siz arap petrol zenginleri etkisinde kalmışsınız..arapların yoksul kısmı daha fazladır.
ayrıca konu suriyelilerle alakalı..suriye her ne kadar arap ülkesi olarak geçse de uzun bir süre osmanlı topraklarında kaldığı için çoğu arap kökenli değildir..bu görüntülerinden de bariz ortadadır hatta ve hatta romanına kadar etnik grup bulursunuz..hadi okumuyorsunuz gözünüzde mi görmüyor sarışın turuncu renkli gözlü beyaz tenli esmer kumral çeşit çeşit suriyelileri...
konu sahibi sen mutluysan gerisi hikayedir...eşinin kıymetini bil..kapanmayı din için yaptıysan tebrik ederim,hayırlı olsun ama inşallah eşin zorlamamıştır.
Yalan inanmayin araplar ben almanyada yasiyorum bu arada alman kadinlari bile hemen kapatiriyorlar palavra o yok kendi istedimde kapandim basörtü sart onlarda.madem takmamista evlenince mi aklina gelmis sacma.. konu sahibi istedigini desin. Mutlu olabilir ben mutsuz dememedimki. Kapana bilir ben onada birsey deme.ama araplarim sartlari budur basi bagli olcak
Peki elin ne dedigine siz neden bu kadar takiliyorsunuz?
Bence adamin Suriyeli olmadini en basta sindiremeyen sizsiniz. Sindiremediginiz icin elalem ne dere bu kadar takilmissiniz.
Milletimiz Arap , Suriyeli sevmez asagi gorur. O yuzden siz de asagilkk kompleksi yasiyor olmayasiniz? Asagi gorulmeyen bir milletten biriyle evlenseydiniz Amerikali ya da Avrupali, bu konuyu acar miydiniz???
arkadasim sen insanlara onlari umursamayark en buyuk resti cek ayrica yuvadaki huzur kadar hicbirsey onemli degil.turk olmus insanlikdan cikmis neye yarar.varsin insan olsun vefakar olsun.ama suriyeli olsun.bwncw senin tek yapman o akilsiz insanlara durusunla guclu oldugunu goster hatta oyle insanlarin yaninda kocanla daha samimi ol .ki catlasinlar.kocamin elini tut mesela.birak insanlari evine bak huzur varsa otesi yalan.gec bu kafasiz geri insanlari .hallaeri uzerine terket.hiiiiiiiic umursama INSANLARIN AGZI TORBA DEGIL KI BUZESIN.HER ZAMN BOS KONUSAN INSANLAR VARDIR HAYATTA.ONEMLI OLAN ONLARI TAKMAMAK .SEN GUCLU OL Allaha sigin rabbim yardimcin olsun evinden huzur eksik olmasin.bir omur boyu.keyfine bakk takilma etrafindaki insanlikdan cikmis mahluklara.......
eğer bir Almanla evlenseniz kimse umursamazdı, bir Amerikalı ile evlenseniz bazı akrabalarınız hava bile atardı ama Suriyeli, Filistinli, Lİbyalı olunca hemen bi milliyetçi oluyoruz. Sanırsın çok medeni, erkekleri çok iyi yetiştirilmiş bir ülkede büyüdük te Suriyeliyi beğenmiyoruz sırf ülkesinden dolayı. Evlendikten sonra Allah için kapandıysanız da ne mutlu Allah kabul etsin inşallah. boşverin insanları. Işid miş te bilmem ne. Işid den en büyük zulmü görenler Suriyeliler zaten. bu Kürtlerin hepsine PKK lı gibi davranmak ile aynı şey.
Allah yuvanızda huzurunuzu bozmasın. hiç umursamayın. eşinize, evinize sahip çıkın.
Kız ne takıyorsun bosversene. Şu" elalem " i bi boşverin. Benimki Yemen'li. 3 senedir tüm sülalem konuşuyor, hiç umursamiyorum :) Boşver huzuruna bak sen. Bana neler neler dediler, neler ettiler. Senin evlenmene izin vermişler, bana izin vermediler. Neler yaşadım ama kimseyi umursamadim. Ben de bu hayata 1 kez geliyorum. Bireyim ve seçim hakkım var. Sakın takma kafana, keyfini çıkar :) Başka kültürden, başka ülkeden biriyle beraber olmak keyifli bence :) ya bir de biz evrak işini halledemiyoruz. Ankara'da konsolosluktan belgesini almaya çalışıyor fakat vermiyorlar. Bu arada Yemen'e gidemiyor, malum Yemen de karıştı. Eşiniz nasıl halletti, hangi belgeleri getirdi? Bi bekarlik belgesini 10 kez götürdü hiç birini kabul etmiyorlar :/
ben olsm ablamlarla açık açık konuşup bu düşüncelerin dile gtirilmesinden çok rahatsız olduğumu belirtirdim.Sanki Türklerle evlenince herkes çok mutlu oluyor burada neler okuyoruz Allah aşkına; önemli olan insan olması bence.tesettür konusunda da ben tesettürlü değilim ama hiçbir zaman da tesettürlü insanları kınamam herkesin inancı kendine insanların düşünce kıtlığına verin.
Kapali olmak ayip bir sey mi ki ve cevrenizdeki insanlar kapanmayi süs icinmi saniyor da guzel olmamis diyor? Guzel olmak icin mi kapaniyor herkes?
Esinizle nasil tanıştınız iliski nasi ilerledi?
Bir de bu SURİYELİ nedir ya boyle sınıflandırılma mi olur biz ne turkler goruyoruz karisini döven soven ilk gunden gunleti zindan eden. Aldirma canim
Yalan inanmayin araplar ben almanyada yasiyorum bu arada alman kadinlari bile hemen kapatiriyorlar palavra o yok kendi istedimde kapandim basörtü sart onlarda.madem takmamista evlenince mi aklina gelmis sacma.. konu sahibi istedigini desin. Mutlu olabilir ben mutsuz dememedimki. Kapana bilir ben onada birsey deme.ama araplarim sartlari budur basi bagli olcak
Arap ve suriyeli diye insan değil mi? Nden bu ayrım misal bir türk ile evlenip mutsuz olup hergün dayak yeseydim o zaman kimse konuşmazdi çok şükür mutluyum. Ama onun dışlanması zoruma gidiyor çünkü kocam.İnsanlar neden böyle düşünüyor anlam veremiyorum demişsin.Dürüst olmak gerekirse ben de böyle düşünüyorum.
Benim de akrabam Suriyeliyle evlense,bula bula Suriyeli mi bulmuş derim.Doğruya doğru,hiç öyle ne önemi var filan diyemeyeceğim.Arap olduğu için ve üstelik Suriyeli olduğu için mutlaka yadırgayan olur.
Ablanın içine sinmemiş ama eşine tavır almamış.Sadece yanlış yaptığını söylemesi seni üzmesin.Ablan öyle düşünüyor ve senin için üzülüyor.İnşallah zaman onu haksız çıkarır.
Ama ben böyle evliliklerde hep bir tık ötesini düşünürüm.Yarın öbürgün ülkesine taşınmak isterse ne olur,boşanma durumu olursa çocuğu alıp ülkesine gider mi gibi şeyler.
Eşim bana evlenmeden önce söyledi bende kabul ettim kapamayı ve şu anda kapandığım için çok mutluyum evet çok aşık oldum çok seviyorum o benim herşeyım peki sizin neden suriyeli demenizin sebebi nedir onlar insan değilmikapanmaya eşiniz mi zorladı? siz mi istediniz? evlendikten sonra kapanan yada açılan insanlar görünce kendi iradeleri dışında sadece kocaları için bu şekilde davrandıklarını düşünüyorum açıkçası.
umarım hakkınızda hayırlısı olsun. ama cidden merak ettim. çok mu aşık oldunuz neden bir suriyeli.
kapanmaya eşiniz mi zorladı? siz mi istediniz?
Eşim bana evlenmeden önce söyledi bende kabul ettim kapamayı ve şu anda kapandığım için çok mutluyum evet çok aşık oldum çok seviyorum o benim herşeyım peki sizin neden suriyeli demenizin sebebi nedir onlar insan değilmi
Suriyeli olmasi onun hakkinda 0 soyler. Sen mutlu musun? Annen baban bu evliligin arkasinda mi?
Yat kalk sukret. Senin hayatini sen yasiyorsun. Sen memnunsan baskasina laf dusmez.
Size mutluluklar dilerim :)
çok teşekkür ederim sağolunboşver. sen mutluysan sorun yok
önemli olan mutlu bır evlılık, gerisi hikaye
bence sizde terddüttesiniz.çok mutlu olsanız ilişkinizden emin olsanız buraya konu açacak kadar bile önemsemezdiniz eleştirileri. size ne der geçerdiniz.
tabiki onlarda insan ama gün gelince memleketine gitmek isyebilir. çocuğunuzuda götürebilir. burada iş bulması zor olabilir vs vs.