Yardım etmek istiyorum, ama kullanılmaktan da korkuyorum..

Mustafa'nın sitesini inceledim, ben her nasılsa haberdar değildim yardım kampanyasından.
Çalıştığım şirket çok büyük, binlerce kişinin çalıştığı çok uluslu bir şirket. Sosyal yardım projelerine de çok sıcak bakılıyor. Yarın ilk işim İnsan Kaynaklarıyla görüşmek olacak bu konuda, sanırım şirket bağış vermese bile biz çalışanlar epeyce ciddi bir meblağ toparlayabiliriz.
Ancak en kötüsü, en dayanılmazı Mustafanın bu ihtiyacının sürekli olması, bir defalık bir gereklilik değil ne yazık ki. Ne yapacak ki ömrü boyunca, her ay bu paraları nereden bulacak..

Hele yüzde 100 çalışamaz raporu alması bir insnaın nasıl bir psikolojidir?? Ve o rapora rağmen evde çeviri yaparak para kazanmaya çalışmak..
Bu örnekten Zeynep hanıma bahsedeceğim..
Ama Elif için bence ümit yok. Nişanlısını dürtüklemiş memur olsun, sınavlara girsin, rahat edelim diye.
"Sende girsene kpss ye madem biliyorsun" dedim. tık yok.. girecektimde, tarihini kaçırdım da bilmem ne..
Evde hanımefendi gibi bir hayat sürüyor.. Aslında boşandığı dönem annesi "ben çalışmıycam, yaşlandım artık Elif çalışsın" derdi. Yaşlandım dediği de 42-43 falandı o dönem..
Elif bulduğum işi bırakınca da kursa başladı. Sonra hepten Kurana verdi kendini, kapandı. Sanki Kuran tembelliği emrediyor.
En son annesine "zeynep abla, düğüne kadar iş ayarlayalım Elife" dedim, "yok çalışmasın, ben çalışıyorum, idare ediyoruz "dedi..
Artık gerçekten bitti, benden bir fayda olmaz düğün hazırlığı konusunda.
Çeyizsiz evlenmesi dünyanın sonu değil. Zaten ne yapacaksa nişanlısı ve Zeynep abla yapacak, Elif sadece kocaya gidecek..

Bu arada hani benim kızımın domuz gribi olduğu ve bakması için birine ihtiyacım olan o 2 günlük dönem.. HAdi Zeynep ablanın işi vardı, ama Elif bakabilirdi. Ama Elif öyle bir el bebek gül bebek ki, teklif bile edemedim o baksın diye. O bakamaz, o yapamaz, oralarda duramaz.. Biliyordum alacağım cevabı..

Ben ise son dönemindeyim hamileliğin.. Herkes artık işe gelme derken, acaba yarın da gitsem mi derdindeyim.
Fazladan gideceğim hergün, bebeğimle kalacağım artı 1 gün demek çünkü.

Mustafanın en çok da "çalışıp aileme destek olacakken, şimdi en ağır şekilde aileme yüküm" ifadesine takıldım, beynimde dönüp duruyor.
Ben de hep babamın maddi durumu kötü zannederdim, bana öyle bir hayat verdi çünkü. Ve her gece dua ederdim, Allahım benim kazanacağım paradan yemeden babamı alma yanına diye.. Para kazanmaya başladığımda onları tatile götürdüm, ev aldılar içini yaptırdım, kardeşimin dersanesi vs.
Yetmedi babama..
Tüm birikimimi yalan dolanla aldı elimden, karısına ev aldı. Davalık olduk. Malum konu..
Bu kaza benim başıma gelseydi, herhalde 6 ay solunum cihazına bile sokmadan fişimi çektirirdi babam, çok eminim.

Canım Elif boşandıktan sonra gitti o dini kurslara, ondan sonra kapandı.
Şu anda da anne-kız "bu dünya önemli değil, aç da kalsak olur" modundalar.
insanları kolaya alıştırmamak gerek haklısın..

Aslında şunu yapın demek öyle zor ki.Çünkü onlarda size iyilik yapmış ve siz zamanı gelince vefa borcunuzu hiç unutmamışsınız.Ki hala bu acabalarınız varsa yine elinizden geleni yapın derim.Çalışmaya sıcak bakmamaları kötü veya siz çok güzel seçenekler sunuyorsunuz bunu tercih edebilirler.Herkes bunu böyle düşünüyor ama büyüklük sizde kalsın.Ve en önemlisi siz çocuk yaştayken,savunmasız diyebileceğimiz konumdayken size sahip çıkmış olmaları.Ne demişler; " İyilik yap denize at,balık bilmezse halik bilir."​

Canım, onu bende çok merak ediyorum.
yani doğumdan sonraki tavrını..
içindne geliyor, yapacağını söylğyori ama bir şekilde yan çiziyor sonradan.
Domuz gribi mevzusunda kendisi söylemişti bakarım diye. Bende bu sebepten kimseyi ayarlamadım, 10 gün kızımın yanında kaldım, işe gitmedim oysa. O arada bulurdum ben birilerini mutlaka. Ama bana bu şansı bile vermedi.

Gene başka örnek yaz tatilinde oldu. Kendisi söz verdi, ben teklif etmiyorum, yan çizer biliyorum. Yalan söylemeye mecbur etmek istemiyorum. O zaten görüyorki, ihtiyacım var.
O zamanda söz verdi. Pazar günü gidip alacaktık onu sabahtan, sabah aradı akşam gelin dedi. Tamam dedik, akşam çıkmadan aradım gene. Güvenmiyorum çünkü. Yaaa İpek sabah gelseniz, akşam şimdi çocukları bırakmayayım.. Yani bana zorla "Zeynep abla tamam gelme" dedirtecek. Ve dedim de zaten. Ben sabah 6 da evden çıkıyorum, eşim 8 de. Kim gelsin de alsın seni o saatte yahu?? Kadını evindne gidip alacağız da, gene de razı gelmiyor. Tuhaf aslında, incelenmesi gereken bir vaka.

Geçenlerde dediki, doğum öncesi sende kalacağım birkaç gün, dolapları falan yerleştiririm.
2 gün geçti, "bir gün uğrayacağım sana" oldu verdiği söz.
Ve eminim gelmez, gelse de misafirliğe gelir, ben de ağırlamaya çalışırım.
Doğumda kesin haber verir, geliriz diyor.
Haber vericem özellikle. Görücem gelicek mi.. Sanmıyorum..

merhaba.
oncelikle hamileligiz hayirli olsun.insallah sag saglim yavrunuzu dunyaya getitirsiniz..bu anlattiginiz hikaye hakkinda yorum yapmak istedim..bence ablanin psikolojik sorunlari var..gencecik yasta iki yavruyla bi basina dul kalmak inanin cokkk zor..kimseyi savundugumu sanmayin,kendilerini hakli bulmuyor,hata kiziyorum..insan oglu cig sut emmis,herkezden hersey beklenmeli,bence siz bir yakin olarak,bir es dost olarak elinizden geleni yapmissiniz...eger bunca olandan sonra hala maaddi olarak yardimlarinizi esirgemezseniz,cok aci ama kendinizi kullandirirsiniz..
maddi olarak kazanciniz onlardan yuksek diye,acima,pismanlik,yada nasil hissediorsaniz o duygular icinde olmaniz cok yanlis..eger aklini kullanip sizden aldigi yardimlarla okulunu bitirebilseydi kizimiz ,simdi belki sizin kadar para kazanior olabilirdi..
bence artik onlar icin uzulmeyi bi kenara birap birazda bebeginizi dusunun..
sevgiler-

Ben de bir üstteki yorumdaki gibi düşünüyorum. Elif okuyorken fazlasıyla yardım yapmışsınız, o ise okumayı değil başka şeyi
seçmiş. Kendi bile önemsemiyorken siz bu kadar dert etmeyin, elinizden geleni yapmışsınız, zor durumda kaldıklarında
daha fazlasını da yapacağınızı anladım. Yine seversiniz, sayarsınız o ayrı ama şu durumda daha fazla üzerlerine düşmeyin derim.

Doğumunuz da şimdiden hayırlı olsun :) Gördüğüm kadarıyla çok ince düşünen bi yapınız var, kendinize dikkat edin, kafanıza çok
takmayın :)

ben derim ki mesafeli ol.merhaba merhaba o kadar.zaten gelsede sen maddi olarak elinden geleni ona yapacaksın.eee ne anladım ben?hem gönlüme göre olmayacak,hem para vericem?bi de tanıdık aman kırılmasın,gücenmesin...ondan gelen hayır allahtan gelsin..paranla yardımcı tutman daha mantıklı olmuş en azından sözün geçer.hayırla gelsin bebekin..kimseye üzülme,su akıyor yatağını buluyor.eğer anlayışlı ve yardım eden bir eşin varsa,bence herkese değer.allah yuvanda mutlu etsin canımmm

Seni anlıyorum iyi niyetli yaklaşıyorsun;ama yardım böyle havanda gelince insanı tembelliğe sürüklüyor...

İyi niyetine güvenerek şunu söyleyebilirim...Aileye yiyecek yardımı yap...Karın doyduktan sonra gerisi için çalışmak gerekir...

Ama illaki birilerine yardım edeceksen bir sürü fakir ve zeki öğrenci var...Onları giydirebilirsin...Ailelerine yiyecek alabilirsin...

En azından doğru kişiye yardım gitmiş olur...

Ben nedense böyle kişilere pek üzülemiyorum...Kıymetini bilsinlerdi...Kursa gideceğine işe gitmeyi tercih etsindi...

çalışanların çocuklarına burs imkanı var, ama dışarıdan birine veriliryor mu, sorarım canım bugün.

bu hırs oldu artık biliyor musun ipek ben çalışsam zaten kimseye ihtiyacım yok şu zamanı atlatayım geç kalmayayım bi yerden başlayayım dedim en azından yaz geldi bi yaz okuluna gitsin çok sıkılıyor evde çünkü boşluk hissetmesin dedim inanır mısın ben sadece uzman bana üstün zekalı çocuğunuz heba etmeyin dedikten sonra peki napıcam dediğimde devletin bu çocuklar için yaptığı bişey yok kendi imkanınızla ne yaparsanız dedi şok geçirdim işte o zaman dedim acaba bu işin sonu nereye gidecek inan bak önce devletin kurumlarına sonra özel eğitim kurumları ve dernekler burs yada destek derdiğini bildiğim kurumlara heryere başvurdum acaba bi ilgilenen çıkacak mı diye bir tek bir tane bile kurum ilgilenmedi o boy boy tvlerde reklamları çıkan eğitim dernekleri var ya hani herkese yardım eden okuyamayanları okutan hepsi boş hepsi yalan şimdi anladım ha ediyorlar fakire anasız babasıza engelli özürlüye doğudaki zengin fakir farketmez okula giden tüm çocuklara (yanlış anlaşılmasın doğuda politika böyleymiş) ama bi tek benim kızıma yok bi tek üstün zekalılara yardım etmiyorlar anlayamıyorum gerçekten ve düşündükçe sinirleniyorum lazım değil çünkü bu ülkeye zeki insan başarılı insan hatta bu çocukların üniversitede yurtdışına gitmesi için son hükümet yürürlükten kaldırmış deli olmak işten değil
t
bugün de haberlerde var otistik bir çocuk müzikte üstün yetenekliymiş ve sadece mevzuat yüzünden konservatuara gidemiyor bu ülkenin okuluna almadığı çocuğu ingiltere kraliyet akademisi kabul ediyor sınav 8 basamakmış çocuk 7sini geçmiş tek basamak kalmış gireceği düşün artık neden beyin göçü oluyormuş neden acaba

Pardon karışıklık olmuş üstün zekalı ve yetenekli çocukların yurtdışında eğitime gönderilmesi için yasa varmış yürürlükten kaldırılmış

Bizim şirkette bir arkadşaın oğluna da üstün zekalı denilmişti.
Devletin "üstün zekalılar okulu" gibi bir okulu varmış, Sarıyer tarafında mı demişti, net hatırlamıyorum. Ama berbatmış.
Bir özel okula verdi arkadaş. Ama burslu değil, paralı olarak.
Çocuk 3.sınıfa geçerken okul anladı çocuğun özel bir çocuk olduğunu ve yüzde 100 burs vermeye başladı kaçmasın diye.
Ama anlamayabilirlerdi, 8 seneyi de paralı okutması gerekebilirdi. Risk tabi.
Yaz okulu olayına da sıcak bakmıyorum canım, benimki 5 yaşında gerçi belki o yüzden gereksiz geliyor bana.
Yüzmeye falan götürsen nasıl olur?

ya canım ben sakaryadayım o okulu biliyorum tek bir devlet okulu var ilköğretimde beyazıtta ford otosan ama karma her sınıfta üstün zekalı ve normal çocuklar karışık ama işte istanbulda bir de doğanın var sadece üstün zekalılar için ama 30 milyar falan ve yine istanbulda hadi burs verdiler diyelim istte yaşamak kolay mı burda ise hiçbir şey yok gerçekten hiçbirşey 130a kadar normal sınıfta idare edilebiliyormuş destekle kızımın 137 yalnız yapılacak bir test daha var bu düşebilir de çıkabilir de o testte ilgi alanı ortaya çıkacak 2 ay sonra yapılacak ama yapamıyor işte sınıfta düşün ki o öğretmen olacak öğretmen gerizekalı sandığı için gönderdi kızımı rehberlik araştırmaya şimdi de diyormuş ki akıllı çocuk böyle mi davranır çocuğa diyor bunu birgün elimde kalacak bu kadar işte devletin yaptığı tamam 160 ıq da var da onlar dahi şimdi dahi değil diye heba mı edeyim çocuğu çok dertliyim çok düşündükçe sinir oluyorum sinir oldukça düşüüyorum ha bu arada burdaki doğaya gittim bırak bursu parayla verseniz almayız dedi adam ya sorun olurmuş diğer çocuklarla isttekine gidin dedi sanki 30 milyarım var da gitmiyorum

ya işte yaz okulu da etüt merkezlerinde var dediğin gibi ayrı ayrı götürsem hepsine ulaşım hepsine ayrı ücret işte burda hepsi birarada diye istedim yoksa dediğim gibi atansam her biri için ayrı kursa göndericem hiç uğraşmıcam devlet özel falan neyse bana kalan tek çare atanmak ötesi de yok

Çalışmamak için bahane buluyorlar, trilyonlarım da olsa ben tek kuruş vermem, hediye de almam
düğüne gidersem bişey takarım o yeter de artar bile
Zeynep abla belki kötü niyetli değil ama çocukları rahata çok alışmış
hocaları elifin çalışmasına karşıymış, kadın çalışmazmış, o zaman Zeynep abla neden çalışıyor? ihtiyacı var mecbur o kadın, elif de aynı durumda, gencecik insan, çalışsın ne olacak, sen de 9 aylık hamile halinle işe gidip gelmedin mi? Bahane bulmasın. Sen ona okusun diye her imkanı sunmuşsun, onu iyi bi konuma getirmek için uğraşmşsın, artık yeter üstüne düşeni fazlasıyla yapmışsın. Senin de çoluğun çocuğun var, masrafın gün geçtikçe artacak, durumun ne kadar iyi de olsa kenara tek kuruş fazla koysan kardır. Bunları sen de biliyorsun elbet ama vicdanın rahat etmiyor, Sağolsun Zeynep abla sana yardım etmiş ama bir ömür boyu onun çocuklarının şımarıklığını çekmek zorunda değilsin bu yüzden

En çok da kadın çalışırken o iki kazığın oturmasına uyuz oluyorum

bende arkadaşın dediklerine genel oalrak katılıyorum..
Fatma denen kızın sorunşlar olabilir.. yada hak etmiyorda olabilir..
ama senin zor zamanalrında yanında olan kadın şimdi zor durumda iken sen ona yaptıgın yardımın karşılıgını o vermesede Allah verecektir..

ki fatmaya filan yardım etme gitsin çalışsın.. hazır bekliyor belliki...
ama diyorsunki Zeynep abla 500 lira maaşla geçiniyolar.. yapacagın yardım evlerine arada bi kumanya görmek yada bir kaç kuruş destek olmak...
amacı seni sömürmek olan bir kadına benzemiyor..

yazdıklarını okurken acaba ben mi yazdım diye düşündüm benzer bir durum yaşıyorum da..daha doğrusu ben bu durumları hep yaşarım iyi niyetten..yardım etme zorunluluğu hissederim kendimde ama insanlar da beni bir güzel kullanır! yakın zamanda durumları pek iyi olmayan bana komşuluk yapan birine yardım ettim yani çok kez yaptım bunu ama zor bir anımda kızıma bakmadı! we ayni şekilde hiç bir ihtiyacıma koşmadılar!
bu dünya böyle arkdaşım sen iyiliğini yap karşılığını yine burda alırsın elbet..

valla iyiliğin karşılğı olmaz ama sen fazlası ile sana yaptığı iyiliğin karşılığını vermişsin ... hem ona fırsatta sunmuşsun gel çalış diye.. e onada yok diyor.. ihtiyacı olan adam fırsata hemen atlar.. tembel olanada kusura bakmasın ama durduk yere kimse para vermezzz. kızıda genç çalışsn en azından bi asgari ücret alsın rahatsa geçinirler bence iki kişiye nolcak sankii ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…