Hem kuduz hemde aids mikrobu taşıyo diye okumuştum.yarasaya dokunmayın kuduz riski var ısırmasına gerek yok.
cam kapılarınıza sineklik taktırın. yarasa sevimli sevilecek bi hayvan değil. kuduz riski var. dokunduysanız aşı olmanız lazım.
Valla ben çocukken kulağıma çarpıp geçmişti ve eşiminde motorsikletle giderken yüzüne çarpmıştı kuduz olmadık demek ki dokununca olmuyormuşyarasaya dokunmayın kuduz riski var ısırmasına gerek yok.
cam kapılarınıza sineklik taktırın. yarasa sevimli sevilecek bi hayvan değil. kuduz riski var. dokunduysanız aşı olmanız lazım.
Yılan ve fare fobime durduk yere yarasa da eklendi. Duyan mağarada yaşıyorum sanıcakValla evcilleşse kesinlikle beslerdim bir tane
Yılan ve sürüngenlerden bende ürperiyorum ona bişe diyememYılan ve fare fobime durduk yere yarasa da eklendi. Duyan mağarada yaşıyorum sanıcakGerçekten bulunduğum yerde ne aradığına dair hiç bir fikrim yok. Şehrin göbeği. Umarım bu arkadaş bir daha aynı korkuyu yaşatmaz bana tabi konu sahibine de
Valla ben çocukken kulağıma çarpıp geçmişti ve eşiminde motorsikletle giderken yüzüne çarpmıştı kuduz olmadık demek ki dokununca olmuyormuş
Valla sırf aslı varmı diye araştırdım gözümüz aydın öyle birşey yokmuşvalla aşı olmanız lazımdı şansınıza bişey olmamış.
Valla sırf aslı varmı diye araştırdım gözümüz aydın öyle birşey yokmuş
Bence sizde bir araştırın solunumla bulaşması için yarasa dolu bir mağarada solunum yapmamız lazım oda idrar ve dışkıları yüzünden eğer solunumla bulaşacak olsaydı ormanlık bölgelerde oturan herkes kuduz olurdu bence siz yanlış bilgi vermeyinkaynak ne :) baya bilimsel galiba.
yarasalardan solunumla bile bulaşıyor kuduz insanlara yanlış bilgi vermeyin.
Bence sizde bir araştırın solunumla bulaşması için yarasa dolu bir mağarada solunum yapmamız lazım oda idrar ve dışkıları yüzünden eğer solunumla bulaşacak olsaydı ormanlık bölgelerde oturan herkes kuduz olurdu bence siz yanlış bilgi vermeyin
Evet doktor olunca herşeyi biliyorsunuz zaten"yarasaya temas etmek kuduz aşısı olmayı gerektirir" dedim "yok yea bişey olmaz suratıma çarptı bişicik olmadı diyorsunuz." tam bir cahil mentalitesi.
solunumla bulaşabilir dedim e siz de beni teyit ediyorsunuz şu an. yarasalar kuduz taşıyıcısı olabilir ve hastalanmaz bu yüzden çok tehlikeliler. uzak durmak lazım.
araştırmama gerek yok ben doktorum. siz yarasalarla oynayın isterseniz bana ne. burada yazdığımı sürekli bişey olmaz bişey olmaz diye ahkam kesip insanları yanlış yönlendirmeyin. belki biri dokunacak ve kuduz olacak bunun vicdani yönünü nasıl kaldırıyorsunuz?
beni ilk alıntılayan sizdiniz bir de üzerine yanlış olan kendi fikrinizi herkese kabullendirmeye çalışıyorsunuz.
konu sahibine ve merak edenlere bilgiyi verdim gidiyorum. daha da uzatıp rezil olmayın. neyse kime neyi anlatıyorsam.
Bütün camlara sineklik taktıracaksınız başka yolu yok bence ben eve taşınmadan tuvaletteki havalandırma penceresi dahil taktırıyorum büyük sinekten bile korkarımİyi günler
Dün akşam evime 2 kere yarasa girdi. Her türlü hayvandan korkan bi insanım. Çok huylandım. Bebeğimde var. Dışarıya attık ama yine gelir korkusu var. Evimin alt tarafında ağaçlıklı bi park var. Sokak lambasıda var. Geçen sene böyle bişey yaşamamıştım. Evim 8.kat bu arada. Başına böyle bişey gelen var mı? Ne yapacağımı bilemiyorum.
Bizim evede girmişti yaşadığım yerde akşam olunca havada dönüp duruyorlardi görüyordk yani ama evlere girmezler genelde yolları sasmstr onların bizim camlarn hepsnde sineklik var terasin sinekliği açık kalmış bi kere ordan girdi bidaha girmedi zaten sineklik taktrlamisnz.İyi günler
Dün akşam evime 2 kere yarasa girdi. Her türlü hayvandan korkan bi insanım. Çok huylandım. Bebeğimde var. Dışarıya attık ama yine gelir korkusu var. Evimin alt tarafında ağaçlıklı bi park var. Sokak lambasıda var. Geçen sene böyle bişey yaşamamıştım. Evim 8.kat bu arada. Başına böyle bişey gelen var mı? Ne yapacağımı bilemiyorum.
siz yanlış bilgi veriyorsunuz.en garanti bulaşma şekli ısırmadır.ısırma dışında tırmalama, açık yara üzerine salgı temasıyla geçer.solunumla geçmez.kaynak ne :) baya bilimsel galiba.
yarasalardan solunumla bile bulaşıyor kuduz insanlara yanlış bilgi vermeyin.
siz yanlış bilgi veriyorsunuz.en garanti bulaşma şekli ısırmadır.ısırma dışında tırmalama, açık yara üzerine salgı temasıyla geçer.solunumla geçmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?