havuç var hem de 4 taneLeblebili, sebzeli mücver
Malzemeler :
4 adet havuç
2 adet kabak
4 diş sarımsak
100 gr sarı leblebi
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 bağ maydanoz
1 paket kabartma tozu
120 gr kaşar peyniri
susam
çörek otu
Süzme yoğurt
Yapılışı :
- 100 gr leblebiyi mutfak robotunda iyice un olana dek çekin.
- 4 adet havucu ve 2 adet kabağı kabaca doğrayıp mutfak robotuna ekleyin.
- 4 diş sarımsağı da koyup tüm sebzeleri çekin.
- Tüm sebzeleri çekince büyük bir kaseye alıp üzerine 3 yumurta kırın.
- Birer tatlı kaşığı tuz, karabiber, 1 paket kabartma tozu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
- 1/3 bağ maydanozu ince ince kıyıp kaseye ekleyin.
- Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
- Ufak bir fırın tepsisini 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp karışımı içine dökün.
- Üzerini düzleyip 120 gr rendelenmiş kaşarı serpin.
- Son olarak susam ve çörek otunu şeritler halinde dökün.
- 200 derecede, altlı, üstlü çalışan fırının tabanına mücveri tepsiyle koyup 20 dakika pişirin.
- Sonra orta rafa alıp fırın telinin üzerinde de 10 dakika pişirin.
- Servis ederken, üzerine süzme yoğurt da koyunca değmeyin keyfinize.
Tarif denediğim bir tarif değil maalesef ama gayet mantıklı geldi bana. İlk fırsatta denemeyi düşünüyorum. Benden önce deneyen olursa eğer beklerim düşüncelerini. Afiyet olsun şimdiden
Havuç yerine iki tane kabak ekleyebilirsin bencehavuç var hem de 4 tane
ben denemem
Yalnız bu fikir kimden çıktıysa önünde saygıyla eğiliyorum
ben de sağlıklı bir tarif vereyim hemen
tavuklu kereviz salatası:
önce tavuğumuzu haşlıyoruz.ister baget veya but isterse göğüs olabilir farketmez.ben göğüs eti tatsız olduğu için buttan yapıyorum.haşladıktan sonra soğutup didiyoruz. Kerevizi rendeliyoruz.içine süzme yoğurt, bir diş sarımsak,tuz ve haşlanmış tavukları ekleyip karıştırıyoruz.üzerine ceviz serpiştiriyoruz.istenirse biraz da pulbiber olabilir.çok az da sızma zeytinyağı gezdirdikten sonra afiyetle yiyoruz
Tavuk ekleyince daha doyurucu oluyor, muhakkak denemelisin. Bir büyük kerevizden yapıyorum, çocuklar da çok severek yiyor çünkü. İki but gayet ideal oluyor. İki kişiyseniz orta boy kereviz ve bir but yeterli olabilir
Zaten yapardım bunu ama tavuk eklemek süper fikirmiş! Salatadan çıkar yemek olur mis gibi. Oley!
Bir de göz kararı da olsa miktarları alabilir miyim? Tavuk ve kerevizin yani. 2 buta 4 kereviz mi misal?
Tavuk ekleyince daha doyurucu oluyor, muhakkak denemelisin. Bir büyük kerevizden yapıyorum, çocuklar da çok severek yiyor çünkü. İki but gayet ideal oluyor. İki kişiyseniz orta boy kereviz ve bir but yeterli olabilir
Yalnız bu fikir kimden çıktıysa önünde saygıyla eğiliyorum
ben de sağlıklı bir tarif vereyim hemen
tavuklu kereviz salatası:
önce tavuğumuzu haşlıyoruz.ister baget veya but isterse göğüs olabilir farketmez.ben göğüs eti tatsız olduğu için buttan yapıyorum.haşladıktan sonra soğutup didiyoruz. Kerevizi rendeliyoruz.içine süzme yoğurt, bir diş sarımsak,tuz ve haşlanmış tavukları ekleyip karıştırıyoruz.üzerine ceviz serpiştiriyoruz.istenirse biraz da pulbiber olabilir.çok az da sızma zeytinyağı gezdirdikten sonra afiyetle yiyoruz
A-aa doğru yerden yakaladın Laydim.Bunu ben de deneyeceğim. Yoksa mayonezli kerevizin kalorisi çok yüksek oluyor
Ben yaptımA-aa doğru yerden yakaladın Laydim.
Bizim standart tarifteki mayonezin yerini tavuk almış burada.
İlk yapan yorumunu yazsın.
Ben yaptım
Dö la sarımsaklı yoğurt yatağında tavuklu kereviz salatası .. ceviz eşliğinde
yani bir salata daha ne kadar mikemmel olur bilemiyorum
Geçmiş olsun kardeş. Allah bir daha düşürmesinKarnibaharli manti
Karni bahari haslayip firinladim
Üzerine 2 yemek kasigi sarimsakli yoğurt
Onun üzerine de salcali kiyma koydum 2 yemek kaşığı.
Sahane oluyor.
Hemde çok hafif
Harikasinn canim inşallah.Geçmiş olsun kardeş. Allah bir daha düşürmesin