Hazırlanışı
- BOL PROTEİNLİ SAĞLIKLI kısır
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- İstediğiniz mevsim sebzeleri
- Limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Tuz ve baharatlar
- Mercimeği daha önceden en az 12 saat suda bekletelim.
- Suyunu süzüp yıkadıktan sonra ayrı suda haşlayalım.
- Diğer yandan yağladığımız tavada soğanları kavuralım (yağ eksik olursa su ilave edelim. )
- Daha sonra salçayı ekleyip kavuralım.
- Taze sebzeleri doğrayalım.
- Tüm malzemeleri karıştıralım.
- Limonu sıkıp, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekledikten kısırımızı afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Öncelikle kocaman teşekkürler.
Ben bu tarifi okur okumaz yeşil mercimekleri suda beklettim, haşladım. Soğan salça vs halledip karışıma ekledim ve dolaba attım. Yiyeceğim zaman küçük porsiyonlarda alıp yeşillik vs eklerim dedim. Tazeliğini kaybetmez diye.
İlk denememde salatalık, domates ve maydonoz ekledim. Pek sevemedim.
İkinci denememde ise sonuç şahane oldu: Maydonoz, dereotu, taze soğan ve kapya biber ekledim.
Beğenmenize sevindim biz afyonlu lar olarak zaten yeşilmercimeği çok tüketiriz ve bu bizim gün menülerimizde de çok sık yerini alırÖncelikle kocaman teşekkürler.
Ben bu tarifi okur okumaz yeşil mercimekleri suda beklettim, haşladım. Soğan salça vs halledip karışıma ekledim ve dolaba attım. Yiyeceğim zaman küçük porsiyonlarda alıp yeşillik vs eklerim dedim. Tazeliğini kaybetmez diye.
İlk denememde salatalık, domates ve maydonoz ekledim. Pek sevemedim.
İkinci denememde ise sonuç şahane oldu: Maydonoz, dereotu, taze soğan ve kapya biber ekledim.
Elma püreli yulaf puding
- Bir su bardağı süt
- 3 yk yulaf
- biraz şekerli vanilin(tercih)
- miktarı tercihe göre ayarlanacak olan bal
- yarım adet elma
- biraz tarçın
--süt ile yulafı blenderdan geçiriyor şekerli vanilin ve balı ekleyip karıştırıyor kısık ateşte pişiriyoruz
--elmayı rendeliyor üstüne tarçın ekleyerek kavuruyoruz ve yaptığımız pudingin üstüne yahut içine karıştırarak ekliyoruz.
--İster soğuk ister sıcak tüketilebilir
(Tatlı isteğime birebir gelen tarif olur kendileri)