- 27 Haziran 2013
- 972
- 4.168
- 313
- 38
Vallahi evlat mı daha çok sevilir torun mu bilemem ama benim ailem orta halli aileydi. Babamın maaşı çok yüksekti ama annem hep birikim yapardı. Ben çocukken dondurma için anne noooooluuur derdim. Bu yaz abim iki paket magn... mini aldı buzluğa ben koydum. Akşam annemler geldi yemek falan yedik bir dondurma yiyeyim dedim, buzluğu bir açarım içinde 5 tane magn... bademli. Vay alçak bademlileri kendine saklamış dedim. Abime seslendim, içerden bir ses geldi, "Ben aldım," annem kızıma almış. Çocukluğum geçti gözümün önünden. Tamam alırdı da max alırdı, magn... almazdı. Yine bir kere kızım kıyameti koparıyor, "Annem niye ağlatıyorsun, içim gidiyor o ağlayınca," dedi. Ayakkabılarını evin içinde giyecekmiş, dediğim de, "Ee sil altlarını iyice giyinsin," dedi sokaktan eve geldiğimde ayakkabılarla çorapları da kapıda çıkarttıran annem. Bana kızım abur cubur verme öyle paketli yiyecekler diye sitem eder her akşam elinde çikolata ile gelir ben oradayken, neymiş eve gelince elindeki poşetlere bakıyormuş dayanamıyormuş. Ben evde elimde yiyecekle gezsem kızardı, kızım çikolatalı süt dökmüş halıya ses yok.
Elbette ben canıyım çok seviyordur ama canının canını daha çok seviyor gibi. Ya şöyle bir off dese aklı çıkıyor.torunlarini illa ki seviyorlar ama evlattan fazla sevilebilecegine inanmiyorum ben,
insanin dogasina aykiri.
bu yasidiginiz farkliliklar yaslanmanin etkileri,
maddi durumun degismesinin etkileri,
o gunleri ozlemelerinin etkileri...
vs vs olabilir,
ama sizden daha fazla sizin kizinizi sevemezler.
Yanlis anlamayin, kayinvalidemden bahsettim diye boyle dusunmuyorum,
annem de ayni seyi diyor, ona da aynini diyorum,
o da sen de torun sahibi ol o zaman anlarsin diyor.
bakalim o zaman fikrim degisecek mi :)
Elbette ben canıyım çok seviyordur ama canının canını daha çok seviyor gibi. Ya şöyle bir off dese aklı çıkıyor.
Benim canım yansa içi acır, evladımın canı yansa kahrolur.
Anlamadım doğrusu.
Konu biraz daha ilerlerse aslında kayınpederlerin rothschild ailesi olduğu ortaya çıkacak. Kayınpeder fabrikatör, oğluna fabrikada iş vermiyor, hanım cemiyet davetlerinde boy göstereceğine evlere temizliğe gidiyor.madem kayınpederin fabrikası var konuya neden kayınvalidenin günlük kazandığı 150 tl'den giriyorsunuz? madem eşiniz kayınvalidenin üç katı kazanıyor neden sizi hastaneden çıkarmak için telefonunu sattı? ben bi şey anlamadım bu konudan. ailesinin "sen daha iyilerine layıksın" cümlesiyle işten ayrılan eşi saymıyorum bile.
ben de her işe geldiğimde basilico sen daha iyi işlere layıksın diyorum ama geçim korkusu mudur nedir daha yeterince gazlayamadım demek kendimi
madem kayınpederin fabrikası var konuya neden kayınvalidenin günlük kazandığı 150 tl'den giriyorsunuz? madem eşiniz kayınvalidenin üç katı kazanıyor neden sizi hastaneden çıkarmak için telefonunu sattı? ben bi şey anlamadım bu konudan. ailesinin "sen daha iyilerine layıksın" cümlesiyle işten ayrılan eşi saymıyorum bile.
ben de her işe geldiğimde basilico sen daha iyi işlere layıksın diyorum ama geçim korkusu mudur nedir daha yeterince gazlayamadım demek kendimi
Benimki de tam tersi öyle kosa kosa sevmeye gelmez, bir destegini görmedim. Manevi destek istiyor inan. Ama kocaisnin parasini harciyor e cocuklarima da aliyor, dolduruyor, kendini tatmin ediyor. Getirdiler de ne oldu. Keske yavrumu daha cok görmeye gelselerdi cocugun buna ihtiyaci var. Bir düsün
Sevmeyi geçtim deli oluyorlar torunlarına. 7 torunu var ailemin hepsine öyle. Gerçekten bir garip, sesini telefonda duyunca ağlar mı bir insan yahe yalan o iste
neyse bakis acisi farki diyelim, konuyu dagitmayalim daha fazla.
Ama en azindan torunlarini illa ki seviyorlardir konusunda hem fikiriz :)
Aile göçmen ise göçmenler çok tutumlu olur. 5 kuruş için 5 km yol yürüyebilirler. Fakat, konu çok çirkin yerlere gitmiş. Birazdan torun da aslında dede ve babaannenin çıkarsa şaşırmayacağım.Konu biraz daha ilerlerse aslında kayınpederlerin rothschild ailesi olduğu ortaya çıkacak. Kayınpeder fabrikatör, oğluna fabrikada iş vermiyor, hanım cemiyet davetlerinde boy göstereceğine evlere temizliğe gidiyor.
Ayda 150 tl kazanması çok değil ki. Ayda 4500 eder o da hiç tatilsiz çalışırsa.Selam kizlar,
Ben esimin ailesinin ilk geliniyim ve cocugumda ilk torun evledigimiz gun basladir torunda torun torunda torun...ama ben boyle bir torun sevgisi gormedim kv olcak kadin hergun 150 tl kazanmasina ragmen esim telefonunu satarak beni hastaneden cikardi dogum odamda yapilmis hicbirsey yoktu hadi k3ndimi gectim cocugum 2 ayi bitti bir altinini bile takmadilar..onuda g3ctimm evimiz yakin 2 gun gecirmez kosa kosa torun sevmeye gelir cocuga daha bisey getirdigini gormedimm...baskalarindan topladigi eski seyler haricc..gercek torun sevgisi boylemi oluyor cok merak ediyorumm..hersey maddiyat degil ama insan torununa bisey almayi heves etmezmi hadi almiyorsun ugruna olcekmis gibi tavirla neden girerler ki!?
Esin 5 yasinda mi?Cocugumun doktor parasini bile esimin elinden alip biseyu yok deyip gecen insanlar sizce gercekten seviyormu bu cocugu
Kv senin sinirlerini iyice bozmusYa aptal her boku bikiyosun biz bunlari dusunemiyoruz dimi...durumlari gayet iyi esinin fabrikasi varr kadinin durumu yok die evlere temizlige gitmiyorrr kocasiyla inada bindirmis calisma konusunu calisma izni olamdigindan da bu isi yapiyorr...oyle her sakalliyi dedeniz sanmayinn..her ev temizligi yapanda acindan olmuyor
matmazelden neyimiz eksik? ya da neyimiz fazla?
anlamadim bu elestiriyi gercekten de o yuzden soruyorum.
matmazelden neyimiz eksik? ya da neyimiz fazla?
anlamadim bu elestiriyi gercekten de o yuzden soruyorum.
Ama görgü almayana da canı sağolsun demektir. Böyle vay almıyorsa sevmiyor, günlük şu kadar kazanıyor hesabı yapmak hoş mu?Matmazel fransizcada evlenmemis kadinlara hitaben kullanilan bir kelimedir aslinda, bizdeki kiz/kadin gibi. Ama kadinlari siniflandiran bir kelime oldugu dusunuldugu icin artik pek kullanilmiyor. Sanirim Kultur farkliligina vurgu yapmak icin bu paris/matmazel ornegini verdi uye. Altin disinda fransizlarda da yeni dogan bebege hediye alinmasi beklenir, hatta liste yapip akraba/arkadas cevresine listeden bir urun secip almalarida istenebilir, buda normal karsilanir hani ne de olsa hediye alacaklar, ihtiyacimiz olanlari alsinlar diye.Aslinda sadece bize ozgu degil yani, evrensel :)
Hemen sana simdi az. Maddiyat beklentisi cok mutluluk demisler :) derlerrr herkes ozele gtme ozmn da der :) ben yapılması taraftarıyım helede ilk torun kmseye muhtac etmemeli br aile evladını torununu cok ayıp ediyorlarSelam kizlar,
Ben esimin ailesinin ilk geliniyim ve cocugumda ilk torun evledigimiz gun basladir torunda torun torunda torun...ama ben boyle bir torun sevgisi gormedim kv olcak kadin hergun 150 tl kazanmasina ragmen esim telefonunu satarak beni hastaneden cikardi dogum odamda yapilmis hicbirsey yoktu hadi k3ndimi gectim cocugum 2 ayi bitti bir altinini bile takmadilar..onuda g3ctimm evimiz yakin 2 gun gecirmez kosa kosa torun sevmeye gelir cocuga daha bisey getirdigini gormedimm...baskalarindan topladigi eski seyler haricc..gercek torun sevgisi boylemi oluyor cok merak ediyorumm..hersey maddiyat degil ama insan torununa bisey almayi heves etmezmi hadi almiyorsun ugruna olcekmis gibi tavirla neden girerler ki!?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?