Yardım etmek istiyorum, ama kullanılmaktan da korkuyorum..

bırak artık bırak ipek arama sorma cevap falan da verme mesajına sana senin yapabildiklerine ihityacı olan o kadar çok insan var ki al kızını git bi yetiştirme yurduna git bi huzurevine o yaşlıların duaları seni ihya eder hiçbişey yapamadın git mahallendeki okula sor öğretmenlere daha bugün konuştuk öğretmen bir arkadaşımla mavi önlükler giyilmeye başladığında bi tek kendisi siyah önlükle kalmış bugün evleri arabaları arsaları var ama onu hala unutmuyor terlikle giderdim ayağıma büyük gelirdi diyor bi çocuğa bir ayakkabı al emin ol bunlardan çok daha fazla sevaba girersin kendini de bu kadar üzmezsin üzme zaten doğumüstü

cevap verdin mi mesaja

Şöyle bir cevap verdim canım: "doğurmadım, teşekkürler merak ettiğiniz için."
Cevap falan gelmedi.
Bir de ilginç taraf ne biliyor musun cnm?
Elifin msjı şöyle "annem hergün sana msj yazmamı söylüyordu, ben ancak müsait olabildim"..
Aman Allahım, akşama kadar evdesin, çalışman günah zaten..!! Ne yaptın da ancak müsait oldun.
Aramam doğumda falan, mümkün değil. Kalkıp bebek görmeye gelip canımı sıkacaklar ama, yok şöyle oldu da arayamadık bilmem ne.

İpekcigim konuyu actıgından beri takip ediyorum ama hic yorum yapmamıstım..vicdanla ilgili bi mesele..baskaları yapma etme dedikce inanmıyosun insan kendi yasadıkca anlıyosun..kabullenemiyosun bunu iyi bilirim..hep verimkar olursun ama senin ihtiyacın oldunda seni anlamazlar uzaklasırlar inan..bunları yasadın gördün artık sende ona göre davranırsın..iyi niyetli insanlar hep kullanılırlar..insanları hep sırtına bindirdinmi cok iyisin ama BİR kez indirdinmi senden kötüsü yoktur!! insanlara gereginden fazla deger vermiyeceksin..ben yasadıklarımdan anlıyorum ve sorguluyorum hep kendimi..keske burda yakınımda olsaydın ben seve seve ilgilenirdim seninle bi abla gibi..Allahım iyi insanlarla karsılastırsın cümlemizi!!!:KK71::KK71::KK71: allah herkesin gönlüne göre versin....:KK71::KK71::KK71:

Sağol canım benim, biliyorum burada onlardan çok daha iyi yürekli insanlar var..
Ben hep sanırdım ki, onlar çok sabırlı ve tevekküllü insnalar.. Kimsenden beklentileri yok, meğer yanılmışım. Benden açıkça istiyorlarmış aslında.
Anlamadığım o çalıştığı evden günde 50 lira alıyor ve canı çıkıyor, neden dayanıyor.

Canım sen bu insanlardan uzaklaş artık bence. Sana faydadan çok zararları oluyor. Kafanı meşgul edip sinirlerini bozuyorlar..

İpek abla ben açıkçası Elif karakterinde bir kızın annesinin mesajını sana geç yazmasına ve işlerden fırsatım olmadı diye bahane üretmesine hiç şaşırmadım açıkçası. En başından beri yazdıklarını okuyorum; sen onlara karşı üstüne düşeni fazlasıyla yaptın ve düşündün durdun daha neler yapabilirim diye. Ama bu son davranışlarıyla inan ki bu kadarını haketmiyorlar artık bir sınır koymalısın. Yoksa her seferinde yıpranan üzülen sen oluyorsun.

Yok canım aramadım, ben yemek takımını gönderdikten sonra bir süre sıcak davrandılar. doğumdan önce gelicez, yardım edicez vs şov yaptı Zeynep abla sağolsun. Doğum iznine ayrılınca haber ver demişti, bende haber vermek için aradım durdum. Ama geri aramadı.

Aradan 20 gün geçti nerdeyse, bir msj gönderiyor. Doğurmuş bile olabilirdim.
Ve biliyor bana bakacak biri yok, öyle sözleri vardı ki. Kızıyla birlikte gelip ilgilenecekti lohusayken.
Ama umrunda bile olmadım.
"merak ettik doğurdun mu" diye bir msj..
öyle bozuldum ki. aramam artık ben ,mümkün değil. Bana hiç değer vermiyorlarmış gerçekten, 1 defa aranmaz mı..
Doğurunca da aramam, sonrasında da aramam, bitti gitti.
Zaten yetim değil onlar artık, 20 yaşını devirdiler. Onlar yetimse ben de yetimim o zaman.

İşte budur.Ya çalışmayan bir insanın bir mesaj yazmaya nasıl vakti olmaz ? 20 yaşını bitiren biri yetimlik sıfatından çıkmıştır,yasalarımızda 18 yaşına giren erkek/kız yetişkindir ve kendisine,hatta varsa anne-babasına bakmakla mükelleftir.Hani çalışmak isteseler ellerinden tutarsın bir işe koyarsın ama bunlar oturdukları yerde senden bekliyorlar.
Özürlü olsalar gene,ama anladığım kadarıyla herhangi bir bedensel özürleride yok ? Eli ayağı tutan,gözü gören bir insan nasıl böyle çalışmadan durabilir anlamakta güçlük çekiyorum!!!
Bak bu başlığı okuyan arkadaşlar olarak seni tanımayız bilmeyiz ama onlara yaptıklarını ve onların sana olan davranışlarını okudukça seni hiç tanımayanlar olarak bile sinirleniyoruz tahamül edemiyoruz,sen bunca zaman nasıl tahamül edebildin ?
Ben bir anne olarak çocuklarıma hep diyorum eğitiminiz bittiğinde başınızın çaresine bakın benden bu kadar artık yetim değilsiniz diye,yani demem odur ki anne çocuklarını çalışmaya tesvik edecek,zeynep hanım anlattıklarına bakılırsa çocuklarını tembelliğe tesvik etmiş.Kadının çalışması günah olmaz,çalışmayıp başkasından alması bence daha günahtır,açıkça istemeselerde üstü kapalı duygu sömürüsüyle senden hep istemişler sen anlamamışsın bunun adıda çaktırmadan dilenmektir !
Hayırlısıyla bebeğin doğsun,sevgi açlığını bebeğinle giderirsin,tüm sevgini bebeğine ve eşine ver kendini yıpratma bu kadar canım lütfen...

ahh cnm yaa yazdıklarınızı okudum da ,ne kadar ıyımser kalbı acık temız kotuluk barındırmayan bır ınsansınız.kendınızden ne kadar cok odun vermıssınız ustelık hıc bır beklentı karsılıgın da degıl ,sadece samımıyet beklemıssınız .ama o ınsanllar bu samımıyetı gosteremeyecek kadar yoksul ınsanlar.onca fedakarlıgınızın sonucu yardımlarınızın karsılıgı bu mudur? sız ne kadar bırdaha yardımcı olmuyacagım aramıyacagım desenız de emınım kı sızın yuregınız rahat etmez ,ve yapacagıızı yıne yaparsınız.bu ınsanlar sıze fazlasıyla guvenmıs .o elıf'ınde son attıgı msj cok dusundugunden veya utandıgından degıldır emın ol ,yıne cıkar yıne cıkar malesef..sızın onlara kapılarıızı kapamanızı ıstemedıgınden ,oyle cok dusunurmus gıbı ustun koru bır msj atmıs .sızın yapmanız gereken bu ınsanları hayatınızdan cıkarmanız ,bu ınsanların sıze faydası olmayacagı gıbı zararı oluyor ,kı okadar uzulmus ıcerlemıssn kı burada bu konuyu acmaya gerek duymussun.kendını bu ınsanlara adamaktan vazgecmelısın.ne ınsanlar var ,hem okuyup hem calısanlar .elıf'ın elı ayagımı yok da calısmıyor .elıf calısamaz dıye bırsey yok o sadece tembellıge alısmıs .zorda kalan ınsan nerde ne ıs bulsa yapar.oyle bana kotu davranıyorlar dıye cıktım seklınde bahane edecek luksu bıle olmaz.benım calıstıgım ortamda asıstanlar,ne hakaretler ne azarlar ısıtıyorlardı onca calısanın ıcınde yerın dıbıne sokuyolardı ,hep aglarlardı ama ısı bırakabılme gıbı lukslerı yoktu .ne olursa olsun calsırlardı.öyle elın ısınde kımse annesının gosterdıgı anakuzulugu yapmaz.para kazanmak kolaymı yaa ole kolay ısmı varmıs .elıf halınden memnun anne memnun sen neden takıyorsun bunları.yapabılecegının fazlasını yapmıssın ,nereye kadar para yardımı edebılrsın .caısacak adam her turlu calsıyor valla.elıf erkeklerın ortamında calısmak ıstemıyor kı oyle bı luksu yok yaa neyse ,gıtsın tekstıl sırketlerınde eve boncuk ısı veren bırsuru konfeksyon atolyelrı var.bızım sırkette de vardı,ev hanımlarına boncuk ıslerı dagıtrdık cuval cuval.rahat ısmı ıstıyorsun ,al sana karısan eden kımsenın olmayacagı evde otur yap boncuk ısını.kısacası ıpek ablacıgım calısacak adam her turlu calsır.onlar sana dayamıs sırtlarını gecımlerını senın sayende karsılıyorlar.bu ınsanları hayatından hemen cıkar .mesafe bıle koyma tamamen cıkar cunku kımseye bırsey olmaz yıne sen uzulursun .

Emek veren, cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Benim gerçekten iyice aklım başıma geldi artık.
Ben arasam benim halimi merak etmeyen, aylarca asla aklına bile gelmediğim insanlardan samimiyet ve sevgi ummuşum.
NE kadar da yanıldım, bile bile..
Evim ciddi bir tadilat gördü, yardımcı bir bayan aldım bir süre, ama gene de çok ayakta kaldım, çok yoruldum.
Diyorum ki mesela, bana yardıma gelen bayan da çok mağdur ve 3 v4 5 yaşlarında 2 oğlu var, onları bırakıp geliyor. En son artık bugün çocuklarını da getirmesini söyledim, işimiz azalmıştı çünkü. Çocuklarım yanımda, içim rahat dedi ve akşam 5 de gideceğine yeni doğacak bebeğimin herşeyini ütüleyip yerleştirip gitti, az önce çıktı daha ve ekstra para teklifimi geri çevirdi.
Bu kadın bana 1 haftadır destek oluyor ve veridğim para o yemek takımına verdiğim para kadar.
Elif hn gelip yapamaz mıydı bu kadının yaptığını, yan gelip yatıyor?
Elif 24-25 yaşlarında, bu kadıncağız 22..
İşi bitti evine bıraktık, evini kendisi yaptırmış, kocası geçici işlerde çalışıyormuş.
Tek tek oya gibi işlemiş evini, 4 duvardan yuva yapmış, boyası, tuğlası herşeyini temizliğe giderek almış, halletmiş.
Temizliğe gittiği yerlerden verilen eşyalarla ve 3-5 kendi aldıklarıyla çok da güzel bir yuva yapmış gerçekten, saygı duymamak çok zor.

Ben artık Zeynep hn'ın bana olan sevgisine falan inanmıyorum.
En son ben onlara uğradığımda gece 11 de taksiyle eve döndüm. Beni yarım saat sonra aramasını rica ettim, hani başıma bişey gelirse yolda gibisinden. Aramadı.. Ben eve ulaştım demek için aradım, safım çünkü. Bakmadı bile telefonuna.
Bundan 2 sene önce bir ramazan günü akşam iftara onlara uğramak istemediğimi söyledim, amacım fitremizi vermekti. Benim, ablamın. Yani 2 ailenin. Ciddi bir rakamdı. "Kusura bakma, hazırlık yapmam çok zor, alışverişten geldik yeni" dedi. Eminim Elif mızmızlık yapmıştır, istememiştir. O da zaten evlatlarına anne değil, adeta kukla..
"Peki abla, fitre vardı, benim asıl amacım yemek yemek değil, fitreyi teslim etmekti, iftarı da açarız, güzel olur diye düşünmüştüm" dedim. Bu arada hoparlör aöıktı ve ablam dinliyordu. Demez mi bana "Sen fitreleri ayır, alırım ben ilk fırsatta". Ablam verdirtmemişti Allahtan..

Ben arasam benim halimi merak etmeyen, aylarca asla aklına bile gelmediğim insanlardan samimiyet ve sevgi ummuşum.
Evim ciddi bir tadilat gördü, yardımcı bir bayan aldım bir süre, ama gene de çok ayakta kaldım, çok yoruldum.
Diyorum ki mesela, bana yardıma gelen bayan da çok mağdur ve 3 v4 5 yaşlarında 2 oğlu var, onları bırakıp geliyor. En son artık bugün çocuklarını da getirmesini söyledim, işimiz azalmıştı çünkü. Çocuklarım yanımda, içim rahat dedi ve akşam 5 de gideceğine yeni doğacak bebeğimin herşeyini ütüleyip yerleştirip gitti, az önce çıktı daha ve ekstra para teklifimi geri çevirdi.
Bu kadın bana 1 haftadır destek oluyor ve veridğim para o yemek takımına verdiğim para kadar.
İşi bitti evine bıraktık, evini kendisi yaptırmış, kocası geçici işlerde çalışıyormuş.
Tek tek oya gibi işlemiş evini, 4 duvardan yuva yapmış, boyası, tuğlası herşeyini temizliğe giderek almış, halletmiş.
Temizliğe gittiği yerlerden verilen eşyalarla ve 3-5 kendi aldıklarıyla çok da güzel bir yuva yapmış gerçekten, saygı duymamak çok zor.

En son ben onlara uğradığımda gece 11 de taksiyle eve döndüm. Beni yarım saat sonra aramasını rica ettim, hani başıma bişey gelirse yolda gibisinden. Aramadı.. Ben eve ulaştım demek için aradım, safım çünkü. Bakmadı bile telefonuna.
Bundan 2 sene önce bir ramazan günü akşam iftara onlara uğramak istemediğimi söyledim, amacım fitremizi vermekti. Benim, ablamın. Yani 2 ailenin. Ciddi bir rakamdı. "Kusura bakma, hazırlık yapmam çok zor, alışverişten geldik yeni" dedi. Eminim Elif mızmızlık yapmıştır, istememiştir. O da zaten evlatlarına anne değil, adeta kukla..
"Peki abla, fitre vardı, benim asıl amacım yemek yemek değil, fitreyi teslim etmekti, iftarı da açarız, güzel olur diye düşünmüştüm" dedim. Bu arada hoparlör aöıktı ve ablam dinliyordu. Demez mi bana "Sen fitreleri ayır, alırım ben ilk fırsatta". Ablam verdirtmemişti Allahtan..

kuranı kerimde gerçek ihtiyaç sahiplerinden bahsederken şöyle bir tabir kullanır yüce yaratıcımız : : (Yapacağınız hayırlar,) kendilerini Allah yoluna adamış, bu sebeple yeryüzünde kazanç için dolaşamayan fakirler için olsun. Bilmeyen kimseler, iffetlerinden dolayı onları zengin zanneder. Sen onları simalarından tanırsın. Çünkü onlar yüzsüzlük ederek istemezler. Yaptığınız her hayrı muhakkak Allah bilir.

bu ayet (bakara suresi 273. ayet) hayatımızda yardım etmemiz gereken kişileri yeterince açıklıyor bence....

Son düzenleme:
Alısmıs onlara hazıra..seninde iyi niyetini kullanıyorlar ve kullanmıslar..neyse cnm sen artık hakedenlere yardımcı ol..sen bunların mükafatını zaten almıssın allah sana saglıklı bir ewlat vermis ve biride yolda...rabbim sagsalglim eline almak nasip etsin bahtları acık olsun en güzel günler sizin olsun!!! böle insanlara sinir oluyorum ne bu yaaa!! herkes parayı kolaymı kazanıyor!!!!:KK47:

ayy ınanmıyorum bunlar nasıl ınsanlar bole .sız zaten ıftar gunu aramıssınz gnler oncesı aramamıssınzkı hazrlık olsun.o gun ıftar gunu aradıgın da zaten hazrlıgı olmuyacagını sızde bılırsınz.onemlı olan o ıftarı bırlıkte acmak ,yaglı yavan ne yıyorsa sofrasını sana acmaktır ortaya bır tabak daha koyup yedıgını paylasmaktır .sız ondan pasa sorfası beklentısınde degılsınz kı hazrlk yapmadım dıye yanıt verıyor sıze.yavan sofraya sızı oturtamayacak kadar dusuncelı ınsan ,fıtre lafını duyuncada ,sen ayır onları en kısa zamanda ben alırım dıyecek kadar da ac ınsanlar .terıyeszler yaa ayy ben gıcık oldum ıyıce .

ayy ınanmıyorum bunlar nasıl ınsanlar bole .sız zaten ıftar gunu aramıssınz gnler oncesı aramamıssınzkı hazrlık olsun.o gun ıftar gunu aradıgın da zaten hazrlıgı olmuyacagını sızde bılırsınz.onemlı olan o ıftarı bırlıkte acmak ,yaglı yavan ne yıyorsa sofrasını sana acmaktır ortaya bır tabak daha koyup yedıgını paylasmaktır .sız ondan pasa sorfası beklentısınde degılsınz kı hazrlk yapmadım dıye yanıt verıyor sıze.yavan sofraya sızı oturtamayacak kadar dusuncelı ınsan ,fıtre lafını duyuncada ,sen ayır onları en kısa zamanda ben alırım dıyecek kadar da ac ınsanlar .terıyeszler yaa ayy ben gıcık oldum ıyıce .

Hazırlık beklemediğimiz için zaten önceden haber vermemiştik canım, aynen anladığın gibi.
Bu en son mesajla "doğurdun mu merak ettik" ifadesi kurmak istedikleri samimiyetin seviyesini gösteriyor. herhalde başından beri ben yanlış anlamışım.
Bundan sonra gerçekten geri duracağım, bu kadarı bardağı taşırdı çünkü..

Şekerim o temizlikçi kızcağız yardım etsin sana mümkünse doğumdan sonra 2 hafta falan sende kalması mümkün olur mu acaba? Veya bir bakıcıyla anlaş doğumdan sonra paso senle kalsın. Hastanede de kocan yeter canım sana takma kafaya yabancılar falan öyle hsataneye sadece kocalarıyla gidiyolar.

Çok şükür sağlıklısın paran var yanında kocan var onlara muhtaç değilsin. Bıcırıklara konsantre ol böyle şeylerin moralini bozmasına izin verme:)))))

Canım konuyu en başından okudum ve çok üzüldüm sen Zeynep hanımı çok sahiplenmişsin onun seni kızı gibi gördüğünü sanmışsın ama o öle görmemiş boşver Allah gördü hepsini o yardımların doğumun esnasında yardım eder sana inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına. Doğumuna kaç gün kaldı? Bir de bakıcak kimse yok demişsin doğum yaptığında kim olucak yanında eğer özel değilse cevaplarsan sevinirim. :)

sağlığı yerinde olup çalışabilecek durumdaki bir adam veya kadın evde yatıyorsa asla para vermem hiçbir yardımda da bulunmam.
Çünkü o tip insanlar asalak gibi yaşamaya alışmış olup duygu sömürüsü ile yollarını buluyorlar.
Yardım edilecek insanlar benim nazarımda şöyle olmalıdır. Sağlığı yerinde değildir çalışamıyordur veya çalışıyordur ama çocukları okuyordur onlara para yetiştiremiyordur.
Yaşlıdır parası yoktur bakacak kimsesi yoktur .Kendisi veya çoluk çocuğu hastadır tedavi için paraya ihtiyaçları vardır. Bu koşullarda değilse 5 kuruş para vermem

Merhaba Ipek,

son yazdiklarini simdi tesadüfen gördüm okudum, ve inan cok sasirdim...

bence bunlarin böyle davranmasinin tek sebebi Elif seni kiskaniyor. sana kin besliyor. bu yüzden de annesini seninle görüstürmüyor...
ve bu zamanla kadinin da isine geliyor...

cünkü onlar ne yaparsa yapsinlar sen ayni sensin.. iyisin, yardim ediyorsun...

bu durumda ikili oynuyor.

sen ne zaman degiseceksin, eminim onlar da 180 derece dönecek. senin pesinde pervane olacaklar. ama bu sefer kanma, inanma onlara lütfen....

dedigin gibi onlar artik yetim degiller...

onlar, suan kendileri istedikleri icin bu haldeler....

Canım konuyu en başından okudum ve çok üzüldüm sen Zeynep hanımı çok sahiplenmişsin onun seni kızı gibi gördüğünü sanmışsın ama o öle görmemiş boşver Allah gördü hepsini o yardımların doğumun esnasında yardım eder sana inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına. Doğumuna kaç gün kaldı? Bir de bakıcak kimse yok demişsin doğum yaptığında kim olucak yanında eğer özel değilse cevaplarsan sevinirim. :)

Canım, senin bu msjı yazdığın gün ben doğum yapıyordum, dolayısıyla ancak cevap yazabiliyorum sana.
4 günlük bebişimle ve sezeryan dikişlerimle yalnızım şu an.
Kızım babasıyla parkta. Yarın sabahtan itibaren eşim işe başlıyor ve 2 çocukla yalnız kalıyorum.

Zeynep ablayı 15 gün boyunca aradım, ulaşamadım. En son bir msjla doğurdum mu diye sordular.
Doğurduğum gün başka birindne duyup aradı Zeynep abla.
Ne vaadleri vardı, hastaneye gelecekti, bana bakacaktı. Evde de bakacaktı..
Yemek takımının sevinciyle boş boş attı durdu demek ki.

Benim kişiliğim çok başka..
Kızımı komşunun kızı parka götürdü dün 1 saat, döndüğünde kıza (para vermek ayıp olurdu) bir kitap hediye ettim, yen, almıştım, paketindeydi. İyiliğe hep aynı şekilde cevap vermeyi seven biriyim.

Ama bu Elif hn oturduğu yerden lüpletme derdinde..
Şu an yalnız olduğumu bal gibi biliyorlar..
İnsna en azından bir uğrar, görünür.
Çeyizim yok diye ağlamayı biliyordu, ona alınan 300 liralık bir hediye en azından bana msj atmaktansa arayıp da sormasını gerektirirdi. İnsnaı zorla böyle konuşturuyorlar.

Canım, senin bu msjı yazdığın gün ben doğum yapıyordum, dolayısıyla ancak cevap yazabiliyorum sana.
4 günlük bebişimle ve sezeryan dikişlerimle yalnızım şu an.
Kızım babasıyla parkta. Yarın sabahtan itibaren eşim işe başlıyor ve 2 çocukla yalnız kalıyorum.

Zeynep ablayı 15 gün boyunca aradım, ulaşamadım. En son bir msjla doğurdum mu diye sordular.
Doğurduğum gün başka birindne duyup aradı Zeynep abla.
Ne vaadleri vardı, hastaneye gelecekti, bana bakacaktı. Evde de bakacaktı..
Yemek takımının sevinciyle boş boş attı durdu demek ki.

Benim kişiliğim çok başka..
Kızımı komşunun kızı parka götürdü dün 1 saat, döndüğünde kıza (para vermek ayıp olurdu) bir kitap hediye ettim, yen, almıştım, paketindeydi. İyiliğe hep aynı şekilde cevap vermeyi seven biriyim.

Ama bu Elif hn oturduğu yerden lüpletme derdinde..
Şu an yalnız olduğumu bal gibi biliyorlar..
İnsna en azından bir uğrar, görünür.
Çeyizim yok diye ağlamayı biliyordu, ona alınan 300 liralık bir hediye en azından bana msj atmaktansa arayıp da sormasını gerektirirdi. İnsnaı zorla böyle konuşturuyorlar.

kıyamam ben sana İpek'ciğim..
çok iyi niyetlisin ama bu zaman bunu kaldırmıyor malesef..
boşver herkesi ne halleri varsa görsünler..
varlıkları moral bozmaktan başka bir işe yaramıyor nasılsa..
sen bebişinle ailenle evinde mutlu huzurlusun ya bu sana yeter..
Rabbim yar ve yardımcın olsun insallah..
:KK54:

Benim maddi durumum olmasa ve birisi bana yardım etse, iş bulsa, hayır yapamam diye bir lüksüm nasıl olabilir? Bazı insanlar vardır yardım edilmeye alışıktır çalışmayı pek yürütemezler, zor gelir. Bence siz fazla fazla yapmışsınız yapacağınızı. Eğer yardım etmeye gücünüz varsa gerçekten okumak isteyenlere gerçekten çalışmak isteyenlere yardım edin derim.

X