Yardım etmek istiyorum, ama kullanılmaktan da korkuyorum..

tam yatmak üzereyken rastladım konuya, daldım ilk sayfalarda ahh ahh eski ben -yani senin için iyi niyetli kendim için aptal ifadesini kullanacağım:) - derken sabırsızlıkla son sayfalara atladım ve maalesef çok da şaşıramadığım sonuçla karşılaştım. onların yaptıkları yani:S

zararın neresinden dönülse kardır derler. bu arada balık tutmayı öğretmek vb yorumlara katıldım, ancak elif hanım kendisine kolay yolu çoktan seçtiğinden markete gidip almaya bile üşenir, hazır tabağına pişmişi konduktan sonra.

ben şöyle düşünüyorum, hani tamam iyilik döner dolaşır, her yönden. ancak iyiliğin yapıldığı kişiyi de seçmemiz önemli sanırım. şöyle düşünürüm hep, bu tembel, asalak insana yardım edersem, şu anda gece gündüz çalışan, hem okuyup hem çalışan ve geleceği için bu kadar çabalarken imkanları yetemeyen bir gencin olanağını bir serseme yöneltmiş oluyorum.

geçmişte rahmetli babam, büyükannem sağ olsunlar pek düşünmeden ama başladık bir kere şeklinde yardım ettiler birilerine. sonuç hep kazık oldu. ama şaşırmadık, biz çocuklar olarak görüyorduk nasıl saçma olduğunu.

şimdi ise, çok eski bir aile dostumuzun durumu çok kötü. kandırılmaktan dolayı ama, ve emekli kadın sabahın köründe yollara düşüp akşam saatlerce trafikte evine dönüyor. yaşlı bir annesi ve hem okuyan hem çalışan kızı var ve yetmiyor imkanları maalesef. ayrıca onlar için çok ağır böyle yardım almak çünkü çok iyi durumları vardı ailenin geçmişte çok uzun yıllar. yolunu yordamını buluyoruz çok şükür biz ve diğer birkaç dost. lafını bile ettirmeden konu kapatılır, genel konular konuşulur o ortamda.

bu bahsettiğim ailenin büyükannesi, annem hastalandığında istanbul'un bir ucundan bir ucuna elinde evinde yaptığı çorbayla gelmiştir bu arada, yıllar önce hiç bu maddi ihtiyaç konusu yokken... anlatabildim sanırım:KK34:

sağlığı yerinde olup çalışabilecek durumdaki bir adam veya kadın evde yatıyorsa asla para vermem hiçbir yardımda da bulunmam.
Çünkü o tip insanlar asalak gibi yaşamaya alışmış olup duygu sömürüsü ile yollarını buluyorlar.
Yardım edilecek insanlar benim nazarımda şöyle olmalıdır. Sağlığı yerinde değildir çalışamıyordur veya çalışıyordur ama çocukları okuyordur onlara para yetiştiremiyordur.
Yaşlıdır parası yoktur bakacak kimsesi yoktur .Kendisi veya çoluk çocuğu hastadır tedavi için paraya ihtiyaçları vardır. Bu koşullarda değilse 5 kuruş para vermem

altına imza.

Benim maddi durumum olmasa ve birisi bana yardım etse, iş bulsa, hayır yapamam diye bir lüksüm nasıl olabilir? Bazı insanlar vardır yardım edilmeye alışıktır çalışmayı pek yürütemezler, zor gelir. Bence siz fazla fazla yapmışsınız yapacağınızı. Eğer yardım etmeye gücünüz varsa gerçekten okumak isteyenlere gerçekten çalışmak isteyenlere yardım edin derim.

altına imza.

Kötülükleri çok çabuk siliyorum, en büyük hatam bu..
Hadi bana yapılan kötülüğü affettim de kızıma yapılan duygusuzluğu affetmemeliydim.
Çocuğum ölümden döndü, kadın söz verdiği halde destek olmadı. Ki sürekli yokluktan yakınıp durur, benim emeğini karşılıksız bırakmayacağımı da bilir.
"sabah uyanıyorum, kötü hissedersem gitmiyıorum valla işe" diyen kadın, benim yavrum ortada kalmışken gelip 1 gün destek olmak konusunda işverenini bahane etti. ÇAlıştığı evin hanımı "aman o mühendismiş, ayarlasın birşeyler,baksın başının çaresine" demiş. peki ben kardeşi ıolsam gene patronunun aklıyla mı hareket ederdi? Ki ben onu kardeş gibi görmüştüm.

Ve sonrasında arayıp sormadı da kızımın durumunu. Tam bir sene sonra ben aramıştım.

Ama varya öyle bir akıllandım ki ben..
Doğum öncesi iznimde gelecekti, aradım, 15 gün boyunca telefonla ulaşamadım bile. geri dönmedi, aramadı. "doğurdunmu" diye bir msj..
Hastanede bir telefon ve "ihtiyacın olursa geleyim" muhabbeti gene yalandan..
Hiç de gelemeyecek evime, mevlide çağırırım, ama özel olarak gelip dialoga giremeyecek artık.

Çocuğumu düşünmeyen bir kadının, 25 yaşındaki yetişkin çocuğuna, ben çocuğumun rızkıyla hediye aldım.
Sanırım vazifemi fazlasıyla yaptım.
Ben çalıştığım için yavrum hep fedakarlık yapmış oldu. Ve ben onun için biriken paramdan gidip o kıza yemek takımı aldım. Biliyordum pişman olma ihtimalimi.
Ama bu da alacağım tek şeydir, düğününe falan ASLA gitmem zaten.. Düğüne gidip yarım altın taktım farz etsin, aldığım hediye o değerdeydi.

aramıza -maalesef böyle kazıklar yiyerek insanların kötü yüzlerini anlamak zorunda kalanlar kulubüne- hoş geldin ipek tuncer:KK48:
:KK19:

Gitmem ki artık..
Geçen gün aradı beni, "ay yalnız olduğunu söylesen mecburen gelirdim ben,keşke söyleseydin" dedi.
"madem mecburiyetten gelecektin, iyiki söylememişim" demedim.
çünkü devirdiği çamın farkında bile değildi ve ne kadar incittiğinin..
belki ben hep aramızda samimiyet var zannettim, aslında yoktu. ben arayıp sormasam belki çok daha önce kopardı dialogumuz.
iyice soğudum, hele bu doğumdan sonra tamamen yapayalnız kalmam beni çok ciddi düşündürttü, iyiki de öyle oldu.
ben artık unutmayacağım yapılanları, kin tutmak değil, ama balık hafızalı da olmayacağım.

:KK9::KK9: mecburiyetten gelirdim :KK53:

ipekk sana bir değil onlarca kez hata yapan insanları hala hayatında tutarak sırtına nasıl bir yük bindiriyorsun farkında değilmisin.
boşver ya sal iplerini gitsinler.
sen kendi kurduğun çekirdek aileni düşün.
bebişin de hayırlı olsun. Mevlam analı babalı büyütsün.

ipekk sana bir değil onlarca kez hata yapan insanları hala hayatında tutarak sırtına nasıl bir yük bindiriyorsun farkında değilmisin.
boşver ya sal iplerini gitsinler.
sen kendi kurduğun çekirdek aileni düşün.
bebişin de hayırlı olsun. Mevlam analı babalı büyütsün.

Canım, inan (ama gerçekten inan) değiştim artık.
Ben eskiden (beni hiç aramayan) bazı yakınlarımı ayda 1 veya 2 ayda 1 arar, hal hatır sorardım. fark etmezdim bile onların beni asla aramadığını, sadece işleri düşünce alo dediklerini.

Tüm dikkatimi, ilgimi, zamanımı aileme verdim. Kimseyi aramıyorum, bakıyorum kimler beni arayıp soruyor. Dikkatle gözlemliyorum.
Zeynep abla eve hala gelmedi, 1 aylık oldu bebeğim ve evlerimiz yakın.
Artık kafama takmıyorum, üzülmüyorum. Sadece aklımı kullanmak için gözlem yapıyorum. Mevlid yapınca da davet etmeyeceğim, sorarsa "sen çok yoğundun, yormak isteemdim" diyeceğim. Eve bebeğimi görmeye gelenleri çağıracağım mevlide sadece.

İnan bak, bitti artık.

vay bea 1 ay oldu demek...

bebisin bizimle büyüyor :))

insallah sagligi yerindedir... aslinda hem senin hem bebisin hem de kizinin....

Canım, inan (ama gerçekten inan) değiştim artık.
Ben eskiden (beni hiç aramayan) bazı yakınlarımı ayda 1 veya 2 ayda 1 arar, hal hatır sorardım. fark etmezdim bile onların beni asla aramadığını, sadece işleri düşünce alo dediklerini.

Tüm dikkatimi, ilgimi, zamanımı aileme verdim. Kimseyi aramıyorum, bakıyorum kimler beni arayıp soruyor. Dikkatle gözlemliyorum.
Zeynep abla eve hala gelmedi, 1 aylık oldu bebeğim ve evlerimiz yakın.
Artık kafama takmıyorum, üzülmüyorum. Sadece aklımı kullanmak için gözlem yapıyorum. Mevlid yapınca da davet etmeyeceğim, sorarsa "sen çok yoğundun, yormak isteemdim" diyeceğim. Eve bebeğimi görmeye gelenleri çağıracağım mevlide sadece.

İnan bak, bitti artık.

ne kadar güzel kalbiniz var imremdim size
eger maddi oalrakta borca gırmıyorsanız alırken ben almanızı onerırım
Onlar sizin başınızın gözünüzün sadakası olur.. Allah biliyor..

aradanda zaman gecmıs acaba naptınız nasıl yaptınız merak ettim
ve o yemek takımınıda bende evlnecegım
benımde 2.evlililiğim olacak

neden yazdığınızdan birşey anlamadım ben:26:

neden yazdığınızdan birşey anlamadım ben:26:

:KK39: herhalde bana da alsın diye yazmadım yani :KK60:
ben ilk konuyu okumuştum sonrada cevaplamıştım..
hem bence yardım et dedim hemde yemek takımı uygunmus bende kendime alayım dedim ya kendimide düşündüm yazarken
siz niye öyle yazdınızki yanlış anlaşılmamı oldu :KK50:

eksik yazmışım okuyunca bende garipsemedim
bence alın o yemek takımını kıza demek ıstıyorum kopuk olmus sankı

aradanda 2 ay gecmiş aldınızmı almadınızmı demişim

yemek takımınıda merak ettım bende evlenecegım fıyatıda uygunmus benımde ıkıncı evlılıgım oalcak dıye marka sormusum
ama yazamamışım cok pardon yanlıs anlasılmasın

:KK39: herhalde bana da alsın diye yazmadım yani :KK60:
ben ilk konuyu okumuştum sonrada cevaplamıştım..
hem bence yardım et dedim hemde yemek takımı uygunmus bende kendime alayım dedim ya kendimide düşündüm yazarken
siz niye öyle yazdınızki yanlış anlaşılmamı oldu :KK50:

canım herhalde sana da alsın diye anlamadımda ne demek istediğini de anlamamıştım.niye ben anlamadım diye sordum,kafam almadı diye düşündüm:KK34:

Canım, öncelikle kuracağın yuvan huzurlu ve neşeli olsun inşallah.
Yemek takımı Kütahya Porselende kampanyada olan üründü, sitesine girince hemen çıkıyordu ana sayfada.
Aldım ama pişman oldum, zaten kk'da beni tanıyanlar pişman olacağımı söyledi önceden.
Benim bebeğime hastayken acımayan insnaın, 25 yaşında ve "kadınların çalışması haramdır" diyen kızının çeyizinin derdine düşene kadar yeni doğacak bebeğime bebek arabası alsam daha mantıklı olurdu mesela..
Kendime harcamaya kıyamadığım paraları, sevdiğim birini mutlu etmek için çok kolay gözden çıkartıyorum. İnsanları sevindirmeyi seviyorum, ama asla manevi bir karşılık göremiyorum.
Bundan böyle sevindireceklerim evlatlarım olacak sadece.

Bence siz gene elinizden geleni yapın. İyilik yap denize at demişler. Ama sizi çok iyi anlıyorum. Kimi insanlar ihtiyacı olduğu halde iş beğenmiyorlar sonrada zorluk çekiyolar. Ama siz genede Allaha havale edin. Elinizden geleni yapın ama fazlada yüz göz olmayın canınızı sıkmayın yani :KK61::KK61:

Oldu ablası, bugün 8 günlük:-)

Allah analı babalı babalı büyütsün.Mutlu,huzurlu, sağlıklı bir ömrü olsun.Bu arada konunu okudum arkadaşım,yapma artık birşey bence ,tabii sen bilirsin.Benim de aynı bu kadın gibi bir arkadaşım vardı.Komşumdu,bütün gün yatar kocasının gelmesine 30 dk kala şöyle bir toz alıp vileda yapardı ve kolay yemekler.Kimin yardımıyla tabii ki gündelikçi gibi yardım eden komşusu yani ben sayesinde :)20 li yaşların başındaydım.Benim de gönül borcum dertlerimi dinlemesiydi sadece.Ama sohbet karşılıklı olur,ben de onunkileri çok dinledim vs vs .Ama o benden hep evini derleyip toplamamı beklerdi.Keşke bana da yardıma gelseydi böyle bir arkadaşım :) Sürekli çocuğunun derslerine yardım ettim.Tabii bunlar benim gözüme hiç görünmedi çünkü arkadaşız.Maddi bir beklentisi olmadı benden çünkü o zamanlar ben zaten hem öğrenciydim hem de part time çalışıyordum.O ise emekli maaşı olan bir hanımdı.Başka bir eve taşındığında ise yine gidip onun evini düzenlememi,fazlalıklarını ayırıp atmamı bekledi hep.Ben gayet titiz ve düzenli biriydim,o ise çok dağınıktı.O vakte kadar mutfağını ,orasını burasını bin kere düzenleyip her gittiğimde aynı kargaşayla karşılaşınca tabii ki sadece bu işleri yapmak için gitmedim,oturmaya gittiğimde yaptım hep,konuşurken falan.Pardon en son yine bir taşınma hevesi sırasında başka 2 tane tanıdığıyla birlikte yardım etmiştim, gece de orada kalarak ve o zaman tam zamanlı bir işte çalışıyorum.Peki ne oldu sonra?? Müsait olmadığım bir zamanda aradığında telde çok kısa ve resmi konuştum diye bana demediğini bırakmadı. Bende de kredisi bittiği için hiç üstüne düşmedim.Başka bir şehre taşındı ve haberim bile olmadı,ben olsam her şeye rağmen( ki birşey yok,çocuğu için evine kadar psikolog götürmüşlüğüm bile vardır) helallik ister ,vedalaşır giderdim.Yılların dostluğu böylece bitti,ya da ben dostluk sanmışım.Şimdi haketmeyenler için pek bir şey yapmamaya çalışıyorum,ama huy değişmiyor :)) Başımın gözümün sadakası olsun diyorum.Anlatmak istedim,kendini kötü hissetme ve benzeri bir durumu 3. bir göz olarak göresin diye.Sevgiler,mutluluklar..

Yapabileceğinizi fazlasıyla yaptığınız kanaatindeyim. Zira 4 yıl bir üniversite öğrencisinin her ihtiyacına cevap vermek pekte kolay olmasa gerek. Kızımız pek keyifçi o düşünmüyor dert etmiyor siz neden ediyorsunuz. Bizim oralarda bir laf vardır biraz amiyane olacak ama, "itin hatırına değil sahibinin hatırına derler" hal böyleyken elbet ellerinden tutmak gerekir ama kendimizden de çok ödün vermemeliyiz. Sizin düşündüğünüz, hesap ettiğiniz kadar onlar önemsemiyor olacaklar ki hem abla iş teklifinizi geri çeviriyor hemde gelin kızımız yan gelip yatıyor. Bence biraz kendinizi geri planda tutun. Elbette yardımcı olamak çok özel çok güzel ama birazda haddi hududu olmalı.

katılıyorum bence de onlar çaba göstermiyorsa afedersiniz ama size birşey düşmez

İpek hanım sizin yerinizde olsam kadınla irtibatımı belli derecede sürdürür eğer çok zorda kaldığı dönemleri olursa
-ki bu devirde 500 tl ile nasıl olmasın- yardımcı olurum elimden geldiği kadar.
Çocukları da hayırsız belli
kendileri yan geliyor anneyi çalışmaya zorluyorlar :/
sizinde içiniz elvermiyor zaten belli hep onları düşünüyorsunuz
o kadıncağız hatrına yine de elinizi üstünden çekmeyin
zaten kalmış bir başına üzücü bi durumu var
Sizin çocuğa bakmama olayını anlamadım bahane mi buluyor yoksa gerçek mi ? onu siz hissedersiniz zaten

Fazlasıyla yapmanız gerekeni yapmışsınız üstelik karşılık beklemeden. Allah razı olsun, yaşları hernekadar da büyük olsada yetim hakkını korumuşsunuz.

Bunlarla hiç kafanızı kurcalamadan yine yapmanız gerekeni yapın diye yazacaktım ben, yorumlara bakınca yapmışsınız yine.

Helal olsun ve Allah razı olsun.. Bu dünyada iyiliklerin hiçbirzaman tam karşılığı olmamıştır insanlar tarafından..
Hep tek göz kapalı olur bizlere yapılan fedakarlıklara karşı. Ama olsun , tüm saniyesinin yazıldığını biliyoruz en azından,, insanlar tarafından çeyreği bile kaydedilmediği halde.

X