Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Pek değerli ve üstelik pek sevgili diyettaşlarıma bizzat denemiş tecrübe etmiş olduğum, nazik ağızlarınıza, minnoş midelerinize layık yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği aşırı aşırısı sağlıklı gluten alerjisi olanlar bendeniz için enfes olan bir browni tarifi paylaşıyorum :KK200:
Sevgili kaptişim LAydLiNe LAydLiNe :KK200::KK200:

IMG_20201114_213434.jpg

IMG_20201114_213530.jpg

IMG_20201114_213511.jpg

Pek değerli ve üstelik pek sevgili diyettaşlarıma bizzat denemiş tecrübe etmiş olduğum, nazik ağızlarınıza, minnoş midelerinize layık yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği aşırı aşırısı sağlıklı gluten alerjisi olanlar bendeniz için enfes olan bir browni tarifi paylaşıyorum :KK200:
Sevgili kaptişim LAydLiNe LAydLiNe :KK200::KK200:

Eki Görüntüle 2721107

Eki Görüntüle 2721109

Eki Görüntüle 2721110
Uyhh canim da nasil browni cekiyordu
Parmaklarina saglik minnoş 💋💋

merhaba arkadaşlar. bizim evde yaptığımız kemik suyu tarifi yazıyorum buraya. enfes oluyor. yapıp derin dondurucuya atıyoruz. denemek isteyen okursa;

SEBZELİ KEMİK SUYU TARİFİ

2 kilo ilikli dana kemiği
1 orta boy soğan
2 iri diş sarımsak
1 havuç
2 avuç kereviz sapı
10 adet tane karabiber
1 tk kaya tuzu
4 lt su

Kemikleri yıkayıp üstünü kapatacak kadar su koyup kaynatıyoruz. üstündeki köpüğü alıyoruz. o suyu döküyoruz. daha sonra sebzeleri ve 4 lt suyu koyup 8 saat kısık ateşte ocak üstünde kaynatıyoruz. suyu çok çok azalırsa az sıcak su ilave edebilirsiniz.

Bir öğün olarak tüketilen salata tarifi :
Biberleri tost makinesinde közlüyorum.

1 adet közlenmiş kapya biber
1 adet közlenmiş yeşil biber
3 y.k yağsız tuzsuz lor peyniri
1/4 avokado
2 tam ceviz
1 avuç maydanoz
limon
baharat

hepsini bir kapta karıştırıp salata yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Bir öğün olarak tüketilen salata tarifi :
Biberleri tost makinesinde közlüyorum.

1 adet közlenmiş kapya biber
1 adet közlenmiş yeşil biber
3 y.k yağsız tuzsuz lor peyniri
1/4 avokado
2 tam ceviz
1 avuç maydanoz
limon
baharat

hepsini bir kapta karıştırıp salata yapıyoruz.
Afiyet olsun.
ben bunu yaparım en kısa zamanda. çok lezzetli ve doyurucu olur.

Buraya yazmam gerekliymis.
Nohut unlu pankek
malzemeler
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 çay bardağı
    süt
  • 1 çay bardağı
    karbonat
  • 1 su bardağı
    nohut unu
  • 1 çay kaşığı
    sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı
    biberiye
  • 1 çay kaşığı
    kekik
  • 1 çay kaşığı
    fesleğen
  • 1 çay kaşığı
    tuz

Nasıl Yapılır?

1. Yumurtaları güzelce çırpın.
  2. Süt, tuz ve baharatları ekleyip çırpın.
  3. Karbonat ve unu eleyerek ekleyin ve karışımı bütünleşene dek hafifçe karıştırın.
  4. Tavayı çok az yağ ile yağlayın (Yapışmaz tava kullanırsanız yağlamanıza gerek kalmaz).
  5. Karışımdan 2 kaşık ekleyin ve yuvarlak şekil verdiğiniz pancakelerin içlerinin de pişmesi için tavanın kapağını kapatın.
  6. Pancakelerin üzeri göz göz olunca diğer yüzlerini çevirip kapağı tekrar kapatarak pişirin.
  7. Yanına enfes bir kahvaltı hazırlayın ve pancakelerinizin tadını çıkarın! Afiyet olsun.

Alabaş Salatası

1 alabaş ( turp ailesinden)
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Ceviz

Alabaş rendelenir ve güzelce suyu sıkılır.
Ceviz kırılır.
Sarımsaklar rendelenir.
Hepsi güzelce harmanlanır.
Çok hafif bir salata oluyor.
İstenirse içine yarım ekşi elma da rendelenebilir.
Üstüne ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sonunda turkcesini buldum.
Ben Firinda kaymak veya salata da kullaniyorum. Bir türlü baska tarif bulamadim. Bu tarifi gorunce google e bakayim Neymis bu Alabas dedim 🤭 gorunce cok Sevindim. Bu aksam bu tarifi deneyecegim

Sonunda turkcesini buldum.
Ben Firinda kaymak veya salata da kullaniyorum. Bir türlü baska tarif bulamadim. Bu tarifi gorunce google e bakayim Neymis bu Alabas dedim 🤭 gorunce cok Sevindim. Bu aksam bu tarifi deneyecegim
Alabaş benim tek sevdiğim tek turp çeşididir. Küçük küçük doğruyorum bir kaseye.. akşamları atıştırmalık. Elma gibi ama şekeri yok. Nefis.
Mevsimi de yeni başladı. :KK73:

Alabaş benim tek sevdiğim tek turp çeşididir. Küçük küçük doğruyorum bir kaseye.. akşamları atıştırmalık. Elma gibi ama şekeri yok. Nefis.
Mevsimi de yeni başladı. :KK73:
Evde sadece ben yiyorum. Yarin yarisini dediginiz gibi deneyeyim. Kabugunu soyuyormusunuz?

Buraya yazmam gerekliymis.
Nohut unlu pankek
malzemeler
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 çay bardağı
    süt
  • 1 çay bardağı
    karbonat
  • 1 su bardağı
    nohut unu
  • 1 çay kaşığı
    sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı
    biberiye
  • 1 çay kaşığı
    kekik
  • 1 çay kaşığı
    fesleğen
  • 1 çay kaşığı
    tuz

Nasıl Yapılır?

1. Yumurtaları güzelce çırpın.
  2. Süt, tuz ve baharatları ekleyip çırpın.
  3. Karbonat ve unu eleyerek ekleyin ve karışımı bütünleşene dek hafifçe karıştırın.
  4. Tavayı çok az yağ ile yağlayın (Yapışmaz tava kullanırsanız yağlamanıza gerek kalmaz).
  5. Karışımdan 2 kaşık ekleyin ve yuvarlak şekil verdiğiniz pancakelerin içlerinin de pişmesi için tavanın kapağını kapatın.
  6. Pancakelerin üzeri göz göz olunca diğer yüzlerini çevirip kapağı tekrar kapatarak pişirin.
  7. Yanına enfes bir kahvaltı hazırlayın ve pancakelerinizin tadını çıkarın! Afiyet olsun.

Ben bu tarifi de favorilere aldım. Tekrar teşekkür ederim paylaşımınız için.
Nasıl yapılır bölümünde 1. madde boş, sanırım sadece bir hata oldu. Eğer orada bir aşama varsa lütfen belirtin olur mu.. özellikle de 100 yaşına gelip hala mutfakta ben gibi acemi kalanlar için. :olamaz:

Ben bu tarifi de favorilere aldım. Tekrar teşekkür ederim paylaşımınız için.
Nasıl yapılır bölümünde 1. madde boş, sanırım sadece bir hata oldu. Eğer orada bir aşama varsa lütfen belirtin olur mu.. özellikle de 100 yaşına gelip hala mutfakta ben gibi acemi kalanlar için. :olamaz:
Rica ederim. 1 madde bos. Yazim hatasi yapmisim

Merhaba arkadaşlar 13.takımın sonuncusu oldum oldum ama hep sen sonuncu ol tarif ver diyeceksiniz 😊
Gelelim tarifimize hep yemek salata tarzı verilir diye bende diyette de olsak regl zamanlarında tatlı krizlerine girenler için 3 malzemeli %80sağlıklı bir tarif vereceğim.

Starbucks kurabiye🍪🍪🍪
Malzemeler

2 adet yumurta akı
100 gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Damla çikolata
İsteğe bağlı vanilya( ben katıyorum)
Hazırlanışı

Yumurta akını kabartma tozu ile iyice bulut olana kadar çırpıyoruz.
Benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatamızı karışıma ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Söndürmeden!
Kaşık yardımı fırın kağıdı serili tepsiye dizip , üzerine çikolata serpiştirip 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika arası pişirilir. Çoook basit 15 dk nızı anca alır
Afiyet olsun 😋.
IMG_20201205_163153.jpg

IMG_20201205_163225.jpg

merhabalar bu haftanın sonuncusuydum :110:
gelelim tarifime :))

Şekersiz Unsuz Kurabiye
malzemeler:
1 su bardağından 2 parmak az, 70 gr, yulaf ezmesi
2 adet, 70 gr, yumurta beyazı
1 adet muz
2 adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
20 adet kuru üzüm
10 adet çilek ( zorunlu değil güzel olacağını düşündüğünüz farklı meyvede katabilirsiniz )

-Çileklerin suyunu almak için 2 kenarından kesip, içi kağıt havluya gelecek şekilde diziyoruz.
-Çileklerin ortalarını kullanmıyoruz. Çilekleri kağıt havlunun üzerinde bırakın ve kurabiye yapımına geçebilirsiniz. (çilek kullanmadıysanız bu adımı direk geçin )
-1 adet muzu rendeleyin.
-2 adet kuru inciri, 4 adet kuru kayısıyı ve 20 adet kuru üzümü, küçük küçük doğrayın.
-Çırpma kabında 2 yumurta beyazını çırpın.
-Ardından 1 su bardağından 2 parmak eksik yulaf ezmesini ve doğradığınız kuru meyveleri koyup karıştırın.
-Yağlı kağıt serilmiş tepside, kurabiye kalıbının içine 1 çorba kaşığı kurabiye hamurundan koyup üzerini bastırarak düzeltin. Yaklaşık 10 adet çıkacak.
-Hepsini dizdikten sonra her kurabiyenin üzerine 2 adet çilek koyun.
-Önceden ısıtılmış, 175 derecede 20 dakika pişirin..
AY6I8598-438x640.jpg

Tarif yazmam gerekiyormus sanirim
Yogurtlu havuc kabak kirmizi pancar salatası
Ayrı ayri da yapilabilir ben hepsini karisik yada 2 tane karisik ve ayri olarak ta yapiyorum ve severek yikyorum hem hafif hem doyirucu oluyor.
Orta boy kabak 1 havuç 1 kucuk kirmizi pancar rendelenir teflon tavada zeytinyağlı yada yagsiz olarak pişirilir
Pistikten sonra 5-6 kaşık yoğurt istege bağlı sarimsak dereotu ve ceviz eklenip afiyetle yenir.

Leblebili, sebzeli mücver

Malzemeler :

4 adet havuç
2 adet kabak
4 diş sarımsak
100 gr sarı leblebi
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 bağ maydanoz
1 paket kabartma tozu
120 gr kaşar peyniri
susam
çörek otu
Süzme yoğurt

Yapılışı :

• 100 gr leblebiyi mutfak robotunda iyice un olana dek çekin.
  • 4 adet havucu ve 2 adet kabağı kabaca doğrayıp mutfak robotuna ekleyin.
  • 4 diş sarımsağı da koyup tüm sebzeleri çekin.
  • Tüm sebzeleri çekince büyük bir kaseye alıp üzerine 3 yumurta kırın.
  • Birer tatlı kaşığı tuz, karabiber, 1 paket kabartma tozu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • 1/3 bağ maydanozu ince ince kıyıp kaseye ekleyin.
  • Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
  • Ufak bir fırın tepsisini 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp karışımı içine dökün.
  • Üzerini düzleyip 120 gr rendelenmiş kaşarı serpin.
  • Son olarak susam ve çörek otunu şeritler halinde dökün.
  • 200 derecede, altlı, üstlü çalışan fırının tabanına mücveri tepsiyle koyup 20 dakika pişirin.
  • Sonra orta rafa alıp fırın telinin üzerinde de 10 dakika pişirin.
  • Servis ederken, üzerine süzme yoğurt da koyunca değmeyin keyfinize.

Tarif denediğim bir tarif değil maalesef ama gayet mantıklı geldi bana. İlk fırsatta denemeyi düşünüyorum. Benden önce deneyen olursa eğer beklerim düşüncelerini. Afiyet olsun şimdiden :KK36:

X