• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapmacik torun sevgisi

Ama görgü almayana da canı sağolsun demektir. Böyle vay almıyorsa sevmiyor, günlük şu kadar kazanıyor hesabı yapmak hoş mu?

Konu sahibinin verdigi cevaplara yazdigim mesajdan sonra bakabildim, terbiye/gorgu sosyal bir platformda tanismadigin insanlara da saygi cercevesinde konusabilmeni saglar eger yeterince bu meziyetlere sahipsen. Konu sahibi gorgusunun sinirlarini verdigi cevaplarla zaten belli etti.
Ama bu tur hesaplarin yapilmasina cok sasirilmasina da sasiriyorum. Bir kullanici burasi cok avrupai yazmis tiye almak icin, ama avrupa da ozellikle maddiyat neredeyse tum insani iliskilerin temelini olusturuyor(avrupa'da yasiyorum) kaldi ki bizim gibi kulturlerde adet,gelenek terimleri adi altinda bu beklentiler hala var, konu sahibinin beklemesinide, yapilmamasini kafasina takmasinida anladim o yuzden.
En sagliklisi kendin ve kocan disinda kimseden maddi/manevi bir sey beklememek ama yapilirsa da memnuniyetle Kabul etmek.

Selam kizlar,
Ben esimin ailesinin ilk geliniyim ve cocugumda ilk torun evledigimiz gun basladir torunda torun torunda torun...ama ben boyle bir torun sevgisi gormedim kv olcak kadin hergun 150 tl kazanmasina ragmen esim telefonunu satarak beni hastaneden cikardi dogum odamda yapilmis hicbirsey yoktu hadi k3ndimi gectim cocugum 2 ayi bitti bir altinini bile takmadilar..onuda g3ctimm evimiz yakin 2 gun gecirmez kosa kosa torun sevmeye gelir cocuga daha bisey getirdigini gormedimm...baskalarindan topladigi eski seyler haricc..gercek torun sevgisi boylemi oluyor cok merak ediyorumm..hersey maddiyat degil ama insan torununa bisey almayi heves etmezmi hadi almiyorsun ugruna olcekmis gibi tavirla neden girerler ki!?

Selam kizlar,
Ben esimin ailesinin ilk geliniyim ve cocugumda ilk torun evledigimiz gun basladir torunda torun torunda torun...ama ben boyle bir torun sevgisi gormedim kv olcak kadin hergun 150 tl kazanmasina ragmen esim telefonunu satarak beni hastaneden cikardi dogum odamda yapilmis hicbirsey yoktu hadi k3ndimi gectim cocugum 2 ayi bitti bir altinini bile takmadilar..onuda g3ctimm evimiz yakin 2 gun gecirmez kosa kosa torun sevmeye gelir cocuga daha bisey getirdigini gormedimm...baskalarindan topladigi eski seyler haricc..gercek torun sevgisi boylemi oluyor cok merak ediyorumm..hersey maddiyat degil ama insan torununa bisey almayi heves etmezmi hadi almiyorsun ugruna olcekmis gibi tavirla neden girerler ki!?
Kız o eskileri niye tutup kafasına fırlatmadın...Evladına yapmıyor bari torununa yapsın şans işi bu üzülme boşver

Sizinki yine gelip seviyomus bizde oda hic yok dogum yaptimda hastaneye geldiler misafir gibi bide eve ciktigimda bi aksam geldiler 1 saat hep ayagina cagiriyo iki gunde bi arar oldum bittim cok seviyorum bizdede tek torun ve tek erkekden ilk torun bizede 3 yildir baski 70 yasindayim hic torunum yok ne olur ne olur bizede takilan bisey yok ben onlari gectim zaten neyse galiba ben kendi adima konusim cok beklenti icine girdim o yuzden cok takildim ama simdi inan umrumda degil onlar sevse ne olur sevmese ne olur ben onu ole cok seviyorumki baska sevgiye ihtiyaci yok

Biz ne kadar beklentiye girmeyin vs.desekte insan ister istemez beklentiye giriyor.

Açıkçası her şey maddiyat mi diyenlere katılmıyorum evet bu devirde maddiyat da sevgiyi göstermenin çok önemli bi yolu bence.

Ben olsam dayanamaz konuşurdum sanırım mesafe koyardım arama evime çok sık kabul etmezdim.
Bunları yapmayı denediniz mi ?

matmazelden neyimiz eksik? ya da neyimiz fazla?
anlamadim bu elestiriyi gercekten de o yuzden soruyorum.
Ya biz Anadoluluyuz hani Türk insanıyız kendi gelenek göreneklerimiz var. Aile fertleri birbirinin hayatını uzaktan seyredemez. İç içeyiz biz. Kayınvaliden doğumuna gelir, çocuğuna kp kulağına ismini okur, annen damadının sevdiği börekten yapar... Kv-kp altın takmazsa torununa bu ayıptır. Kars’la Kastamonu aynıdır bu anlamda. Aksi fikirler radikal kaçar. Anlatabildim mi...

Matmazel fransizcada evlenmemis kadinlara hitaben kullanilan bir kelimedir aslinda, bizdeki kiz/kadin gibi. Ama kadinlari siniflandiran bir kelime oldugu dusunuldugu icin artik pek kullanilmiyor. Sanirim Kultur farkliligina vurgu yapmak icin bu paris/matmazel ornegini verdi uye. Altin disinda fransizlarda da yeni dogan bebege hediye alinmasi beklenir, hatta liste yapip akraba/arkadas cevresine listeden bir urun secip almalarida istenebilir, buda normal karsilanir hani ne de olsa hediye alacaklar, ihtiyacimiz olanlari alsinlar diye.Aslinda sadece bize ozgu degil yani, evrensel :)
Hah aynen öyle. Yabancı ülkeden miyiz demek istedim. Hani matmazel Fransız kızları için kullanılıyor ya :) ama bak matmazeller de hediye alıyormuş. O yüzden esprili benzetmem boşa gitti :)

Hah aynen öyle. Yabancı ülkeden miyiz demek istedim. Hani matmazel Fransız kızları için kullanılıyor ya :) ama bak matmazeller de hediye alıyormuş. O yüzden esprili benzetmem boşa gitti :)

:) yabancilarda da aile kavrami degerli ayrica. Burada cocuk parklarinda torunlarini parka getirmis +70 yas uzeri buyukanne cok sik goruyorum. Avm lerde ise buyukbabalari. Emekli maasini aldiklari zaman torunlarin buyukannelerinin yanina gidip harclik aldiklarinida bilirim. Yani madamlarin ulkelerinde de torun,buyukanne,hediye,yardimlasma,harclik gibi kavramlar var. Ama tabi onlarin neyin yapilip yapilmadiginin muhasebesini bizim gibi yaptiklarini sanmiyorum. Buyukannelerinde 2 gunde 1 torun icin kapi calma adetleri yoktur. Haftada 1 torunlariyla vakit gecirmek icin ev disinda plan yaparlar anne babalarin izni dahilinde .ha hic bir sey yapmasalarda umursamazlar, anne babaya guvenip isten cikmak vs bu tur seyler hic olmaz islerine cok sadiklar. zaten issiz dahi kalsalar aileden medet ummak yerine sosyal hizmetlerden destek alirlar.
Yani demek istedigim avrupalilarda bizdeki gibi beklentiler yok saniliyor ama var sadece olmayinca hic umursamazlar, cirkinlesmezler en dikkat cekici fark bu:) bir de ne kadar ilgili insanlarda olsalar eslerin aileleri, evlerine cok sik gidip gelinmesini istemiyorlarsa bunu kibarca soyleyebiliyorlar kimsede alinmiyor ama bu bizim kulturumuzde buyuk bir mesele oluyor.

Durumu varsa takacak altinini aga..oyle lafla olmuyo bu isler.

Kayınvalidem oğluma altın takmadı, tek aldığı 10 liralık oyuncak çünkü parası yok.Ama oğlumu deli gibi seviyor çok şükür önemli olan da bu.

Selam kizlar,
Valla ben de eşimin ailesinden çöp görmedim. Eşim ele gune ayip olmasin diye altin verdi de onu taktilar doğumda. Hiççç umurumda değil. Ben mutluyum.
Az once bir uye yazmis az beklenti çok mutluluk
%100 katiliyorum

Koşa koşa sevmeye gelse bu defa da gelmesin derdiniz.
Ne çok geliyorlar , bunaldım "

tatlim evladin var mi bilmiyorum ama evladimin saglikli büyümesini düsünmek durumundayim trip atmadan önce. cocuklarin cok hosuna gidiyor bir büyükle zaman gecirmek. agliyorlar ama isleri düsmedikce gelen giden yok. ben cocuklarima üzülüyorum. ksynanam kalbimde ve kafamda bitmistir benim ama sirf cocuklarim icin ayaklarina gidiyorum. ne diyim daha. kendim icin alakam yok ama cocuklar icin gelsinler agirliyorum. siz yeterki cocuklarla oynayin gezin ayaklarina yemek koyuyorum tek bir yardimi dokunmaz. keske torunlarini düsünseler. yaslaninca cok aglayacaklar torun diye, gelin diye. simdi cok benciller. aile olacakmisiz, papucumun ailesi

tatlim evladin var mi bilmiyorum ama evladimin saglikli büyümesini düsünmek durumundayim trip atmadan önce. cocuklarin cok hosuna gidiyor bir büyükle zaman gecirmek. agliyorlar ama isleri düsmedikce gelen giden yok. ben cocuklarima üzülüyorum. ksynanam kalbimde ve kafamda bitmistir benim ama sirf cocuklarim icin ayaklarina gidiyorum. ne diyim daha. kendim icin alakam yok ama cocuklar icin gelsinler agirliyorum. siz yeterki cocuklarla oynayin gezin ayaklarina yemek koyuyorum tek bir yardimi dokunmaz. keske torunlarini düsünseler. yaslaninca cok aglayacaklar torun diye, gelin diye. simdi cok benciller. aile olacakmisiz, papucumun ailesi

Siz en iyisini yapiyorsunuz cocuklariniz icin. Eskiden cocuk yetistirmek bu kadar zor degilmis, anneler her gelen yardimi Kabul ederlermis ama simdi her seyi tek halledicez altindan kalkariz ya da ozerklik alanimiz isgal edilmesin diye gelen her yardimi ya reddediyor ya da cok cabuk bir seylerden rahatsizlik duyabiliyoruz. Aslinda cocuklar onlari seven, ilgilenen bir kalabaligin arasinda buyuse cok daha saglikli olurlar. Bizde gelen yardimlara burun kivirmasak daha rahat anneler oluruz.

Siz en iyisini yapiyorsunuz cocuklariniz icin. Eskiden cocuk yetistirmek bu kadar zor degilmis, anneler her gelen yardimi Kabul ederlermis ama simdi her seyi tek halledicez altindan kalkariz ya da ozerklik alanimiz isgal edilmesin diye gelen her yardimi ya reddediyor ya da cok cabuk bir seylerden rahatsizlik duyabiliyoruz. Aslinda cocuklar onlari seven, ilgilenen bir kalabaligin arasinda buyuse cok daha saglikli olurlar. Bizde gelen yardimlara burun kivirmasak daha rahat anneler oluruz.

destege ne cok ihtiyacim vardi bir bilsen .
iki cocuk evet benim ama senin de kanin
beraber gezmeye gittik misal cocuk ateslendi hastaneye gidelkm dedik gezerken beraber hastanede yalniz biraltilar bi muayne icin. ben hastalanirim uykusuzlulran dinlenememekten gecen doktora gittim artik o yorgunluga hastalanmisim kroniklesti, metabolizmam öyle zayiflamis ki.. büyüttüm ama ne zorluklarla. paralari batsin bes kuruslarini istemem bana kalsa reddederim bile. sonra aglayan onlar aile olmak istiyoz biz diye. ama bi elimden tutmusluklari yok. günahim kadar sevmiyorum ama cocuklarim ayda bir görcek diye sevincek diye sindiriyorum kendimi ama bugünler bu yavrular büyüyecek, kapisini calarmiyim bilmiyorum. cektirdikleri gözümün önünde asla affetmiyorum

destege ne cok ihtiyacim vardi bir bilsen .
iki cocuk evet benim ama senin de kanin
beraber gezmeye gittik misal cocuk ateslendi hastaneye gidelkm dedik gezerken beraber hastanede yalniz biraltilar bi muayne icin. ben hastalanirim uykusuzlulran dinlenememekten gecen doktora gittim artik o yorgunluga hastalanmisim kroniklesti, metabolizmam öyle zayiflamis ki.. büyüttüm ama ne zorluklarla. paralari batsin bes kuruslarini istemem bana kalsa reddederim bile. sonra aglayan onlar aile olmak istiyoz biz diye. ama bi elimden tutmusluklari yok. günahim kadar sevmiyorum ama cocuklarim ayda bir görcek diye sevincek diye sindiriyorum kendimi ama bugünler bu yavrular büyüyecek, kapisini calarmiyim bilmiyorum. cektirdikleri gözümün önünde asla affetmiyorum

Cok iyi anliyorum. Ama cocuklarin ayda 1 bir kac saatlik sevinmesi icin bile katlaniliyor her seye, annelik=fedakarlik..

Sevgiyi asla alınan-alınmayan şeylerle ölçmeyin. Çok seviyor olup düşünemiyor yada eli sıkışık olabilir. Babaannesi bile olsa kimse bizim çocuklarımıza bişeyler almak zorunda değil. Kaldı ki torununu çok seviyomuş gibi gözükmek ne katacak kadına. Valla normalde her konuda gözğm kapalı gelinleri savunurdum ama siz haksız geldiniz bana. Sağlıkla büyütün yavrunuzu. Böyle kğçük şeylerle canınızı sıkmayın.

Ailenin imkani varsa neden destek olmasin,herkes esit sartlarda degil sonuçta...Hastanede sormasi lazimdi birseye ihtiyac varmi oglum diye...Anneyim ve herseyim cocuklarim icin...
Sizinde beklentilerinizde acayip birsey yok.Insan heves eder birseyler yapar yada alir.Bunun maddiyatla alakasi yok.Tamamen dusuncesizlik.Yeni teyze oldum ve bende hamileyim ama girdigim magazadan once yigenime birsey bakiyorum insanin ici gidiyor babanne olsam neler yaparim...

Back