Yarasa🦇

Hem kuduz hemde aids mikrobu taşıyo diye okumuştum.

Aids insan vücudunda yaşayabilen bir virüs, kan emme hikayelerinden ötürü böyle bir şey uydurmuşlardır ki o spesifik bir cins yani vampire yarasa dedikleri. Onlar da nadir insana yanaşıp kan içmeye çalışır, genelde kuş vs falan kendinden güçsüzler. O konuda içiniz rahat olsun yani.
Eğer öyle olsa sivrisinekler esas içiyor kanımızı onlardan da bulaşırdı.
Ama kuduz konusunda haklısınız, evet.

Merhaba. Bizim annemin evinede girdi bir kaç gün üst üste hemde aynı yerden giriyor. Tekrar gelme olasılığı bence var. En garanti yöntem sineklik taktırmak.

Ben yıllar önce aynı odada gece 4 e kadar bir yarasa ile birlikte uyuma şerefine nail olmuştum😅 Gece çamaşır toplayıp camasir sepetini yatak odasına koyup uyudum meğerse kıyafetin birisi bir yarasaya ev sahipliği yapıyormuş .Biz öldürmeden doğaya salmistik tekrar ve iki gün sonra aslında olmasi mümkün olmayan bir işim olmuştu.O günden sonra yarasaların uğurlu hayvanlar olduklarıni bile düşünürüm 😄

Yarasalar murdar, pis hayvanlar degiller zararsizlar. Hasareymis gibi kasinmaniza falan gerek yok yani :KK15: Agaclik varsa normal gece agactan agaca ucan yarasalari gorebilirsiniz.
Sineklik taktirirsiniz olur biter korkmayin :)

kaynak ne :) baya bilimsel galiba. 🤣🤣🤣

yarasalardan solunumla bile bulaşıyor kuduz insanlara yanlış bilgi vermeyin.

Sizin kaynak ne????
Kuduz solunumla bulassaydi kuduz kopeklerden, yarasalardan, tavsanlardan herkes kuduz kapardi. Kuduz isirma ve tirmalamayla bulasir kardesim.
Diger mesajda acilin ben doktorum vb yazmissiniz ama bence doktor falan degilsiniz , ustune insanlara yanlis bilgi verip halk sagligiyla oynuyorsunuz.

Birkaç sene önce annemlerim binaya yarasa girmiş.Bayramdı dayımlar vardı tam evden çıktılar biz de balkondan bakıyorduk yengem yukarı seslendi binanızda yarasa 🦇 var zor indik dedi 😳 annemin kapıyı açmasıyla karşı dairenin tam kapısının üstünde imiş annem kapıyı açıp hemen kapattı eve doğru uçmuş.Kardeşimin de halı saha maçı vardı evden çıkması lazım eline sopa gibi bişey aldı 3 kat kaçarak indi ama yarasa gitmişti.Ormanlık bir yerde değilde sonuçta annemlerin evi.Benim ev ormanlık, geceleri kurbağa ötüyor dere falan var camlar açık korkuyorum ben de daha cam falan açamam 🤣🤣

Yaaa yarasa sevimli ama kuduz mikrobu taşıyabildiklerine dair belgesel izlediğimden beri urkuyorum.. cam pencere açık mı birakiyorsunuz?

Arkadaşlar yarasaların hepsi kuduzdur diyemeyiz fakat etcil olan türleri kuduz bir hayvandan kuduz (rabies) virüsünü alabilir.Diger tüm canlılardaki gibi bu virüs onlarda merkezi sinirsistemine yerleşip öldürmez, tükürük bezlerine yerleşir ve yarasa ölmez virüsü saçar.bulasma salyayla olur ;açık yara ,ısırılma,yiyeyecek içecekten bile geçebilme ihtimali var(milyonda bir de olsa)Üniversitede hocamız kuduzu rüyanızda görseniz gidip aşıolun derdi o yüzden kulak arkası etmemek lazım.

Ne bileyim pıtıcık pıtıcık gözleri falan var çok şeker, tutunup salınıyorlar falan :KK70:

17-photos-of-bats-that-prove-theyre-adorable-af-2-9168-1505618556-0_dblbig.jpg

Süpürge gibi bir şeyle kovaladınız mı, vileda sopası falan o zaman kaçması lazım

Bir spray şişesine su doldurup üstlerine sıkarsan kaçarlar veya fenerle ışık tut üzerlerine, hem zarar görmezler hem de kaçıyorlar :KK70:

O nasıl tatlı bişey yaaaa:KK200::KK200:

İyi günler
Dün akşam evime 2 kere yarasa girdi. Her türlü hayvandan korkan bi insanım. Çok huylandım. Bebeğimde var. Dışarıya attık ama yine gelir korkusu var😓. Evimin alt tarafında ağaçlıklı bi park var. Sokak lambasıda var. Geçen sene böyle bişey yaşamamıştım. Evim 8.kat bu arada. Başına böyle bişey gelen var mı? Ne yapacağımı bilemiyorum.
Sineklik taktırın ben olsam kalp krizi geçirmiştim büyük fobim var o kanatlarına tipine ay Allahım

Yabani hayvan iste, turlu turrlu hastalik tasiyabilir sonucta yaklasmamak gerek.
Sıçana benzior bence yarasalar çok tipsiz :KK56::emir_bebek:
Ay bana sıçanlarda sevimli geliyor😃😃 yani görsem muhtemelen korkarım. Ama internette fotolar vs gördüğümde sevimli geliyor. Sadece nedense kuyrukları beni huylandiriyor

Gecen yil benim evimede girdi hatta bir geceyi beraber gecirmis olabiliriz cunku camlar kapaliyken hava kararmak uzereyken koridordan salona bisey uctu ben kus sandim isigi actim deli gibi donuyodu cocuklarda.sevindiler kus var diye susun be o yarasa dedim birden ama minnacikti bize gireb esim geldi salonu talan etti bulamadi isiklari kapattik balkonda yemek yiyoruz mutfaktan bisey almaya girdim bizimki mutfakta ben ciglik kiyamet kactim esim isigi sondurup cami acinca cikmis hala camlar acik uyumayiz

Ay bana sıçanlarda sevimli geliyor😃😃 yani görsem muhtemelen korkarım. Ama internette fotolar vs gördüğümde sevimli geliyor. Sadece nedense kuyrukları beni huylandiriyor
Bana da sevimli geliyorlar sadece lağım fareleri tiksindirici geliyor bide onlar saldırgan lağım fareleri onlardan korkarım sadece ama tarla faresi falan çok sevimliler 😍

İyi günler
Dün akşam evime 2 kere yarasa girdi. Her türlü hayvandan korkan bi insanım. Çok huylandım. Bebeğimde var. Dışarıya attık ama yine gelir korkusu var😓. Evimin alt tarafında ağaçlıklı bi park var. Sokak lambasıda var. Geçen sene böyle bişey yaşamamıştım. Evim 8.kat bu arada. Başına böyle bişey gelen var mı? Ne yapacağımı bilemiyorum.
Ayy yarasa anım geldi aklıma evdekilerden gizli sabaha karşı camda sigara içerken içeri girmişti yarasa odada yarasa kovalamıştım kimseyi uyandırmadan :rolleyes: camların açık yatma sineklik çözüm olabilir

Bana da sevimli geliyorlar sadece lağım fareleri tiksindirici geliyor bide onlar saldırgan lağım fareleri onlardan korkarım sadece ama tarla faresi falan çok sevimliler 😍

Ya şimdi millet bana manyak diyecek ama, yıllar önce bir fare ailesi gördüm ben, cinsi neydi bilmiyorum böyle el büyüklüğünde bir anne bebeklerini koynuna toplamış yatıyordu toprağın dibinde ben hayatımda öyle sevimli yaratıklar görmedim. Bebekler tüysüz ve pembe pembeydi, inanılmaz bi manzaraydı normalde ürker kaçar fareler ama bebeklerden belki de kaçmadı hiç, ağlama sesi gibi bi ses çıkardı, onları bulan bahçeye gezintiye çıkardığım kedimdi, terlikle kovalayıp eve geri sokmuştum, hiç gitmezler gözümün önünden öyle güzeldiler ki

Ya şimdi millet bana manyak diyecek ama, yıllar önce bir fare ailesi gördüm ben, cinsi neydi bilmiyorum böyle el büyüklüğünde bir anne bebeklerini koynuna toplamış yatıyordu toprağın dibinde ben hayatımda öyle sevimli yaratıklar görmedim. Bebekler tüysüz ve pembe pembeydi, inanılmaz bi manzaraydı normalde ürker kaçar fareler ama bebeklerden belki de kaçmadı hiç, ağlama sesi gibi bi ses çıkardı, onları bulan bahçeye gezintiye çıkardığım kedimdi, terlikle kovalayıp eve geri sokmuştum, hiç gitmezler gözümün önünden öyle güzeldiler ki
Kedi bişe yapmadı değil mi 🙄 kuyrukları varmıydı belki tarla faresidir çok şirin tarla fareleri minik minik olurlar 🤗

Resmi bile korkutucu bence bende 4. Katta oturuyorum eve hıc girmedi ama camdan bakarken uctugunu gordum bende cok korkarım. Elleri falan cok tuhaf bence hıc sevimli degıller. Camlara sineklik en iyisi.

Back
X