yaptığım evlilik seçimi

siz arap petrol zenginleri etkisinde kalmışsınız..arapların yoksul kısmı daha fazladır.

ayrıca konu suriyelilerle alakalı..suriye her ne kadar arap ülkesi olarak geçse de uzun bir süre osmanlı topraklarında kaldığı için çoğu arap kökenli değildir..bu görüntülerinden de bariz ortadadır hatta ve hatta romanına kadar etnik grup bulursunuz..hadi okumuyorsunuz gözünüzde mi görmüyor sarışın turuncu renkli gözlü beyaz tenli esmer kumral çeşit çeşit suriyelileri...

konu sahibi sen mutluysan gerisi hikayedir...eşinin kıymetini bil..kapanmayı din için yaptıysan tebrik ederim,hayırlı olsun ama inşallah eşin zorlamamıştır.

İyide konu sahibi esim beni zorla kapattiriyor falan demiyor ki.
Aciklik yada kapalilik konusunda bi sikintisi yok.
Esiyle birbirlerini de cok seviyorlar.
Siz su yorumu neye gore yaptiniz onu anlamadim.
Yalan inanmayin araplar ben almanyada yasiyorum bu arada alman kadinlari bile hemen kapatiriyorlar palavra o yok kendi istedimde kapandim basörtü sart onlarda.madem takmamista evlenince mi aklina gelmis sacma.. konu sahibi istedigini desin. Mutlu olabilir ben mutsuz dememedimki. Kapana bilir ben onada birsey deme.ama araplarim sartlari budur basi bagli olcak

Yani daha önce aciktida evlenince niye kapandimkofasi istedigimicin tabikide ki olabilir.allah kabul etsin adam sevaba girmis

öncelikle mutluluklar..şimdi türk halkını yargılama sana böyle bakıyorlar diye bizler suriyelinin ülke olarak çok yükünü çekiyoruz ve kimse istemiyor onları..ülkemizde işgücünü azaltan onlar gaspçı onlar tecavüzcü onlar ithal dilenci eksikti şi,mdi onlar heryerde e hal böyle oluncada kocana iyi gözle pek bakmazlar...

irkcilik bu.
kocani dislayani sende disla
madem ki mutlusun, sana ne kimin ne dedigi. türk olsaydi, sana kötü davransaydi, mutsuz etseydi ama cevren dislamasaydi daha mi iyi olurdu?
hem bebisinizde varmis, hep mutlu olun insallah

Istediginizide geri yazin ztn yazacaklarimizda belli bence baska ugasrilar bulun kendinize iyi günler hic bir yazinizada cvp vermicem bence sizde öyle yapin....
insanların iş üzerinde yakalanıp yakalanmadıklarını merak eden sen başka uğraşlar bulması gereken ben?..
anlıyorum canım.

bence bu konuyu açman bile yanlış evlenmişsin mutlusun sanane el alemden millet ne der diye mi evlendin. bu arada konuşanları konuşturan da sensin sen izin vermezsen kimse konuşamazda kaş gözde edemez.

Peki elin ne dedigine siz neden bu kadar takiliyorsunuz?

Bence adamin Suriyeli olmadini en basta sindiremeyen sizsiniz. Sindiremediginiz icin elalem ne dere bu kadar takilmissiniz.

Milletimiz Arap , Suriyeli sevmez asagi gorur. O yuzden siz de asagilkk kompleksi yasiyor olmayasiniz? Asagi gorulmeyen bir milletten biriyle evlenseydiniz Amerikali ya da Avrupali, bu konuyu acar miydiniz???

eşinin sana karşı iyi olmasından başka birşey önemli olamaz bence..
önyargılıdır insanlar illa bişey bulurlar duyma...
ya tipini begenmeyecekler ya kaşını ya gözünü.bulan bulur illa

takmamaya çalışıyorum ama eşimin yanında bile nden kapandın vs eşim başka bi tarafa baktiginda bana kaş göz hareketleri falan çok canımı sıkmaya baslardi
arkadasim sen insanlara onlari umursamayark en buyuk resti cek ayrica yuvadaki huzur kadar hicbirsey onemli degil.turk olmus insanlikdan cikmis neye yarar.varsin insan olsun vefakar olsun.ama suriyeli olsun.bwncw senin tek yapman o akilsiz insanlara durusunla guclu oldugunu goster hatta oyle insanlarin yaninda kocanla daha samimi ol .ki catlasinlar.kocamin elini tut mesela.birak insanlari evine bak huzur varsa otesi yalan.gec bu kafasiz geri insanlari .hallaeri uzerine terket.hiiiiiiiic umursama INSANLARIN AGZI TORBA DEGIL KI BUZESIN.HER ZAMN BOS KONUSAN INSANLAR VARDIR HAYATTA.ONEMLI OLAN ONLARI TAKMAMAK .SEN GUCLU OL Allaha sigin rabbim yardimcin olsun evinden huzur eksik olmasin.bir omur boyu.keyfine bakk takilma etrafindaki insanlikdan cikmis mahluklara.......

ben olsm ablamlarla açık açık konuşup bu düşüncelerin dile gtirilmesinden çok rahatsız olduğumu belirtirdim.Sanki Türklerle evlenince herkes çok mutlu oluyor burada neler okuyoruz Allah aşkına; önemli olan insan olması bence.tesettür konusunda da ben tesettürlü değilim ama hiçbir zaman da tesettürlü insanları kınamam herkesin inancı kendine insanların düşünce kıtlığına verin.

eğer bir Almanla evlenseniz kimse umursamazdı, bir Amerikalı ile evlenseniz bazı akrabalarınız hava bile atardı ama Suriyeli, Filistinli, Lİbyalı olunca hemen bi milliyetçi oluyoruz. Sanırsın çok medeni, erkekleri çok iyi yetiştirilmiş bir ülkede büyüdük te Suriyeliyi beğenmiyoruz sırf ülkesinden dolayı. Evlendikten sonra Allah için kapandıysanız da ne mutlu Allah kabul etsin inşallah. boşverin insanları. Işid miş te bilmem ne. Işid den en büyük zulmü görenler Suriyeliler zaten. bu Kürtlerin hepsine PKK lı gibi davranmak ile aynı şey.

Allah yuvanızda huzurunuzu bozmasın. hiç umursamayın. eşinize, evinize sahip çıkın.

Valla eşinle mutluysan kimsenin ne dediğini kesinlikle takma eşine yansıtma.bu insanlar bir cins evlendin mutlusun ya bi kulp bulurlar.seni seven insan her halinzle kabul etsin.sinir oluyorum böyle ayrımcı insanlara ya

bu, konuşanların ayıbı sizin değil, böyle konuşanlar da iyi niyetli değil zaten, görüşmeyin bir daha...

Evlenme sürecinizden bahsedebilir misiniz biraz, nasıl tanıştınız, anne babanız nasıl tepki verdi?
Eşiniz ne iş yapıyor, Türkiyeye mülteci olarak mı yoksa başka şekilde mi geldi?

Kız ne takıyorsun bosversene. Şu" elalem " i bi boşverin. Benimki Yemen'li. 3 senedir tüm sülalem konuşuyor, hiç umursamiyorum :) Boşver huzuruna bak sen. Bana neler neler dediler, neler ettiler. Senin evlenmene izin vermişler, bana izin vermediler. Neler yaşadım ama kimseyi umursamadim. Ben de bu hayata 1 kez geliyorum. Bireyim ve seçim hakkım var. Sakın takma kafana, keyfini çıkar :) Başka kültürden, başka ülkeden biriyle beraber olmak keyifli bence :) ya bir de biz evrak işini halledemiyoruz. Ankara'da konsolosluktan belgesini almaya çalışıyor fakat vermiyorlar. Bu arada Yemen'e gidemiyor, malum Yemen de karıştı. Eşiniz nasıl halletti, hangi belgeleri getirdi? Bi bekarlik belgesini 10 kez götürdü hiç birini kabul etmiyorlar :/

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok merak ettim kaç arap tanıdın da böyle konuşuyorsun? Son 3 senede o kadar çok Arap tanıdım, 2 eşliye rast gelmedim hâlâ. Benim nisanlim da Arap ve emin ol kadınlarına çok duskunler. Sana şimdi oturup onları anlatacak değilim ama yıkın şu önyargılarinizi. Evet, cok eşli olan erkekler var! Fakat bunu bir ırka yikmayin! Hepsi carsafli da değil. Senin gibi dusunenler yüzünden 3 senedir kavusamadik biz! Hep kalıp cümleler " kokuyorlar, elleriyle yerler " falan diye de dusunuyorsundur. Merakını gidereyim kokmuyorlar! Çatal bıçağı da kullaniyorlar. Bu zamanda bunları yazmak, konuşmak çok acı ama bitmiyor önyargılariniz. Engellenmissin cevap veremezsin gerçi ama illa okursun bir gün. Sen okumazsan başka bi arap düşmanı okur.

Kapali olmak ayip bir sey mi ki ve cevrenizdeki insanlar kapanmayi süs icinmi saniyor da guzel olmamis diyor? Guzel olmak icin mi kapaniyor herkes?
Esinizle nasil tanıştınız iliski nasi ilerledi?
Bir de bu SURİYELİ nedir ya boyle sınıflandırılma mi olur biz ne turkler goruyoruz karisini döven soven ilk gunden gunleti zindan eden. Aldirma canim

Boşver milleti, sanki eşinle ayrılsan seni bağrınamı basacaklar. Senin mutluluğun en önemlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…