- 28 Mart 2019
- 643
- 1.109
-
- Konu Sahibi melike1453
Aynen nasıl unutabilirim bana da yapmıştı ve sağolsun bazı arkadaşlar da beni vicdansızlıkla suçlamışlardı.. Halbuki kronik bir Stockholm sendromuyla karşı karşıya olduğumuzdan bihaberlerdiKonu sahibi bana üslubu cevapları ve tavrıyla geçen hafta benzer bir konu açan rapunzel i hatırlattı. O üye de gözünü aç diyene benzer cevaplar veriyordu.
hayır.göz bu şekilde mi açılıyordu?küçümseyerek ve dalga geçer bir tutum içerisindeÖyle bir insana denk gelsem bile önce kumpasçının önde gideni olan eşimi boşarım (yıllardır beni kandırdığı için), sonra da zaten elti kişisiyle bağım kalmaz böylece ondan da kurtulmuş olurumSizin gözünüzü açmaya çalışanlara karşı tavrınız hep böyle aba altından beddua etmek midir?
Herkesin bir konuşma tarzı vardır. Ne dalga geçiyorum ne de küçümsüyorum. Zaten görüyorum ki her konuda gözünüz yeterince açık ve yardıma da ihtiyacınız yok. Sadece inanmak istediğinize inanmaya çalışıyorsunuz ama aklınız da buna müsade etmiyor, ama malesef yanlış yere gelmişsiniz çünkü bu kadar akıllı kadının olduğu bi platformda size kimse akıl dışı bir öneride bulunamayacak ben de dahilhayır.göz bu şekilde mi açılıyordu?küçümseyerek ve dalga geçer bir tutum içerisinde
yanlış anlaşılmak istemiyorum.söylenen mesajlar kırıcı şahsıma yönelik.sanki hiçbirşeyi düşünmüyorum her söylenene inanıyomuşum gibi algılanıyor.böyle olsa ilk söylenen yalana yetinmekle kalırdım.acıma duygum var evet şuan eşim olacak kişiye karşı sadece acıma duygusu besliyorum sevgi güven aşk hiçbirisi yok.burada yazılanları okuduktan sonrada acıma da kalmadı geberse umrumda olmıcak.zamanla olur mu ya da yaşayan kişiler bu süreci nasıl atlattı bilgilenmek için yazdım. psikolojik desteği aldatma konusu için almıyor. burada bir arkadaşın belirttiği gibi kişilik bozukluğu olduğu nu düşünüyorum. şuan gerçekten içinden çıkılması zor bir durumdayım.aileme gittikten sonra hiçbirşeyin dönüşü olmaz ailem asla bırakmaz beni onlara.pişman olurmuyum.yazışmaları tam görsem kesip atıcam yada anlattığı gibi ise konuşmalar burnunu sürttürücem gitmicem. tek derdim mesajlaşmalar ne sıklıkta ve hangi samimiyette. ve bana doğru mu anlatıldı.Aynen nasıl unutabilirim bana da yapmıştı ve sağolsun bazı arkadaşlar da beni vicdansızlıkla suçlamışlardı.. Halbuki kronik bir Stockholm sendromuyla karşı karşıya olduğumuzdan bihaberlerdi
AHA aydınlandım :) ben aldatma hastalık demedim konu sahibi de adamın başka sorunları varmış buna itmiş tarzında bir açıklama yapmış ben sizin üslubunuzu sevmiyorum bunu daha önce de belirtmiştim başka bir konuda yorumda evet aldatma hastalık değil tabi ki nefsini kontrol etme eşine sevgilisine nişanlısına karşındaki insana saygı duyabilen insan bunları yapmaz ( ben neden psikolojik sorun olmasın derken eşi kötü davranır sevmez saymaz psikolojik şiddet uygular karşındaki insan sevgiyi saygıyı başka yerde arar tarzındaki düşüncemi vurgulamak istedim konuyla çok bağımsız yorum yaptım açıkçası) ve tekrardan son olarak aldatma tabi ki hastalık değilAha buyrun psikolog arkadaş gereken cevabı vermiş.
hayır.göz bu şekilde mi açılıyordu?küçümseyerek ve dalga geçer bir tutum içerisinde
sürekli aynı ortamda değiller eşim genelde dışarıda kızı günde toplasan 10 dk görmez işyerinde.mesajlar o yüzden önemli.aklımı kurcalayan en büyük şey hala kızın orada olması onu da bugün halledicem.cinsel bir birliktelik olabileceğini ihtimali aklımı kurcalıyor.öyle bir fırsatları asla yok ama yaratmış olabilirlermi mesajlarda çıkıcak.kızın bir an önce işte çıkması daha iyi değil mi, sürekli eşinle aynı ortamda değilller mi
mesajları da artık kurcalamayın olan olmuş, msjları öğrenmek neyi değiştirecek ki
Kayinpederin akli basinda insanmis. Sana gelince kocan seni aldatmis sende eltin ve arkadasi sigara icen insanlar diye onlari hayifliyosun baskasinin akliyla kalbiyle aldatmadi bu adam seni bizzat kendi yapti baskalarina laf soylemeye gerek yokmerhaba bayanlar. 3 yıllık evliyim ve bir de çocuğum var.eşim iyi niyetli kimsenin kötülüğünü istemeyen asla kalp kırmayan dinine bağlı asla yapmaz dediğim bir adamdı. eşimin telefonuna başka bir kız tarafından gönderilen mesajları eşim silmiş ama ben yüklediğim bi proğramla gördüm.yalnız karşı tarafın mesajları görünüyor mesajlarda.o an kahroldum ne yapacağımı bilemedim evde kanser tedavisi gören dayımlar yatılı misafirimdi sesimi çıkartamadım sabahı bekledim.eşim erkenden işe gitti. eşim babasından çok korkan ailesine de sıkı sıkı ya bağlı birisidir.konuyu anne ve babasına anlattım oğlunuzun iş yerinizde çalıştırdığınız bir işçi ile ilişkisi var dedim.şok oldular nerden biliyosun dediler mesajları söyledim.eşimin ailesi diğer kardeşlerinden beklerler eşimden beklemezler o derece çok seviyo ve güveniyorlardı aynı benim gibi. babası akşam sorguya çekmiş, korkudan ben atmadım sürekli yanımda gezdirdiğim işçi benden gizli telefonumu alıp atmış demiş.bana da böyle açıklama yaptılar gelip.kurana el basıp yeminler etti eşim. ertesi gün kayınpederim iş yerinde kızı ve eşimi sorguya çekmiş tabi eşim de kızla anlaşıp suçu diğer çalışanın üzerine atmışlar.oda o kızdan hoşlanıyormuş bir iki kez sosyal medyadan rahatsız etmiş sanırım.neyse herkes buna inandı ama ben inanmadım.eşimi o akşam karşıma aldım bana doğruyu söyle ben hiçbirşeye inanmıyorum dedim lütfen doğruları anlat dedim.oda ilk başta yine yanındaki işçiyi suçladı haberim vardı seviyom falan dedi dedi ama benim ona da inanmadığımı görünce gerçeği itiraf etti.evet dedi ben konuştum kızla ben attım mesajları dedi.o ana kadar herkes kızla yüzleştirmek istemişti beni ama ben kabul etmemiştim gerçekleri öğrendiğimde eşimin telefonunu aldım elinden, kızı aradım ve kızla görüştük.kızın eşimin telefonunda gördüğüm mesajlar senin başka işin gücün yokmu, benim ne düşündüğüm önemli değil, profilinden görüyorum gerçekleri vs vs hep sitem içerikliydi. kızla görüştüm kız benim hiçbir meyilim yok samimi arkadaşız bana çocuğunuzu anlatırdı vs vs saçmaladı durdu. kız diyorum ama 32 yaşında ve çok akıllı bir kadın.bu arada eltimin arkadaşıymış o sebeple işyerine alınmış zaten.eltimde aynı onun gibi sıgara kullanan eşine çevresine sürekli yalanlar söyleyen herkesi kandırmayı çok iyi bilen çok akıllı bir kadın.ben onun yaptırmış olabileceğinden bile şüpheleniyorum.çünkü beni en başından beri kıskandı çekemedi sürekli laf çarptırdı.ben iyi niyetliydim o zamanlar hiçbirisini farkedemedim.şuan herşeyi daha iyi anlıyorum.neyse eşimle kız arasına gelecek olursak aralarındaki bu samimiyet biz tanışmadan önce de varmış.biz tanışmışız evlenmişiz bu kız sürekli varmış.eşim benden telefonunu mesajını saklayan birisi değildir diyorum ya dünya iyisi dersiniz tanısanız.ve herkesin kıskandığı bir evliliğimiz vardı. mesajlaşmamız sürekli değildi dedi kız o yazardı arada bir hal hatır sormak için falan dedi.eşimde bunu söyledi ama inanmıyorum. aralarında cinsel bir birliktelik duygusal bir beklenti hiç olmamış.şuan bana söylenenler bunlar.ertesi gün kayınpederimi aradım.oğlunuz herşeyi itiraf etti dedim o konuşmuş kızla hepimize de yalan söylemişler dedim. çok kötü oldu zaten rahatsız iyi insanlar onlarıda üzdüğüm için ayrı üzgünüm.baya konuştuk akşam aradı geliyim evde senin yanın da mı sorayım hesabını yoksa bana mı bırakırsın dedi.baba benim yanımda ezme dedim tamam kızım dedi. ertesi gün kayınpederim eşime hayatında hiç unutamayacağı büyük bir ders vermiş. eşim bitkin ve perişan halde eve geldi.kayınpederimin onunla konuştuğunu ona bazı testler yaptığını ve test sonucunda Allah ı inkar eden bir insan olduğunu ortaya çıktığını anlattı.resmen kahrolmuştu.kayınpederim psikolağa gidip onun yönlendirmesiyle yapmış bunları ve eşimin psikolojik ve ya davranışsal bir hastalığının olabileceğinden bahsetmiş. çünkü eşimin ailesini çocuğunu eşini bu kadar sevip mutluyken bu şekilde davranması normal bir durum değilmiş. eşime de düzelene kadar bekliycem düzeldiğin gün oğlum diyip sarılırım sana demiş.eşim bitik ve mahvolmuş durumda başından beri bana yalvarıyor.beni bırakma beni bırakırsan biterim,ben seni çok seviyorum çocuğumu çok seviyorum diye.bi yanlış yaptım niye yaptım bende bilmiyorum diyor.şuan 1 hafta oldu eşime seni affetmicem dedim. şuan psikolojik destek alıyor sorunun çok öncelere dayanıldığı düşünülüyor.o desteği alırken yanımda ol sana çok ihtiyacım var diyor.küçük bi çocuk gibi sürekli ağlıyor dizlerime kapanıyor.he önceki eşim se aslanlar gibi ayakta duran dimdik birisiydi.şuan perişan durumda.ben bi uçurumdan düşüyodum sen bırakıp gitmedin elimden tuttun şimdi de babam tutmaya çalışıyor diyor.çocuk umrumda değil sen gidersen öldürürüm kendimi biterim ben diyor.ben gidersem herkes durumu öğrenicek.kayınpederim çevresince çok saygın birisi tüm saygınlığını kaybedicek.eşime karın giderse kovarım seni başının çaresine bakarsın gelinimle torunuma bakarım ben demiş.eşim işten çıkarılırsa kayınpederimin büyük işyeri biter 3 kardeş işletiyorlar zaten biri çıkarsa biter orası. kıza gelecek olursak kayınpederim yavaş hareket ediyor.öğrendiği gün kız hakkına kararı sen ver dedi ama birdaha sormadı kızda halen çalışıyor.ne yapmalım çok kararsızım söylesem ailem herzaman arkamda olur. biliyorum çok uzun oldu ama son olarak ben bu mesajların hepsini görmek istiyorum yani gönderilenleride gelenleri de bunu nasıl öğrenebilirim nasıl yapabilirim.yolu yok demeyin var bilen aydınlatırsa sevinirim.yorumunuza ihtiyacım var kimseye anlatamadığım için kimsenin düşüncesini alamıyorum çareyi buraya yazmakta buldum.ve şuan konuyu 4 kişi biliyor eltiler diğer aile bireyleri kimse bilmiyor
isterse 1 dk görsün o kızın orda artık işi olmamalısürekli aynı ortamda değiller eşim genelde dışarıda kızı günde toplasan 10 dk görmez işyerinde.mesajlar o yüzden önemli.aklımı kurcalayan en büyük şey hala kızın orada olması onu da bugün halledicem.cinsel bir birliktelik olabileceğini ihtimali aklımı kurcalıyor.öyle bir fırsatları asla yok ama yaratmış olabilirlermi mesajlarda çıkıcak.
siz nasıl yazarsanız öyle algılanıyor ne bir eksik ne bir fazla.. alıntıladığınız mesajımdaki bahsi geçen kişi de siz değilsiniz orada başka birinden bahsediyoruz, ama siz de benzer davranışlar, savunma mekanizması içindesiniz. Ben boşanmış birisi olarak boşanmanın ne kadar zor olduğunu ama bu kadar da zor olmadığını gayet iyi biliyorum. Kendinize bahaneler üretiyorsunuz ama o bahanelerin de aslında geçerli olmadığını siz de gayet iyi biliyorsunuz. Karşı tarafın mesajları gayet açıklayıcı zaten ve hala oradan kovulmadığına göre ne bir kumpas ne başka bişey basbayağı eşinize edilen sitemler var. Hangi arkadaşınıza siz bu tarz bir sitem edersiniz mesela? Bir gönül ilişkisi olmayan birisine kim böyle sitem edebilir ki?yanlış anlaşılmak istemiyorum.söylenen mesajlar kırıcı şahsıma yönelik.sanki hiçbirşeyi düşünmüyorum her söylenene inanıyomuşum gibi algılanıyor.böyle olsa ilk söylenen yalana yetinmekle kalırdım.acıma duygum var evet şuan eşim olacak kişiye karşı sadece acıma duygusu besliyorum sevgi güven aşk hiçbirisi yok.burada yazılanları okuduktan sonrada acıma da kalmadı geberse umrumda olmıcak.zamanla olur mu ya da yaşayan kişiler bu süreci nasıl atlattı bilgilenmek için yazdım. psikolojik desteği aldatma konusu için almıyor. burada bir arkadaşın belirttiği gibi kişilik bozukluğu olduğu nu düşünüyorum. şuan gerçekten içinden çıkılması zor bir durumdayım.aileme gittikten sonra hiçbirşeyin dönüşü olmaz ailem asla bırakmaz beni onlara.pişman olurmuyum.yazışmaları tam görsem kesip atıcam yada anlattığı gibi ise konuşmalar burnunu sürttürücem gitmicem. tek derdim mesajlaşmalar ne sıklıkta ve hangi samimiyette. ve bana doğru mu anlatıldı.
eğer olmuşsa ne yapacaksınız, boşanacak mısınız, boşanmayacaksınız hiç araştırmayınsürekli aynı ortamda değiller eşim genelde dışarıda kızı günde toplasan 10 dk görmez işyerinde.mesajlar o yüzden önemli.aklımı kurcalayan en büyük şey hala kızın orada olması onu da bugün halledicem.cinsel bir birliktelik olabileceğini ihtimali aklımı kurcalıyor.öyle bir fırsatları asla yok ama yaratmış olabilirlermi mesajlarda çıkıcak.
bacım bu kadar saf olunur mu? psikolog kayınpederine oğlu için bir test yapmış ve testin sonunda Allahı inkar eden bir insan olduğunu anlamış diyorsun. sen doktora gidip annem için antibiyotik alıcam desen yazmaz, değil ki başkası için test verecek de tesin sonucunda da Allahı inkar eden insan olduğu ortaya çıkacak da...kayınpederimin onunla konuştuğunu ona bazı testler yaptığını ve test sonucunda Allah ı inkar eden bir insan olduğunu ortaya çıktığını anlattı.resmen kahrolmuştu.kayınpederim psikolağa gidip onun yönlendirmesiyle yapmış bunları ve eşimin psikolojik ve ya davranışsal bir hastalığının olabileceğinden bahsetmiş.
boşıcam hemde direk onun için araştırıyorum.eğer olmuşsa ne yapacaksınız, boşanacak mısınız, boşanmayacaksınız hiç araştırmayın
ablaacım ne yazdığınızın farkında değilsiniz heralde.bir aile büyüğümüz vardı herşeyi yapar söyler sonrada ben demedim ben yapmadım derdi onu anımsattınız birde ispat istiyorsunuz.Kimse sizi küçümseyecek birşey yazmamış ki. Ne demiş küçümseyecek ya da demişiz? Ya eş ailesi sizin aklınızla alay ediyor Ya da size yorum yapan, hayatlarından ve hatalarından öneri sunanların aklıyla burada siz alay ediyorsunuz. 18 yıllık evliliğini ihanet sebebi ile sonlandıran 2 çocuklu anne ve senin ablan olarak yazıyorum boşanmayacaksan kurcalama saçma bahanelerin (psikolojik rahatsız ölür öldürür vb) ardına sığınma. Şunu da unutma Affetmen demek bundan sonra olacaklara da göz yumman demek. İşin ciddiyeti kaçıyor çünkü.