. Hastanede yatarken pedimi değiştirdi. 1 haftadır dağınığım. O da yıpranıyor ama beni toparlamaya çalışıyor. Her evlilikte sorunlar vardır. Bizde de bazen çok büyük sıkıntılar çıkıyor ama şu zor günlerde yanımda oluşu hatırına çoğu şeyi unutuyorum. Gerçi zor günlerde yanımızda olmaları da bir hediye, lütuf değil. Biz onlara nasıl destek oluyorsak onlar da bize destek olmak zorundalar. Siz yine de kendinizi üzmeyin. Bebeğinize dört elle sarılın. İnşallah eşiniz hatasını anlar.

Karşılaştırmak ya da kıyas yapmak doğru değil biliyorum ama ben evlendiğimizden beri çok zor süreçlerden geçtim. Hastalıklar atlattım. Şu an gebeliğim riskli. Eşim bir kere olsun of demedi. Hastanede yatarken pedimi değiştirdi. 1 haftadır dağınığım. O da yıpranıyor ama beni toparlamaya çalışıyor. Her evlilikte sorunlar vardır. Bizde de bazen çok büyük sıkıntılar çıkıyor ama şu zor günlerde yanımda oluşu hatırına çoğu şeyi unutuyorum. Gerçi zor günlerde yanımızda olmaları da bir hediye, lütuf değil. Biz onlara nasıl destek oluyorsak onlar da bize destek olmak zorundalar. Siz yine de kendinizi üzmeyin. Bebeğinize dört elle sarılın. İnşallah eşiniz hatasını anlar.
Zaten olması gereken bu, insanın zor zamanda eşi yanında olmak yerine köstek oluyorsa niye eşi ki zaten. Dediğiniz gibi inşallah anlar ama ben bugünleri de unutmam .. hayırlısı Allah hepimize yardım etsin

Haddini bildir , sende aynısını ona yap , kusurlarını yüzüne çarp , midem bulanıyor kokuyorsun içim almıyor seni de , gurur kırmak nasıl oluyor görsün, sana konuşmasına fırsat verme , vallahi evlilikte saygı diyorlar ama bazı erkekler saygıyı falan hakketmiyor , olmadı geçir Bi cinnet birkaç bardak çanak kır aklı başına gelsin , bir benzeri bende var ondan biliyorum sonrasında insan gibi davranmaya başlıyorlar , insani iletişimden anlamayınca bazıları , hayvani iletişim gerekiyor malesef ,

Haddini bildir , sende aynısını ona yap , kusurlarını yüzüne çarp , midem bulanıyor kokuyorsun içim almıyor seni de , gurur kırmak nasıl oluyor görsün, sana konuşmasına fırsat verme , vallahi evlilikte saygı diyorlar ama bazı erkekler saygıyı falan hakketmiyor , olmadı geçir Bi cinnet birkaç bardak çanak kır aklı başına gelsin , bir benzeri bende var ondan biliyorum sonrasında insan gibi davranmaya başlıyorlar , insani iletişimden anlamayınca bazıları , hayvani iletişim gerekiyor malesef ,
Ay inan eski ben olsam daha beterini yaparım da ne enerjim var ne halim var bulantım çook fazla uğraşamıyorum, konuşmuyorum öyle sadece, ay bir de zaten dediğin gibi koku hassasiyetim fazla her şeyi rahatsız ediyor hatta onun bile kokusu bazen rahatsız ediyor. De ben insanım işte söylemedim. Yok ama bugün bir enerjimi toplayıp bir tepkimi göstereceğim ne yaparsam yapayım kendini düzeltmiyor olan benim psikolojime oluyor. Ben yıllardır yüzüm için sarartıcı kullanıyorum ve benim işimi çok görüyor fazlasıyla yüzümü almıyorum mesela. Fakat hamilelik sürecinde zararlı dediler diye hiç yapmadım ama onda bile laf söyledi (yine şakayla karışık………) ben de bir seferliğe mahsus dikkat ederek yaptım, şu an yüzüm yara içinde🫠🫠 hamileyim diye mi bilmiyorum tepki mi gösterdi yüzüm anlayamadım yıllardır yaptığın bir şey. Onu gördükçe iyice sinir oldum . Ay neyse kızlar öyle işte

Sizin işiniz zor bu adamla
Sevgisi de yok gibi

Üzüldüğünüzü bile bile devam ediyor
Daha kilo alacaksınız eviniz saçınız başınız dağınık olacak
Uykusuz mor şiş üzerinizden sütler akmış olacağınız zamanlar olacak

Bırakın yemek hazırlamayı ağzınıza lokma atmadığınız zamanlar da olacak
Bu adam eş ve baba olmak için çok yanlış biriymiş

Halim yok şu bu dedikçe çözümsüz kalır her şey
Ya ağırlığınızı koyun ya da kapıya koyun

Merhaba kızlar inşallah konuyu doğru yere açmışımdır.
Biraz dertleşmek istedim.
10 haftalık hamileyim. Eşimle severek evlendik ve 5 yıla yakın bir birliktelik sonunda evlendik. Evleneli daha 7 ay oluyor. Bu süreçte biraz kilo aldım. Sürekli eşimin şakayla karışık ( aslında içten içe gerçek) kiloyla alakalı zorbalamasına maruz kalıyorum. Şu kilona dikkat et bune böyle hayvan gibisin, yap her yerin yag oldu böyle uzuyor gidiyor… bu arada aşırı kilolu değilim 168 boy 65 kilo hamile kaldim. Düğünümde falan 57 kiloydum(yıllardır bu kilodayım hemen hemen) . hamile olmaya yakın kilo aldım ve neyden kaynaklandığını anlamıyorum.

aynı zamanda lazeride bıraktım ve muhtemel hamilelikten kaynakli tüyler hep geri çıktı(çok aşırı değil) onunla alakalı da sürekli yine şakayla karışık iğneliyici laflar… inanın 4 senedir lazere gidiyorum(son 2 senesi seans aralıkları 6 ayda bir falan uzun yani) ve yıllardır tüy problemim yok, ama hormonlar işte ondan sanırım geri çıktı. Alıyorum dikkat ediyorum ama gözümden kaçan en ufak şeyde tekrar laf sözde şaka yapıyor gibi ama içten içe gerçek oldupunuanlıyorım iyi tanıyorum çünkü.
Ve bu artık çok zoruma gitmeye başladı.

Bir de ev işlerini aksatmaya başladım(evden parttime çalışan bir insanım) inanılmaz bir mide bulantım var ister istemez temizlikte yemekte çok zorlanıyorum. Yine laflar hamilelikten önce mükemmel eştin şimdi ne bu böyle olmuyor böyle hiçbişey yaptığın yok… bana karsi empati 0. Tek isteğim biraz anlayış hoşgörü. Ama yok . Çok severek ve güvenerekte evlendiğim için bu süreçte hayal kırıklığına uğradım hep bana çok destek olan bir eş olarak hayal etmiştim.

Benimle aynı sorunu yaşayan ya da fikir vermek isteyen arkadaşlar valla dertlesmek istiyorum ve biraz da üzgünüm:(

Not:eşim çok yoğun çalısan biri haftada 6 gün, ailemden çok uzakta yaşıyorum .
Bu erkeklerde sanki kendileri süper insan kaıdnalrı eleştiriyor her şeyin mükemmel olmasını bekliyor. Hem ev işleri olsun hem çıtır çerez kadın olsun hem yatakta iyi olsun üzerine çocukta doğursun kariyerde yapsın üzerine bir de krema? Diyesim geliyor. Sinir bozucu gerçekten. Çok üzüldüm sizin adınıza. Hamileşkmbaşlı başına zor bir süreç eşler destek olmayacaksa neden varlar?

Back
X