Evet gerçektende mutlu bir evlilik kolay kurulmuyor burda çevremde hep duyup okuyorum çok kötü durumda olan insanlar var çok şükür ki eşimi seviyorum ve mutluyum ama burda bile mutlu olsan kendi isteğinde kapanmış olsan konu açmazsin diyorlar ben konuyu kapanmam yada başka birşey için açmadım ki sadece eşimi dışlamaları çok zoruma gidiyor çünkü çok seviyorum onu bunu paylaşmak ve fikir almak için açtım konuyu insanlar bunu bile anlamakta zorlanıyor keşke herkes sizin gibi anlayisli olabilse .. Annem hep büyüklerine ne derse desin cevap verme diye öğretti o yüzden insanlara ters cevap verip kırmaktan saygisizlik etmekten korkuyorum diyebilirim
Yazılanların tamamını okuyamadım ama bence kesin ve net tavrınızı herkese göstermelisiniz. Çevrenizdekiler kararlılığınızı görmeli ki yorum yapmayı bırakmalılar. Eşinizin yanında bile eleştiri getirebilmeleri, her ikinizin de onlara net duruşunuzu sergileyemediğinizi düşündürdü. Kimsenin karşısında ezik durmayın. Yanlış bir şey yapmadınız çünkü.
Bu söylediklerim daha çok aileniz ve en yakın çevreniz için geçerli. Uzak insanlar her şekilde dedikodunuzu yapacaktır. Burada da eşinizin Suriyeli oluşunu eleştirenler olmuş gördüğünüz gibi. Siz onları kafanıza takmayın. Önemli olan mıtluluğunuz ve bu sözlerin mutluluğunuzu bozmasına izin vermeyin. Mutlu bir evlilik kolay kurulmuyor.