İş ve ev arası mekik dokumaktan bunaldım. Fikir verin lütfen

mormenekse94

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2024
162
39
13
30
Arkadaşlar bana bie fikir verin. 4 senelik falan evliyim 3.5 senedir de bankada calisiyorum .evlendikten 3 4 ay sonra ise girdim. Ama metal olarak çökmüş durumdayım. Evli olup hem dışarıda çalışıp hem evde çalışıp nasıl herseyle başa çıkıyorsunuz. Ben çok yoruldum gerçekten psikolojik olarak çöktüm. Banka calisanayim haliyle tüm gün kafam patlıyor artık akşam 6 6 buçuk çıkıyorum eve gelene dek 7 oluyor yiyecek bisiler hazırlıyorum ye iç saat 8 buçuk oluyor topla et salona gelip oturmam 9 u buluyor e geriye ne kalıyor ki ? kendimi sürekli at gibi koştururken buluyorum çünkü kısıtlı zaman ama hicbirseye yetmiyor. Hafta sonu geliyor. Hafta içi partim ciktigi için bu seferde haftasonu disari bir yere gidip etkinlik yapamiyorum. Kaldiki haftasonuna da bir yığın iş oluyor yine biriken 2 3 makine camasir yemek yine yok malum ev sil süpür . Bu döngü beni mahvetti. Hayattan evlilikten soğuttu. Kendimi dinleyecek vakit bulamıyorum bir türlü dinleyemiyorum hep uykum var .bitkinim. ne yapacağımı bilmiyorum bir fikir verin bana

Kocana da iş ver. Yemekleri bazı aksamlar o yapsın ya da sen yemek yaparken çamasır makinesine çamasır atsın veya ev süpürsün vrya bulasık yıkasın falan. Herseyi sen yapmak zorunda değilsin. Sadece işten gelip ayaklarını uzatıp yatıyor mu bu adam?

Kocana da iş ver. Yemekleri bazı aksamlar o yapsın ya da sen yemek yaparken çamasır makinesine çamasır atsın veya ev süpürsün vrya bulasık yıkasın falan. Herseyi sen yapmak zorunda değilsin. Sadece işten gelip ayaklarını uzatıp yatıyor mu bu adam?
Onada bisilwr söylüyorum yapmasininyapiyor ama arada. Hani şu şekilde neticede hergun rutin yapılan bazı şeyler var neticede o keyfi gelince yapıyor her akşam yemek yeniyor mesela ben hazırlıyorum her akşam e hazırlayan bensem toplayan da o olması lazım ama 1 akşam topluyorsa 2. Akşam toplamiyor diyor bana sende bırak yapma ben biraz dinleneyim yapacam mesela sonra bakıyorum uyumuş e yine bana kalıyor o şekilde nasıl bırakayım mutfagi. Bisi yapiosa. Hemen 2 günde ay bugün çok yorgunum kalsın böyle ben yaparım sonra diyor ama kalıyor işte. Erkek milleti bu kadar işte . Ama sorsan yardım ediyor . Diyorum sen keyfin gelince ediyorsun diye. Neticede bunlar hergun rutin yapılması gereken şeyler keyfin geldiğinde 1 şeyin ucundan tutunca yardım etmiş olmuyorsun 50 kalem is var yani 1 ini 2 sini yapsan olsun 48 i bana kalıyor yine bir şekilde cidden çok yoruldum napicami bilmiyorum

Hafta sonu oluyor mesela neyse kahvaltıyı hazırlıyorum topluyorum diyorum sen yeri sil süpür işte keyfi varsa eğer o an yapıyor yada sadece süpürüyor mesela. Ben ise kahvaltı hazırla topla yemek yap 2 3 çeşit 2 makine camasir at makineye as et evi topla e yine yüzde 90 ben ayaktayım tüm gün Bi evi supurunce sanki hersey bitiyor. Katkısı yuzde 5 yani. E ben ne anladım bu işten kaldiki benim işim daha ağır bankada calisiyorum ben kafam patlıyor Hesap kitap tan bütün gün musteriden. Esim memur devlet memuru 9 5 çalışıyor ben 8 buçuk 6 isteyim bazen 6 buçuk 7 bile oluyor çıkmam onun işi de bana göre daha rahat uzman memur masa başı Yetkili bir iş yani benim gibi 100 insanla muhatap olup Hesap kitapla kafa da patlatmiyor hal böyle olunca işten de evlilik ten de herseyden sogudum

Ne güzel söylemiş sorumluluk sahibi eşiniz: "Yapmayın."
Siz "iş bölümü" değil, "yardım" olarak görürseniz ona düşeni, o da böyle ağzını yaya yaya "Yapma" der size. Eve gelip iki kişinin işini yaparsanız yorgun olmanız çok normal. Ya sadece kendi işinizi yapın gerisine karışmayın ya da evin temizliğini, yemeğini yapacak birini ayarlayın.

Onada bisilwr söylüyorum yapmasininyapiyor ama arada. Hani şu şekilde neticede hergun rutin yapılan bazı şeyler var neticede o keyfi gelince yapıyor her akşam yemek yeniyor mesela ben hazırlıyorum her akşam e hazırlayan bensem toplayan da o olması lazım ama 1 akşam topluyorsa 2. Akşam toplamiyor diyor bana sende bırak yapma ben biraz dinleneyim yapacam mesela sonra bakıyorum uyumuş e yine bana kalıyor o şekilde nasıl bırakayım mutfagi. Bisi yapiosa. Hemen 2 günde ay bugün çok yorgunum kalsın böyle ben yaparım sonra diyor ama kalıyor işte. Erkek milleti bu kadar işte . Ama sorsan yardım ediyor . Diyorum sen keyfin gelince ediyorsun diye. Neticede bunlar hergun rutin yapılması gereken şeyler keyfin geldiğinde 1 şeyin ucundan tutunca yardım etmiş olmuyorsun 50 kalem is var yani 1 ini 2 sini yapsan olsun 48 i bana kalıyor yine bir şekilde cidden çok yoruldum napicami bilmiyorum
Sen de yapma bırak pis kalsın ertesi gün eve gelince de mutfağı toplamadığın için yemek hazırlayamadım dersin. Bu nasıl iş arkadasım isyan edin biraz mecbur yani bunları yapmaya. Ya da kendine hizmetçi tutsun.
Biz kadınlar çok kasıyoruz her yer toplu olacak o mutfak o gece toplanmadan coğu kadının gözüne uyku girmez biliyorum ama bu yüzden erkekler kadı lara güvendiği için yapmıyor. Tek yaşasaydı bu adam ne olacaktı? E bir gün toplamaz 2 gün toplamaz 3.gün illa toparlardı pislik içinde yasayacak değil ya. Evlilik aslında bir nokta ev arkadaşlığı. Ev arkadaşın tüm evin işini sana yıksaydı 2 hafta dayanmaz kovardın ya da o evden ayrılır ayrı eve çıkardın doğru mudur.? Bir çaresini bulmak zorundasınız bir ortak nokta olmalı iş bölümü olmalı..
Hem git çalış eve para getir hem evin işini yap. Çocuk yok sanırım sizin o da olsa ne olacak allah bilir süper kahraman mısın sen.

Hafta sonu oluyor mesela neyse kahvaltıyı hazırlıyorum topluyorum diyorum sen yeri sil süpür işte keyfi varsa eğer o an yapıyor yada sadece süpürüyor mesela. Ben ise kahvaltı hazırla topla yemek yap 2 3 çeşit 2 makine camasir at makineye as et evi topla e yine yüzde 90 ben ayaktayım tüm gün Bi evi supurunce sanki hersey bitiyor. Katkısı yuzde 5 yani. E ben ne anladım bu işten kaldiki benim işim daha ağır bankada calisiyorum ben kafam patlıyor Hesap kitap tan bütün gün musteriden. Esim memur devlet memuru 9 5 çalışıyor ben 8 buçuk 6 isteyim bazen 6 buçuk 7 bile oluyor çıkmam onun işi de bana göre daha rahat uzman memur masa başı Yetkili bir iş yani benim gibi 100 insanla muhatap olup Hesap kitapla kafa da patlatmiyor hal böyle olunca işten de evlilik ten de herseyden sogudum
Ya valla yerinde olsam erken çıkan da sensin eve geldiğimde bir kap yemeğim hazır olsun ben bulaşıkları yıkarım derdim. Tamam alışmadık g*tte don durmaz biliyorum ama 3.5 senedir alıştırman lazımdı bu adamı bu düzene. Sen sırtlanmışsın her yükü.

Back
X