Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

havuç var hem de 4 tane
ben denemem

Merhaba arkadaşlar
Ben pek yemek pişiren biri değilim eve gittiğimde kv dem yemeklerimi mutfak a bırakmış oluyor ama size daha önce sürekli yediğim bir kahvaltı tarifi vereceğim
1 bardak süt içerisine 2 hurma doğranacak 7 çiğ badem kırılacak yarım çay kaşığı tarçın 1.5 yemek kaşığı yulaf
Harika bir kahvaltı oluyor
Hem doyurucu hemde vitamin deposu
Afiyet olsun

Diyet tarif denince akla hep lezzetsiz şeyler geliyor. Vereceğim tarif o kadar güzel ki yemelere doyamayacaksınız. E tabi diyette porsiyon hesabı yapılmalı

Közlenmiş Patlıcan salatası
Malzemeler
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı

Patlıcan ve sivri biberleri yüksek ısıda fırında ya da ocak üzerinde yüksek ateşte aralarda ters çevirerek közleyin.

1. Kabuklarını soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın ve soğuması için bekletin.
  2. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin.
  3. Sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, sirke ve tuz ile karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın.
  4. Tüm malzemeyi harmanladıktan sonra arzuya göre soğuk ya da ılık olarak servis edin.

Merhaba arkadaşlar benim gibi mocha latte gibi kalorili kahve bagimlilari icin muhtesem bir oneriyle geldim tabi ki diyetisyenimin önerisi 'herseyin saglikli bir alternatifi vardir' mottosuyla onerdi ben yapiyorum tadi harika
Bir bardaga istedigimiz marka kahveden istedigimiz miktarda koyuyoruz
Ustune bitkisel süt ( hindistan cevizi badem sutu ya da soya sutu) bardagin1/5 i goz karari koyuyoruz soguk ya da sicak ben soguk koyuyorum. Ustune sicak su
Bir damla sekersiz ekstrat damlatiyoruz cok azi bile harika aroma veriyor( internette var hangi aromayi seviyorsaniz ben karamel aldim)
Kasik ya da sut kopurtucuyle bizzzt harika bir tadi oluyor tavsiye ederim

Yalnız bu fikir kimden çıktıysa önünde saygıyla eğiliyorum

ben de sağlıklı bir tarif vereyim hemen

tavuklu kereviz salatası:
önce tavuğumuzu haşlıyoruz.ister baget veya but isterse göğüs olabilir farketmez.ben göğüs eti tatsız olduğu için buttan yapıyorum.haşladıktan sonra soğutup didiyoruz. Kerevizi rendeliyoruz.içine süzme yoğurt, bir diş sarımsak,tuz ve haşlanmış tavukları ekleyip karıştırıyoruz.üzerine ceviz serpiştiriyoruz.istenirse biraz da pulbiber olabilir.çok az da sızma zeytinyağı gezdirdikten sonra afiyetle yiyoruz

Zaten yapardım bunu ama tavuk eklemek süper fikirmiş! Salatadan çıkar yemek olur mis gibi. Oley!
Bir de göz kararı da olsa miktarları alabilir miyim? Tavuk ve kerevizin yani. 2 buta 4 kereviz mi misal?

Zaten yapardım bunu ama tavuk eklemek süper fikirmiş! Salatadan çıkar yemek olur mis gibi. Oley!
Bir de göz kararı da olsa miktarları alabilir miyim? Tavuk ve kerevizin yani. 2 buta 4 kereviz mi misal?
Tavuk ekleyince daha doyurucu oluyor, muhakkak denemelisin. Bir büyük kerevizden yapıyorum, çocuklar da çok severek yiyor çünkü. İki but gayet ideal oluyor. İki kişiyseniz orta boy kereviz ve bir but yeterli olabilir

Tavuk ekleyince daha doyurucu oluyor, muhakkak denemelisin. Bir büyük kerevizden yapıyorum, çocuklar da çok severek yiyor çünkü. İki but gayet ideal oluyor. İki kişiyseniz orta boy kereviz ve bir but yeterli olabilir

alışveriş listesine ekledim bile.
çok teşekkür ederim.

Bunu ben de deneyeceğim. Yoksa mayonezli kerevizin kalorisi çok yüksek oluyor

A-aa doğru yerden yakaladın Laydim.
Bizim standart tarifteki mayonezin yerini tavuk almış burada.
İlk yapan yorumunu yazsın.
Ben yaptım

Dö la sarımsaklı yoğurt yatağında tavuklu kereviz salatası .. ceviz eşliğinde

yani bir salata daha ne kadar mikemmel olur bilemiyorum

Eklentiler

• IMG_20210121_183903.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 47
Karnibaharli manti
Karni bahari haslayip firinladim
Üzerine 2 yemek kasigi sarimsakli yoğurt
Onun üzerine de salcali kiyma koydum 2 yemek kaşığı.
Sahane oluyor.
Hemde çok hafif

PEYNİRLİ IZGARA KABAK RULO
280 kalori

Gerekli malzemeler:
5 adet orta büyüklükte kabak
1 su bardağı lor peyniri
½ su bardağı beyaz peynir
½ demet dereotu
1 çay bardağı biberli yeşil zeytin
1 adet kapya biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz , Karabiber, Pul biber

Hazırlanışı: Kabakları yarım cm kalınlığında uzunlamasına keselim. Hepsini tuzladıktan sonra sulanan kısımlarını kağıt havlu ile bastırarak kurulayalım. Fırça ile kabakların iki yüzüne sıvı yağ sürelim. Teflon tavada kabakların her iki yüzünü ızgara edelim. Kapya biber, dereotu ve yeşil biberleri incecik doğrayalım. Kalan malzemelerin tamamıyla karıştıralım. Elde ettiğimiz karışımdan her bir kabak şeridine bir parça koyup rulo yapalım. Yan yana dizip dereotu ile süsleyip servis yapalım.

Herkese afiyet olsun....

Fırında mücver
Malzemeler;
2kabak 1 havuç 1 yumurta alabildiğince tam buğday unu kabartma tozu(isteğe bağlı)tuz ve istediğiniz baharatlar
Yapılışı;
Kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz içine havucu da rendeliyoruz diğer malzemelerle karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz borcama döküyoruz ve fırında 180-200 derecede 45 50 dk pişiriyoruz
2 kişiliktir
Yapacaklara afiyet olsun

Yulafli tost(diyette canı tost çekenlere gelsin)
3 ymk yulaf
1 yumurta
1 ymk yogurt
Karabiber pulbiber
(Denenmiştir tavsiye ederim)

Eklentiler

• Screenshot_20210214-143105_Instagram.jpg
    79,4 KB · Görüntüleme: 47
Size çok basit ve aşırı sağlıklı bir tarifle geldim. Tamamen kendi uydurmasyonum Ortaya çıkış hikayesi ise tamamen üşengeçlik

Tarifimizin tek malzemesi tavuk göğsü ( bonfile olarak geçiyor daha çok)

Tavuk göğsünü ince ince ve uzun uzun doğradım. Yaklaşık 100 gram kadar. Sonra önceden biraz ısınmış teflon tavaya tek tek yerleştirdim. İnce doğranmış olduğu için tavuklar hemen beyazlaştı. Bir tane maşa yardımıyla ters çevirdim ve iki taraflı kızarttım. Biraz sulandı ama suyunu çektikten sonra güzelce kızardı. Tavuk cipsi gibi bir şey çıktı ortaya. Üzerine de biraz tuz serptim. Sonra akşam öğünümde salata, ayran ve sebze yemeğimle birlikte tükettim. Çok lezzetli oldu. Mutlaka denemelisiniz.

Normalde listemde 90 gramm tavuk ızgara vardı. Dediğim gibi üşendiğim için böyle bir şey denedim ve sonuç ciddi anlamda başarılıydı. Hem çok pratik hem de lezzetli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…