- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.024
- 348
Yine de hakaret edilcek bi durum yok ortadaOnun yaptigida asagisi degill..bn kimsenin parasina goz dikmedim sanki gariban temizlige giden bi kadinin parasina goz koymusum gibi yazi yazmis...onlar turk vatandasi degil calisma izni yokk evde durmak istemiyir bu isi yapiyir olayi acite etmemninde bi alemi yok
Burdaki olaylari cozmusler ama ne alinmasi gerektigini cok iyi biliyor ki ilk gun ailenin altin takmasi lazimdi die soyleyebiliyor bana...Yine de hakaret edilcek bi durum yok ortada
Keşke öyle konusmasaydın
Ayrıca yabancılar diyosun yabancılarda genelde altın veya hediye olayı bizdeki gibi değil
Az cok içlerindesin görüyor olman lazım
Kesinlikle.beklentim sifir kendi ailemden her destegi aliyorum sukurler olsun annemin 3 torunu ama en az 40 cift yeni takim aldi..sadece su abartili hallerini hazmedemiyorum
Ama insanlar paraya takildi sanki her gun 150 tl lik bisey alsin geksin diorum..1 paket islak mendil al ..senin icin olurum demekle cok sevilmismi oluyor torunvallaha bu niye beklentiniz var niye bişey alsınlar ki almak zorunda değiller ki diyenlere hiiiiiç katılmıyorum.
ne demek efendim. canından kanından torunun senin. kırk kat yabancının evine misafirliğe gitsen elin boş gitmeye utanırsın en kötü bir kola alıp gidersin. insan torununu görmeye giderken 1 kilo muz almak içinden gelmez mi. güzel bir elbise görse içi kıpırdamaz mı. kusura bakmayın da bu pintilikten soğukluktan başka bişey değil. doğan çocuğa iş arkadaşlarınız bile altın yapıp veriyor. babanne neden almasın. bu gelenek görenek yani. çocuğun bir ihtiacının karşılanması için destek amaçlı doğurana altın yapılır. bu zorundalık değil ki. herkes bütçesi neyse o ayarda bir hediye alır. ama boş geçmek ne bilim. ayıp. hele hele babanne olmuşsun. insan sevinçten aklını kaçırır. ne alacağını şaşırır.
Sizde deseydiniz e siz niye takmadınız o zaman diyeBurdaki olaylari cozmusler ama ne alinmasi gerektigini cok iyi biliyor ki ilk gun ailenin altin takmasi lazimdi die soyleyebiliyor bana...
aptal... bok?????Ya aptal her boku bikiyosun biz bunlari dusunemiyoruz dimi...durumlari gayet iyi esinin fabrikasi varr kadinin durumu yok die evlere temizlige gitmiyorrr kocasiyla inada bindirmis calisma konusunu calisma izni olamdigindan da bu isi yapiyorr...oyle her sakalliyi dedeniz sanmayinn..her ev temizligi yapanda acindan olmuyor
Dimi ev temizliginden para kazaninca insanlar zavalli iyi ve masum oluyorraptal... bok?????
haddinizi bilin kv nin ev temizliğinden kazandığına da karışmayın
insanlar size destek olmuyor diye terbiyeyi bozmayın
yakındagidersiniz burdanMune
ben öyle bişey mi dedimDimi ev temizliginden para kazaninca insanlar zavalli iyi ve masum oluyorr
He canim hee okuduklarinizi anladiginizda cevap veirim
Selam kizlar,
Ben esimin ailesinin ilk geliniyim ve cocugumda ilk torun evledigimiz gun basladir torunda torun torunda torun...ama ben boyle bir torun sevgisi gormedim kv olcak kadin hergun 150 tl kazanmasina ragmen esim telefonunu satarak beni hastaneden cikardi dogum odamda yapilmis hicbirsey yoktu hadi k3ndimi gectim cocugum 2 ayi bitti bir altinini bile takmadilar..onuda g3ctimm evimiz yakin 2 gun gecirmez kosa kosa torun sevmeye gelir cocuga daha bisey getirdigini gormedimm...baskalarindan topladigi eski seyler haricc..gercek torun sevgisi boylemi oluyor cok merak ediyorumm..hersey maddiyat degil ama insan torununa bisey almayi heves etmezmi hadi almiyorsun ugruna olcekmis gibi tavirla neden girerler ki!?
senin gibi evde oturup ondan bundan para beklemiyor en azından cümleye bak seviyen yerlerdeYa aptal her boku bikiyosun biz bunlari dusunemiyoruz dimi...durumlari gayet iyi esinin fabrikasi varr kadinin durumu yok die evlere temizlige gitmiyorrr kocasiyla inada bindirmis calisma konusunu calisma izni olamdigindan da bu isi yapiyorr...oyle her sakalliyi dedeniz sanmayinn..her ev temizligi yapanda acindan olmuyor
Bu forum çok avrupai canım :) Kv kp oğlan evlendirirken yardım etmesin herkes kendi işini kendi yapsın, hiçbir kadın torun bakmaya mecbur değil, toruna hediye almasın ne gerek var... burası Paris mi hatunlar siz matmazel falan mısınız demek istiyor insan :))) konu sahibine gelince kp zengin ama karışı temizliğe gidiyor, eşin mühendis ama seni hastaneden çıkarmak için telefon satıyor. Bunlar çok mantıksız hareketler değil mi...vallaha bu niye beklentiniz var niye bişey alsınlar ki almak zorunda değiller ki diyenlere hiiiiiç katılmıyorum.
ne demek efendim. canından kanından torunun senin. kırk kat yabancının evine misafirliğe gitsen elin boş gitmeye utanırsın en kötü bir kola alıp gidersin. insan torununu görmeye giderken 1 kilo muz almak içinden gelmez mi. güzel bir elbise görse içi kıpırdamaz mı. kusura bakmayın da bu pintilikten soğukluktan başka bişey değil. doğan çocuğa iş arkadaşlarınız bile altın yapıp veriyor. babanne neden almasın. bu gelenek görenek yani. çocuğun bir ihtiacının karşılanması için destek amaçlı doğurana altın yapılır. bu zorundalık değil ki. herkes bütçesi neyse o ayarda bir hediye alır. ama boş geçmek ne bilim. ayıp. hele hele babanne olmuşsun. insan sevinçten aklını kaçırır. ne alacağını şaşırır.
Üslup üslup! Biraz kelimelerinizi seçerek konuşun lütfen.Ya aptal her boku bikiyosun biz bunlari dusunemiyoruz dimi...durumlari gayet iyi esinin fabrikasi varr kadinin durumu yok die evlere temizlige gitmiyorrr kocasiyla inada bindirmis calisma konusunu calisma izni olamdigindan da bu isi yapiyorr...oyle her sakalliyi dedeniz sanmayinn..her ev temizligi yapanda acindan olmuyor
Dimi ev temizliginden para kazaninca insanlar zavalli iyi ve masum oluyorr
Bu forum çok avrupai canım :) Kv kp oğlan evlendirirken yardım etmesin herkes kendi işini kendi yapsın, hiçbir kadın torun bakmaya mecbur değil, toruna hediye almasın ne gerek var... burası Paris mi hatunlar siz matmazel falan mısınız demek istiyor insan :))) konu sahibine gelince kp zengin ama karışı temizliğe gidiyor, eşin mühendis ama seni hastaneden çıkarmak için telefon satıyor. Bunlar çok mantıksız hareketler değil mi...
Annem babam da ikinci kızıma takmadı. Öyle hediye falan da almazlar ama çok severler. Anneme gittiğimde elinde her akşam meyve suyu, halleyle falan gelir. Yapabileceğim halde ilk kızımda hastane odası süslemedim. Sadece paşabahçenin koleksiyonundan lohusa şerbeti ikram etmek için bir şeyler almıştım. Onu da evde kullanabilecek olmasam almazdım. Kp, kv ilk kızıma ayrı ayrı cumhuriyet taktılar. Eve ziyarete geldiklerinde Gucci tulumlar, Mccartney kıyafetlerle gelmişti. İlk kızım ailenin dördüncü torunuydu ve kayınpederim ona aldıklarını diğer torunlarına almamıştır. İkinci kızıma da bir isim bilekliği aldılar. Bir hafta ziyaretlerine gitmesem arar torunları özledim diye. Şimdi ikinci kızımı yalandan mı seviyorlar? Erkek torun seviyorlar desem bu altı torun arasında sadece bir tane erkek torun var o da 3 tane kız torundan sonra olmuş ama yine de ilk kızıma aldıklarını diğer torunlarına almamıştır. Eltilerim de bir gün olsun bizimkileri daha mı az seviyorlar düşüncesine kapılmadı. Bu duruma göre benim ailem, benim çocuklarımı daha az mı seviyorlar? Oysa annem her gün arar kızımla konuşur, bebeğin fotoğrafını ablana at der.
Vallahi evlat mı daha çok sevilir torun mu bilemem ama benim ailem orta halli aileydi. Babamın maaşı çok yüksekti ama annem hep birikim yapardı. Ben çocukken dondurma için anne noooooluuur derdim. Bu yaz abim iki paket magn... mini aldı buzluğa ben koydum. Akşam annemler geldi yemek falan yedik bir dondurma yiyeyim dedim, buzluğu bir açarım içinde 5 tane magn... bademli. Vay alçak bademlileri kendine saklamış dedim. Abime seslendim, içerden bir ses geldi, "Ben aldım," annem kızıma almış. Çocukluğum geçti gözümün önünden. Tamam alırdı da max alırdı, magn... almazdı. Yine bir kere kızım kıyameti koparıyor, "Annem niye ağlatıyorsun, içim gidiyor o ağlayınca," dedi. Ayakkabılarını evin içinde giyecekmiş, dediğim de, "Ee sil altlarını iyice giyinsin," dedi sokaktan eve geldiğimde ayakkabılarla çorapları da kapıda çıkarttıran annem. Bana kızım abur cubur verme öyle paketli yiyecekler diye sitem eder her akşam elinde çikolata ile gelir ben oradayken, neymiş eve gelince elindeki poşetlere bakıyormuş dayanamıyormuş. Ben evde elimde yiyecekle gezsem kızardı, kızım çikolatalı süt dökmüş halıya ses yok.ama bu is boyledir zaten.hatta torun evlattan daha cok seviliyor falan derler ki bence dunyanin en buyuk yalani.
ben dellendigim bir gun kv ye sormustum, simdi ikimiz ayni anda dogum yapsak demek ki sen torurunu seveceksin oyle mi demistim, mirin kirin ettiydi :))
o yuzden kurban olurum diyorlar demek ki cok seviyorlar soyle boyle diye dusunmemek lazim,
ama sunu sunu yapmiyorlar demek ki sevmiyorlar diye de dusunmemek lazim.
herkesin sevme sekli, sevdigini gosterme sekli farklidir.
bunun disinda sizin tepki gostermeniz gereken cok buyuk bir mesele goremedim ben konunuzda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?