Immmhhh ellerine sağlık canım harika gözüküyoPek değerli ve üstelik pek sevgili diyettaşlarıma bizzat denemiş tecrübe etmiş olduğum, nazik ağızlarınıza, minnoş midelerinize layık yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği aşırı aşırısı sağlıklı gluten alerjisi olanlar bendeniz için enfes olan bir browni tarifi paylaşıyorum
Sevgili kaptişimLAydLiNe
Eki Görüntüle 2721107
Eki Görüntüle 2721109
Eki Görüntüle 2721110
Uyhh canim da nasil browni cekiyorduPek değerli ve üstelik pek sevgili diyettaşlarıma bizzat denemiş tecrübe etmiş olduğum, nazik ağızlarınıza, minnoş midelerinize layık yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği aşırı aşırısı sağlıklı gluten alerjisi olanlar bendeniz için enfes olan bir browni tarifi paylaşıyorum
Sevgili kaptişimLAydLiNe
Eki Görüntüle 2721107
Eki Görüntüle 2721109
Eki Görüntüle 2721110
Pek değerli ve üstelik pek sevgili diyettaşlarıma bizzat denemiş tecrübe etmiş olduğum, nazik ağızlarınıza, minnoş midelerinize layık yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği aşırı aşırısı sağlıklı gluten alerjisi olanlar bendeniz için enfes olan bir browni tarifi paylaşıyorum
Sevgili kaptişimLAydLiNe
Eki Görüntüle 2721107
Eki Görüntüle 2721109
Eki Görüntüle 2721110
ben bunu yaparım en kısa zamanda. çok lezzetli ve doyurucu olur.Bir öğün olarak tüketilen salata tarifi :
Biberleri tost makinesinde közlüyorum.
1 adet közlenmiş kapya biber
1 adet közlenmiş yeşil biber
3 y.k yağsız tuzsuz lor peyniri
1/4 avokado
2 tam ceviz
1 avuç maydanoz
limon
baharat
hepsini bir kapta karıştırıp salata yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Evet çok güzel bir öğün oluyor.ben bunu yaparım en kısa zamanda. çok lezzetli ve doyurucu olur.
Sonunda turkcesini buldum.Alabaş Salatası
1 alabaş ( turp ailesinden)
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Ceviz
Alabaş rendelenir ve güzelce suyu sıkılır.
Ceviz kırılır.
Sarımsaklar rendelenir.
Hepsi güzelce harmanlanır.
Çok hafif bir salata oluyor.
İstenirse içine yarım ekşi elma da rendelenebilir.
Üstüne ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Alabaş benim tek sevdiğim tek turp çeşididir. Küçük küçük doğruyorum bir kaseye.. akşamları atıştırmalık. Elma gibi ama şekeri yok. Nefis.Sonunda turkcesini buldum.
Ben Firinda kaymak veya salata da kullaniyorum. Bir türlü baska tarif bulamadim. Bu tarifi gorunce google e bakayim Neymis bu Alabas dedimgorunce cok Sevindim. Bu aksam bu tarifi deneyecegim
Evde sadece ben yiyorum. Yarin yarisini dediginiz gibi deneyeyim. Kabugunu soyuyormusunuz?Alabaş benim tek sevdiğim tek turp çeşididir. Küçük küçük doğruyorum bir kaseye.. akşamları atıştırmalık. Elma gibi ama şekeri yok. Nefis.
Mevsimi de yeni başladı.
Evde sadece ben yiyorum. Yarin yarisini dediginiz gibi deneyeyim. Kabugunu soyuyormusunuz?
Buraya yazmam gerekliymis.
Nohut unlu pankek
malzemeler
- 1 adet
yumurta- 1 çay bardağı
süt- 1 çay bardağı
karbonat- 1 su bardağı
nohut unu- 1 çay kaşığı
sarımsak tozu- 1 çay kaşığı
biberiye- 1 çay kaşığı
kekik- 1 çay kaşığı
fesleğen- 1 çay kaşığı
tuz
Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları güzelce çırpın.
- Süt, tuz ve baharatları ekleyip çırpın.
- Karbonat ve unu eleyerek ekleyin ve karışımı bütünleşene dek hafifçe karıştırın.
- Tavayı çok az yağ ile yağlayın (Yapışmaz tava kullanırsanız yağlamanıza gerek kalmaz).
- Karışımdan 2 kaşık ekleyin ve yuvarlak şekil verdiğiniz pancakelerin içlerinin de pişmesi için tavanın kapağını kapatın.
- Pancakelerin üzeri göz göz olunca diğer yüzlerini çevirip kapağı tekrar kapatarak pişirin.
- Yanına enfes bir kahvaltı hazırlayın ve pancakelerinizin tadını çıkarın! Afiyet olsun.
Rica ederim. 1 madde bos. Yazim hatasi yapmisimBen bu tarifi de favorilere aldım. Tekrar teşekkür ederim paylaşımınız için.
Nasıl yapılır bölümünde 1. madde boş, sanırım sadece bir hata oldu. Eğer orada bir aşama varsa lütfen belirtin olur mu.. özellikle de 100 yaşına gelip hala mutfakta ben gibi acemi kalanlar için.