Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Benim sağlıklı tarifim çok basit bol sebze ile sote. Diyet döneminde çok sık yaparım ve kabizlik va sorunu yaşamam.
Tek kişilik yapıyorum. Zeytinyağında kabak havuç sarımsak kapya biber soteleyip en son 250 gr kadar mantar ekleyip pişmeye bırakıyorum. Baharat olarak tuz kullanmıyorum sadece karabiber.
Basit bir tarif ama diyet dönemi sebze olmazsa olmaz. Bu tarifle kabizlik sorunu da olmaz.

Bilinen bir tarif vericem
Brokoli salatası
Brokoli leri bir tencerede bir kaç dakika kaynatın. Yumuşamadan alın hafif diri olsun. Önemli noktası sosu
2diş sarımsak bir limon sıkıp suyunu ve 1 yemek kaşığı sirke birde 2 tk zeytinyağı karıştırıp üzerine döküyoruz. Mükemmel oluyor afiyet olsun. 🌺🌺🌺

En sevdiğim brokoli karnabahar
Brokoli ve karnabaharları ayrı ayrı haşlıyorum
Sonrada biraz havuç haşlıyorum haşlama işi bittikten sonra çok az zeytinyağı ile soteliyorum hepsini kapya biberi sarımsak kapya biberi ayrı bir tat veriyor isteyen yoğurt dökebilir isteyen sadece tüketebilir ben yoğurtlu olarak yiyorum 😘

merhaba
ara ara yaptigim ve cok sevdigim kabak salatasi tarifi vericem
1 kabak ve 1 havuc rendelenir tavada az biraz zeytinyagiyla kavrulur. sebzeler yumusayinca buyuk bir kaseye alinir ve uzerine yogurt dökülür. biraz tuz ve istediginiz butun baharatlari ekleyebilirsiniz. bu tarifi kabaklari firinlayarak da yapabilirsiniz. yagli kagit serili tepsiye kup kup dograyip baharat ve zeytinyagiyla harmanlayarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Size mantı isteğimi bastıran bir tarif vereyim ( yulaf severlerin beğeneceğini düşünüyorum)
3 yk yulaf +üstünü bir parmak geçinceye kadar su + baharat olarak istediklerinizi atabilirsiniz (tercih: karabiber tuz kekik)
Bunu güzelce pişirin ve lapa yapın
Sonrasında bu lapa üstüne yoğurt(tercih: çok soğuk olmasın soğuksa miktarı biraz daha azaltın) üstüne de çok az zeytinyağı ile nane ya da çok az salça kavurarak yalancı mantı yapabilirsiniz

Size diyet manolya tarifi vericem ❤️
Yulafı robot tan geçirip un haline getiriyoruz.
3,5 sb süt
3yk yulaf unu
2yk mısır nişastası
1 yumurta
5yk esmer şeker
Vanilya
İstediğiniz meyve ben muz çilek kivi kullandım
2 kepekli galeta
Her kadehe, kaseye sadece 2 kaşık krema dan kokuyorum dolu bir şekilde. Galeta, 1 kaşık krema meyve galeta krema meyve şeklinde😜
Tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz
Ben kadehlerde servis yaptım
Ilık süte galeta ları kırıp tabana ve ortaya koydum yan taraflarına da meyvelerden içine de tabi. 😜
Üzerine biraz kakao serpiştirin tekrar meyveye süsleyin. Afiyet olsun.
Kriz anlarında enfez yatıştırıcı ve doyurucu. Bir öğünü bile geçirebilirsiniz 😘😍🌹

Malzemeler

• 1 kabak
  • 2 yesil biber
  • 1 büyük domates
  • 1 yumurta
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı

Lezzeti harika tam diyet yemeği hem kahvaltıya hem aksam yemegine yapabileceginiz bir tarif

1. Kabak rendelenip suyu sıkılır.
  2. Küçük doğranan biberlerle beraber iyice kavrulur.
  3. Kavrulduktan sonra minik minik doğradığınız yada robottan geçirdiğiniz domatesler eklenir.
  4. Onla da kavrulur.
  5. Ardından 1 yumurta eklenip pişirilir.

Eklentiler

• Screenshot_20210402_211819.jpg
    Screenshot_20210402_211819.jpg
    104,4 KB · Görüntüleme: 38
herkese merhaba guzel bi salata tarifi birakiyorum. hem doyurucu hem de saglikli
Malzemeler

• 2 adet haşlanmış but
  • Yarım atom marul
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 adet köz kırmızı biber
  • Dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • Tuz
Üzeri için

• Tereyağ
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Ceviz
Hazırlanışı

1. Tavuğu haşlayın çok küçük olmayacak şekilde parçalayın.
  2. Bütün malzemeleri doğrayıp karıştırın.
  3. Üzerine tereyağ eritip toz ve pul biberle karıştırın. Malzemeyi servis tabağına alıp üzerine yağı gezdirin.
  4. Cevizi elinizle parçalayıp en üste serpiştirin.
    Akşam çorba ve yanında bu salatayla yemeğinizi tamamlayın çok doyurucu ve besleyici afiyet olsun

Ramazanda evdekiler löpür löpür tatlilari götürürken cildirmamak icin ev yapimi zuber toplari :)

IMG_20210415_224909_1.jpg

Malzemeler -
8 adet hurma
2yk yulaf unu (yulafi bizzztlatin )
1.5 yk kakao
İcerisine fistik ezmesi kullandim siz dileginizi koyabilirsin ( fındık ezmesi vs)
Bulamak icin hindisyan cevizi

Hurmalari 10dk sicak suda bekletip
Yulafi ve kakaoyu ekledikten sonra bizztlatip yoğuruyoruz . Kucuk parçalar koparip içerisine cay kaşığıyla fistik ezmesi ekleyip yuvarlayip hindistan cevizine buluyoruz
:)

Kakaolu Puding

1 adet olgunlaşmış muz
1.5 su bardağı süt
1 yk kakao
2 yk chia tohumu

Muz, süt ve kakaoyu bızlat. Daha sonra chia tohumunu ekle ve karıştır. 4-5 saat buzdolabında dinlendir. İstediğin meyveyle süsle ve ye.
Afiyet olsun..

• BOL PROTEİNLİ SAĞLIKLI kısır

• 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • İstediğiniz mevsim sebzeleri
  • Limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz ve baharatlar
Hazırlanışı

1. Mercimeği daha önceden en az 12 saat suda bekletelim.
  2. Suyunu süzüp yıkadıktan sonra ayrı suda haşlayalım.
  3. Diğer yandan yağladığımız tavada soğanları kavuralım (yağ eksik olursa su ilave edelim. )
  4. Daha sonra salçayı ekleyip kavuralım.
  5. Taze sebzeleri doğrayalım.
  6. Tüm malzemeleri karıştıralım.
  7. Limonu sıkıp, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekledikten kısırımızı afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun :).

• BOL PROTEİNLİ SAĞLIKLI kısır

• 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • İstediğiniz mevsim sebzeleri
  • Limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz ve baharatlar
Hazırlanışı

1. Mercimeği daha önceden en az 12 saat suda bekletelim.
  2. Suyunu süzüp yıkadıktan sonra ayrı suda haşlayalım.
  3. Diğer yandan yağladığımız tavada soğanları kavuralım (yağ eksik olursa su ilave edelim. )
  4. Daha sonra salçayı ekleyip kavuralım.
  5. Taze sebzeleri doğrayalım.
  6. Tüm malzemeleri karıştıralım.
  7. Limonu sıkıp, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekledikten kısırımızı afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Öncelikle kocaman teşekkürler. :KK36:

Ben bu tarifi okur okumaz yeşil mercimekleri suda beklettim, haşladım. Soğan salça vs halledip karışıma ekledim ve dolaba attım. Yiyeceğim zaman küçük porsiyonlarda alıp yeşillik vs eklerim dedim. Tazeliğini kaybetmez diye.
İlk denememde salatalık, domates ve maydonoz ekledim. Pek sevemedim.
İkinci denememde ise sonuç şahane oldu: Maydonoz, dereotu, taze soğan ve kapya biber ekledim.

Ben bu tarifi okur okumaz yeşil mercimekleri suda beklettim, haşladım. Soğan salça vs halledip karışıma ekledim ve dolaba attım. Yiyeceğim zaman küçük porsiyonlarda alıp yeşillik vs eklerim dedim. Tazeliğini kaybetmez diye.
İkinci denememde ise sonuç şahane oldu: Maydonoz, dereotu, taze soğan ve kapya biber ekledim.

Fotoğrafını da ekleyeyim elim değmişken:

20210428_145416.jpg

Beğenmenize sevindim biz afyonlu lar olarak zaten yeşilmercimeği çok tüketiriz ve bu bizim gün menülerimizde de çok sık yerini alır😊😊

Elma püreli yulaf puding

- Bir su bardağı süt
- 3 yk yulaf
- biraz şekerli vanilin(tercih)
- miktarı tercihe göre ayarlanacak olan bal
- yarım adet elma
- biraz tarçın

--süt ile yulafı blenderdan geçiriyor şekerli vanilin ve balı ekleyip karıştırıyor kısık ateşte pişiriyoruz
--elmayı rendeliyor üstüne tarçın ekleyerek kavuruyoruz ve yaptığımız pudingin üstüne yahut içine karıştırarak ekliyoruz.

--İster soğuk ister sıcak tüketilebilir

(Tatlı isteğime birebir gelen tarif olur kendileri)

Elma püreli yulaf puding

- Bir su bardağı süt
- 3 yk yulaf
- biraz şekerli vanilin(tercih)
- miktarı tercihe göre ayarlanacak olan bal
- yarım adet elma
- biraz tarçın

--süt ile yulafı blenderdan geçiriyor şekerli vanilin ve balı ekleyip karıştırıyor kısık ateşte pişiriyoruz
--elmayı rendeliyor üstüne tarçın ekleyerek kavuruyoruz ve yaptığımız pudingin üstüne yahut içine karıştırarak ekliyoruz.

--İster soğuk ister sıcak tüketilebilir

(Tatlı isteğime birebir gelen tarif olur kendileri)

Bunu deneyeceğim mutlaka :KK36:

Dusuk kalorili kinoa kisiri

Malzemeler

• 1 çay bardağı Kinoa
  • 2 çay bardağı su
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • İstediğiniz sebzeler,yeşillikler
  • Tuz ve baharatlar
Hazırlanışı

1. Kinoayı önce soğuk iyice suda yıkayalım.
  2. 2 çay bardağı kaynamış suda biraz tuz ekleyip kısık ateşte 15dk haşlayalım.
  3. Bir yandan yağladığımız tavada soğanları pişirelim.
  4. Salçamızı ekleyip diri olarak pişirelim.
  5. Daha sonra diğer sebzelerle birleştirip tuz ve baharatı ekleyip bildiğimiz kısır yapalım. Afiyet olsun :)

Soya sütlü portakallı ve yoğurtlu smoothie
Malzemeler

125 ml soya sütü
200 ml sade yoğurt
1 portakal
10 g keten tohumu
Hazırlanışı
Öncelikle portakalı soyun, birkaç parçaya bölün ve parçaları blender’a koyun.
Sonrasında soya sütünü ve sade yoğurdu ekleyin.
Blender’ı birkaç dakikalığına, krema gibi bir kıvama ulaşana kadar çalıştırın.
Sonrasında, tercihen öğütülmüş olan keten tohumunu ekleyin. Taze şekilde tuketiniz 🙏

Merhaba arkadaşlar benim uydurduğum kabak mantısı tarifimle geldim soteden sıkılanlar için diyette yapılabilecek en kalorisiz tarif

2 tane kabak
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
100 gr kıyma
Pul biber

Öncelikle kabakları doğruyoruZ ve suda haşlıyoruz
Haşladıktan sonra tabağa alıp süzdürüyoruz
Yoğurdun içine sarımsağı ezip koyuyoruz ve kabağımızın üstüne ekliyoruz
En son kıymamızı kendi suyunda kavurup en son bir yk yağ ekliyoruZ ve pulbiber ekliyoruZ ve yoğurdun üstüne gezdirip
Afiyetle yiyoruz 😋

Pırasa kavurması
Az yağ ile mükemmel.

Pirasalar doğranır yıkanır. Az zeytinyağında kavrulur
Yumusayinca yoğurtla tüketilir

Veya kereviz rendelenir soyulduktan sonra.
Üzerine sarımsaklı yoğurt. Azda pulbiber enfes olur.

X