yardım edin çok kararsızım

Değiştirdiğiniz konu içeriğini şimdi okudum.
Psikoloğunuz tabii ki de size şunu yap, bunu yap diyemez.
Biz yargıç değiliz çünkü eğer psikoloğun seçimiyle ilerlersen ve sonu kötü olursa?
Hem bu kişisel gelişime açık alan bırakmaz.
Karar tabii ki senin olacak.
Biz hemcinslerin olarak yorum yapıyoruz, profesyonel olarak değil.
kendime hangi soruları sormalıyım sizce? psikoloğum ile de paylaştım kararsızlığım çok var beni bu kararsızlıktan kendime sorduğum hangi sorular çıkartabilir?

ne yapmamı önerirsiniz? ciddi soruyorum bu soruyu.

kapatmak değil niyetim doğru olanı yapmak.
inkar derken neyi kastettiğinizi anlayamadım

Yani yazdığınız yorumların rengi çok değişti.
Anlıyorum güçlü görünmek istiyorsunuz, görünün de zaten, aradaki yorumlara çok bakamadım ama alay eden, dalga geçen varsa sizin hedefiniz gücünüzü bu insanlara kanıtlamak değil.
Sanki eğleniyormuş, takmıyormuş havası verseniz de içinizi kemirdiği aşikar.
O insanları boşverin, hedefiniz kendiniz ve geleceğiniz olsun.

kendime hangi soruları sormalıyım sizce? psikoloğum ile de paylaştım kararsızlığım çok var beni bu kararsızlıktan kendime sorduğum hangi sorular çıkartabilir?

Ben eşinizin manipülatör olduğuna eminim. Dizinizde ağlaması siz affedene kadar, çünkü eşinizin empati duygusu yok, ona her şey elde ettiği güne kadar mübah. Affettiğinizde adım gibi eminim daha kötüleriyle tekrarlayacak.
Hemcinsim olarak tavsiyem tabii ki kendinizi böyle bir insana ezdirmemeniz.
Ama soracak sorularım: ben ne istiyorum? ben bunu kaldırabilir miyim? olurdu.
Cevabım: ben, aldatıldığım, değer görmediğim, içimin huzursuz olduğu bir adamla olmak istemiyorum olurdu...
Boşanma seçeneği ne kadar üzücü ve yıkıcı görünürse görünsün, benim temel isteğim böyle bir evlilik değilse, kendimi ikna etmeye uğraşmazdım. Olmuyor çünkü, ikna olmuyorsunuz, bir süre idare ediyorsunuz ve yıkılıyor.
O yüzden herkes gel yol yakınken vazgeç dedi...

Konu birbirinden farklı değil ayrıntısız ve yanlış anlaşılmasız. Herkes kocan aldatmış vs vs ifade

konu birbirinden farklı değil ayrıntısız ve yanlış anlaşılmasız. çoğu kişi aldatıldığımı kandırıldığımı ayakta uyutulduğumu vs vs yazmışlar düzeltmemde direkmen ALDATILDIM yazdım.yani bunu artık kabul ediyorum demek.he aldatılmanın şeklini artık ben bile merak etmiyorken siz niye bu kadar merak ettiniz anlayamadım doğrusu. pardon türk milleti dedikodu severdi dimi aaa bak aldatmış nasıl aldatmış kimle aldatmış.bence sizi alakadar etmiyor bu konu.

valla ben o cesarette bulundum yazı 3 gün kaldı burada tüm yorumları okudum ama siz cesaretsiz bir şekilde bana neden komple yazıyı değiştirdiğimi sormadan babasına şikayet eden çocuklar gibi kural çiğnediniz.kibledim. tarzında ifadelerde bulunmuşsunuz.bir hatam varsa kabul ederim.ama sizin gibi açık arayanlara da hiçbir zaman fırsatını vermem.

Elbette o yazı 3-4 gün burada tutacaksınız, konu biraz geri düşecek ki ondan sonra fark edilmeden, tepki çekmeden-şikayet edilip orijinal konu geri getirmeden değiştirip araya kaynatmak kolaylaşacak. İlahi. :) Neyse.

Konular farklı, konu farklı olmasa baştaki yorumları orijinal içeriği aramadan anlayabiliyor olmamız gerekir, eğer "Ne diyor bu insanlar, konuda böyle bir şey yok" diyor ve alıntı arama ihtiyacı hissediyorsa, o konu farklıdır.
Aldatılmanın şekli de, kimle olduğu da yorumlara yansır ve daha sağlıklı öneri getirebilmek için gerekir, siz bunu ayrıntı olarak vermeseniz de insanların bu kısma hakim olmak istemeleri gayet doğal.
Bu aldatma tek gecelik mi, yoksa duygusal bir ilişki de barındırıyor mu, 3. şahıs para ile mi tutulmuş, akraba mı, yakın arkadaş mı, tanıdık mı yoksa aldatılanın hiç bilmediği biri mi, kaç kere oldu, adam kaçıncı şansını tüketti, ilk mi, kendi mi itiraf etti yoksa yakalanıp köşeye sıkışarak mı itiraf etmek zorunda kaldı; bunların hepsi aldatmanın psikolojik yüzünü daha içinden çıkılmaz ya da daha aşılabilir hale getiren parametreler.

Burada sizi tanıyan eden yok, nikiniz 2-3 güne kimsenin hatırında kalmaz (biriyle şiddetli bir polemik yaşamadığınız sürece muhtemelen sizi aklına kazıyan da olmaz), neyin dedikodusunu yapacak bu insanlar? Sizin aldatılmanız, buradaki ne ilk aldatılma konusu, ne de son olacak; cidden buradaki insanların canhıraş sizin dedikodunuzu yapmakla tatmin olacağını mı zannediyorsunuz? Size fayda sağlamaya çalışan ya da kullandığınız dil, verdiğiniz ayrıntılarda insanların sizi ufak ufak çözümlemesine sebep olan şeylerde eleştiri geldiğinde, saldırganlaşmak yerine; bu insanlar neye tepki gösteriyor diye dönüp yazdıklarınıza baksanız, belki kendinizi yakalayacaksınız ama tercihiniz konunuzu silmek, değiştirmek ve insanları parmakla işaret etmeye çalışmak olmuş. Hala daha aynı üslup " Sizin gibi işinize gelmeyenci, sizin gibi açık arayan" filan, kendinizi tarif ediyorsunuz haberiniz yok ve o kadar odaklanmışsınız ki parmağınızın ucuna, sorduğum soruyu bile görmemişsiniz :)

Alıntı yapmasalar, "Bu yorumları niye yaptı yav bu insanlar?" diye daha bakınmaya devam edeceğim yani. Tepki alınca konuyu niye silip yeniden yazıyorsunuz yahu?

Bu benim, konunuza ilk yazdığım cümleler. :))))
Cevabınızı dönün okuyun, sorum karşısında ne demişsiniz ve ben yine ne sormuşum ve siz yine ne diyorsunuz. :)
İnsan biraz kendinin farkında olmalı. Neyse.

Buradaki insanların öfkesi de, sizi yerden yere vurması da çoğu kez sizi koruma, sarsma güdüsüyle yapılmış şeyler oluyor. Yoksa sizin aldatılmanız, niye kendi hayatındaki insanı gersin de size yüklensin insanlar? Düşünün siz bunu.

Elbette o yazı 3-4 gün burada tutacaksınız, konu biraz geri düşecek ki ondan sonra fark edilmeden, tepki çekmeden-şikayet edilip orijinal konu geri getirmeden değiştirip araya kaynatmak kolaylaşacak. İlahi. :) Neyse.

farkettiyseniz yeni kullanıcıyım ve şuan ilk defa alıntı yapıyorum sanırım olmadı :)
dediklerinizi bilmiyordum sormadan yargılamak niye? günahımı alıyorsunuz.

ayrıyettenrt sorduğunuz tüm soruların cevabı önceki yazıda mevcuttu herkeste yorumunu yaptı.özelden yazıp ayrıntı isteyenler oldu onlarada en ince detayına kadar yazdın paylaştım.

yorum yapan kalmadı düşüncesi ile değiştirmek istedim ekleme yapıldığı nı da bilmiyordum siz söyleyince olduğunu farkettim. sizde bana özelden yazıp ayrıntı verirmisiniz deseydiniz çekinmeden bahsederdim bu tutumunuzu gerçekten anlayamadım.belki burada yazdığım kadar yanlış anlamazdınız oradaki mesajımı

farkettiyseniz yeni kullanıcıyım ve şuan ilk defa alıntı yapıyorum sanırım olmadı :)
dediklerinizi bilmiyordum sormadan yargılamak niye? günahımı alıyorsunuz.

ayrıyettenrt sorduğunuz tüm soruların cevabı önceki yazıda mevcuttu herkeste yorumunu yaptı.özelden yazıp ayrıntı isteyenler oldu onlarada en ince detayına kadar yazdın paylaştım.

yorum yapan kalmadı düşüncesi ile değiştirmek istedim ekleme yapıldığı nı da bilmiyordum siz söyleyince olduğunu farkettim. sizde bana özelden yazıp ayrıntı verirmisiniz deseydiniz çekinmeden bahsederdim bu tutumunuzu gerçekten anlayamadım.belki burada yazdığım kadar yanlış anlamazdınız oradaki mesajımı

Üyelik tarihine dikkat etmedim bak, acemilikten olabilir.
Gerçi buraya üye olurken ve bölüm başındaki sabit, kurallar başlığında; en başta "Konu silmek, içerik değiştirmek yasaktır" diye kırmızı kırmızı yazıyor, okumalıydınız diyeceğim de, ona da neyse diyelim. Çünkü üyeler kurallara hakim kabul edilerek muamele ediliyor, iki günlük üye de olsan, bilmiyordum diyemiyorsun maalesef. Alıntıyı, etiketlemeyi vb. yapa yapa öğrenirsin ama kuralları başlarken okursun uyarsın bu kadar. Neyse, acemilik, olabilir.

İçeriği tamamen değiştirmek/silmek ceza sebebi; bunun yerine ilave yapın, hatta konu arasındaki üyelere karşı siteminiz-cevaplarınız da dahil konunuzun başına yazıp topluca cevap da verebilirsiniz; böylelikle yeni gelecek yorumların yönünü daha sağlıklı değiştirirsiniz.

Sordum ya "Neden tepki alınca siliyorsun yahu?" diye, yargılayan sensin ki; "Senin gibi şucu, bucu" diye öbür üyelerin hırsını direkt konuna yeni yorum yapmış, okuya okuya gelen, soruyla başlayıp aldatılmanın hastalık olmadığı vurgusundan ve bunun gerçek hastalara haksızlık olduğundan başka vurgu yapmayan ve değiştirilen konuyu anlamaya çalışan, şahsına dair hiçbir özel ithamda bulunmamış birinden çıkarmaya giriştin.

Konuyu genele açtığınızda, soruları da genelden alırsınız; ha, ayrıntı vermek istemezsen "Arkadaşlar, özelden ayrıntı verebilirim yardımcı olmak isteyenlere, genele ekstra bilgi vermek, kendimi çok açmak istemiyorum" ibaresini düşersin, ona göre insanlar bu seçeneği kullanır. Ben durduk yere kimseye pm atmam şahsen "Sana ne be? Yazıyorum işte genele, ne soruyorsun buradan?" diyebilirsin pekala da. Tepkini bilemem. Konu sahibi olarak, kendini doğru ifade etmesi gereken ilk kişi sensin ki, yanlış anlaşılmaya mahal bırakmayasın.

Böyle olmaz vallahi, çok alakasız yükseldin bana.

Neyse, hakkında hayırlısı olsun, ne diyeyim. Zor dert, Allah kolaylık versin.

Üyelik tarihine dikkat etmedim bak, acemilikten olabilir.
Gerçi buraya üye olurken ve bölüm başındaki sabit, kurallar başlığında; en başta "Konu silmek, içerik değiştirmek yasaktır" diye kırmızı kırmızı yazıyor, okumalıydınız diyeceğim de, ona da neyse diyelim. Çünkü üyeler kurallara hakim kabul edilerek muamele ediliyor, iki günlük üye de olsan, bilmiyordum diyemiyorsun maalesef. Alıntıyı, etiketlemeyi vb. yapa yapa öğrenirsin ama kuralları başlarken okursun uyarsın bu kadar. Neyse, acemilik, olabilir.

İçeriği tamamen değiştirmek/silmek ceza sebebi; bunun yerine ilave yapın, hatta konu arasındaki üyelere karşı siteminiz-cevaplarınız da dahil konunuzun başına yazıp topluca cevap da verebilirsiniz; böylelikle yeni gelecek yorumların yönünü daha sağlıklı değiştirirsiniz.

Sordum ya "Neden tepki alınca siliyorsun yahu?" diye, yargılayan sensin ki; "Senin gibi şucu, bucu" diye öbür üyelerin hırsını direkt konuna yeni yorum yapmış, okuya okuya gelen, soruyla başlayıp aldatılmanın hastalık olmadığı vurgusundan ve bunun gerçek hastalara haksızlık olduğundan başka vurgu yapmayan ve değiştirilen konuyu anlamaya çalışan, şahsına dair hiçbir özel ithamda bulunmamış birinden çıkarmaya giriştin.

Konuyu genele açtığınızda, soruları da genelden alırsınız; ha, ayrıntı vermek istemezsen "Arkadaşlar, özelden ayrıntı verebilirim yardımcı olmak isteyenlere, genele ekstra bilgi vermek, kendimi çok açmak istemiyorum" ibaresini düşersin, ona göre insanlar bu seçeneği kullanır. Ben durduk yere kimseye pm atmam şahsen "Sana ne be? Yazıyorum işte genele, ne soruyorsun buradan?" diyebilirsin pekala da. Tepkini bilemem. Konu sahibi olarak, kendini doğru ifade etmesi gereken ilk kişi sensin ki, yanlış anlaşılmaya mahal bırakmayasın.

Böyle olmaz vallahi, çok alakasız yükseldin bana.

Neyse, hakkında hayırlısı olsun, ne diyeyim. Zor dert, Allah kolaylık versin.
bütün bilgileri okudum fakat aklımda kalan tek şey yazdığımızı silemeyeceğimizdi. Ceza falan hatırlamıyorum yani☺️ neyse dediğiniz kurallara uysa idim belki daha sağlıklı olurdu ama bilmediğim için değiştirme yoluna gittim. Baktım onu yapabiliyorum yapayım dedim ☺️ mesajlaşma ve diğer konularda uzun zamanda öşrenebileceğim bilgiler verdiniz teşekkür ederim. Haksız yere yükseldiysem affola platformu anlamaya çalışıyorum. Bilmiyosan ne geziyon diyebilirsiniz bilmemek değil öğrenmemek ayıp gözüyle bakıp ortalığı birbirine katmış olabilirim. Yazım çok dikkat çekti uzun zamandır böyle enteresan şeyler duymadığını söyleyenler oldu burada. Duygu değişimimin de etkisi büyük. Birde sanırım burada herkes kişinin isteğinden çok olaylara odaklı yorum yapıyor. Tek bir kişi mesajları nasıl geri alabilirim sorusuna dönmüş gerisini okumuşsunuzdur zaten.

bütün bilgileri okudum fakat aklımda kalan tek şey yazdığımızı silemeyeceğimizdi. Ceza falan hatırlamıyorum yani☺ neyse dediğiniz kurallara uysa idim belki daha sağlıklı olurdu ama bilmediğim için değiştirme yoluna gittim. Baktım onu yapabiliyorum yapayım dedim ☺ mesajlaşma ve diğer konularda uzun zamanda öşrenebileceğim bilgiler verdiniz teşekkür ederim. Haksız yere yükseldiysem affola platformu anlamaya çalışıyorum. Bilmiyosan ne geziyon diyebilirsiniz bilmemek değil öğrenmemek ayıp gözüyle bakıp ortalığı birbirine katmış olabilirim. Yazım çok dikkat çekti uzun zamandır böyle enteresan şeyler duymadığını söyleyenler oldu burada. Duygu değişimimin de etkisi büyük. Birde sanırım burada herkes kişinin isteğinden çok olaylara odaklı yorum yapıyor. Tek bir kişi mesajları nasıl geri alabilirim sorusuna dönmüş gerisini okumuşsunuzdur zaten.

Ceza dediğim, ban zaten; 24 saat ile başlar, tekrarına göre katlanarak gider ya da belli bir süre banlanacak şeylerden uzak durursan günü azalır, öyle bir sistem, foruma üyeliğinle giriş yapamazsın ceza süresince.

Rica ederim, est, bunlar basit yanlış anlaşılmalar, olabilir; daha köşede oturur çekirdek çitleyerek KK mahalle kavgalarını da izlersin, bizimki tartışma bile sayılmaz, eksik anlatım, ifade farkı vb. yaşanır illaki.
Bir de derdin var başında, hassas bir konu, gelen eleştirilere bu halde çabuk gardını alman ve terslemen de gayet olağan.

Burada şu var biraz; insanlar paldır küldür konuşabiliyor, konu sahibinin o anki duygu durumunu, aynen dediğin gibi olaya odaklı yaklaşıp, öfkesine kapılarak göz ardı edebiliyor. Aslında senin, bu olay üzerine, eşinin kçına tekmeyi koymanı, hakkını almanı, onsuz yoluna devam edebilecek güçte olmanı diliyorlar ve atıyorum sen "Şöyle mi olsa, böyle mi olurdu?" diye eşini affedebileceğine dair mana çıkarılabilecek cümle sarf ettiğin an, oklar sana dönüyor. Bu seni yermekten ziyade aslında güçlü durmanı istediklerinden, tüm hemcinslerimize karşı yapılan bir haksızlıktan gına geldiğinden yaptıkları bir şey; "Göster ona gününü, hatasının bedelini ödet, kıymetini bilsin, sürünsün, köpek olsun" dedikleri nokta. Ondan kızıyorlar aldatılana da, bu kadar kolay olmamalı, bir bedeli olmalı.

Bir kadın bunu yapsa, belki namusumu kirlettin, adıma leke sürdün diye kocası şakağına namluyu dayayıp öldürürken, kadınların erkeklerini -acabalar- ile, yuva kurtarma mantığı ile aklama çabası, o için için hala aileyi bir arada tutma gayreti, diğer kadınları delirtiyor. Haksız da değiller. Bku yiyen adam, yuvayı bir arada tutma-tutmama yükü hep kadında, toplumca, sosyolojik olarak öyle bir işlemişler ki, adamın zevki sefasında düşünmediği şeyleri, kadın onun yerine de düşünmek zorunda bırakılıyor...

İşte bunu ifade biçimleri değişiyor, kırıcı yorumlar yapılabiliyor vb.
Tercih sizin tercihiniz neticede, aynı yatağa yeniden girmeyi siz sindireceksiniz, sünger çekecekseniz siz çekeceksiniz, o ateşte siz yanacaksınız, o şüpheyle siz baş etmek zorunda kalacaksınız; kimse umursamasa, esasen kimse sizi düşünmese, sizi yerecek yorum yapma zahmetinde bile bulunmaz, kendini polemiğe sokmaz yani, bana ne ben mi alacağım koynuma der geçer.

Benim, aldatmalı konularda gözlemlediğim bu şahsen; erkeklerin sadakatsizlikten kolay sıyrılmalarına haklı olarak katlanamıyoruz, hemcinsimiz olarak bir kadının bu duruma düşürülmesine, erkeğin iki gözyaşı döküp yine bir hemcinsimiz olan diğer kadını bklayıp işin içinden sıyrılmasına, iki kadının karşı karşıya getirilip, kocanın aradan sıvışmasına sinir oluyoruz. Tepkiler, üzerinize gelmeler, yüzünüze vurmalar bundan.

O kız hakkında ne karar verirsiniz bilmem ama kayınpederiniz ne iyi yürekli biriymiş.

kp ile eşiniz koordineli bir şekilde anlaşmışlar anlamamış olamazsınız?
bence işinize gelmiş böyle anlamak konu sahibi

sigara içmeyi gizli saklı yapıyordu onu demeye çalıştınız herhalde

Yok gizli saklı yapıyordu demek istemedi konu sahibi. Sigara içen açık giyinen gibi birşey yazdı. Yani sigara içen kadın hafif kadın demek istedi

Yok gizli saklı yapıyordu demek istemedi konu sahibi. Sigara içen açık giyinen gibi birşey yazdı. Yani sigara içen kadın hafif kadın demek istedi
Olayı saptırıp iftira boyutuna getiriyorsunuz. Arkadaşında anladığı gibi gizli saklı içmesini kastettim. 'açık giyinen' lafınızı iftira olarak anlıyorum. Ben böyle bir cümle kurmadım. Yanlış anlamalarınız hat safhada

Evet anladığınız gibi söyledim yorumlarda da açıkladım bu söylemimi.
İşime gelme değil hayatımda yalan nedir pek bilmediğim için her söylenene inanıyorum. İnsanlar nasıl bu kadar kolay yalan söyleyebiliyor eşim dibimdeki insan yapmış bunu sürekli ve ben farkedememişim

Kocan aldatmış neden, niçin, niye olması önemli mi?
Yok kayınpeder çok saygın, eşimi kovarsa işyeri biter ee bitsin bi laf vardır "Benden sonra tufan kimin umrunda" diye

Sen istiyorsun ki "Eşin hastaymış o yüzden aldatmış yanında ol ayrılma, hep o kıskanç(!) eltin ayarlamıştır hatta, eşinin hiç suçu yoktur(!), yoksa eşin ne bilsin kızla mesajlaşmayı
Ayrılırsan kayınpederin işini kaybeder yazık adama üzülmesin yaşlı adam boşver ayrılma" diyelim ama ein gayet aklı başında bile isteye mesaj atmış

Bu arada psikolog da ne psikologmuş Onedio testi gibi Allah'a inanç testi uygulatmış kayınpeder aracılığıyla

Ya aldatılıp da boşanmayacaksanız, ne demeye bu kadar üstüne düşünüp, akıl alıyorsunuz ki anlamıyorum. Affetmişsin işte boşanmicaksın, evden ayrılmıyorsun, hastalık diye bir bahaneyle avunmuşsun çoktan daha ne yani ?

X